Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
20 хвилин тому, jack74 сказано:

до речі, ще десь рік-два тому я бачив проект на відведення землі під забудову мікрорайоном отієї ділянки навпроти того ринку на ДПЗ, так що буде і там життя і народ.

Там молитовний дім, хіба ні?

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
51 хвилин тому, iiron сказано:

Ще там кляті загарбники побудували парк відпочинку для проневолених ними рабів:)

Дядьку, в Україні (чи в Українській РСР) будували українці. І не тільки в Україні. А кляті загарбники морили голодом і залишили отой спадок, який зараз маємо (це я про постійні порівняння інфраструктури нашої з Європою). І спите населення. І тотальну корупцію. І загалом, купу дебілів.

Опубліковано
3 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Дядьку, в Україні (чи в Українській РСР) будували українці. І не тільки в Україні. А кляті загарбники морили голодом і залишили отой спадок, який зараз маємо (це я про постійні порівняння інфраструктури нашої з Європою). І спите населення. І тотальну корупцію. І загалом, купу дебілів.

Та хіба зеботи вчать історію? 

Опубліковано
31 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Та хіба зеботи вчать історію? 

А що там вчити. От коротка історія: спочатку не було нічого, був морок і руїна, поки до влади не прийшов Петро, найкращий президент України. Можеш не дякувати.

Опубліковано
2 годин тому, case_l сказано:

Там молитовний дім, хіба ні?

молитовний навпроти Кромберга... на початку від Львівської.

А проект був, здається, на всю ділянку, що я жовтим позначив

Спойлер

1933004803_.thumb.jpg.14952eb0b52497f1695edfb737e92677.jpg

можу помилятись в контурах, звичайно, але пам'ятаю, що я ще тоді подумав "о! базар той стане в пригоді"

ПиСи: ось тут з накладанням генплану Луцька за 2009рік

Спойлер

1104324280_2.thumb.jpg.bd472cf6da920d6f3f2e6557c7fdee0e.jpg

Опубліковано
5 часов назад, YVitaliy сказал:

Дядьку, в Україні (чи в Українській РСР) будували українці.

І що ж вони з розпадом Совка різко перестали будувати, а почали руйнувати? Реально не починайте знову цей срач.

Опубліковано
59 хвилин тому, volks сказано:

І що ж вони з розпадом Совка різко перестали будувати, а почали руйнувати? Реально не починайте знову цей срач.

Ти гадаєш, що сюди москалі приїжджали будувати? Трохи думай що пишеш.

Опубліковано
45 минут назад, sergkots сказал:

Ти гадаєш, що сюди москалі приїжджали будувати? Трохи думай що пишеш.

Ні. Я вважаю, що будували українці. Але чомусь ці самі українці різко почали не будувати, а руйнувати. Може проблема не в тих, хто будує, а в тих, хто керує там нагорі? 

Опубліковано

Ну, на вищі керівні посади тоді і справді, українців, в основному, не призначали. А на рахунок будівництва - якщо тепер точно так само, як тоді, залишити людям тільки найнеобхідніше для проживання (і ще трохи "хлєба і зрєліщь"), і вкладати всі ці кошти і працю в будування - то буде точно так само. Тільки нахер кому потрібно. Зараз зрівнялівки (всі були рівними, а були і рівніші) немає, хто працьовитіший - живе на середньому рівні, хто "хитріший" - багатше, ну а більшість - так як є. Як я писав вище про спадок совка - капіталізм "то не наше", люди звикли, щоб ними керували, і супутньо - на@*бували.

Ті самі базарники аж ніяк в розкоші не купаються, бізнесу вистачає на сім'ю, машину (в першу чергу для бізнесу), і раз на три роки десь на курорт (в мене є тітка, торгує в Рівному на ринку з початку 90х, так відстояла ноги так, що зараз має титан в ногах. І мусить далі стояти, бо немає вибору).

Опубліковано

не паї. І не могли бути паями. На паях ринок не збудували б.

