Перейти до змісту

Як нині живеться в США?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
28 minutes ago, Electronshik said:

Нас, на жаль, чекає сирійській варіант розвитку ситуації (довга війна)

гірше сирійського , бо в них немає такого упоротого сусіда

• Відповідей 823
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
29 minutes ago, Electronshik said:

З окопу пишете?

Я десь писав до мужиків? Негатив є до ВСІХ. А це в основному жінки та діти.

не з окопу, але і не з бару

• +1 1
Опубліковано
7 minutes ago, volks said:

Від цього, що вони це все роблять, вони перестають бути біженцями?

Формально ні, вони біженці. Фактично так, з категорії біженців, якім потрібна допомога переходять у категорію бидло, яких треба гнати в шию.

20 minutes ago, romanc said:

Да Европа привикла до таких біженців, половина арабів такі, тільки не бухають, зате смітять так, що комунальники не справляються.

Не вся. Наприклад у Польщі усіма правдами та неправдами відпихувалися від арабів, до речі одним з аргументів було те що вони приймають біженців з України.  

Опубліковано
35 хвилин назад, Electronshik сказав:

Нас, на жаль, чекає сирійській варіант розвитку ситуації (довга війна)

Ти вважаєш що у нас також громадянська війна як в Сирії? Я здогадуюся де ти це почув

Опубліковано
8 хвилин назад, Electronshik сказав:

Формально ні, вони біженці. Фактично так, з категорії біженців, якім потрібна допомога переходять у категорію бидло, яких треба гнати в шию.

Не вся. Наприклад у Польщі усіма правдами та неправдами відпихувалися від арабів, до речі одним з аргументів було те що вони приймають біженців з України.  

В Польші багато біженців арабів? Вони транзитом там бо багатших країн. І в основному то середній клас та багатші, бо заплатити декілька тис евро за дорогу не всі мають.

Опубліковано
4 hours ago, nickel said:

Ти вважаєш що у нас також громадянська війна як в Сирії? Я здогадуюся де ти це почув

Абсолютно ні. Ніяким чином. Ніякої громадянської війни.

Я згадував Сирію лише у факторі ТРИВАЛОСТІ ВІЙНИ. З 2014року в нас була війна малої інтенсивності. 10 років.

В Сирії війна високої інтенсивності триває вже 12-й рік. 

Зараз в нас війна високої інтенсивності. І не треба будувати ілюзії що вона швидко закінчиться. Моя думка що ще років з 10 буде тривати. 

Я дуже хочу помилитися в своєму прогнозі та у своїй думці. 

4 hours ago, romanc said:

В Польші багато біженців арабів? Вони транзитом там бо багатших країн. І в основному то середній клас та багатші, бо заплатити декілька тис евро за дорогу не всі мають.

Є ще таке явище як Єврокомісія. І Було багато шуму щодо квоти біженців арабів. І великі наїзди на ту саму Польщу.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 2/13/2024 at 3:37 AM, jurgen007 said:

полишали нові квартири, машини які в кредит набрали і поїхали.

Почнемо з цього...

