Перейти до змісту

Волиньгаз обнаглів!

AgentSmith13

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

прямо грозиться ВІДКЛЮЧИМ ВЕСЬ СТОЯК, ЯКЩО ХОЧ В ОДНУ КВАРТИРУ НЕ ПОПАДЕМ!

Ну, не грозиться. Погроз тут мало. Є обіцянка і законні дії. Там десь договір був кілька сторінок вище. Чітко сказано - зобов'язані дати доступ до усіх приміщень.

В чому проблема?

всі підвали на замок, і нема нікого вдома, зубами гризіть, ну або просто зібратися і НЕ пустити їх на поріг навіть?

А от це вже перешкоджання. І ніфіга не законно. От розірвуь із вами договір в односторонньому порядку, і що будете робити?

Альтернативи - НІЯКОЇ!

• +1 1
  • Відповідей 905
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Чітко сказано - зобов'язані дати доступ до усіх приміщень.

Згідно чого я маю надавати доступ в свою квартиру? Підвал - ясно, квартира - ??? Їхні внутрішні інструкції, розпорядження, накази я мав десь, недоторканість приватної власності прописана в конституції. А то почну направо і наліво видавати укази що Волиньгаз мені має забезпечити і те, і се. Вони ж мене напевно пошлють, так? Чого я тоді не можу послати їх?

З якого це дива?

А мені і самому цікаво :)

• +1 2
Опубліковано (змінено)

З якого це дива?

А мені і самому цікаво :)

Як я розумію цю ситуацію:

Газовий монополіст одночасно з підняттям цін на газ зменшив норми його споживання для домогосподарств, в яких не встановлено газового лічильника. Але на період відключення гарячого водопостачання застосовується збільшуючий коефіцієнт, який відображається в платіжці як "інші нарахування". При цьому нараховують усім, хто без лічильника: і тим хто має бойлери, і тим хто дійсно гріє воду в каструлях на газовій плиті.

Але до чого тут ті, хто користується лічильниками? От в Нікеля нема колонки чи котла, а лише плитка (духовка?), але при цьому є лічильник. І він платить по його показниках без будь-яких "інших нарахувань", я так думаю (нюанси із субсидією не враховуємо).

В мене є газова колонка і лічильник. І ніяких "інших нарахувань" в платіжці. А те, що "програма" нарахує більше кубів, якщо не повідомити показники - так в крайньому випадку, якщо не добитися перерахунку за конкретний місяць, ці куби все рівно згорять рано чи пізно, і просто менше буде платити потім.

Їхні внутрішні інструкції, розпорядження, накази я мав десь...

А потім в нас будинки вибухають :(

Змінено користувачем yu2007
Опубліковано

Так справа навіть не в доступі до лічильника! Боргу нема, пломби цілі, труби прокладені по нормам. Велкам, нам ховати нічого! Справа тупо в відношенні даної конторки до людей! На роботі? Не валить! Виключим через одну квартиру весь стояк! Поїхав хтось на стояку відпочивати на тиждень - не включим! Вони в нас фже круче прокуратури і МВС? Ну і так, згідно таки законів кожен славник квартири має повне право сказати їм ПНХ через закриті двері. І саме цікаве - до усунення всіх недоліків (а це і міфічні доки на вентканали бути можкть, яких ЖЕК тупо нікому не давав) - не включим. А як же безперебійне ЯКІСНЕ надання послуг? Доречі, півпід'їзду сказали - в одному місці я мав з роботи через тих ідіотів відпрошуватися, хочуть - хай підлаштовуються під мене, хто кому гроші платить?

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано

Як же до вас не доходить - це боротьба із повітряними млинами.

Вони мають повне право вимкнути стояк, будинок, квартал - будь, що! ІІ будуть праві! Бо зішлються на загрозу вибуху, отруєння чи ще щось. Чи на планову / позапланову заміну вентелів іт.п.

і НІХТО повірте, ніхто нічого не зможе зробити. Сумніваюся, що хтось піде судитися. Он не можна залишитися вдома на 1 день і пустити газовика в квартиру, то на суди ходити - тим паче не буде змоги. А тих засідань буде ого-го. І переносити їх будуть - будь здоров!

Так, я згоден, таку систему потрібно ламати! І перш, ніж підписати договір, варто ознайомитися із ним. Сходит до юриста і вкінці дописати, що я не згоден із пунктами (доступ до квартири / лічильника, повідомити про роботи заздалегідь усіма можливими способами включаючи мобільні телефони і електронну пошту і т.д.) . І нести їм. Нехай складають протоколи розбіжностей і усувають недоліки договору.

І тоді, всі будуть діяти в межах договору

• +1 1
Опубліковано

тут є один нюанс - доступ до всіх приміщень, чи до всіх приміщень де є газові прилади та елементи газопроводу?

