Перейти до змісту

Електроніка =)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 28.01.2021 at 10:36, rrid сказано:

щось не роздивився, як саме грієш колбу

гріючий кабель більшої потужності працює не так як я очікував. він гріє сильніше на низькій температурі. тобто в в исновку при +20  що 30вт що 80вт- без різниці.
нарив резистори. поставив. все круто. до 70 градусів гріється. само те що треба

зображення_viber_2021-02-06_17-54-20.jpg

• Дякую! 1
Опубліковано
2 годин тому, Dima4s сказано:

нарив резистори. поставив. все круто. до 70 градусів гріється. само те що треба

До 70 гріє в такому вигляді,  чи занурено у теплоносій? 

Опубліковано
1 година тому, Unknown сказано:

До 70 гріє в такому вигляді,  чи занурено у теплоносій? 

не поняв питання. термобалон автоматики вставляється в металеву трубу, вварену в котел. з водою він не контактує.
70 градусів саме коли в котлі. просто на підлозі в мене резистор грівся до 90 і більше

• +1 1
Опубліковано
14 хвилин тому, Dima4s сказано:

термобалон автоматики вставляється в металеву трубу, вварену в котел. з водою він не контактує.

І що ж ти тільки зараз про це пишеш? )))

Я чомусь думав,  що прямий контакт. 

А навіщо так сильно гріти,  чому тобі мало якихось +20 градусів від води у контурі? 

Опубліковано (змінено)
14 хвилин тому, Unknown сказано:

І що ж ти тільки зараз про це пишеш? )))

Я чомусь думав,  що прямий контакт. 

А навіщо так сильно гріти,  чому тобі мало якихось +20 градусів від води у контурі? 

Тому що такий є резистор) 20 думаю мало. котел працює на 50-60. тобто треба запас в градусів 40 відносно температури кімнати.
резистор на 10кОм має 5 ватт при 220в. думаю можна брати і 12-13кОМ. буде 4вт... але це гемор. треба шукати такі.

Змінено користувачем Dima4s
Опубліковано

хоча як на мене це не принципово. аби не вище 90 градусів . щоб не зіпсувати автоматику( на ній пише до 90)

Опубліковано

привіт, не підскажете по зарядці збірки акумуляторів на 6S, точніше треба зарядка на BMS 6S

в інтернеті пише що їй треба 25.5В    https://arduino.ua/prod3223-plata-zashhiti-bms-6s-40a-s-balansirovkoi-22-24v-li-ion

хтось мав діло з ними? 

хочу взяти БЖ 24в   з регулятором по вольтажу десь 10%    виходить 24в+10%=26,4в

image.png.5df00feac2b8e10e7a492aedf6c55b2a.png

Опубліковано

Ще нарив ось таке

Нагрузив резисторами, в сумі 2.2 Ома

24в канал видав 10А  30в канал дав 11.5А

24в канал крутилкою кручу до 26.4

20210208_125814.thumb.jpg.9508e4d266567a63e0e5c5113a0fca30.jpg20210208_125821.thumb.jpg.7b247fcb6e106ab1cb5445aecec48087.jpg

• 3 тижня потому...
Опубліковано
В 08.02.2021 в 14:38, Oli сказал:

Ще нарив ось таке

Ну судя по фотці нутрянки БЖшка цілком пристойна, виконана досить якісно.

Транс на такому сердечнику може значно більше ніж 500 ват. 

Опубліковано (змінено)
1 час назад, Holy сказал:

найшов автора

Спойлер

і інший чудо винахід)

Спойлер

Змінено користувачем Holy
  • Ха-ха 2
Опубліковано
9 minutes ago, Holy said:

і інший чудо винахід)

Reveal hidden contents

Спочатку здалось, що приблуда з другого відео буде пальці відривати :_39:

Опубліковано
11 годин тому, Litovets сказано:

Ну судя по фотці нутрянки БЖшка цілком пристойна, виконана досить якісно.

Транс на такому сердечнику може значно більше ніж 500 ват. 

Вже зробив типу "лабораторного" БЖ з регулюванням.

Сам БЖ від лед-прожектора, що використовують на концертах.

здивувало що є вихід на 380в. 

• 1 місяць потому...
Опубліковано
2 годин тому, Механік сказано:

Добрий день. Підкажіть де в Луцьку завтра можна купити радіодеталі. Конкретно потрібен термозапобіжник до мультиварки

"Пилючний" буває приходить сидить, але то як коли.

ОЛХ Луцьк

https://www.olx.ua/obyavlenie/termozapobzhnik-250v-10a-157s-IDLaR54.html

• 1 місяць потому...
Опубліковано (змінено)
В 21.09.2020 в 11:23, nickel сказал:

Маю стареньку магнітолу Philips AZ1316. Вона вміє ФМ/АМ, касету, диск, але не вміє ні юсб, ні аукс, ні блютуз. Їде мені з Алі блютуз модуль VHM 314 v3.0, вже після замовлення побачив, що можна було й простіше і по іншому зробити (під спойлером). Можу замовити й інший модуль, якщо дійдемо, що цей не найкращий варіант. Як мені їх подружити? Бо магнітола класна, звук не гірше, а можливо навіть краще оригінальних JBL. Живлення для модуля, якщо не знайдемо в самій магнітолі, то можна взяти з любої юсб зарядки. А от на який режим краще підпаяти модуль? Думаю краще було б на касету, і хоч їх вже не слухаю, хотілося по можливості зберегти режим в робочому стані, але не знаю чи так можливо. Нагуглив схему магнітоли. Сам майже нульовий в електроніці, тому буду вдячний за детальні поради.

