bormotuha Опубліковано 15 Липня, 2020 в 06:43 #451 Опубліковано 15 Липня, 2020 в 06:43 18 хвилин тому, Arden сказано: чи реально якось ущільнити з’єднання труб не розбираючи їх, бо ламати прийдеться багато. Раніш старі майстри обмазували цементним розчином з добаленням рідкого скла, або плиточним клеєм і марлею, зараз є багато герметиків, почистити, що можна, обезжирити ацетоном, і герметиком (силіконом) 1
Arden Опубліковано 15 Липня, 2020 в 08:36 #452 Опубліковано 15 Липня, 2020 в 08:36 36 минут назад, mykola сказал: Є один дешевий і практичний метод, купити в аптеці гумовий бинт (це якщо є доступ до коліна, воно не залите бетоном). Берете цей бинт, намотуєте на більшу трубу (хоча б 2 витка) і далі щільно, розтягуючи бинт переходите на меншу трубу і на завершення на меншій трубі ставите хомут. Хомут може бути звичайний або пластиковий або звичайний дріт. Така заплата років 10-15 прослужить, все залежить від якості гуми. немає місця між трубою і стіною (частоково втоплена в стіні).
Arden Опубліковано 15 Липня, 2020 в 11:25 #453 Опубліковано 15 Липня, 2020 в 11:25 1 час назад, mykola сказал: Погано, тоді клей і марля. Спробую герметиком, а там якщо ні, то підем важчими методами. Усім дякую.
kayot Опубліковано 16 Липня, 2020 в 05:51 #454 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 05:51 21 час назад, Arden сказал: немає місця між трубою і стіною (частоково втоплена в стіні). головне - не чіпайте ту частину труби, яка в стіні....якщо розбити штукатурку - може добре тікти. 1
alexvvv Опубліковано 16 Липня, 2020 в 09:04 #455 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 09:04 57 хвилин тому, mykola сказано: Вчора зустрів один цікавий рецепт саморобного клею для ремонту шиферу, він має дуже хорошу адгезію. від ультрафіолету він не трухлявіє?
Zeiss Опубліковано 16 Липня, 2020 в 15:12 #456 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 15:12 Ох і планування здають
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 15:50 #457 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 15:50 (змінено) 1 година тому, Alex S сказано: ..... Тобто ПИТАННЯ САМЕ ГОЛОВНЕ.Чи не буде мокріти склопакет ,навіть з дорогих, як утеплити балкон,КУДИ РАДІАТОРИ , як зробити теплу підлогу в цему місці?АГВ немає в будинку. Одним словом ,чи не буде зимою гемору, з тою столовкою.... Думаю, що зробити можна, щоб безпроблемна експлуатація була. Для точнішого вердикту потрібна додаткова інформація. Приміщення №10 по проекту ймовірно йдуть як НЕзасклена лоджія, оскільки площа вказана в проекті явно менша за фактичну (на око десь у 2 рази), тому припускаю коеф. 0,5 (як по ДБН). Якщо так, то кінцевий проект буде залежати від того, що у сусідів зверху і знизу. Якщо у них залишаються неопалювані приміщення, то варто думати про утеплення стелі і підлоги, оскільки ймовірність проблем (цвілі) там навіть вища ніж на вікні. Який пиріжок стіни будинку (чи є утеплювач і як він влаштований, товщина і матеріал несучої частини)? Напиши що в тебе і як влаштовано. При виборі склопакету звернути увагу, щоб по периметру була не алюмінієва планка всередині, а пластикова і 3 скла. За моїми спостереженнями, мокріти починає саме по периметру резинки, бо алюмінієва планка - то місток холоду (мій пірометр показує градуси на 2 температура нижча в тому місці, ніж в цілому скло ). І, при підвищенні відносної вологості в приміщенні, точка роси найперше там з"являється, і там найважче сушиться (особливо знизу), бо обдув природний гірший ніж у центрі скла. Вентиляцію організувати так, щоб в спільну кухню-студію повітря переважно попадало не через вікно, що поруч з плитою, і зі столової. Свіже "сухе" повітря буде постійно знижувати вологість в тій зоні, і краще буде в цілому "продуватися" і вентелюватися кімната. В ідеал, щоб вікна зверху мали спеціальні мікро-клапани на всю їх ширину, тоді мінімальний потік повітря буде постійний, не буде застоїв, менше шуму з вулиці у порівнянні з "мікровідкинутим" вікном. У великі морози клапан можна на мінімум ставити, а вікно уже толком не відкинеш навіть на мікро. Бажано під вікнами радіатори на всю ширину, щоб свіже повітря відразу підігрівалось "тепловою завісою", протягу не буде і буде сухо. Тепла підлога як додаткове джерело тепла, градусів 23-25, аби ноги не мерзли (можна і електро, як на мене). Ще згадав -- якщо таки незасклена лоджія зараз, то такі зміни в проект юридично потребують його оновлення і дозволу на їх проведення... Змінено 16 Липня, 2020 в 15:52 користувачем Unknown 1
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 16:22 #458 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 16:22 (змінено) 33 хвилин тому, Unknown сказано: Ще згадав -- якщо таки незасклена лоджія зараз, то такі зміни в проект юридично потребують його оновлення і дозволу на їх проведення.. В принципі, засклена зараз лоджія чи ні, не міняє суті. --- узаконювати точно потрібно такі зміни, бо ж ти хочеш вікно на лоджію викинути, а це зміна опалюваної площі. А ще житлова площа зміниться, а її зменшення потребує "узаконення ". Ну це якщо продавати надумаєш, або інші юридичні дії... Змінено 16 Липня, 2020 в 16:24 користувачем Unknown 1
