Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 хвилин тому, Antiphase сказано:

40 грн в місяць нефонтан, скажемо прямо, але копійка до копійки...

Змусять же нас копійки рахувати, ці уроди((

40 грн в місяць на воді економія, ще 50 на чомусь іншому, і т.д. якщо взяти всі моменти де можна зекономити  по кілька грн - то  буде нормальна сума.

Опубліковано

Ну по сообщению видно, что в первом месяце было использовано 6 кубов горячей воды. Во втором - 6 кубов холодной (из которых часть была холодной, часть - горячей). Про расход холодной воды в первом месяце - ни слова. А так как только горячей пользоваться нельзя, то экономия должна быть больше (с учётом нескольких кубов холодной воды).

Не? :)

• +1 1
Опубліковано
20 минуты назад, ursa сказал:

Про расход холодной воды в первом месяце - ни слова.

Я так зрозумів, мається на увазі 6 кубів холодної води для приготування в бойлері в другому місяці.

А в першому, це просто тепла вода з  теплого водогону, тому за 1 місяць обліковувати х/в нема потреби.

• +1 1
Опубліковано

Нет тёплого крана. Есть кран холодный и кран горячий. И вода разной стоимости истекает из них ;)

• +1 1
Опубліковано
37 минуты назад, ursa сказал:

Нет тёплого крана. Есть кран холодный и кран горячий.

Це так в теорії, на практиці не завжди вона така й гаряча звідти тече :):)

Опубліковано
1 час назад, YouRich сказал:

А ще стокі гарячої води не врахували.

Рахував, включено у вартість гарячої води.

1 час назад, Antiphase сказал:

Я так зрозумів, мається на увазі 6 кубів холодної води для приготування в бойлері в другому місяці.

А в першому, це просто тепла вода з  теплого водогону, тому за 1 місяць обліковувати х/в нема потреби.

Абсолютно вірно.

Я використовую 6 кубів холодної і 6 кубів гарячої води при  централізованому водопостачанні, і 12 кубів лише холодної, 6 з яких йде на нагрівання бойлером.

Опубліковано
1 час назад, Віталька сказал:

фігня то фсьо....

3200 кіловат за грудень... 

п.с. чи важко поставити на облік  кооперативчик в Струмівці? 

Хіба я про опалення десь писав?

Опубліковано
3 часа назад, madkot сказал:

17% для вас не економія? 39*12=468 за рік, це не малі гроші.  Цих грошей може хватити на оплату мобільного зв'язку більш ніж на півроку, чи інтернету за півроку.

чи можливо ви хочете відразу економію в 50-80%?  

10-15 % це та економія, котра вважається нормальною в умовах довготривалої статистики чи значної  кількості людей взятих до розгляду.

навчіться цінувати те, що є...

Ви що, читаєте через строчку? Заберіть таймер і двозоновий лічильник (як у більшості людей) і економії не те що не буде, а й навпаки... А коли тарифи на електрику ще тричі зростуть, майже в 2 рази від сьогоднішніх, а гаряча вода так не зросте, оскільки основна складова собівартості то газ, який максимально вже зріс у 7 разів, тоді різниця не на користь бойлера буде разюча. Ось що я мав на увазі під "призрачною економією". Навчіться дивитись трішки далі, ніж "сьогодні"

Опубліковано

А якщо міняли пару років назад лічильник електроенергії на новий, фі3ично його здається можна прошити на двотарифний. В скільки це стане, куди звернутись, які будуть при цьому тарифи і чи воно дійсно вигідно буде?

Опубліковано
23 минуты назад, seolutsk сказал:

А якщо міняли пару років назад лічильник електроенергії на новий, фі3ично його здається можна прошити на двотарифний. В скільки це стане, куди звернутись, які будуть при цьому тарифи і чи воно дійсно вигідно буде?

Про вигоду я писав вище: чим більше палиш електроенергії в нічний час, ти вигідніше.

Вартість установки\перепрограмування може сказати тільки обленерго, що на Яровиці. В кожного вона індивідуальна.

Тарифи такі як і у всіх, тільки в період з 23 по 7 години складають 50% від звичайних (рахується досить специфічно).

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, nickel сказал:

Можеш розписати як саме рахується?

Можу.

Візьму свій приклад вдень 227 кВт-год, вночі 192 кВт-год (всього 419 кВт-год).

Тарифи до 100 кВт-год - 0,456 грн\кВт-год, від 100 ло 600 кВт-год - 0,789 грн\кВт-год.

Розрахунок:

1. 192\419=0,4582 - вираховується частка нічної витрати від загальної (45,82%)

2. 1-0,4582=0,5418 - відповідно частка денної витрати (54,18%).

3. 100*0,5418*0,456=24,71 грн. - витрати по денному тарифу до 100 кВт-год (100квт-год * частка денної витрати * тариф до 100 кВт-год)

4. (419-100)*0,5418*0,789=136,37 грн. витрати по денному тарифу від 100 до 600 кВт-год (319квт-год * частка денної витрати * тариф від 100 до 600 кВт-год)

5. 100*0,4582*0,456*0,50=10,45 грн. - витрати по нічному тарифу 50 % до 100 кВт-год (100квт-год * частка нічної витрати * тариф до 100 кВт-год*50%)

6. (419-100)*0,4582*0,789*0,50=57,66 грн. витрати по денному тарифу від 100 до 600 кВт-год (319квт-год * частка нічної витрати * тариф від 100 до 600 кВт-год*50%)

7. 24,71+136,37+10,45+57,66=229,19 грн. - загальна сума оплати за електрику.

• +1 3
Опубліковано
42 минуты назад, halcogen сказал:

Економію в 39 грн (1,5 S) в місяць можна легко перекрити. Основні витрати цього і настуного місяця лягають на опалення. Вот тут і треба думати як зекономити, там суми будуть значно більші за 39 грн.

Ну да, ну да. Цифри є?

Давайте, хто платить помісячно за квадратний метр, дасть свої проплати і квадратуру (тільки реальну, по платіжкам),а я дам по індивідуальному лічильнику тепла і порахуємо вигоду (правда відносну, бо в ванні у мене підігрів підлоги, що не впливало б на  ціну квадратного метра опалення, а по лічильнику ох як впливає на вартість опалення).

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, vaz75 сказал:

А коли тарифи на електрику ще тричі зростуть, майже в 2 рази від сьогоднішніх, а гаряча вода так не зросте, оскільки основна складова собівартості то газ, який максимально вже зріс у 7 разів, тоді різниця не на користь бойлера буде разюча.

Зато горячая вода с бойлером будет всегда - и летом, и после десяти вечера ;)

А это иногда куда важнее экономии ;)

/справедливо для квартир и не принимаются во внимание перебои с подачей холодной воды/

• +1 3
Опубліковано

я певно мегаекономний.. :)  вже не перший раз бачу використані кіловати людьми і офігіваю...) в мене 150КВт в місяць це максимальна сумма за років 5... і то тільки тому, що малеча з*явилась - кожен день прання, прасування, кожну ніч бойлер, і т.д. лампи - економки, а у суфітах 40-60Вт розжарювання.. усіх суфітних ламп 10шт.  не сказав би, що скрізь вимикаю світло, але і не марнотрачу.. тобто дискомфорту нема.. але такі кіловати мені треба постаратись набрати... лічильник звичайний...)  ну це я не в образу, просто зрівняв з своїми цифрами і поділився враженям) а на рахунок двотарифних лічильніків.. дякую за інформацію.. треба взяти до уваги  :)

• +1 1
Опубліковано
25 minutes ago, Ridec7 said:

лічильник звичайний

Кажуть, що допотопні лічильники не рахують малоамперні зарядні пристрої, а нові рахують мох і болото?

