Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)


Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Створити дану тему та проставити кілька точок над "і" мене побудила явна необізнаність лучан (і бордівчан) із станом справ на Старому ринку. В контексті того що термін оренди землі під ним облспоживспілкою незабаром закінчується і під цю подію готується "Новий" ринок біля Кромберга нагнітається ситуація з приводу туристичної привабливості прилеглих до замку Любарта вулиць - а саме Замкової та Глушець. Наприклад, цитати бордівчан:

Цитувати
Тоді вже одним махом було б добре і Старий Ринок десь перенести. А то цей ринок не найкращий сусід для Замку та прилеглої території. Та і транспортні проблеми там теж присутні.

або

Цитувати
Та нормально, я б той срач центральний ринок давно б звідти переселив до кромберга. А то млять ні пройти, ні проїхати, і засране все старе місто і парк сміттям, більшість якого з ринку і поширюється.

Як відомо, Старий ринок займає територію обмежену вулицею Глушець, парком, замком Любарта та приватним сектором приблизно із 60х років 20ст., на початку 90х почав розширюватись і вже близько 10 років існує в сучасних межах. Але не все так просто. Мало хто з простих, "небазарних" лучан знає що насправді Старий ринок розділений між трьома, а як виявилося при активному сьогоднішньому гугленні чотирма структурами. Дуже наглядно це ілюструє ось така схема з поясненнями:

iWkGv.jpg

Будь хто, проаналізувавши зрозуміє, що причиною постійного срачу, пробок на Глушець та Замковій є існування так званих "Скорпіонівських рядів" - рядів МАФів, які знаходяться як раз вздовж даних вулиць, не обмежені парканом, з виставленими на кілька метрів вперед від фасаду столами з фруктами, бакалією, побутовою хімією та напоями. А щоб не відставати, кмітливі ще й ведуть торгівлю з "прописаних" напроти цих МАФів автівок, тут же, на тротуарі, а всі "пробіли" забиті бабульками з домашнім молоком, зеленню та картоплею, з якими явно не може справитись муніципальна дружина, яка хоч і робить вигляд що качає там якісь права, та складається враження що просто намагається з тих бабульок брати оплату за місце (і напевно без квитанцій). По закінченню робочого дня вся використана тара - коробки, стаканчики з-під квасу, ящички і інша дрянь та сміття залишається валятись там же, на тротуарі, поки прибиральники протягом кількох годин - до 7-8 вечора це все не приберуть. В результаті лучани постійно бачать неприбрану вулицю або постійні затори і логічно що складається враження що "з цим Старим базаром нада шота рішать". Така думка вигідна і певним особам які потирають руки в очікуванні переселення Старого ринку на околицю з подальшим будівництвом чергового говноторгового центру.

Між іншим, мало хто знає що призначення землі під "Новим ринком" - для парковки автотранспорту, тобто в будь-який момент переселеним туди підприємцям можна буде в черговий раз оголосити аріведерчі і вчерговий раз здерти з них бабло за чергові нові МАФи на новій території в чорта на кулічках.

Кілька корисних цитат з різних топіків стосовно цієї теми:

Цитувати
Наївно вважати що як тільки зникне Старий ринок одразу у Луцьку з"являться юрби туристів з тугими гаманцями, які зможуть собі дозволити попити кави у Старому місті і закупитися сувенірами мейд ін Чайна або Закарпаття. Знову ж таки я не вважаю що певним людям буде вигідно "гемороїтись" із купою підприємців-власників крамничок і кав"ярень - простіше отримати відкат і вліпити ТЦ. Пам"ятайте мої слова, якщо ринок заберуть - там буде черговий ТЦ, відповідні ідеї вже нєвзначай озвучувались у міськраді. Також на даному етапі розвитку туризму жоден підприємець не ризикне заробляти гроші в Старому місті кав"ярнею чи сувеніркою - клієнтів обмаль, відповідно "чистий" "вихлоп" буде на рівні "бізнесменів" з ТЦ "Буратіно". Чи ви часто бачите юрби туристів в Старому місті? Чи може самі часто туди ходите? Тільки не кажіть що у відсутності туристів винен Старий базар, це буде лицемірством, бо чомусь про всілякі будівництва поряд із замком без археологічних досліджень усі мовчать. Культурні дійства в Старому місті - так вони колись і були (пам"ятаєте приїзджі шапіто на тому місці де зараз гуманітарка?). Достатньо зменшити базар до історичних меж. Тільки це не вигідно, бо відкату не буде.
Цитувати
Старий базар, в тому місці в якому є, вже сформувався історично. Дуже велика частина покупців і продавців старого базару (якщо не більшість) це жителі сіл.