По перше, квартири, тим більше нові, що в Америці що в Канаді, теж коштують зовсім недешево. І щоб купити навіть квартиру - потрібно брати в банку кредит, а це вже не так просто як дехто уявляє, тим більше на таку велику суму. Щоб дали такий кредит - для цього потрібно мати хорошу та досить тривалу, хоча би кількарічну кредитну історію, в ідеалі - від 3-5 років. Щоб почати свою кредитну історію - потрібно десь відкрити свою першу кредитну лінію типу звичайної кредитки, а це теж не так просто бо як мінімум спочатку потрібно показати що ти офіційно працевлаштований  та показати стабільний дохід мінімум хоча би за останні 3 місяці. В багатьох випадках навіть цього буде недостатньо і буде багато відмов, тому як найпростіший варіант, що більшість наших Українців зараз і робить - відкрити свою першу кредитку в свому ж банку де в тебе уже є рахунок куди поступає твоя зарплата під твій же секюріті депозит, тобто з твого ж рахунка блокуються на рік твої ж гроші, наприклад $500, і на цю ж суму тобі видається твоя перша кредитка щоб побачити як ти вмієш нею користуватися та вчасно її сплачувати... рівно через рік твої власні кошти розблокують а кредитний ліміт збільшать. Свою першу кредитку в америці я так і відкривав, тільки давав одразу $1000. Далі, через пару місяців уже з інших банків тобі почнуть надходити пропозиції відкрити кредитки і у них. Спочатку теж невеликі суми в пару тисяч долларів, але через якийсь рік-два почнуть піднімати кредитні лінії. Після того уже можна пробувати брати машину в кредит без сторонньої допомоги... Саме так поступово будується кредитна історія для покупки свого житла. Але й це ще не все. Щоб дали кредит на нерухомість - банки завжди вимагать завдаток в 10-20% від ціни житла та плюс показати твої офіційні пейчеки з твоєї роботи за останні 3 місяці та спеціальну форму офіційного річного доходу за останні один-два роки де буде вказаний абсолютно весь твій дохід на сім'ю і скільки податків з цієї суми ти заплатив. Саме з цього офіційного доходу з якого сплачені всі податки буде вираховуватись максимальна сума кредиту яку тобі можуть дати на житло, і обов'язково з урахуванням того що твій загальний місячний пеймент за житло (з урахуванням усіх процентів, страховок та податку на нерухомість) - має не перевищувати 30% від загального офіційного місячного доходу на сім'ю. Тобто якщо, наприклад, беручи квартиру в кредит, сплата за неї буде $1500 в місяць, то офіційний дохід уже тривалий час має бути від $4500 в місяць на сім'ю. Звісно, це більш-менш стандартні правила що в Канаді що в Америці і в певних випадках вони гнучкі, але все зводиться до того що якщо чогось трошки не вистачає, типу достатнього офіційного доходу чи достатньої кредитної історії - то щоб банк менше ризикував збільшується сума завдатку для взяття кредиту,  а це вже може бути і 30%, і 40%, і навіть 50%, а враховуючи ціни на житло - це досить великі суми. Автомобіль взяти в кредит набагато легше, але також потребується хоч якась мінімальна кредитна історія, хоч якийсь офіційний дохід, і обов'язково завдаток хоч 3-5 тисяч, або щоб хтось хто дуже вам довіряє, за звичай це дуже близькі родичі які вже тут давно і мають хорошу і дуже тривалу кредитну історію і свою нерухомість і т.д., міг за вас підписатися і вразі невиконання ваших кредитних зобов'язань - взяти всі ризики та відповідальність за цей ваш кредит на себе. 

Тому, казати що свіжоприїхавші Українці понакупляли в кредит квартир, нових машин і т.д. і те все набране в кредити так просто покидали і поїхали назад в Європу- може тільки ОЛУХ та диванний ЕКСПЕРД типу тебе, і мені навіть здається, що так думати та казати може тільки людина яка взагалі ніколи нічого в кредит не купувала та навіть не знає як беруться ті кредити і як ті завдатки роками збираються, та й взагалі - людина яка таких сум на завдаток ніколи не заробила та певно навіть в руках не тримала, тому тільки такий дибіл може легковажно казати що "взяли накупляли все в кредит, все кинули і поїхали"...

