Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)

MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

сучасна й ефективна. але під чистий снайпінг використовують .408chey tac, це безоболонкова куля, точена з куста металу й тому на даний момент ідеальна балістика.

звісно я не буду намагатись доводити що .50 кручє .408, але тенденція по збільшенню калібра зі збільшенням ефективності 7,62 -> 8.6 ->10,4 наліцо.
  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

звісно я не буду намагатись доводити що .50 кручє .408, але тенденція по збільшенню калібра зі збільшенням ефективності 7,62 -> 8.6 ->10,4 наліцо.

ну так й відстані ростуть. колись снайпер це 200 метрів, перша світова це вже 600, друга світова 900, середина 50-х, уже 1200. на сьогодні вже йде мова про 2500-3000 метрів. тому логічно, що калібр збільшують, бо потрібна важча куля й більша швидкість.

Опубліковано

і звільнити територію держави

так можливо, але, вряд чи, вистачить потуги це зробити, так як зараз ледве стримують купи нових військ роспопочленцев.

Це Вам з передової доклали?

Легко не буде, але, повірте, попочлєнсько/расоского мн'єса там вже дуже багато валяється. І металобрухту їхнього - теж.

Єдине, що мене реально турбує - новий гумноконвой.

Опубліковано

fedot, подивись цей сюжет, а потім розказуй як воювати (дивитися з 4:00 хв.):

В нас не вистачає зброї і людей для захисту, що вже говорити про напад!

Я НЕ розповідаю, як воювати. І нікого НЕ вчу, як воювати. Бо я - не там. Для особливих повторюю - моя особиста думка. Це не істина в першій інстанції.

Я роблю для наших хлопців на передовій лиш те, що вмію і наскільки я це можу.

Опубліковано

Mykola81, ну взагалі-то мені не сподобалась твоя фраза що "в таких калібрах сучасні снайперки давно не роблять", а з усім викладеним далі в твоєму пості я і не сперечався.

Опубліковано

сучасна й ефективна. але під чистий снайпінг використовують .408chey tac, це безоболонкова куля, точена з куста металу й тому на даний момент ідеальна балістика.

Тут така ситуація .

Щоб куля летіла далі --- треба більш потужний заряд пороху , а , отже , більша гільза .

Щоб куля летіла точно - треба , щоб вона мала наздвукову швидкість до точки влучання .

Коли швидкість кулі падає --- на неї більш сильно починають діяти різні сили : гравітація , вітер і т.п.

Щоб куля зберігала довше швидкість --- треба збільшити її масу .

Тому так і є :

створили вінчестер магнум в 1960-х --- ефективна дальність до 1200 м

захотіли бити на більшу дистанцію -- створили лапуа магнум в кінці 1980-х , який дозволив впевнено стріляти на 1500 м

захотіли стріляти ще далі --- створили .408 в 2001 р , який дозволив впевнено стріляти вже на 2000 м і максимальною дальністю в 3 000 м

Тобто , це еволюція від меншого до більшого . Можливо , буде ще щось , хоч я в цьому сумніваюсь , бо останній патрон має величезну енергію і перекриває весь діапазон розумних дистанцій стрільби

І це при тому , що з 1920-х був патрон 12,7х99 , який , все-таки іменно снайперів не задовільняв , тому й створювалися нові патрони заточені іменно під точність і кучність .

Ну і сучасні станки дозволяють робити партії куль з відхиленням до долей міліграма і ідеальної форми , і до міліграмів відмірювати порох при виготовленні патронів

Mykola81, ну взагалі-то мені не сподобалась твоя фраза що "в таких калібрах сучасні снайперки давно не роблять", а з усім викладеним далі в твоєму пості я і не сперечався.

Так і є . Подивися асортименти фірм , що роблять хороші гвинтівки .

Якщо там є в прайсах 12,7 --- то це скоріше данина традиції або фішка фірми , як у Баррета

Опубліковано

fedot

Це правильна позиція. Мені дуже сподобались слова, які я одного разу прочитав - наше завдання тут в тилу щодня робити щось мале для тих, хто робить там велике.