На них вже завязана вся інфраструктура транспорту, який там зупиняється. Дуже багато приміських маршруток завязано на зупинку "Старий Базар".

Також, великий % покупців це малозабезпечені люди та пенсіонери.

Для всіх цих категорій населення Старий Базар це чи не єдине місце де щось можна купити на свій бюджет.

У разі зміни місцерозташування Старого Базару, ці люди будуть змушені ламати звичний уклад свого життя, буде поламана вся інфаструктура перевізників. Де він буде той базар, як туди будуть підвозити людей, як туди будуть добиратись продавці?

Що там Новий ринок, напевно дуже успішний? Ці питання треба сильно продумувати.

Я не бачу великих проблем від місцерозташування старого базару. Зараз там прибирають, доволі чисто.

Тим більше що, при нинішній соціально-політичній ситуації в державі, нічого путнього там не зроблять.

Висновок - розмови про необхідність переносу Старого Базару вигідні людям які хочуть щось натворити на цій земельці.

І трошки з того що вдалось нагуглити:

hcDX.jpg

http://ua.convdocs.o...817.html?page=6

а також невиконане розпорядження міського голови:

Цитувати
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 17.07.2009 № 352

м.Луцьк

Про втрату чинності розпорядження міського голови від 25.10.2002 № 601-рр щодо надання статусу ринку торговим рядам на вул. Замковій

У зв'язку з протестом прокурора міста Луцька від 08.07.2009 №5037 на розпорядження міського голови від 25.10.2002 № 601-рр " Про надання статусу ринку", з метою впорядкування діяльності Центрального ринку міста, забезпечення вільного переміщення пішоходів та транспорту на територіях, прилеглих до ринку, та відповідно до статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статей 12, 19, 53, 54, 96 Земельного кодексу України, статей 30, 33 Закону України "Про охорону культурної спадщини", рішення міської ради від 26.03.2008 №25/10 "Про затвердження Концепції розвитку ринків на території м. Луцька на 2008-2012 роки":1. Вважати таким, що втратив чинність, пункт 1 розпорядження міського голови від 25.10.2002 № 601-рр " Про надання статусу ринку" в частині надання статусу ринку торговому ряду ТзОВ МТС "Агросервіс" на вул. Замковій (пункт 8 додатку до розпорядження) та торговим рядам підприємця Пахолко Л.П. на вул. Замковій (пункт 14 додатку до розпорядження).

2. Підприємцю Пахолко Л.П. до 01.10.2009 забезпечити:

  • перенесення торгових рядів з вулиці Замкової на новостворений ринок (с.Рованці) шляхом переукладання з суб'єктами господарювання угод про надання торгових місць на тих самих умовах та з тим самим терміном дії;
  • використання земельної ділянки на вул. Замковій згідно з цільовим призначенням.

3 3. ТзОВ МТС "Агросервіс" (Герасимович В.Б.) до 01.10.2009:

  • забезпечити звільнення території (вул.Замкова), на якій розміщено торговий ряд, шляхом демонтажу павільйонів, кіосків тощо;
  • довести до суб'єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в торговому ряду на вул. Замковій, інформацію про можливість здійснення торговельної діяльності на інших ринках міста або на новоствореному ринку (с. Рованці).

4 . Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Гоцалюка П.П.

Міський голова Богдан Шиба

Козлюк 782 124

http://lit.govuadocs...dex-419283.html

Зверніть увагу розпорядження не стосується отих "Скорпіонівських рядів" по вулиці Глушець.

Моя думка - торгівля повинна здійснюватись виключно на території що обмежена парканом, з-під замку прибрати ті 3 ряди з китайськими шмотками і на їхнє місце повернути стоянку автомобілів (звільнить вулицю Глушець), сам ринок накрити та поступово безболісно для підприємців реконструювати та впорядкувати ряди - це не буде сак спотворювати вигляд замку з вулиці Глушець.