З кадастрової карти:

Цитувати

Приватна власність

Цільове призначення:  для розміщення автостоянки, торгового комплексу B.03.07

Спойлер

image.thumb.png.4f2f6dd55f30ac02daf61bcb9f1e0502.png

А якщо тобі так цікаво взнати власника - там натискаєш "Інформація про право власності та речові права", пройдеш авторизацію і отримаєш прізвище власника

Опубліковано

Супер! Підприємцям пропонують зіграти в рулеточку, тільки тепер - у ще цікавішу - переїхали, послухали брехню наобіцяну, а далі з'являється власник, і каже "які нахер знижки за оренду, платіть по повній", ну або ще й піднімає вартість, чи взагалі просить прибратися з його землі. І все, "неугодних" Палиця "на нуль помножив"...

Доречі, кому цікаво -= з Вікіпедії:

Майда́н Ри́нок — один із найстаріших та історично найважливіших майданів Луцька, розташований в історико-культурному заповіднику «Старому Луцьку». З нього беруть початок вулиці Данила Галицького, Драгоманова та Йова Кондзелевича. Ринок дотичний до майдану Братський Міст.

Майдан виник в епоху пізнього середньовіччя, значно розвинувся після надання місту Магдебурзького права. Він був основним економічним плацдармом міського суспільства Луцька та відігравав значення соціально-політичного ядра міста — тут знаходилися органи міського управління, відбувалися громадські та інші зібрання. Тут відбувалися торги з багатьма містами Європи та Сходу. Поряд із Ринком були найпрестижніші та найбагатші райони міста. Майдан неодноразово потерпав від пожеж. В середині XVIII століття ситуація змінилася. Згоріла ратуша і Ринок почав забудовуватися; майдан усе більше втрачав своє колишнє значення ядра магдебурзького міста. Перед Другою світовою тут ще відбувалися торги, після чого майдан припинив своє економічне існування.

А історія - штука така, що вміє повторюватися... Тут дехто пише про підприємців, що "шантажують місто" - так то маршрутники... Ринок взагалі нікого не чіпає. А "феодалів", які вирішують одноосібно за всіх, з нас досить! Де МЕР? Немає? Ну то і всі рішення, прийняті цим "тимчасовим правлінням" - незаконні.

ОК, знищили Привіз під проводом вусатого рига, обіцяючи людям торгові місця, і що? Дали? Ні! Тепер - знесуть Старий ринок, ну а далі - на місця Завокзального буде пара новобудов і от там - точно виросте ТРЦ.

А точно не обрана громадою влада має право на такі рішення? Не зажирно?

Опубліковано
1 час назад, AgentSmith13 сказал:

Майда́н Ри́нок — один із найстаріших та історично найважливіших майданів Луцька, розташований в історико-культурному заповіднику «Старому Луцьку».

Ну не гони ж вже так. Майдан Ринок знаходиться біля Техасу і до нинішнього свинарника не має відношення.

Опубліковано
9 годин тому, jack74 сказано:

не паї. І не могли бути паями. На паях ринок не збудували б.

З кадастрової карти:

Показати прихований контент

image.thumb.png.4f2f6dd55f30ac02daf61bcb9f1e0502.png

А якщо тобі так цікаво взнати власника - там натискаєш "Інформація про право власності та речові права", пройдеш авторизацію і отримаєш прізвище власника

От ти і сам попалився.

На даний момент кошти від оренди  Старого йдуть у міський бюджет,а з Нового йтимуть в кишеню ПРИВАТНОМУ власнику.

Але підприємці все ж таки трохи розумніші  і хєр туди хто переїде.

Розлізуться  по місту,як розлізлися зі спаленого  ЦУМу.

Опубліковано
1 час назад, Nokian сказал:

йтимуть в кишеню ПРИВАТНОМУ власнику.

Міська рада лобіює переміщення Старого ринку в руки Пахолко, який сам і перетворив парковку в гуманітарку

Та нєєєєє, все чесно і вони думають лише про лучан :)

Опубліковано
23 годин тому, Nokian сказано:

Вода на місці теперішнього парку,ну і гуманітарної частини ринку схоже.

Ні, ринок акурат на місці води.

Опубліковано
On 28.11.2019 at 13:25, rrid сказано:

в Любліні є ринок під замком

Хєра з 2! Їх в радіусі 500 м від замку Любліна аж 3:

http://prntscr.com/q4qzgm

Те саме в Познані, Гданську, Вроцлаві - всі в історичному центрі, максимум 350 м (по прямій) від головної пам'ятки міста. Далі не шукав. Так що хай не трандять що такого як в Луцьку, що базар під замком, нема ніде. Так, базари акуратніші, чистіші, гарніші, криті, але вони є! І не заважають туристам.  Ніщо не заважає зробити таким і Старий базар. Окрім відсутності такого бажання у влади. 

Опубліковано
10 часов назад, Vadimm сказал:

Хєра з 2! Їх в радіусі 500 м від замку Любліна аж 3:

http://prntscr.com/q4qzgm

Те саме в Познані, Гданську, Вроцлаві - всі в історичному центрі, максимум 350 м (по прямій) від головної пам'ятки міста. Далі не шукав. Так що хай не трандять що такого як в Луцьку, що базар під замком, нема ніде. Так, базари акуратніші, чистіші, гарніші, криті, але вони є! І не заважають туристам.  Ніщо не заважає зробити таким і Старий базар. Окрім відсутності такого бажання у влади. 

Не рівняй х з пальцем)). Був я в Любліні недавно, гуляв з сім'єю по центральній частині, ринків так і не побачив, хоча обходив стару частину міста вдоль і поперек. Це що ти обкреслив 1 и 2 - то через широченну дорогу і вони такі маленькі, що аж ніяк не впливають на пейзаж замку чи історичної частини. Повір, я там ходив...саме хотіли на базар попасти - ледь знайшли. А ось на головній площі під самим замком є приїздний староконний ринок, де продають всякий хлам раритетний....це в деякій мірі цікаво.

Ось вигляд на той раритетний базар з сходинок замку:

IMG_20191027_111549.thumb.jpg.e59402c555264afb5664c4c6b96422ab.jpg

IMG_20191027_111744.thumb.jpg.3527a0d3c7172ad0074c68adc1974ed4.jpg

А ось ми нічкою гуляли в Старому місті:

IMG_20191027_233540.thumb.jpg.089f62fa6a59697b3c6981541b2235be.jpg

IMG_20191027_234104.thumb.jpg.b07fb5bd71a06b861218822c52c36b58.jpg

IMG_20191027_235053.thumb.jpg.70e0bb7cae0960eba9c00e9420c9a076.jpg

IMG_20191027_235706.thumb.jpg.0f85e9be8537bb80530f29cf7702ca4c.jpg

IMG_20191028_001115.thumb.jpg.c679b23df836f517b9b71a566b89e415.jpg

IMG_20191028_170737.thumb.jpg.e0e9b2e5df89f4e00cbcde4412530ee0.jpg

IMG_20191027_231918.thumb.jpg.fea8ec1de943c6c3bd48246c7dff8967.jpg

Опубліковано
14 хвилин тому, Юріч сказано:

Не рівняй х з пальцем)). Був я в Любліні недавно,

ай ШО ти тут розповідаєш! Він по супутнику глянув! там все видно! - в Польщі ВСЕ так само, як і в нас!

;) 

Опубліковано
On 30.11.2019 at 13:02, Ha3aP сказано:

Поправте мене якщо я не правий: помоєму на місці ринку колись була вода, Стир? Це совок ж річку переніс і там ринок зробили ж.

image.png.22486d66e8070839258fcca1593b06a3.png

поправлю - там було болото, яке час від час затоплював Стир.

тому й справді дивно читати риторику "повернемо автентичність, всеукраїнським архітектурним конкурсом". бо повертати треба саме болото.

Опубліковано

є ще фото, вірніше, листівка, називається "Замок Любарта над річкою Глушець"

Замок и река Стыра. 1916

а тут, схоже, засуха

Замок Любарта. 1907

а ще таке 

11_chovniar.jpg

"На малюнку Миколи Кулеші 1852 року, де на полотні видно Глушець на місці теперішнього Старого ринку, зображено кілька таких перевізників."

і ще

123_543474_3775676278293_1912927626_n.jp

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...