Доречі, хоч Нокіан специфічно по своєму виклав своє припущення, але в загальному він в чомусь правий... бо в основній масі, всі новоприбулі емігранти чи біженці, якщо їм тут самим без сторонньої допомоги приходиться заробляти на своє проживання чи мусять отримувати якусь допомогу - зазвичай селяться в найпростіше та в більшості випадків найдешевше (бо навіть й те виходить дорогим) житло про покупку якого в кредит в перший рік проживання навіть мови не може бути, і зазвичай всі орендують або живуть у родичів чи "доброго" спонсора, і контракт всюди і в більшості випадків підписується на один рік, тобто оплачується наперед перший чи перших три місяці та останній місяць, плюс дається депозит на уборку. За рік часу люди за звичай уже знаходять якусь трошки кращу роботу, краще житло або ближче до роботи, і через 12 місяців переїжджають в інше але вже чимось краще теж орендоване житло, тому й не дивно що через рік часу багато таких "перших" квартир може стояти порожніми. Також, нових крутих машин в кредит наші новоприбулі Українці майже ніколи не купують, але купують такі щоб було дешево і виглядало круто, і пофіг що ця машина уже була десь якось бита та склеєна, пофіг що там пробігу вже за сотню тисяч і т.д., головне - аби важно в очах інших виглядати. Це як той катер в твого брата, пофіг що йому уже років 20 чи 30, пофіг що він в любий момент може підвести якщо десь більше йому давати жару, але щоб раз в рік круто з'їздити з друзями на рибалку побухати - вистачить, бо для іншого воно йому по суті виявляється і не потрібно.

Продовження викриття твоєї брехні та твоїх хворих уявлень про житло ще буде, так само як про роботу так і податки, та й взагалі про людей типу тебе та твого друга, тут в америку зараз багато таких приїхало... в общим, буде багато, якщо звісно комусь це цікаво.

Змінено користувачем Waver
  • Подобається 1
  • Дякую! 2
  • +1 5
Опубліковано (змінено)

Доречі, думаю Катерина теж може добавити свій досвід того як легко новоприбулим брати кредити і як швидко можна почати будувати кредитну історію щоб придбати своє житло... звісно, якщо вона цим цікавилась та це робила, та чи взагалі, якщо воно їй потрібне.

• +1 1
Опубліковано
В 10.02.2024 в 19:27, Nokian сказав:

Коли вже з тебе той патерналізм вивітриться?

Ти ж в стількох фірмах бачив, що робиться- не помітив, що кожен колектив, чи країна,мають такого лідера, на котрого ЗАСЛУГОВУЮТЬ САМІ.

Навіть ті самі кацапи мають да кривавого та дурнуватого , але ефективного лідера.

Зграєю вовків не керуватиме заєць. Може, але дуже недовго.

То в кому причина?

Що значить заслуговують? Ти думаєш майдан люди підняли, взялись ось так зібрались самі? Чи революцію помаранчеву зробили самі?

Ти спробуй організувати якусь 5'яти поверхівку в під'їзді ремонт зробити, чи прибрати територію, зробити якусь користь один одному скажем так. Думаю це буде дуже важко.

Ось наш менталітет, чувак живе в багатоповерхівці де автономне опалення, в середньому під'їзді, він зимою не вмикає опалення, каже нащо і так жарко, кажу мляха так тебе ж сусідні квартири опалюють, включи на чуть теж, всім буде економія, а він, я що дурний хай собі кочегарять :)

ти особисто думаєш що ти обираєш, наївний. І США там теж не все так просто, клани і так далі правлять країною, да куди не копни все не так просто як нас показують.

в мене когось був шок як в якомусь фільмі показали США де люди живуть на вулиці, в закоханих трущобах та стрьомних районах, де люди бояться ходити самі вночі.

а фраза, як платять так і працюю це взагалі нонсенс для мене :)

• +1 2
Опубліковано
В 14.02.2024 в 17:39, Waver сказав:

Трошки пізніше, як буду мати більше вільного часу, постараюсь описати - чим відрізняються  уявлення такого диванного експерда від реалій. 

ну я б не говорив би так самовпевненно на твоєму місці. Бо теж маю випадок, що син знайомого, який ще до війни виїхав до Польщі, працюючи там, поїхав на стажировку до Канади від фірми, спочатку крепко обрадувався, бо все сподобалось і особливо відношення до українців ( бо в Польщі зараз з цим кепсько), але коли тверезо прикинув приход расход в фінансовому плані, то таки повернувся до Польщі зі словами : я в Канаді стільки не зароблю, щоб жити, хоча б на такому ж рівні, як в Польщі

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
21 годину назад, Nokian сказав:

Є одна з гарних теорій ,що люди,як перелітні гуси.