Обговоримо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Там треба всю вулицю Глушець в районі ринку звільнити від так званих малих архітектурних форм Токарського. Адже саме "виставлені на кілька метрів вперед від фасадів столи" з гнилими уціненими овочами та фруктами на розі вулиці Глушець (ПФ "Скорпіон-Сервіс"), залишають враження антисанітарії. Дивно, що санстанція не цікавиться тією гниллю...

Стихійну торгівлю з землі сільгосппродуктами в районі зупинки громадського транспорту теж чомусь обивателі відносять... до Центрального ринку, який огороджений парканом!

А виставлені на тротуари по вулиці Замковій меблі, банки, клітки з котами, сплячі базарні пси, припарковані тут на весь час роботи ринку автомобілі підприємців не дають пройти-проїхати до замку.

Шановні коментатори! Зрозумійте! Територія Центрального ринку обмежена огорожею, а торгові ряди, які оперізують ковану огорожу Центрального ринку, не мають до нього жодного відношення - це вотчина Токарського.

Взагалі з-за безладу на Замковій фірми-постачальники, наприклад, будматеріалів мусять або тимчасово паркуватись в районі перехрестя і просити клієнтів покидати робоче місце, щоб тачками забирали товар до своїх точок на другому кінці ринку, або ж привозити товар по закінченні торгівлі, о 15-16 годині, а підприємець потім мусить приймати той товар до 18 години... Незручності одним і другим...

Підприємці самі свідомі того, що ринок треба доводити до ладу. Хоча б тому, що контейнери, встановлені в 2003 році, вже протікають і вгрузли в асфальт, що кинутий був на болото ще за царя Гороха. А замінити окремий контейнер неможливо - проходи затісні для проїзду техніки (місцями 120 см).

З надією чекали реконструкції ринку, а виявилось, що псевдореконструкція - це афера Горгута, проведена в одному ряду, без жодного проекту, узгодженого з головним архітектором міста.

Ринок має жити, адже на створення в місті нових робочих місць на виробництві з гідною оплатою розраховувати не доводиться. Зараз, як відомо, "рулить" тільки одна біржа праці - міліція, штат якої непомірно роздувся за останні два роки: безробітному видають табельну зброю і відправляють добувати собі хліб насущний. Що з цього виходить - суспільство вже побачило...

Ось цитата з одного луцького сайту новин (дослівно) - підписуюсь під кожним словом коментатора з ніком Крот:

"Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у Романюка та Годлевського чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну шо за брєд? базарникам припекло?

якшо лишити частину базару, то хіба оту, де стоять ті ж селяни-крите приміщення де продають молочні продукти, м'ясо та овочі. а все решту, себто отих псевдопідприємців, які на єдиному сидять, депортувати кудись на окраїни.

яка різниця де млять торгувати шмотками (трусами-носками і резиновими смердячими китайськими тапочками по 20 гр)? тому, хто мав за мету поїхати і скупитись дешевим хламом не стане на перешкоді нове розташування ринку. а перевізники нікуди не дінуться-швиденько затвердять новий маршрут і будуть ганяти до "нового" старого базару, вони ж не дурні аби втрачати такий куш.

оце кожен раз як слухаю оту вонь про олігархів і те, шо ай-яй-яй, розвалили і людей повиганяли, я згадую про той ринок, що був на 33му до 2000го року. отой, що був на місці сучасної сови та ТЦ "Гостинець". це той ринок, що зараз називається ПІВНІЧНИМ і значно розрісся (як у плані території, так і у плані кількості точок). чесно? я як житель 33го жодного разу не пошкодував, що той сральник розвалили і переселили далі на 40вий. зате зараз хоча б можна пройти нормально до троянди, ЗАГСУ чи до літака, не вештаючись серед палаток. та і Сова набагато кращий магазин за той ринок, ну і салон краси (читай-перукарня) теж в тому місці якраз добре вписалась. так шо ви, базарники, вибачайте, але мені ваші проблеми до одного місця. мені "за державу обидно"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ніколи не подобався старий ринок...це не ринок а суцільний смітник майже в центрі міста. як для розвитку туризми його треба просто в один день знести бульдозером і засадити там гарний скверик з якимось фонтаном чи памятником..... але як було сказано туристів зразу ж від того не побільшає...їх побільшає можливо з часом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не розумію, чому зразу туристам? Хто хоче і так приїде. Мені здається, що його перенести було б добре, але до Кромберга - це далекувато, як на мене, а на місці дійсно зробити щось людське, навіть продовжити той парк і не для туристів, а для себе, для нас. Нам тут жити, а не туристам і коли хочеться погуляти навіть немає з чого вибрати. Хотів би я щоб там був парк, невеличкі кафешки під відкритим небом, це ж було б чудово посидіти та попити кави під замком коли навколо тебе чудові зелені дерева, пташечки співають, аххх :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо лишити частину базару, то хіба оту, де стоять ті ж селяни-крите приміщення де продають молочні продукти, м'ясо та овочі. а все решту, себто отих псевдопідприємців, які на єдиному сидять, депортувати кудись на окраїни.

