Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я трохи продовжу про пеллети, шоб ви не заскучали :)

Волинське деревообробне підприємство як побічний продукт реалізує пеллети з дубової стружки вищого гатунку (зольність щось біля 0,5%), можливості - 1400 тон/місяць. Потреба закладу типу школи/садка/лікарні на сезон - 200-300 тон. Підкреслю - це не зрубані ліси, це - відходи виробництва, якими грамотно розпорядились. З екологічної точки зору з пеллет при згорянні вихлоп СО2 та інших речовин співмірний з такими, якби дерево просто гнило десь в болоті.

Ну і скажу, що я не є адепт твердопаливних котлів чи ще чогось. Просто коли бачиш рахунок за газ, а в ньому з 2500 грн - 1300 грн - субсидії, я розумію, що колись це все одно скінчиться і таки прийдеться або башляти 2500, або робити так, щоб цифри були менші хоча б у два рази. 

Опубліковано
4 хвилин тому, difoto сказано:

Я трохи продовжу про пеллети, шоб ви не заскучали :)

Волинське деревообробне підприємство як побічний продукт реалізує пеллети з дубової стружки вищого гатунку (зольність щось біля 0,5%), можливості - 1400 тон/місяць. Потреба закладу типу школи/садка/лікарні на сезон - 200-300 тон. Підкреслю - це не зрубані ліси, це - відходи виробництва, якими грамотно розпорядились. З екологічної точки зору з пеллет при згорянні вихлоп СО2 та інших речовин співмірний з такими, якби дерево просто гнило десь в болоті.

Ну і скажу, що я не є адепт твердопаливних котлів чи ще чогось. Просто коли бачиш рахунок за газ, а в ньому з 2500 грн - 1300 грн - субсидії, я розумію, що колись це все одно скінчиться і таки прийдеться або башляти 2500, або робити так, щоб цифри були менші хоча б у два рази. 

Воно так і має бути - пелети з відходів деревообробки. А відходів досить багато - тільки 50% при порізці на дошки, бруски. От тільки пелети це експортний товар - відповідно вартість прив'язана до долара/євро.

Опубліковано

А газ та вугілля не пов'язані? :) Впевнений, що і торфобрикет і навіть дрова залежать від курсу.

Опубліковано
23 хвилин тому, difoto сказано:

А газ та вугілля не пов'язані? :) Впевнений, що і торфобрикет і навіть дрова залежать від курсу.

Я про те, що навіть на 100% вітчизняний продукт (паливо) залежить від курсу гривні. Хіба що заборона експорту може стримати ціну.

Опубліковано
26 хвилин тому, sergkots сказано:

Я про те, що навіть на 100% вітчизняний продукт (паливо) залежить від курсу гривні. Хіба що заборона експорту може стримати ціну.

Я от тут взагалі не зрозумів нічого. Заборонимо експорт пелет і вони подешевшають? Дивні спостереження. Я розумію, коли обмежують експорт сировини і це піднімає виробничу галузь. Тіпа забороним експорт соняшникового насіння, щоб робити в себе олію. Пелети в Рожищах проходять 21 стадій сушки, це готовий продукт. Паркетну доску теж заборонити на експорт?

Опубліковано
6 хвилин тому, difoto сказано:

Я от тут взагалі не зрозумів нічого. Заборонимо експорт пелет і вони подешевшають? Дивні спостереження. Я розумію, коли обмежують експорт сировини і це піднімає виробничу галузь. Тіпа забороним експорт соняшникового насіння, щоб робити в себе олію. Пелети в Рожищах проходять 21 стадій сушки, це готовий продукт. Паркетну доску теж заборонити на експорт?

З чого такі висновки? Де я писав, що потрібно заборонити експорт?

Ще раз: навіть на 100% вітчизняне паливо буде залежати від курсу гривні до долара/євро. Дрова, до речі, також йдуть на експорт.

Опубліковано

Доброго вечора.

Мені потрібен скан рахунку за комунальні послугу з Луцька.

Хтось може зробити?

Буду дуже вдячний

Опубліковано
1 час назад, user231231 сказал:

Доброго вечора.

Хтось може зробити?

Буду дуже вдячний

Стєсняюсь спрасіть: зачєм?

• +1 1
Опубліковано
On 06.01.2017 at 20:31, user231231 сказано:

Доброго вечора.

Хтось може зробити?

Буду дуже вдячний

Так і бачу, як прийшов містер НОНЕЙМ231231 і всі бігом побігли сканувати свої "рахунки"...

Тож поясни чемно, ЩО саме ти хочеш побачити, ЯКЕ саме ти хочеш побачити, НАВІЩО ти це хочеш, і т.д., тоді може хтось і допоможе.

ПиСи: а якщо тобі потрібна КВИТАНЦІЯ, а не рахунок, і якщо б тобі дійсно потрібно було б, то ти б не полінувався погортати хоча б декілька сторінок і знайшов би 

• +1 1
Опубліковано
Міністерство юстиції запустило єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги

Дані розміщені на офіційному веб-сайті міністерства.

У базу внесли фізичних осіб і приватні підприємства. Щоб дізнатися розмір боргу, потрібно ввести дані в спеціальну форму - ім'я, прізвище, по батькові, дату народження і номер ідентифікаційного коду або реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Приховати заборгованості за комунальні послуги стане неможливим. Це має допомогти вирішити проблеми, пов'язані з продажем і переоформленням нерухомості. 

Також міністерство планує посилити покарання для боржників. Фізичних осіб хочуть позбавляти водійських прав, а у підприємців відбирати ліцензії на ведення бізнесу.

http://erb.nais.gov.ua/#/search-debtors

Опубліковано

Чув в новинах що в Києві перерахували платіжки за опалення http://24tv.ua/pererahuvali_tarifi_na_opalennya_v_kiyevi_n759913, в нас такого не планують?

Гройсман обіцяв однакові тарифи як в будинках з лічильниками, хтось щось знає?

Опубліковано
3 хвилин тому, Gendruk сказано:

Чув в новинах що в Києві перерахували платіжки за опалення http://24tv.ua/pererahuvali_tarifi_na_opalennya_v_kiyevi_n759913, в нас такого не планують?

Гройсман обіцяв однакові тарифи як в будинках з лічильниками, хтось щось знає?

Якась фігня!

Опубліковано
3 хвилин тому, mykola сказано:

Вартість метра квадратного опалювальної площі в лиспопаді була значно менше нормативної і в грудні також трохи менша. Нормативна 30,07 грн. за м.кв., в листопаді було десь 22-23грн., в гудні буде десь біля 25 грн. Точніше можна подивитися в платіжках.

В мене і листопад і грудень по 30 за м.кв.

Опубліковано

Screenshot - 2017.01.12 , 15_41_30.png

Тільки за опалення 2106 грн :( , за таку ж саму свою зі своїм опаленням + гарача, тобто тільки за газ 1341 грн.

Опубліковано
On 11.01.2017 at 10:46, justice777 сказано:
Міністерство юстиції запустило єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги

Дані розміщені на офіційному веб-сайті міністерства.

У базу внесли фізичних осіб і приватні підприємства. Щоб дізнатися розмір боргу, потрібно ввести дані в спеціальну форму - ім'я, прізвище, по батькові, дату народження і номер ідентифікаційного коду або реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Приховати заборгованості за комунальні послуги стане неможливим. Це має допомогти вирішити проблеми, пов'язані з продажем і переоформленням нерухомості. 

Також міністерство планує посилити покарання для боржників. Фізичних осіб хочуть позбавляти водійських прав, а у підприємців відбирати ліцензії на ведення бізнесу.

http://erb.nais.gov.ua/#/search-debtors

а це ващє ржака

Ви, взагалі, бачили, ЯК виглядає отой "РЕЄСТР"??? Ну да, заходиш, і відразу бачиш боржників!!!

прикольно читати цю новину на різних "новинних" сайтах :)

Волинь24 інтерпретує:

Цитувати

Тепер усі можуть побачити, хто боргує за комуналку

Щоб дізнатися розмір боргу, потрібно ввести такі дані: ім'я, прізвище, по батькові, дату народження і номер ідентифікаційного коду або реєстраційний номер облікової картки платника податків. 
Приховати заборгованість за комунальні послуги неможливо. 
Це повинно допомогти вирішити проблеми, пов'язані з продажем і переоформленням нерухомості. 

:) ну да :) йду я купувати квартиру і кажу власнику "А дай-но мені свої анкетні данні!

Чи читаємо першоджерело, на яке посилаються Волинь24 (тут звучить трішки інакше, але все0одно так же брєдово-смішно):

Цитувати

Реєстр боржників: як перевірити, чи немає вашого прізвища у цьому списку

...Щоб дізнатися розмір боргу, потрібно ...

У базу внесли фізичних осіб і приватні підприємства. Приховати заборгованість за комунальні послуги неможливо. 

Це я тепер, завдяки їм, старанним, маю можливість взнати, чи не заборгував Я!!!! за комунальні послуги?!?!? Бо я, може, забув??? 

І, схоже, раніше я МІГ приховати СВОЮ заборгованість від САМОГО СЕБЕ, а тепер ФСЬО! Неможливо!

• +1 1
Опубліковано

jack74 ах ти ж скритний то який! Благо сайт допомагає, я тепер все знаю про тебе та скільки ти боргуєш!!! В два кліка мошонки взнав!

Опубліковано

Однокімнатна квартира - 35,7 м.кв.

В будинку лічильник тепла. Бойлер в квартирі.

Загальна сума (без врахування води) - 1315 грн

тарифи.JPG

Опубліковано
1 година тому, seolutsk сказано:

jack74 ах ти ж скритний то який! Благо сайт допомагає, я тепер все знаю про тебе та скільки ти боргуєш!!! В два кліка мошонки взнав!

от от! :)

Опубліковано

А з чим пов'язаний збільшений тариф за опалення - 34,31? Ніде не можу знайти інформації. Скрізь вказано тариф 30,07.

Опубліковано
40 минут назад, Olya21 сказал:

А з чим пов'язаний збільшений тариф за опалення - 34,31? Ніде не можу знайти інформації. Скрізь вказано тариф 30,07.

Цитата

Базовий тариф розрахований, виходячи із середньомісячної температури повітря о градусів.

Якщо середньомісячна температура вища, тариф стає нижчим. Якщо температура вища, тариф зростає, оскільки затрати на опалення теж зростають

Опубліковано
18 minutes ago, Ukrainec said:

Яка ціна м2 опалення в Грудні без лічильника? бажано ДПЗ 

Така, як на 2 повідомлення вище від твого - 34,31.

Перевірив на комунал.луцьк, в двох будинках на різних вулицях і підключених до різних теплопунктів ціна однакова.

2 hours ago, mykola said:

Мабуть у вас стоїть лічильник обліку тепла і це є фактичне використання.

Ні, це без лічильника. В мене така ж сама вартість.

Опубліковано
5 годин тому, Olya21 сказано:

А з чим пов'язаний збільшений тариф за опалення - 34,31? Ніде не можу знайти інформації. Скрізь вказано тариф 30,07

2 годин тому, mykola сказано:

Мабуть у вас стоїть лічильник обліку тепла і це є фактичне використання.

6 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ні, це без лічильника. В мене така ж сама вартість.

23 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Яка ціна м2 опалення в Грудні без лічильника? бажано ДПЗ

ціна не залежить від котельні.

якщо немає лічильника - то ціна визначається не тарифом, а скорегованим тарифом - з грудня позаминулого року. Котельні брали статистичні метеодані, і коригували плату (якщо немає лічильника, звісно).

минулого року мені сподобався перерахунок і нова методика - я платив приблизно стільки ж, як будинки з лічильниками. поточний опалювальний сезон мені так вже не подобається - в платіжках "намальовані" аномально холодні жовтень, листопад і грудень.

тому в мене закралась підозра - чи гідрометцентр за скромну плату не підмальовує температурні показники на замовлення теплокомуненерго.

але температура в квартирі цього року була стабільно вищою, порівняно з минулим роком. під це "але" органічно вписуються чутки про теплові лічильники на виході з котелень, які "малюють" ккд котлів 120%...

Опубліковано
26 minutes ago, rrid said:

ціна визначається не тарифом, а скорегованим тарифом - з грудня позаминулого року. Котельні брали статистичні метеодані, і коригували плату (якщо немає лічильника, звісно).

Ну це я знаю. Я оплачую платіжки двох квартир, і на початку цього опалювального сезону вартість квадрату була різна. Та це швидше за все було пов*язане з різними датами пуску теплоносія.

Там Ваз вище зацитував, що 30 грн. - це при умові середньомусіячної температури 0 град. Це так?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...