Перейти до змісту

Пожежа ЦУМ ЛУцьк

I-Com

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Особисто я більш схиляюсь до версії з підпалом аніж з займанням проводки...

Боюсь, що правди ми ніколи так і не взнаємо.

Опубліковано

шось чи в нодальну точку не попали чи що... дуже краї пливуть/розтягуються і коли зверху вниз їхати, теж пропорції об"єктів змінюються

Опубліковано

вінчестери із записами камер спостереження згоріли в першу чергу і відновленню не підлягають!

Опубліковано

шось чи в нодальну точку не попали чи що... дуже краї пливуть/розтягуються і коли зверху вниз їхати, теж пропорції об"єктів змінюються

Не я автор цього шедевру :)

Опубліковано

Ой блін... Мій улюблений магазин ( Та я його любила навіть у такому страшному вигляді. Багато спогадів з ним пов'язано... Ще дуже люблю купувати квіти саме на першому поверсі ( *Де моє пиво? Ну як тут не напитися?* Друг сьогодні телефонував "Біжи гаси свій улюбленний ЦУМ!", а я не повірила, що магаз справді горить (

Цікаво, чого всі камери не працюють?

Опубліковано

уж не знаю кому как, а мне, как коренному обитателю центра, действительно прийдется отвыкать от того, что под боком был удобный магазин, где я постоянно "перехватывал" какую-то нужную в хозяйстве мелочь, когда было некогда идти в спецмаг или на рынок. электрика, канцелярия и просто кладезь сувениров и подарков на любой вкус и кошелек, конечно. да, цены иногда были неоправданно завышены, зато все рядом и в ассортименте. очень жаль, что этого не стало.. а сколько людей внезапно остались без работы и хорошо еще, если не были материально ответственны за свой товар в подобной ситуации :dont:

Опубліковано

Кожен день в світі відбуваються трагедії, кожен день щось вибухає, палає, затоплюється, руйнується і т.д. Ми не знаємо точно причин того, що сталося вчора. В будь-якому випадку це дуже прикро. Але це не привід переходити на особистості і псувати один одному настрій. Це нічого не змінить ні для ЦУМу, ні для підприємців, ні для продавців, ні для міста.

"Ребята, давайте жить дружно" :)

Опубліковано

Да.. кстати...казалось, при чём здесь Лужков?

И меня "незлым тыхим" словом вспомнили...да ещё и упрекнули в том, что моя зарплата из городского бюджета...

Я не злорадствовал, семок не покупал, не снимал на телефон, сидя на табуретке...

Я не имею никакого отношения ни к ЦУМу ни к пожару там... честных предпринимателей уважаю....

Getto.

Опубліковано

Мої "пять копійок".

Біда. :_03: Більше підприємцям, ніж власникам. Дуже добре, просто чудо, що ніхто (майже) не постраждав фізично. Решта підлягає відновленню. Чи доводилось вам ліквідовувати наслідки задимлення, не пожежі? Я брав участь. Коротко - багато-пребагато праці.

Чому пожежні не лізли всередину гасити вогонь. Доводилось бачити навчальний фільм про горіння в закритій кімнаті сучасного дивану (одного). Так там >1200 градусів стало за три хвилини + смертельно отруйний дим, в той час як те ж саме із старим диваном, набитим кінським волосом, більше 600 градусів не було, і дим не той. Що горіло в ЦУМі - думаю, зрозуміло, що не кінський волос. Також чи звернули ви увагу, що дуже багато диму "пішло" вентиляцією і вийло над дахом? Це наслідки правильного "радянського" проектування громадської будівлі, і залишається дякувати, що ще не все власники встигли зламати. Інакше всередину взагалі не можна було б навіть в ізолюючих протигазах зайти, хіба в сріблястих теплоізолюючих костюмах, в яких багато не зробиш, і від високої температури пошкодилась би настільки конструкція, що палаючий ЦУМ просто б завалився.

Бачили всі, що більше горіло ліве крило. Саме там проходили основні електричні комунікації цієї будівлі. Як останнім часом, не знаю, але раніше в цумі точно була автоматична система пожежогасіння (пригадую "грибочки" під стелею в кінці 90-их, зараз подібні можна бачити в ТамТамі). Під час останнього візиту також звернув увагу на велику кількість обігрівачів у різних відділах - економія власників на опаленні, доступність "камінів" і електромережа, розрахована лиш на "радянські" лампочки, а не кіловатні обігрівачі = теперішні наслідки ІМХО.

Про пожежника із знайденим телефоном мало віриться, а якщо і так, то йому це не додасть статків - карма, знаєте. Погорільців ще й обікрасти. Мародерство.

Цікаво, яка буде реконструкція (наприклад, ви знали, що вікна у ЦУМі мали алюмінієві рами та склопакети "радянського" зразка? Це було зроблено спеціально до 900-річчя міста, аби прикрасити його до свята, як і інші магазини/установи; в цьому легко переконатись, відвідавши магазини в інших містах - там алюмінієві двері/вікна 80-их ви не побачите взагалі, а в нас ще трапляються). А то показані тут два варіанти геть не подобаються.

Опубліковано

Судя по всему, месяца на три - четыре про ЦУМ можно забыть !Но все-таки скажу, обошлось малой кровью, видел подобные пожары за границей , то там и без жертв , и обвала помещения не обошлось!

Опубліковано

Ми не знаємо точно причин того, що сталося вчора.

То все жиди винуваті :)

Швидше москалі....

Москальські жиди і жидовські москалі, жидо-москальські масони :)

Опубліковано

як на мене, нехай би чуть чуть преобразили б фасад, і нехай він би й залишався таким вот "савдепівським", все ж таки у цього ЦУМА є душа, тому що він довго стоїть у нашому місті.

А все зламати зашити в сучасніть, ну і що, Варшавський вроді такий класний, і Гранд Волинь, і якось там не уютно відчуваєш, аура якась не така. Може це тільки я так думаю...

От Драмтеатр теж, нічого не міняли, ітльки преобразили, і він такий же і залишився, так що не треба все ломати.

Опубліковано

Ото недавно проходил возле ЦУМа... вы знаете... такое впечатление, будто иду возле руин башен - близнецов в Америке. Казалось бы ЦУМ !!! вечен !!! а тут разбитые окна.. следы пожара, прохожие странно смотрят на сооружение, поверженный великан ...

Опубліковано

Ото недавно проходил возле ЦУМа... вы знаете... такое впечатление, будто иду возле руин башен - близнецов в Америке. Казалось бы ЦУМ !!! вечен !!! а тут разбитые окна.. следы пожара, прохожие странно смотрят на сооружение, поверженный великан ...

Гетто, не там ти бачиш велич :)

Для порівняння, можеш глянути тут і тут. Інколи час може зробити більше, ніж вогонь.

Опубліковано

Оно то так, но я имел ввиду тот аспект, что странные чувства вызывает именно то, что когда годами, десятилетиями видишь привычное огромное здание, внутри всегда полно людей, много всего напихано... и тут бац!!! и пустота...

Припять далеко, и такие чувства только у бывших жителей того города..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...