Там селян не більше 5%, вони стоять на непостійних місцях по принципу "хто перший встав - того і тапки", інші 95% - це ті самі "псевдопідприємці, які на єдиному сидять". Спробуй всунутись на чиєсь постійне місце, побачиш що з того вийде. Це стосується не тільки Старого базару, але й будь-якого іншого. Селяни всі стоять по периметру базара і їх ганяють муніципали, в середині базару - переважно перепродаж сільгосппродукції, правда є пару фермерів. Читай уважно мій пост про джерело того сміття про яке тут всі говорять.

Базар під стінами замку - це традиційне явище якому сотні років. 50 років ринок нікому не заважав, поки був загнаний за паркан, тепер дякуйте Токарському і Кривицькому який дав добро на розширення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б не зупинявся на Старому ринку, а за другим заходом позносив оті страшні радянські дев'ятиповерхівки в спальних районах, а мешканців повідселяв би за межі міста, а на звільненому місці збудував би гарнючий релакс-парк з атракціонами, аквапарком, дендраріумом, переніс би туди зоопарк, облагородив. Це було б свято життя. В місті стало б набагато комфортніше жити, зменьшився б трафік і автобусу з поляками було б набагато комфортніше проїжати вуличками. Мекка туризму.

Підозрюю що такий планчик не всім би став до вподоби:) Можливо тому, що незаконно постраждаєте за благе діло сами ви, а не хтось лєвий.

Будь-який ринок орендує землю в "громади" (в міськаради і мера). Договора складаються на купу років. Договора оренди деяких суб'єктів Старого ринку закінчуюються в 2027році. От коли стукне хоча б 2025, тоді і можна щось обговорювати.

Що таке туристичне місце? Ось в Дрогобичі є Церква св.Юра - найунікальніша дерев'яна церква Східної Європи. Ви думаєте до неї черга стоїть? Якщо вона в день приносить чистими 50грн - це вже великий плюс. Готель який би збудували біля неї, обанкротився за перший же рік. Там також є грандіозний польський костел і вежа 12ст. і пару поляків туристів на тиждень.

drogob-kostel-0.jpg

Яка б не була унікальна споруда, туристично-рентабильною вона стає тільки в комплексі з морем, океаном, лижними трасами, аквапарком, зоопарком, дендраріумом, оздоровчими джерелами (Східниця, Моршин, Трускавець). Львів, Прага, Вена беруть не одним замком, а величезним архітектурним комплексом, ви годинами можете гуляти вуличками і знаходити все нові враження. Я це веду до того, що можливо реально дивитись на перспективи туризму у Луцьку.

Трускавець - унікальне туристичне містечко. Вже зараз там є проблема старіння відпочивальників: ті що їздили на курокт ще за союзу, ті і їздять, нових практично не прибуває, а інфраструктура заточена під десятки тисяч і розбудовується ще більше.

Старий ринок досить цікаве явище. З одного боку селяни поставляють на порядок дешевші продукти харчування, з іншого таряться певним одягом і іншими причандалями. Вийшов досить непоганий симбіоз, який руйнувати під приводом туристичної привабливості - повний маразм. Мусор заставити прибрати - раз плюнути, можна заасфальтувати Замкову, організувати парковку грамотно. Ось тут і є питання. А відрізати ногу бо на неї муха покакала, то трохи за круто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка різниця де млять торгувати шмотками (трусами-носками і резиновими смердячими китайськими тапочками по 20 гр)? тому, хто мав за мету поїхати і скупитись дешевим хламом не стане на перешкоді нове розташування ринку. а перевізники нікуди не дінуться-швиденько затвердять новий маршрут і будуть ганяти до "нового" старого базару, вони ж не дурні аби втрачати такий куш.