Показать контент

az1316.pdf 3 \u041c\u0411 · 5 downloads

Вперше після цього посту, забрали в мене малого на два дні, і я відразу поліз в магнітолу ставити того модуля. З зовнішнім живленням приєднав модуль до головки магнітофона (туди найлегше було добратися) і все відразу запрацювало. Навіть не хочеться ще щось видумувати. Але захотілося подружити модуля з живленням магнітоли, глянув привід магнітоли - 9 вольт. Отже вирішив пожертвувати касетним блоком. Якщо підключу замість мотора, свій модуль і подам сигнал по дротам головки, то для включення блютуз-модуля достатньо буде в режимі Tape натиснути кнопку Play, що зручно і логічно. Але вказано, що модуль витримує лише 5 вольт. Підкажіть модуль на 9 вольт. Знаю, що можна заюзати понижайку, але залишу її на крайній випадок, якщо не підберу модуля. Вимоги до модуля:

- стерео (це важливо)

- блютуз v5

- бажано щоб модуль не говорив ні китайською ні англійською (є прошивки, де різні режими озвучуються голосом)

- без пульта, екрана і кнопок, але якщо вже з якоюсь з цих шняг, то був присутній юсб порт для музики з флешки

- якщо є юсб, то бажана підтримка FLAC, але не обов'язкова

- бажано без радіо

- не дорогий

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
1 час назад, Electronshik сказал:

Це найбільш простий та дешевий варіант

Та вже знайшов підходящий модуль XY-WRBT, але ще надіюся, що знайду з ЮСБ без радіо і слота на MicroSD і, відповідно, без фізичних кнопок чи пульта, екрана і т.д.

Опубліковано

@nickel У Вас вже є модуль. Як я розумію проблема у тому що він на 5 вольт а у вас є 9. Ставиться банальний стабілізатор напруги на 5В, який виконано на 1 триножковій мікросхемі типу L7805V або щось подібне. В інтернеті ця штука коштує 5-7 грн. Куди вже простіше?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
18 минут назад, Electronshik сказал:

@nickel У Вас вже є модуль. Як я розумію проблема у тому що він на 5 вольт а у вас є 9. Ставиться банальний стабілізатор напруги на 5В, який виконано на 1 триножковій мікросхемі типу L7805V або щось подібне. В інтернеті ця штука коштує 5-7 грн. Куди вже простіше?

Я навіть не розумію як її (L7805V) підключати :)

В 21.09.2020 в 11:23, nickel сказал:

Сам майже нульовий в електроніці, тому буду вдячний за детальні поради.

Де її можна придбати? Ратекс?

Опубліковано (змінено)
2 часа назад, Unknown сказал:

можу підкинути lm317

схема підключення легко гуглиться

наприклад

Шопачьом?

Тобто та мікросхема сама працювати не буде, треба щоб вона була в складі якоїсь схеми?

Я стараюся без потреби не використовувати понижайки-повишайки (через своє слабке знання електроніки). Колись поставив щось подібне на радіокеровану машинку, машинка їздила, а потім згоріла плата управління, так повторилося декілька разів, аж поки я зрозумів в чому проблема. Понижайка понижувала до 5 вольт лише в певному діапазоні вхідної напруги, а коли акумулятор сідав, то вона починала видавати десь біля 30 вольт і плата управління від такого здихала. Не хочу на ті ж граблі наступати ще раз.

3 часа назад, Electronshik сказал:

@nickel У Вас вже є модуль.

Та модуль не пропаде, я маю куди і його пристроїти. В комп'ютерні колонки 2шт + саб.

Опубліковано
25 хвилин тому, Unknown сказано:

можу підкинути lm317

схема підключення легко гуглиться

наприклад

.

2 хвилин тому, nickel сказано:

Шопачьом?

Тобто та мікросхема сама працювати не буде, треба щоб вона була в складі якоїсь схеми типу lm317?

"гола" lm317 сама по собі працювати не буде, їй потрібна ще обв'язка, набагато простіше використати готовий 5В стабілізатор  як вище:

56 хвилин тому, Electronshik сказано:

Ставиться банальний стабілізатор напруги на 5В, який виконано на 1 триножковій мікросхемі типу L7805V або щось подібне. В інтернеті ця штука коштує 5-7 грн. Куди вже простіше?

на одну ногу подав +9В, на середню - "земля("мінус")", з другої зняв готові 5В L7805CV L7805 7805 (e4) — купить в Красноярске. Состояние: Новое.  Микросхемы на интернет-аукционе Au.ru

а до "голої ЛМ318" треба цілий калькулятор: https://cxem.net/calc/lm317_calc.php

• Дякую! 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...