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 16:26 #459 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 16:26 Від профіля і вікна залежить не все. Дуже сильно впливає режим експлуатації. Ну і грамотна циркуляція повітря. Там усе в комплексі. 1
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 17:12 #460 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 17:12 30 хвилин тому, Alex S сказано: яке б вікно дороге не було ... запартачити можуть запросто .НУ ДУЖЕ ВАЖЛИВО хто і як його встановить.... То безумовно! Тільки теплий монтаж з вітрозахисними планками, праобар'єром... Євродек таке має робити. 1
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 18:08 #461 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 18:08 1 година тому, Alex S сказано: @Unknown Тобто я схиляюся до думки що повинно насемперед бути от таке доробало як в Яровиці.... Мені така фігня не подобається. Краще не від підлоги, а занижене підвіконня і без горизонтальної перемички. Це затишніше по відчуттях, не муляє око зайвий горизонтальний профіль, менші тепловтрати, нормально радіатори стають. 1 2
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 18:11 #462 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 18:11 Монтаж гавно, зверху від бетону не утеплено, ймовірно бетонне перекриття не утеплене, або слабо утеплене, бо там місця мало для нормального шару утеплювача. Ймовірне переохолодження і точка роси скраю стелі. 1
Unknown Опубліковано 16 Липня, 2020 в 20:54 #463 Опубліковано 16 Липня, 2020 в 20:54 Концентрація пари має ДУЖЕ ВЕЛИКЕ значення. Бо мокріє там, де є точка роси. А точка роси залежить від двох факторів: відносна вологість повітря, дельта температури повітря і поверхні. Тобто чим вища вологість, тим при меншій дельті конденсат випадає. По першій зимі не факт, що побачиш. Може бути відносно тепла погода, і в тих умовах проблеми не буде. А наступна зима матиме тривалий холодний період і в тих умовах уже проявиться. В неті є калькулятори точки роси. Знаючи кефіцієнт теплопровідності вікна (виробник повинен мати циферку), можна прорахувати криву точки роси залежно від зміни двох параметрів (зовнішня температура і вологість у приміщенні) при заданій статичній внутрішній температурі. Графік і покаже який запас "безпроблемності" має конструкція. В певних умовах конденсат випаде на будь якому вікні, питання в тому, як часто вони можуть виникнути. 1
sergkots Опубліковано 17 Липня, 2020 в 07:32 #464 Опубліковано 17 Липня, 2020 в 07:32 10 годин тому, Unknown сказано: Концентрація пари має ДУЖЕ ВЕЛИКЕ значення. Бо мокріє там, де є точка роси. А точка роси залежить від двох факторів: відносна вологість повітря, дельта температури повітря і поверхні. Тобто чим вища вологість, тим при меншій дельті конденсат випадає. То боротись можна: 1. Кращим утепленням або 2. Встановленням опалення в потрібній зоні Чи мікровентиляція допомагає трохи теж? 1
Серега89 Опубліковано 17 Липня, 2020 в 19:31 #465 Опубліковано 17 Липня, 2020 в 19:31 11 часов назад, Alex S сказал: Не можу в уяві це уявити...Можеш, приблизне фото, хоч з тирнету ,сюди скинути, щоб візуально те побачити? Спойлер Згоден з unknown. Скажу, просто, що собі робив би. Підвіконня як на фото (занижене, напевно так називається...)100% щоб не накривало радіатор Радіатор 100% (тимпаче, якщо кухня робоча, ) Вікна в утеплювач монтувати 100%(екструдер, сантиметрів 5) Стелю та підлогу утепляти - по факту З таким рішенням ще ніколи не стикався, опишу картину як, я "бачу її в голові". Площа вікон доволі велика, зимою потоки холодного повітря від тих вікон будуть опускатися до низу і по суті буде постійно "тягнути по ногах". Радіатор (тепла підлога під сумнівом) це діло виправить, + буде "сушити вікна". Вікна в утеплювач - бо це саме холодне місце стіни, ззовні при утепленні відкосів ніколи не набиреш потрібної товщини утеплювача. Навіть якщо торець плити утеплиш нормально(припустим 10см) то відкос максимум 2-3см. Якщо можливе промерзання від сусідів, то утепляти і там, стелю або підлогу. В мене маже пів зими балкон відкритий, можливо і там так... Привіконну планку на вікна обовязково, як ззовні так і зсередини. Ну і витяжку людську над плитою. П.С. вибачай, часу раніше не було відповісти. На роботі робота, вдома діти малі. ОСББ вирішило утеплятись, вже суму визначили, майже всі за, бо буде тепло і гарно. Пробігся переміряв, мля, на більш ніж пів квадратного кілометра менше вийшло ніж заявлено в документації + матеріали, які, по чому, який колір і т.д. Гарантії на виконану роботу... капец одним словом, щей збори провести неможна. 2 2
Unknown Опубліковано 17 Липня, 2020 в 21:26 #466 Опубліковано 17 Липня, 2020 в 21:26 Сергій деталізував практично все, що я мав на увазі. Я лише трохи вище підвіконня мав на увазі. Краєвид воно особливо не зіпсує, але з вулиці не так проглядатиметься кімната ввечері. Але то справа смаку. Стелю і підлогу зсередини екструдером, щоб з цвіллю мороки не було. Можливо стіни теж трохи утеплити, але потрібні відповіді на мої питання і бажано таки залучити професіонала для точного розрахунку схеми утеплення.