Але для масованих атак, вважаю, ще не час. Не вистачає зброї, навчених людей. Тому, вважаю, Порошенко правильно робить, що намагається тягнути час - і самі стаємо сильнішими, і зі зброєю має допомогти світ, і параша під натиском санкцій має загнутись.

Опубліковано

fedot

Це правильна позиція. Мені дуже сподобались слова, які я одного разу прочитав - наше завдання тут в тилу щодня робити щось мале для тих, хто робить там велике.

Але для масованих атак, вважаю, ще не час. Не вистачає зброї, навчених людей. Тому, вважаю, Порошенко правильно робить, що намагається тягнути час - і самі стаємо сильнішими, і зі зброєю має допомогти світ, і параша під натиском санкцій має загнутись.

Так ніхто й не каже, що час. Але "розв'язати руки" - відмінна нагода...

Коли русня проходить в 100м попри блок-пост чи окопи, насміхається..А в нас "перемир'я". А тепер можна б - вогонь на ураження!...

Опубліковано

На ураження, на випередження, по скупченнях виродків та їх техніки - це було б дуже добре.

Ще б США джевелінів підкинули.

Опубліковано

Спілкувався намедни з одним чоловіком. Сам з Підгаєць 1-тер Батальон "Волинь". Казав стояли в Дебальцево. Балакали про війну. Спитав за котел. Сказав,що якщо і далі будуть дрочити зволікати з наказами,то буде котел.Ще казав,що техніки нагнали вдосталь,можна Донецьк з землею зрівняти.Місяць-два на зачистку піде.Немає політичної волі.

ЗЮ. Як сказав,так і написав.

Опубліковано

Тут така ситуація .

Щоб куля летіла далі --- треба більш потужний заряд пороху , а , отже , більша гільза .

Щоб куля летіла точно - треба , щоб вона мала наздвукову швидкість до точки влучання .

Коли швидкість кулі падає --- на неї більш сильно починають діяти різні сили : гравітація , вітер і т.п.

Щоб куля зберігала довше швидкість --- треба збільшити її масу .

Тому так і є :

створили вінчестер магнум в 1960-х --- ефективна дальність до 1200 м

захотіли бити на більшу дистанцію -- створили лапуа магнум в кінці 1980-х , який дозволив впевнено стріляти на 1500 м

захотіли стріляти ще далі --- створили .408 в 2001 р , який дозволив впевнено стріляти вже на 2000 м і максимальною дальністю в 3 000 м

Тобто , це еволюція від меншого до більшого . Можливо , буде ще щось , хоч я в цьому сумніваюсь , бо останній патрон має величезну енергію і перекриває весь діапазон розумних дистанцій стрільби

І це при тому , що з 1920-х був патрон 12,7х99 , який , все-таки іменно снайперів не задовільняв , тому й створювалися нові патрони заточені іменно під точність і кучність .

Ну і сучасні станки дозволяють робити партії куль з відхиленням до долей міліграма і ідеальної форми , і до міліграмів відмірювати порох при виготовленні патронів

Так і є . Подивися асортименти фірм , що роблять хороші гвинтівки .

Якщо там є в прайсах 12,7 --- то це скоріше данина традиції або фішка фірми , як у Баррета

В кулі найголовніше балістичний коєфіціент, який залежить від форми, маси, центру тяжіння кулі і ще багато параметрів, от і вмходить, що різні кулі в одному калібрі мають різні коєфіцієнти та від коєфіцієнта на пряму залежить поведінка кулі в польоті. Старі зразки не задовільнили спеців по причині не стабільної поведінки кулі при переході через звуковий бар"єр. для иалих (відносно) калібрів кулі на відстанні 1200-1300 м. летіли навіть боком. Про точність можна забути. Новий калібр 0,408 (10,7 мм) має крутий коєфіціент і низьке зниження щвидкості. Проблема нарізної зброї, що швидкості більші за 900 м/с не можливо отримати, шліци зрізає, тобто нарізи перестають виконувати свої функції. Для артилерії проблему вирішили гладкоствольними стволами, наприклад, пушки на сучасних танках стріляють зі швидкістю 1750 м/с, при цьму стабілізацію снаряда забезпечує сам снаряд.

Щодо кучності, ось найшов -

За многолетнюю историю бенчреста было установлено довольно большое число рекордов, которые очень трудно побить. Например, на 100 ярдов мы имеем известную группу Пэта МакМиллана размером.009 МОА (0,2 мм) по пяти выстрелам. Ее размер лежит в пределах погрешности измерительного оборудования. Если говорить о дальних дистанциях, то здесь тоже выставлены серьезные маяки. В частности, рекорд на 1000 ярдов (914 м) по пяти выстрелам составляет всего 1,5 дюйма (3,8 см), а рекорд по 10 выстрелам — 3,5 дюйма (8,9 см). http://www.bratishka.../4/2009_4_6.php

Але то спорт і ідеальні умови.

Опубліковано

Щоб куля летіла далі --- треба більш потужний заряд пороху , а , отже , більша гільза . Щоб куля летіла точно - треба , щоб вона мала наздвукову швидкість до точки влучання . Коли швидкість кулі падає --- на неї більш сильно починають діяти різні сили : гравітація , вітер і т.п. Щоб куля зберігала довше швидкість --- треба збільшити її масу .

так я про це і написав, за що і отримав "-".

І це при тому , що з 1920-х був патрон 12,7х99 , який , все-таки іменно снайперів не задовільняв

звичайно, навіть при сучасному розвитку технологій і матеріалів снайперка під 12,7 важить немало, уявляю скільки б вона важила в 1920 році. Плюс точність і технологічність при виготовленні ствола, його надійність що на 1 що на 100 пострілі.
Опубліковано

Юрий Бутусов

3 mins · Edited ·

Командующий Антитеррористической операцией - генерал-лейтенант Сергей Попко (представитель Минобороны в штабе Антитеррористического центра), вместе со штабом сектора "С" непосредственно руководит боевыми действиями в районе Дебальцевской дуги.

Также для взаимодействия на передовой командный пункт прибыл первый заместитель начальника Генерального штаба Геннадий Воробьев, только что назначенный Верховной Радой и президентом.

Я бы не писал об этом в какой-то другой обстановке. Но одно дело, приказывать "держаться!", как это делает один известный трагикомический персонаж, и сидеть в бункере без угрозы быть отрезанным, и другое дело - когда командир берет на себя все риски за каждое свое решение, и выполняет свои прямые служебные обязанности по управлению боем.

Штаб полноценный, связь с войсками устойчивая, управляемость полностью сохраняется. По передовой с автоматом Попко не бродит - но каждый командир с ним может связаться, и настроение в войсках под Дебальцево командование видит своими глазами.

Обстановка очень сложная, но наши войска достойно сражаются, и российские отряды несут такие потери, что начали признавать этот факт в информационных сообщениях.

Командиры находятся вместе с войсками. Доверие - только с этого начинается победа.

Готовлю анализ обстановки на Дебальцевской дуге.

Опубліковано

Вставлю і своїх 5-ть копійок.

Вже скільки часу йде війна, а газ, світло таки йде до ЛНР і ДНР. А платимо за це все ми...Виникає питання: якого х* ще не рубанули світло та газ? Там же всі "за раССєю", так нехай їм і та держава "спонсорує" ці блага цивілізації.

Така сама ситуації і з Кримом. Кримваш? Ну так і живіть з росгазом і россвітлом....і топіть дровами

Опубліковано

fedot

Нажаль в рашки більше ресурсів як не крути, і поки рашка загнеться, то не хочеться думати шо буде з нашою державою

Опубліковано

Вже скільки часу йде війна, а газ, світло таки йде до ЛНР і ДНР. А платимо за це все ми...Виникає питання: якого х* ще не рубанули світло та газ? Там же всі "за раССєю", так нехай їм і та держава "спонсорує" ці блага цивілізації.

Така сама ситуації і з Кримом. Кримваш? Ну так і живіть з росгазом і россвітлом....і топіть дровами

Всі оці дописувачі, бажаючі "рубанути світло-газ", ви не задумувались чому після нового року припинилися відключення електроенергії по Україні? То задумайтеся, не можете думати - гугліть. І відразу викладайте результати своєї розумової діяльності сюди.