Прилетіли на якесь пасовисько,оцінили, з'їли все наявне, коли їжа  та перспективи закінчились- полетіли далі.

Закон природи.

Все залежить від менталітету і економічного стану в країні. В США з переїздами набагато простіше, бо не так багато людей з власним житлом і відносно легко переїзджають за новою роботою чи за меньшими податками. В країнах, де більше громадян мають житло і податки приблизно однакові то і переїздів меньше. Там переїзджають лише ті, кому нема що втрачати, або пропозиція надто *жирна*. Ну і само собою, якщо місто землетрус знищив, то звідти всі виїдуть, принаймні на деякий час. 

• +1 1
Опубліковано
4 години назад, Electronshik сказав:

Зараз в нас війна високої інтенсивності. І не треба будувати ілюзії що вона швидко закінчиться. Моя думка що ще років з 10 буде тривати

ми не потянем війну вискокої інтенсивності, навіть 5 років, не говорячи вже про 10. Обобливо враховуючи настрой народу йти воєвати. Таке враження, що то в Сирію чи Авганістан воювати забирають. 

Опубліковано (змінено)
50 minutes ago, MANJAK11 said:

ну я б не говорив би так самовпевненно на твоєму місці. Бо теж маю випадок, що син знайомого, який ще до війни виїхав до Польщі, працюючи там, поїхав на стажировку до Канади від фірми, спочатку крепко обрадувався, бо все сподобалось і особливо відношення до українців ( бо в Польщі зараз з цим кепсько), але коли тверезо прикинув приход расход в фінансовому плані, то таки повернувся до Польщі зі словами : я в Канаді стільки не зароблю, щоб жити, хоча б на такому ж рівні, як в Польщі

Таких випадків справді багато але це зовсім не більшість і навіть не половина, це може бути всього 3-5 відсотків від загальної кількості новоприбулих, про це теж є що розповісти, все з часом. 

Опубліковано
3 години назад, Waver сказав:

Щоб дали такий кредит - для цього потрібно мати хорошу та досить тривалу, хоча би кількарічну кредитну історію, в ідеалі - від 3-5 років.

кажуть є простий і дієвий лайфхак, що б ту всю твою простиню не втілювати у життя )))

Треба щоб той, хто має хорошу кредитну історію приєднав тебе до своєї картки і така ж хороша кредитна історія автоматично стає в тебе. Головна проблема лише знайти таку людину, але думаю наші справились з таким завданням )) Детальніше про це у якомусь з відео цього чувака, але я вже не шукав у якому, так і так цікаво все подивитись 

https://youtube.com/@bezmezhnyy?si=fE4rUqm9vT7OejJT

• Ха-ха 1
Опубліковано

В банків є дуже прості та дуже ефективні способи вичислити здатність , і ще бажання віддавати кредити.Плюс вони між собою обмінюються інфою.

Зрештою стопрроцентне правило- беручи кредит на житло, чи авто( не комерційне) ніколи з тих кредитів не вилізеш(

• Ха-ха 1
  • Cумний 1
Опубліковано
1 годину назад, MACCEN сказав:

Ти спробуй організувати якусь 5'яти поверхівку в під'їзді ремонт зробити, чи прибрати територію, зробити якусь користь один одному скажем так. Думаю це буде дуже важко.

То виходить, що майдани ніхто не організовував. Бо як організувати мільйонний майдан, якщо п'ятиповерхівку неможливо організувати

Опубліковано (змінено)
1 годину назад, MANJAK11 сказав:

ми не потянем війну вискокої інтенсивності, навіть 5 років, не говорячи вже про 10. Обобливо враховуючи настрой народу йти воєвати. Таке враження, що то в Сирію чи Авганістан воювати забирають. 

В Афганістані не було війни високої інтенсивності, воювали з партизанами озброєними чим попало, в нас просто люди закінчаться за 5 років, а якщо будемо "воювати лопатами", як радить кулеба, то і за рік.

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
2 hours ago, MANJAK11 said:

кажуть є простий і дієвий лайфхак, що б ту всю твою простиню не втілювати у життя )))

Треба щоб той, хто має хорошу кредитну історію приєднав тебе до своєї картки і така ж хороша кредитна історія автоматично стає в тебе. Головна проблема лише знайти таку людину, але думаю наші справились з таким завданням )) Детальніше про це у якомусь з відео цього чувака, але я вже не шукав у якому, так і так цікаво все подивитись 

https://youtube.com/@bezmezhnyy?si=fE4rUqm9vT7OejJT

Це дасть повний і абсолютний доступ до твоєї кредитної лінії але ніяк не покраще кредитну історію та кредитний рейтинг... взагалі, це як мати вдома самий крепкий сейф де ти зберігаєш всі свої заощадження і дати другий ключ від цього сейфу іншій людині щоб вона свої грошики теж в ньому зберігала і мала туди повний доступ в любий час, як і до всіх твоїх заощаджень :)

Опубліковано
1 hour ago, Nokian said:

Зрештою стопрроцентне правило- беручи кредит на житло, чи авто( не комерційне) ніколи з тих кредитів не вилізеш(

Для америки це зовсім невірне ствердження.

• +1 1
Опубліковано
4 години назад, Waver сказав:

Для америки це зовсім невірне ствердження.

А хто платить кредити після смерті?

Опубліковано
9 hours ago, MANJAK11 said:

Щоб вже цю тему не забивати коментами на іншу, хоч і дуже болючу  і головну для України тему, відповів тут.

Панове, я розумію що модераторів на цьому форумі напевно і немає, але ж давайте якось писати у відповідних темах. Я більш не буду тут відписувати на ті коменти, які не відносяться до даної теми і пропоную решті учасників зробити те саме.

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано
В 16.02.2024 в 05:00, romanc сказав:

А хто платить кредити після смерті?

Мабуть страховка життя покриває. Думаю , що при серйозних кредитах вона обов'язкова.

Опубліковано (змінено)
В 15.02.2024 в 22:00, MANJAK11 сказав:

коли тверезо прикинув приход расход в фінансовому плані, то таки повернувся до Польщі зі словами : я в Канаді стільки не зароблю, щоб жити, хоча б на такому ж рівні, як в Польщі

Знайомий вже з 5 років працює в Польщі, літом поїхали в Канаду спробувати як там, з 10 чоловік лишилось 3 та й ті знайшли якусь роботу на мінімалку, решта вернулись. Сказав що йому в Польщі 5 років до пенсії попрацювати а в Канаді починати з нуля стаж заробляти інакше будеш мати якусь виплату що на неї не проживеш. Багато поляків, які в 80-ті за Ярузельського переїхали до Канади повертались в Польщу і то не пенсіонери а молоді люди які приїхали з батьками ще дітьми.

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
Опубліковано
В 16.02.2024 в 11:57, Unknown сказав:

Мабуть страховка життя покриває. Думаю , що при серйозних кредитах вона обов'язкова.

Плюс страховка самого житла. 

В ітозі основна маса платежу не сама іпотека, а прибуток банкірів і страховників.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 2/16/2024 at 4:30 AM, romanc said:

Плюс страховка самого житла. 

В ітозі основна маса платежу не сама іпотека, а прибуток банкірів і страховників.

Десь так і виходить... коли ми тільки придбали будинок, загальний місячний платіж у нас був $1900 в місяць, і з тієї всієї суми сплата, як ви кажете, за тіло кредиту була тільки $740, а все інше - це як раз таки податок на нерухомість десь $600, плюс проценти та страховки. На перший погляд, виглядає це все ніби дуже страшно та зовсім невесело, але в цьому всьому є далеко не одне велике Але...

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...