natalka) Опубліковано 17 Липня, 2020 в 22:56 #467 Опубліковано 17 Липня, 2020 в 22:56 3 часа назад, Серега89 сказал: ...ОСББ вирішило утеплятись, вже суму визначили, майже всі за, бо буде тепло і гарно. Пробігся переміряв, мля, на більш ніж пів квадратного кілометра менше вийшло ніж заявлено в документації + матеріали, які, по чому, який колір і т.д. Гарантії на виконану роботу... капец одним словом, щей збори провести неможна. Сорі за офтоп... а хто Голова ОСББ і проектант? 1
natalka) Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:39 #468 Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:39 В 16.07.2020 в 17:14, Alex S сказал: ....Хочеться, бо дуже красивий вигляд з вікна. На Там-Там, Порт Сіті? Спойлер 1
sergkots Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:42 #469 Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:42 3 хвилин тому, natalka) сказано: На Там-Там, Порт Сіті? А де то?
natalka) Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:49 #470 Опубліковано 19 Липня, 2020 в 21:49 НУ якщо я правильно ідентифікувала ці цікаві кутові балкони, то на Сухомлинського 2Б, 4 1
Harddriver Опубліковано 14 Серпня, 2020 в 07:38 #471 Опубліковано 14 Серпня, 2020 в 07:38 (змінено) Треба зробити злив води (дренаж) в бетонній плиті. Перше, що спадає на думку - забетонувати щось типа ринви: : Але тоді треба багато довбати бетону по-глибині. Ще можна вкоротити по-вистоті дренажний жолоб але він імхо заширокий, по фень-шую не підійде Колхозити щось з розрізом пластикових труб пока не хочеться, колхоз є колхоз, і виглядатиме відповідно. Довжина жолоба - 2 метри, може трохи більше. Змінено 14 Серпня, 2020 в 07:39 користувачем Harddriver
nickel Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 09:08 #472 Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 09:08 Колись на Борді обговорювали проекти квартир в багатоквартирних будинках. І давали посилання на якийсь сайт де можна було подивитися типові проекти радянських багатоквартирних будинків. Хтось знає такі сайти чи може знає де взяти проекти деяких будинків на ДПЗ?
volks Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 11:24 #473 Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 11:24 2 часа назад, nickel сказал: Колись на Борді обговорювали проекти квартир в багатоквартирних будинках. І давали посилання на якийсь сайт де можна було подивитися типові проекти радянських багатоквартирних будинків. Хтось знає такі сайти чи може знає де взяти проекти деяких будинків на ДПЗ? Я гуглив "типовые дома" і там вже шукав щось схоже на своє.
nickel Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 13:01 #474 Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 13:01 1 час назад, volks сказал: Я гуглив "типовые дома" і там вже шукав щось схоже на своє. Схоже не проканає, тим більше мені багатоквартирний треба. Зайшла мова про створення ОСББ. Я хочу перед створенням порахувати площу квартир і вирахувати скільки всього будинок платить жекові за утримання і скільки ми зможемо мати, якщо перейдемо на ОСББ. Бо вже розказують басні, що сусідній будинок за два місяці акумулював на рахунку ОСББ 240 000. Нехай в них 4 квартири на площадці * 9 поверхів * 2 під'їзди = 72 квартири. То їм треба в середньому платити лише за утримання 1667 з квартири. І це без врахування зарплати хоча б голови ОСББ. Складається враження, що дехто просто не розуміє математики. А я хочу знати хоч приблизні цифри до того як вляпаємося в чергове лайно. 2
bormotuha Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 13:26 #475 Опубліковано 1 Вересня, 2020 в 13:26 15 хвилин тому, nickel сказано: Зайшла мова про створення ОСББ У нас на Гулака ОСББ. Спочатку трохи вкладаэмось на каналізаційні труби, засувки у підвалі, бо все прогнило. З опаленням - подачу тепла регулюємо, хоча деякі бурмочуть - то холодно, то жарко. (особисто мені жарко) Влізли у програму по утепленню будинку (30 % платимо, остальне держава). З розрахунків, це по 200 грн до платежів (ніби на 10 років) Але є плюси - найняли прибиральницю, кожен день уборка, є черговий сантехнік і електрик, всі проблеми у квартирі вирішує власник за свої кошти ( вважаю це правильно )
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти