Перейти до змісту

обережно ОЛХ

sveta.anna3710

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

якщо ти чогось не розумієш - це не значить, що ти правий

повторювати ще раз для тих, хто в танку не буду. Перечитай УВАЖНО ще раз мій пост.

а якби і Ви "пробили" то теж би зрозуміли без додаткових пояснень (імхо, легше і швидше знайти самому ніж 2 поста язвити).

1. Якого хєра мені щось шукати, бо хтось якусь загадку загадав?! Якщо хоче щось сказати, то нехай договорює.

2. Йому важко було толком пояснити причину свого звинувачування в одному (чи в другому, раз перепитали) пості, щоб ніхто не створював "додаткових 2 поста язв"?

3. Оті свої цитати ти звідки взяв? Посилання не вмієш давати? Чи мені теж "пошукати"? Крім того, на заборі теж пишуть, ти в курсі?

4. І саме головне (отут повторююсь) - щоб стверджувати, що людина ШАХРАЙ, потрібно мати трішкі вагоміші аргументи, ніж "мені здалося з розмови". За "базар" прийнято відповідати. якщо ти мужик, звичайно.

Змінено користувачем jack74
  • Відповідей 733
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

якщо ти чогось не розумієш - це не значить, що ти правий

повторювати ще раз для тих, хто в танку не буду. Перечитай УВАЖНО ще раз мій пост.

та можеш скільки завгодно разів перечитати ТВІЙ пост.

тебе попередили, що існує схема розводу продавців, про яку ти ще не чув - а ти вже хочеш вір, хочеш сам наступай на граблі.

а схема існує - незалежно від того, чи ти розумієш, як ця схема працює, чи не розумієш, чи розвели особисто тебе, чи ще не встигли.

і таких схем є декілька різновидів - тому варто просто взяти за правило включати сигнал алярму для себе, якщо покупець дуже спішить платити (як і занижена ціна продавця, як і свіжа реєстрація продавця, і т.д.).

звісно, ніхто тебе не змушує повірити в те, що такі схеми існують. і ніхто не буде давати тобі посилання на судові рішення, які пройшли всі судові інстанції - не віриш, ну й не треба. в тебе є свобода вибору в наступанні на граблі.

ми тебе почули - ти не віриш, що ця схема існує.

писати тут покрокову інструкцію для шахраїв - сподіваюсь, тут ніхто не буде.

... а якщо намагаєшся когось підловити когось на неправді - то потрудись вже сам знайти й надати докази цього (в т.ч. й погуглити)...

Опубліковано

Ти, я бачу, дійсно тупий. Я В КУРСІ ПРО СХЕМИ РОЗВОДІВ!!! Тут людину конкретно звинуватили в ШАХРАЙСТВІ, при цьому нічого не пояснивши! При чому тут схеми?!?!

Опубліковано

Я В КУРСІ ПРО СХЕМИ РОЗВОДІВ!!! Тут людину конкретно звинуватили в ШАХРАЙСТВІ, при цьому нічого не пояснивши! При чому тут схеми?!?!

для особливо гострих він вказав причину звинувачення - підозрілу пропозицію швидкої передоплати, плюс відгуки по номеру в інтернеті - типові ознаки однієї зі схем. для відмови від співпраці з таким продавцем - цього більш, ніж достатньо.

якщо ти не помітив - то автор топіка не кликав продавця в прокуратуру, міліцію чи в суд, нічого великими літерами не писав. хто хотів - почув.

Опубліковано

нарід, збавте оберти.

варіант ідеальний, він же правильний:

якщо покупець хоче здійснити 100% передоплату, 16 цифр карти і контролька - прізвище отримувача, все.

гроші впали, продавець побачив - відправив товар.

мутні справи:

"співробітник" бла бла у вас ща все уведуть з карти, підійти до банкомату\терміналу, налішли чудо-смс, продиктуй дату на карті CVV2, відправ на себе в інше місто, ваш варіант...

все доволі просто та зрозуміло, якщо голова не тільки, щоб у неї їсти.

Опубліковано

Мля, а в мене один ідійот, коли я попросив номер карти шоб кинуть 260грн, бо бачив шо чувак з 2012-го року на ОЛХ, написав цілу простиню і забанив мене, бо я посмів попросить додаткові фото товара... При тому шо я на ОЛХ з 2012 року... А дехто дивлячись на дату і на товари - просто платить вперед і все. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)

1. Якого хєра мені щось шукати, бо хтось якусь загадку загадав?! Якщо хоче щось сказати, то нехай договорює.

2. Йому важко було толком пояснити причину свого звинувачування в одному (чи в другому, раз перепитали) пості, щоб ніхто не створював "додаткових 2 поста язв"?

3. Оті свої цитати ти звідки взяв? Посилання не вмієш давати? Чи мені теж "пошукати"? Крім того, на заборі теж пишуть, ти в курсі?

4. І саме головне (отут повторююсь) - щоб стверджувати, що людина ШАХРАЙ, потрібно мати трішкі вагоміші аргументи, ніж "мені здалося з розмови". За "базар" прийнято відповідати. якщо ти мужик, звичайно.

хоч я з ТОБОЮ на одному полі, як то кажуть, свиней не пас, але:

1. Тобі взагалі "ніякого хєра" шукати не потрібно. Чекай повних постів про шахраїв з лінками на книги скарг(які я спеціально для тебе не вставляв), фотографіями, свідками шахрайства, жертвами злочину і випусків в ТСН по цій темі :)

2. Цікаво спостерігати за твоєю холеричною реакцією на цілком адекватні пости може, правда, не повністю "розжовані" для тебе

3. Вище вже писав, взяв з просторів тирнета. Посилання давати вмію, але для чого? Щоб тобі на 2 кліки мишкою часу зекономити? Пофіг. А про те що пишуть на заборі і пишуть по КОНКРЕТНОМУ номеру - речі різні. В даному випадку, розуміючи збіги свідчень про тих хто телефонував, сумніваюсь що це просто хтось зводить наклеп на чийсь телефонний номер.

4. Щоб стверджувати що людина шахрай (особливо в темі розводів на сландо)- мені, наприклад, достатньо після дзвінка "покупця" погуглити номер і побачити хоча б один негативний відгук в стилі "покупець-співробітник банку". Ти ж просто чіпляєшся до слів, киваєш на презумпцію, і заперечуєш очевидне - таких "кидал" сьогодні на OLX тьма, і стиль та методи їх роботи вже зрозумілий багатьом.

Змінено користувачем Demeter
Опубліковано

post-18550-0-61038200-1449771334_thumb.j

post-18550-0-04230300-1449771350_thumb.j

1 пдозра - вся сума відразу на карту

2- При купілі костюма, людину не цікавить ширина в поясі, довжина рукава і т.д.

Кілька днів назад, знайомі ввечері знайшли оголошення про продажу меблів та техніки у звязку з відїздом. В вечері по телефону договорились про купівлю ( зранку мали закинути гроші (завдаток)на карту, типу аванс, щоб нікому більше не продали). Потім дзвінок мені, бла-бла-бла халява, треба їхати поки ще не продали. Виїхали з самого ранку, телефонувати їм чомусь не захотіли, дуже рано було. Їхали в село Нудижи Любомльського району, від Ковеля і до місця прибуття продавець на дзвінки не відповідав ( 1 підозра про кидалово). Через часік передзвонив , вибачився що не відповідав, сказав що на роботі, відпроситься зараз в директора і підїде ( 2 підозра, роботи там не має, одна Польща). З того моменту звязок з ним пропав, як і його оголошення. Всі місцеві "довідкові бюро" вперше про такого чули, так і номер нікому його не відомий. Родичі мої живуть у сусідньому селі, там і чекали халяви майже увесь час. Результат - потрачений майже день марно + 300км катнули.

0983657450

Було і раніше декілька клієнтів, вся сума відразу вам на карту а ви мені товар. Суми були не значні, кажу закиньте на рахунок телефону, вони- ок, домовились, по цю пору чекаю)

Опубліковано

Та що ви так вчепились до тої 100% передоплати на картку? У мене більше половини продаж так проходять.

Були, звісно, безуспішні спроби розводу, по схемам описаним в темі. Але 2-3 хвилини спілкування достатньо щоб зрозуміти ким насправді являється покупець.

Опубліковано

от я одразу також не зрозумів. Одразу скинув гроші? Чи тільки сказав, що скине.

Якщо скинув - то яке шахрайство? В чому?

Якщо тільки сказав - то це інша справа.

Сьогдні з борди чоловік купвав річ. Взяв номер карти - 2 хв і гроші в мене. 100% суми.  Приват онлайн - підтвердив. Потім прийшла СМС.