Опубліковано

nickel,

а не задумувався, що зекономлений на поставках в лугандонію газ та електроенергію можна було б використати в Україні і це б дозволило обійтися без відключень.

Barugan

Уклали договір з парашстаном про купівлю електроенергії.

Наш обов'язок - забезпечення Криму. Умова поставки - через лугандон.

Опубліковано

Здається існує якась міжнародна конвенція, згідно якої усі клопоти по утриманню окупованих територій покладаються на окупанта. Тому усю відповідальність за долю граждан навадросії мають взяти на себе ті ж навадроси (еРеФія ж не визнає, що вона воює, тому неможе офіційно опікуватися і на щось претендувати). Фактично чому еРеФія постачає лише зброю і найманців? Нехай тягне лямку по усіх напрямках. Тільки по усіх однаково - або включаючи дурочку "це не ми", або визнає своїх військових і визнає свою відповідальність за долю лугандонців.

Опубліковано

nickel,

а не задумувався, що зекономлений на поставках в лугандонію газ та електроенергію можна було б використати в Україні і це б дозволило обійтися без відключень.

Цифри в студію.

Уклали договір з парашстаном про купівлю електроенергії.

Наш обов'язок - забезпечення Криму. Умова поставки - через лугандон.

Бінго.

Опубліковано

justice777 я це знаю, і не тільки це..... а просто собі задумався, коли була 2 світова, то вся країна працювала на перемогу, і тоді не нили по поводу, що не має світла: **задумайтеся, не можете думати**.....

Без світла хоч один завод зможе "працювати на країну"? І я не нию, ниють оті чому-не-можна-рубанути.

Опубліковано

B8sw9fECUAAvNKm.png

Владимир Голышев 2 hrs ·

ДИЛЕТАНТСКИЕ РАССУЖДЕНИЯ

---------------------------------------------

Великий и Ужасный Стратег и Бонапарт-Бутусов, конечно, еще разложит всё по полочкам. А пока я попробую "думать как Муженко"...

Сразу после прямого вторжения российских войск в августе прошлого года я написал, что единственной целью Украины в этой войне теперь будет уничтожение техники и живой силы противника. Как можно больше. В какой-то момент ее просто станет не хватать...

Если взглянуть на действия ВСУ за последние 5 месяцев, становится очевидным, что именно эту задачу они и решали. Занимали оборону в подходящем месте и утилизировали атакующих.

Самый яркий эпизод - аэропорт.

Ту же функцию выполняет и Дебальцевский карман.

Нужна приманка. Противник на нее клюёт и принимает решение - "кровь из носу" взять аэропорт, замкнуть кольцо и сделать котёл.

Что происходит дальше?

Толпа дегенератов выводит из городов технику и... теперь ее можно уничтожать, не рискуя вызвать массовую гибель мирного населения! И самих дегенератов - тоже!

В этом смысл разводки. Это единственный способ выманить их из Горловки, Макеевки, Донецка и других густонаселенных мест.

...

История с аэропортом закончилась не так хорошо, как могла бы из-за досадной оплошности - в терминал пустили "похоронную команду" противника, а тот пустил газ и заминировал перекрытие.

Надеюсь в этот раз ни один офицер ВСУ противнику не поверит. Ни в чем. Ни при каких условиях...

Опубліковано

Andriy Tsaplienko

Розвідники повідомляють, що між Комісарівкою та Зоринськом українська артилерія знищила повністю потужну колону техніки бойовиків, до двадцяти п'яти одиниць. Вона йшла з Брянки. Втім, незважаючи на шалені втрати, "казаки" Павла Дрьомова безперервно штурмують Чорнухіне. "Лізуть, неначе якісь таргани", - кажуть хлопці. У нас там теж великі втрати, але хлопці стоять і відходити не збираються. За версією розвідників: можливо, "рашисти" почали використовувати російські "Піони", адже про це говорить характер воронок, надзвичайно глибоких, очевидно, утворених важкими 133-кілограмовими снарядами. Наші чекають на підкріплення.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...