У тому то й справа, що дешевий китайський хлам як раз і купляють ті, хто продає на Старому ринку молоко, сметану, чорниці, гриби. Більш ніхто.

Як Ви собі уявляєте: простоїть людина на ринку з чорницею до третьої години дня, вдома худоба голодна, корови недоєні, а селянин з порожніми відрами сяде в маршрутку і поїде на Новий ринок, коли він вже спустів, купляти "резинові смердячі китайські тапочки" (читай: запчастини до сепаратора, камери для велосипеда, підшипники, паси, кінську упряж, гвинтик до ручки шухляди, котушку ниток, резинку в труси)???

Ви розумієте, що існує зустрічна торгівля промисловою продукцією? Вона була на Старому ринку і в радянський час. Молодь не знає, але до самих дев"яностих років на місці, де тепер контейнери, стояли машини ГАЗ-53, з яких продавали господарське мило, навісні замки, цвяхи, тертки для буряка, шинковки, відра, склобанки, дріжджі, майонез тощо. В магазинах, які знаходяться в теперішньому "залізному" ряду ("Оріон", "Підзамче"), продавався одяг, посуд, тканини, електротовари, газети, був і комісійний магазин... Так було і так воно має бути (я про зустрічну торгівлю).

Знесши ринок, ми підставимо не тільки підприємців, але й селян.

я згадую про той ринок, що був на 33му до 2000го року. отой, що був на місці сучасної сови та ТЦ "Гостинець". це той ринок, що зараз називається ПІВНІЧНИМ і значно розрісся (як у плані території, так і у плані кількості точок). чесно? я як житель 33го жодного разу не пошкодував, що той сральник розвалили і переселили далі на 40вий. зате зараз хоча б можна пройти нормально до троянди, ЗАГСУ чи до літака, не вештаючись серед палаток. та і Сова набагато кращий магазин за той ринок, ну і салон краси (читай-перукарня) теж в тому місці якраз добре вписалась. так шо ви, базарники, вибачайте, але мені ваші проблеми до одного місця. мені "за державу обидно"

Ви не рівняйте густонаселений мікрорайон навколо "Північного" на перехресті основних транспортних магістралей міста, до району Кромберга, де ні житлових будинків, ні офісів, ні дитсадків, ні школ, ні вокзалу, ні автостанції. Звідки виручка візьметься? Стояти витрішки продавати? Тоді вже одразу до цуманського лісу переносити базар.

А як же Варшавка у свій час зі сральника перетворилася на бутіки? Можливо ж?!

І ще раз повторюю: безлад створює не Старий ринок, а те, що до нього приліплене в дев"яностих роках, а саме торгівля ПФ "Скорпіон-Сервіс".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

туристів зразу ж від того не побільшає...їх побільшає можливо з часом

Якщо громадськість буде помічати тільки те, що під носом у неї - то туристів у Луцьку не побільшає. Я про те веду, що в заповіднику "Старий Луцьк" свідомо доводяться до руйнації пам"ятки старовини, процвітає самовільне будівництво:

http://volyntimes.com.ua/news/769

http://www.volyntime...ews/874<br />Будинок Пузини завдяки нефаховій "реставрації" назавжди втрачений для турисів та майбутніх поколінь лучан.

А сміття в старому місті? ОЦЕ будемо показувати туристам? http://www.volyntimes.com.ua/news/657

А Луцьк взагалі? Коли місто позбудеться нав"язливої строкатої реклами та несмаку в сучасній забудові? Коли ми навчимося берегти, а не уродувати? http://www.volyntimes.com.ua/news/708

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обговоримо?