Я проїхався на автостанцію і відправив річ. Все.

Інша справа, якщо смс від "банку" прийшла.

Є сервіси які розсилають смс-ки, в якості відправника (Альфа Ім'я), можна поставити будь-що. Вартість їх не така вже й висока, в порівнянні із тим, на яку суму "кидок".

Тому перестраховуюся приватом24 завжди. 

Опубліковано

Як вам ноут на ОЛХ http://olx.ua/obyavlenie/prodam-noutbuk-acer-IDhjsze.html#8028236026 ?

100% розвод. При спробі домовитись купити у Володимирі - зразу вимикають телефон або включають постійне бізі.

Опубліковано

а де предмет шахрайства ? Хто доказав ? - пишите в підтримку, даєте ссилки на реальну вартість ноута, бажано ще можна попереписуватись з ним через особисті повідомлення, і його заблокують 100%.

Опубліковано

а де предмет шахрайства ? Хто доказав ?

Можна тільки припускати. Наприклад з "неоригінальності" фото, що в описі лоту.

З іншої сторони, можете скинути хлопцям аванс і "доказати" самі.

Опубліковано

При спробі домовитись купити у Володимирі - зразу вимикають телефон або включають постійне бізі.

це ж не я придумав:)

Опубліковано

Як вам ноут на ОЛХ http://olx.ua/obyavl...html#8028236026?   100% розвод. При спробі домовитись купити у Володимирі - зразу вимикають телефон або включають постійне бізі.

Майже впевнений, що цей 100%-й розвод йде з анексованої території. Знання української ще те. Ризику бути притягненим до кримінальної відповідальності практично не має.

Чув про лучанку, яка через "продаж" лахів розводить кацапів в VK.

Опубліковано (змінено)

Як вам ноут на ОЛХ http://olx.ua/obyavlenie/prodam-noutbuk-acer-IDhjsze.html#8028236026 ?

100% розвод. При спробі домовитись купити у Володимирі - зразу вимикають телефон або включають постійне бізі.

Перше правило на ОЛХ: не ведись на лоти продавців, які щойно зареєструвались (тиждень-два).

Snymok1.pngi.gif

Змінено користувачем frv
Опубліковано

А який взагалі на ОЛХ існує ризк бути притягненим?!!

При бажанні органів можна знайти людину через номер мобільного, а ще краще, по номеру банківської картки.

Опубліковано

Не обов'язково фантастика.

Час від часу розводять небайдужих вливовим людям осіб (улюбленого племінника прокурора, подружку жінки мера, і т.п.) - і тоді слідство рухається дуже оперативно, і винних знаходять швидко (інколи, заради швидкості, винного призначають (

А ще час від часу назбирується критична маса заяв, і задля покращення "статистики роботи" органи змушенні трохи зайнятись роботою.

Проблема в тому, що в найпоширеніших розводах "за доставку" суми замалі для притягнення до відповідальності.

Опубліковано

rrid, можна хоч один факт цього, що ти пишеш? ХОЧ ОДИН!

А навіть якщо й уявити, що десь на якійсь планеті стався такий чудний збіг, що шахрай попав на "улюбленого племінника" і "органи" когось там випадково знайшли, то все-одно по цьому одиничному випадку навіть наближено не можна стверджувати, що "на ОЛХ можна бути притягнутим".

Зав'язуйте фантазувати. Повертайтесь в реальність.

Сам ОЛХ не хоче, щоб хтось кого вираховував, бо інакше зробили б хоча б елементарну рейтингову систему чи хоча б відгуки про продавця/покупця. Це не складно. Але воно їм нафіг не потрібно, воно їм тільки за шкодить, і вони це розуміють

Опубліковано

Сам ОЛХ не хоче, щоб хтось кого вираховував, бо інакше зробили б хоча б елементарну рейтингову систему чи хоча б відгуки про продавця/покупця. Це не складно. Але воно їм нафіг не потрібно, воно їм тільки за шкодить, і вони це розуміють

Якщо зроблять рейтинги/відгуки - то це вже буде не ОЛХ, а платне Аукро. Така конкуренція власникам не потрібна. ОЛХ позиціонується як безкоштовна площадка для торгівлі з рук в руки по місцю проживання.

Опубліковано

А я за - что бы при покупке симки брали паспортные данные. Так в Беларуси, например. Уже не выйдет кинуть и следующую купить так легко...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...