з якого дива газовикам треба доступ у мою спальню, к приклад, чи вітальню?

Опубліковано

з якого дива газовикам треба доступ у мою спальню, к приклад, чи вітальню?

МОже подивитися, чи ти туди не провів конвектора.

Якшла мова про квартиру. А саме те місце, де в тебе клапан і лічильник.

Опубліковано

МОже подивитися, чи ти туди не провів конвектора.

Якшла мова про квартиру. А саме те місце, де в тебе клапан і лічильник.

всі свої може - нехай засунуть собі у свою же, кухню показали - добре, все інше - особистий простір до якого доступ лише через суд

Опубліковано

//

А те, що "програма" нарахує більше кубів, якщо не повідомити показники - так в крайньому випадку, якщо не добитися перерахунку за конкретний місяць, ці куби все рівно згорять рано чи пізно, і просто менше буде платити потім.

//

Не зовсім так. (ЗОВСІМ НЕ ТАК) Літом (в неопалювальний період) ціна газу 7,18 грн. тобто максимальна. В опалювальний період ціна перших 200 кубів. 3,6 грн. а вже потім по 7,18. А якщо в тебе пільга є чи субсидія то вона діє в межах норми. (Типу літом тобі компенсується чи рахується по дешевшій ціні для прикладу 18 кубів, а все що зверху платиш по 7,18). А якщо в опалювальний період ти не використовуєш більше 200 кубів в місяць то апріорі ціна газу для тебе не 7,18 а 3,60 (ну не напалюєш ти більше

Тому Волиньгазу досить вигідно "понакидати" в літній період дорогого газу побільше, який хоч не хоч а спишеться в опалювальний період по вдвічі меншій ціні. і ти просто подаруєш різницю.

Для прикладу як писала businka їй добавили 350 кубів. літом вона за них має заплатити 350*7,18 =2513 грн.

хоча в опалювальний період вона не випалює 200 кубів в місяць тобто з вересня місяця їх порахують по лічильнику за 2-3 місяці по 3,60*350=1260. 2513-1260=1253 грн. чистого прибутку на рівному місці. А от кому ви його хочете подарувати це вже ваше право.

Так що дійсно куби згорять а платити прийдеться БІЛЬШЕ. Така от хитра-нехитра математика.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Ну-ну, не пускайте, не платіть...Потім нарахують вам борг, подадуть в суд, навіть знати не будете. Апотім виконвча службе через ДАЇ конфіскує у вас авто, як тут.

Що тоді ви скажете.

Змінено користувачем vaz75
  • +1 3
Опубліковано

Не зовсім так. (ЗОВСІМ НЕ ТАК) ...

...тобто з вересня місяця їх порахують по лічильнику за 2-3 місяці по 3,60*350=1260...

Ну я взагалі то мав на увазі одноразове "накидання" кубів. Тобто один раз накинули через відсутність у них даних щодо фактичних показників, ти про це дізнався з платіжки і з наступного місяця просто не забуваєш повідомляти свої показники. В цьому випадку переплачені куби газу встигаєш спалити ще до початку опалювального сезону. Або ж добиваєшся перерахунку. Бо дійсно, в наведеній ситуації, коли при фактичних витратах 50 кубів літом нараховують 350 - це жесть.

Опубліковано

В знайомого тільки газова плитка, пічка опломбована близько 3-х років. Він не жив там в квартирі в той час. Пішов на днях платити і просто був в шоці. Борг більше 3000 грн.

Вчора він поїхав в Волиньгаз , вони підняли історію ...і ...в нього борг ітого становив 470 грн, аж ніяк не 3 тис.

І що тут скажеш ??? Сказали що все виправлять...що то вони не додивились...

Тому дійсно потрібно контролювати щоб нічого лишнього не доплюсували.

Опубліковано

Під"расен з Волиньгазу опломбували в будинку ВСІ імпортні колонки. у ВСІХ. Одному під'їзду, де ОДНА квартира була пуста і закрита - ешканці НА МОРІ - взагалі газу на стояк не подали. С*ка, йовбаки недобиті! А якого біса воно в магазинах продається, в доках пише "усьо сертифіковано УкрСЕПРО", і "на експлуатацію" приймають і ПІДКЛЮЧАЮТЬ їхні гаврики (або спец з магазину з допуском від Волиньгазу)? Грошей хочете? Фігушки! НЕМА! Чхав я на ту пломбу, хай в дупу мене поцілують.

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано (змінено)

газ штука небезпечна - жартувати з ним не варто

Народ - теж.... Див. вище - ПРИЙНЯТА НА ЕКСПЛУАТАЦІЮ колонка Волиньгазом, в доках є запис про сертифікацію. Яке пломбування? Фірташу бабок не хватає?

Змінено користувачем AgentSmith13
  • +1 2
  • -1 1
Опубліковано (змінено)

Під"расен з Волиньгазу опломбували в будинку ВСІ імпортні колонки. у ВСІХ. Одному під'їзду, де ОДНА квартира була пуста і закрита - ешканці НА МОРІ - взагалі газу на стояк не подали. С*ка, йовбаки недобиті! А якого біса воно в магазинах продається, в доках пише "усьо сертифіковано УкрСЕПРО", і "на експлуатацію" приймають і ПІДКЛЮЧАЮТЬ їхні гаврики (або спец з магазину з допуском від Волиньгазу)? Грошей хочете? Фігушки! НЕМА! Чхав я на ту пломбу, хай в дупу мене поцілують.

давай детальніше. Яка причина опломбування?

Змінено користувачем vaz75
Опубліковано

газ штука небезпечна - жартувати з ним не варто

Народ - теж.... Див. вище - ПРИЙНЯТА НА ЕКСПЛУАТАЦІЮ колонка Волиньгазом, в доках є запис про сертифікацію. Яке пломбування? Фірташу бабок не хватає?

за 100-200 грн можна будь що сертифікувати :(

(це не хабар, це подяка :) )

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Це не "подяка", а відбирання останніх копійок при "проіндексованій" зарплаті, діючих цінах в магазині і тарифах на комуналку. Причина пломбування - "тіпа неузаконена" колонка, яку вони ж САМІ підключали і вводили в експлуатацію 7 років тому. То хай йдуть ПО ФІРМАМ, які ті колонки продають, і МАГАЗИНАМ моцк виїдають, а не споживачам! Якщо воно на їх думку "не таке" (європейського виробництва...), то і НЕФІГ його продавати людям, щоб потім ще і ще "доїти". Лічильник в нас Є, боргу НЕМА і ніколи НЕ БУЛО. Лічильник ставили доречі вони ж, то як почали патякати про "і труби у вас не так", то після відповіді "а ви ж самі сказали що то чітко по нормах" ЗАТКНУЛИСЯ, ВИНУВАТО ДИВЛЯЧИСЬ В ПІДЛОГУ :_07: . Висновок я зробив - фірташню ТРЕБА просто НА ПОРІГ НЕ ПУСКАТИ - платим вчасно, боргу нема, ПНХ. І буде спокій. Причому в приватный хаті то ще простіше - лічильник на вулиці, дивіться, покази вірні, все чесно, в хату - ЗАСЬ і крапка - приватна власність! В квартирі - гірше - лічильник то на кухні, як не крути. Але і тут можна пустити подивитися лічильник, а далі просто показати на двері.

Змінено користувачем AgentSmith13
  • +1 2
  • -1 1
Опубліковано

договір почитайте

оце мені подобається:

"Перевірка величини тиску та/або якісних показників газу проводиться газорозподільним підприємством на підставі письмової заяви споживача за рахунок газорозподільного підприємства."

"Споживач має право на: 5) зменшення розміру плати у разі погіршення якісних показників газу та зменшення величини його тиску;"

а це смішно:

"Споживач має право на: 1) вибір постачальника газу;"

• +1 2
Опубліковано (змінено)

ПРИЙНЯТА НА ЕКСПЛУАТАЦІЮ колонка Волиньгазом, в доках є запис про сертифікацію.

не треба мішати мух з котлєтами - сертифікується на виробництві, а приймається в експлуатацію після нового будівництва/реставрації/капремонту квартир/будинку.

Цитую старі "Праивла" і нові:

Старі:

4.5.7. Переміщення і заміна газових приладів і апаратів провадяться СПГГ або газовими службами підприємств з урахуванням вимог нормативних документів і внесенням змін в технічну документацію.

Нові:

5.5. Заміна газового обладнання виконується за заявою власника (орендаря (наймача)) до газорозподільного підприємства суб’єктом господарювання, який має дозвіл на виконання зазначених робіт, виданий центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Заміна обладнання оформлюється ескізом у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. В інших випадках - з оформленням виконавчо-технічної документації.

Відключення газу перед заміною газового обладнання здійснюється газорозподільним підприємством за заявою власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)). Пуск газу після заміни газового обладнання проводиться газорозподільним підприємством за зверненням власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) після проведення інструктажу із безпечної його експлуатації.

Документи щодо заміни газового обладнання передаються до архіву газорозподільного підприємства.

...де визначення значать наступне:

газове обладнання громадських, адміністративних та житлових будинків - газові прилади і пристрої, апарати та агрегати (повної заводської готовності), які використовують газ як паливо для приготування їжі, гарячого водопостачання та опалення;,

Газові прилади - побутові газові прилади і апарати - згідно з переліком державних стандартів на них (додаток 44).

Змінено користувачем Dream

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...