Место сидения определяет точку зрения. Л. Кучма

Впевнений, що твоя точка зору була б інша, якби сам не кормився з того ринку. А так є ризик, що Старий ринок закриють, і контейнер, який куплений за досить великі кошти, пригодиться хіба що на сміття, а на Новому знову прийдеться купувати контейнер. От звідси і весь гнів "праведний" про робочі місця і податки. Будуть нові робочі місця і податки на Новому ринку, а от контейнери безкоштовно - ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, я просто піддаю аналізу а не пропоную рубати з плеча. Як було написано вище -

відрізати ногу бо на неї муха покакала

це удєл тих хто не вникає в суть. Щось подібне спостерігалось в темі про пішохідний перехід біля мосту на Перемоги - прибрати - і крапка, бо мені заважає, таких паралелей можна провести безліч, люди просто не хочуть думати. Метою є інформування спільноти а не якась агітація, я реально розумію що впливу на рішення міськради так не доб"юся, але можливо зміню ставлення кількох лучан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю як хто, а я чув сьогодні тільки позитивні відгуки від усіх знайомих про те що вчора розігнали Старий базар. І багато з них періодично затоварювалось на цьому ринку. Так що для покупців то буде невелика втрата.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Впевнений, що твоя точка зору була б інша, якби сам не кормився з того ринку. А так є ризик, що Старий ринок закриють, і контейнер, який куплений за досить великі кошти, пригодиться хіба що на сміття, а на Новому знову прийдеться купувати контейнер. От звідси і весь гнів "праведний" про робочі місця і податки. Будуть нові робочі місця і податки на Новому ринку, а от контейнери безкоштовно - ні.

Ну чому ж "куплений" контейнер? Не знаю, як у автора топіка, а особисто мій "контейнер" починався з клейоночки, фанерного столика, пізніше був встановлений критий лоток з тумбочкою, "черепашка" і, нарешті, контейнер. Я ніколи не мала бодай двох-п"яти тисяч доларів, щоб купити встановлений кимось контейнер.

Ситуація така, що без чоловіка виростила двох дітей, вивчила в інститутах, торгую дріб"язком і ніколи не могла щось відкласти. Села у нас немає, дачі теж, отож утрьох годувалися з тих замків- "блискавка" довгі роки. Викупити контейнер 22 квадратних метри або платити за оренду такої площі я не зможу. А до пенсії лишилося дев"ять років...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, я просто піддаю аналізу а не пропоную рубати з плеча. Як було написано вище -

відрізати ногу бо на неї муха покакала

це удєл тих хто не вникає в суть. Щось подібне спостерігалось в темі про пішохідний перехід біля мосту на Перемоги - прибрати - і крапка, бо мені заважає, таких паралелей можна провести безліч, люди просто не хочуть думати. Метою є інформування спільноти а не якась агітація, я реально розумію що впливу на рішення міськради так не доб"юся, але можливо зміню ставлення кількох лучан.

Мені той перехід якраз і не заважає, я ним не користуюся, хоча ходжу там щодня, але я б його прибрав, задля безпеки тих самих пішоходів, які ним користуються. Сам хожу під мостом, кому під міст не зручно - є перехід навпроти Західінкомбанку.

З ринком те саме, я дивлюсь на ситуацію з сторони, а не прикриваю свої шкурні інтереси соціальними (безробіття) і економічними (податки) проблемами.

Про туристів: так, туристи не попруть до Луцька лише через закриття ринку, але якщо робити крок за кроком на зустріч туристу, то і він піде до тебе. Я не турист, але половину фоток з замку Любарта стираю саме через старий ринок, який попадає в кадр. Сходіть в замок, подивіться на ринок зверху і все зрозумієте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Старий базар розігнали (пост №13)?

А як же Таня і Велозона?

Ви шо гоните?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cherman, бдуемо сподіватися, що все саме так і глобальної двіжухи не буде :0165:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну чому ж "куплений" контейнер? Не знаю, як у автора топіка, а особисто мій "контейнер" починався з клейоночки, фанерного столика, пізніше був встановлений критий лоток з тумбочкою, "черепашка" і, нарешті, контейнер. Я ніколи не мала бодай двох-п"яти тисяч доларів, щоб купити встановлений кимось контейнер.

Ситуація така, що без чоловіка виростила двох дітей, вивчила в інститутах, торгую дріб"язком і ніколи не могла щось відкласти. Села у нас немає, дачі теж, отож утрьох годувалися з тих замків- "блискавка" довгі роки. Викупити контейнер 22 квадратних метри або платити за оренду такої площі я не зможу. А до пенсії лишилося дев"ять років...

Шкода, що ті контейнери, що належать базарникам, не належать їм разом з землею. Тоді місто, забираючи у вас землю під свої потреби, мусило б викупити у вас контейнер або надати аналогічний на Новому ринку. Звісно так було справедливіше. Тоді б і депутати місцеві не піарились на закритті Старого ринку, тому що його закриття означало великі витрати для міста і ще більшу відповідальність, яку вони так не люблять. Читаючи Вас, розумію, що не все так просто, як хотілося би. Провести би міський референдум і прийняти його результати, які б вони не були. Ніколи не будуть усі задоволені, особливо, якщо в результаті закриття ринку, дехто дійсно втратить джерело прибутку. Але ж і підприємництво не гарантує ніякої стабільності, ми ним займаємося на свій страх і ризик, і усі втрати лягають лише на наші плечі. Пишу "ми" і "наші", бо спробував і я того хліба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Микола, дуже просто дивитися на ситуацію зі сторони і дозволяти собі зневажливу риторику. Про шкурний інтерес - а чи не є шкурним інтересом бажання не бачити з веж замку цей бардак? Чи не є ним бажання не бачити куп сміття на Глушець о четвертій годині вечора, не стояти там же в заторах? Та куди не плюнь - кругом якщо ситуація тебе якось торкається - це шкурний інтерес. В любій ситуації при вирішенні спірних питань найкращим є знаходження консенсусу між сторонами а не комусь - все а комусь - нічого. Просто не розумію в яке русло ти намагаєшся завести мову з цими констатаціями.

Маю надію що більшість розуміє, що якби облспоживспілці надали б оренду на тривалий термін вона могла б собі дозволити вкластись вкласти гроші підприємців в реконструкцію, результатом якої було б наведення порядку на ринку так і на прилеглій території, але знаходячись в підвішеному стані інвестувати в благоустрій ніхто не захоче. Я не сумніваюсь що якби підприємцям поставили умову - хочете продовжувати працювати ще надцять років - робіть благоустрій, то значна їх кількість противилась би цьому. Прикладом цього є ті ж Варшавка і Північний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думка корінного лучанина - це думка мрійника, який би хотів бачити своє місто ідеальним. Це річ свята. Але влада далека від мрій. Там існує чистий цинізм і персональна користь. Ринок - то бабло, кожен день капає оренда, плата за місце, якісь податки. Криза-не-криза, бабло капає і там нормальні грошики крутяться. В них і проблема. Зміна влади відбулась, а контролю за ринком немає. Договори уклались до них і триватимуть, ще після їхньої каденції. А доїти хочеться вже й зараз.

Є такий дуже побожний, трохи покоцаний від замахів львівський олігарх Писарчук. Підмутив щось з мером і міськрадою і та виділила йому куснище землі на довгі роки оренди за копійки. Там він збудував Південний. Ціна контейнера - 100 000$. Кожен рік ціна контейнера падає і за п'ять років - це вже не контейнер, а голісінька земля орендована Писарчуком. Хочеш далі торгувати, знову плати 100 000$ (ну може знижка якась) і вперед. При цих цінах щоденну і щомісячну оплату оренди землі, торгового патенту, завищену ціну електрики, прибирання, ніхто не відміняв. По факту більшість підприємців тільки після 5 років вникали, що все життя працювали не на себе, а на Писарчука, дай йому Бог здоров'я.

Ось ці фокуси з контейнерами на орендованій землі річ надзвичайно популярна в кожному місці. Майже всюди її вже прокручували раз чи два, але інколи так хочеться ще разочок взяти і продати людям контейнер за ціною будиночка. Накрайняк замутити ще один напівпорожній ТЦ, з власною часточкою орендних площ. Життя коротке, а до мільярда ще трохи далеченько.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не сумніваюсь що якби підприємцям поставили умову - хочете продовжувати працювати ще надцять років - робіть благоустрій, то значна їх кількість противилась би цьому.
прибирання території входить в головні платежі кожного контейнера, та й благоустрій думаю ніхто б не зарився проводити, можливо б одиниці щось кричали, але загалом зробили б масово. Там болото бо асфальту на дорозі немає, не зрозуміло де встановлені мусорні баки, жодної урни. Все ніби спонукає набидлячити ще більше. Зробили б дорогу капітальну, відразу з парковкою б вирішили, розставили урни, мусорні контейнери. Контейнери можна розмалювати в різні кольори. Все було б не гірше ніж в європах.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скильки б ми тут не балаболили,а ринок залишиться.У всякому випадку та його частина,яка в оренді в Споживспілки.

А от першим кроком я б убрав ті ракушки Токарського,через них там бардак і давка.Другим,зробити знову парковку там де вона була 15 років тому.

А от третім убрати всі ракушки,і зробити сучасний критий ринок,з бруківочкою,в якому 20% виділити під с/г продукцію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ракушки не забирати, а просто поміняти форму лотків в яких продукти стоять з столів на ступінчасту, можна увірвати від одного до трьох метрів тротуару для пішоходів. Зменьшити об'єм полиць, щоб не в ящиках а якось так:

Thai-markets-2815.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прибирання території входить в головні платежі кожного контейнера, та й благоустрій думаю ніхто б не зарився проводити, можливо б одиниці щось кричали, але загалом зробили б масово. Там болото бо асфальту на дорозі немає, не зрозуміло де встановлені мусорні баки, жодної урни. Все ніби спонукає набидлячити ще більше. Зробили б дорогу капітальну, відразу з парковкою б вирішили, розставили урни, мусорні контейнери. Контейнери можна розмалювати в різні кольори. Все було б не гірше ніж в європах.

Про що ми говоримо? Це ми собачникам та власникам машин, що стоять вздовж вулиці Замкової цілий робочий день, маємо асфальтувати проїжджу частину? Це працівники і підприємці Старого ринку повинні лайно підбирати після стихійної торгівлі сільських жіночок? Я саме так зрозуміла.

Найбільше смітять представники стихійної торгівлі. Це після них залишаються газетки, купки землі, бадилля редиски та моркви на бруківці на підході до зупинки. А винуватий чомусь Старий базар, який зовсім не в тій стороні і впорядкований.

Особисто чула, як хтось із мерії розпинався на відео, що стихійна торгівля була і буде. На тому відео добре показано, чим стихійні торговки мотивують свою присутність на асфальті та небажання торгувати в приміщенні ринку: "В приміщенні зранку бракує торгових місць", "В приміщенні неможна нічого продати, ніхто нічого не купляє". Я би додала ще одну причину їхнього небажання - це плата за торгівлю на чистенькому столі.

Контейнери для сміття на вулиці Глушець, до речі, є. А от урни не приживаються, бо смердять конкретному продавцю, особливо коли хтось тліючого бичка вкине...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю як хто, а я чув сьогодні тільки позитивні відгуки від усіх знайомих про те що вчора розігнали Старий базар.

Ось і типова помилка: під час візиту Коморовського саме Старий базар і торгував, не торгували на вулиці Замковій,- уважно дивіться схему в топіку. Намбер 5 - ринок ПФ "Скорпіон-Сервіс" Токарського і іже з ними.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от першим кроком я б убрав ті ракушки Токарського,через них там бардак і давка.Другим,зробити знову парковку там де вона була 15 років тому.

А от третім убрати всі ракушки,і зробити сучасний критий ринок,з бруківочкою,в якому 20% виділити під с/г продукцію.

Так, парковку треба повернути під стіни замку. Чи то для автомобілів підприємців (і брати плату 20 грн за в"їзд, як у Чернівцях на Калинівському ринку), чи то для автобусів з туристами.

А от із двадцятьма відсотками під сільгосппродукцію - трошки проблематично.

Я пам"ятаю, як відремонтували овочевий павільйон, відокремили в ньому рибний. От, думаю, тепер селяни матимуть, де торгувати... І що з того вийшло? Першим ділом за "рибним" павільйоном з"явився ще один рибний магазинчик. Потім зо три аптеки, зо три ветеринарних аптеки, зо п"ять бакалійних магазинчиків, кіоск з печивом і цукерками, кіоск з одноразовими торбинками. За центральними столами стали продавати що завгодно, але не моркву, не чорницю, не полуницю - "корейську" моркву, апельсини, гречку, борошно, цукор, сіль. Був період, коли в овочевий втулили ігрові автомати... Селянам з морквою знов ніде стати всередині "овочевого" павільйону. Дехто торгує прямо в дверях.

Тому боюсь, що як тільки з"явиться "сучасний критий ринок з бруківочкою", його знову захоплять підприємці завдяки домовленостям з дирекцією ринку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...