• +1 1
Опубліковано

не можу ні спростувати, ні підтвердити) у батьків споживання 150-200КВт, лічильник з нових) малоамперними стільки не накрутиш навіть, якщо рахувать))  замінять на новий - порівняю..) :)

Опубліковано
2 часа назад, ursa сказал:

Зато горячая вода с бойлером будет всегда - и летом, и после десяти вечера ;)

А это иногда куда важнее экономии ;)

/справедливо для квартир и не принимаются во внимание перебои с подачей холодной воды/

Ніхто про літній період й не каже. То було порівняння витрат на централізоване і бойлерне гаряче водопостачання, не більше.

Опубліковано
2 часа назад, DarkMonk сказал:

Боюсь предположить, но мне кажется что кто то платит за Вас :) это не редкость в многоэтажных домах. Кстати у меня ситуация практически противоположная , раньше платили за 250-300 киловатт, но сейчас какого-то хера от450- и выше, притом что ни каках приборов, лампочек, и модификаций в квартире в последние 15 лет не происходило. Так что лучше :) сидите тихо !!!!!!!!!!!:)

Цитата

...они прислали своего электрика и он сразу показал мне неисправность электросхемы в щитке. Оказывается, что если в счетчике горит только 3-я лампочка, то он совершенно нормально считает. Если горит 2 и 3-я лампочки, то 2-я (реверс) просто сигнализирует, что с нулем из моей квартиры что-то не в порядке, но считает он все-равно правильно. Но если горят 1-я и 3-я лампочки, то 1-я лампочка сигнализирует, что происходит не санкционированное вмешательство в работу счетчика, и он, сволочь начинает считать вдвойне. А у меня, как раз и горели 1 и 3-я лампочки. И электрик,бокорезами, за 2 секунды перерезал перемычки, соединявшие нули всех 4-х квартир на этаже и у всех начали гореть по одной лампочке... 

• +1 1
Опубліковано
12 часа назад, taurus07 сказал:
Цитата

...они прислали своего электрика и он сразу показал мне неисправность электросхемы в щитке. Оказывается, что если в счетчике горит только 3-я лампочка, то он совершенно нормально считает. Если горит 2 и 3-я лампочки, то 2-я (реверс) просто сигнализирует, что с нулем из моей квартиры что-то не в порядке, но считает он все-равно правильно. Но если горят 1-я и 3-я лампочки, то 1-я лампочка сигнализирует, что происходит не санкционированное вмешательство в работу счетчика, и он, сволочь начинает считать вдвойне. А у меня, как раз и горели 1 и 3-я лампочки. И электрик,бокорезами, за 2 секунды перерезал перемычки, соединявшие нули всех 4-х квартир на этаже и у всех начали гореть по одной лампочке... 

Треба в себе перевірити )

Опубліковано
Цитата

З квітня вводять ще одну плату за газ

У квітні 2016 року для побутових споживачів газу набувають чинності нові правила розрахунків за газопостачання. Ці зміни пов'язані з введенням європейської моделі газового ринку в Україні. Щомісячний платіж за газ складатиметься з двох частин: перша буде змінною, і її розмір буде залежати від обсягу спожитого газу; друга частина буде фіксованою, це свого роду абонентська плата з боку споживача "за доступ до потужності" газопроводу.

За пропозицією голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва вперше прийнята концепція, по якій побутові споживачі газу платитимуть за послугу доставки газу щомісячно рівними сумами, незалежно від того, який обсяг газу використаний. "Абонентська плата за доступ до "розподільної труби" буде від 17 до 29 гривень на місяць. Залежно від того, який у вас лічильник і які прилади: якщо тільки плита – 17 гривень, якщо котел – 29 гривень.

Як оформити

За словами Андрія, зараз оплата за транспортування газу закладена в кінцеву ціну газу для споживача, а після переходу на нову систему цієї складової вже не буде в рахунках, що виставляються компаніями-постачальниками. Тому з квітня цього року споживачам потрібно буде платити за газ за двома договорами: за використаний газ за контрактом з компанією-постачальником; за доставку газу за контрактом з газорозподільною компанією (облгазом) – тобто за доступ до потужності газопроводу.

Експерт сказав, що сума сплати "за доступ до потужності" розрахована таким чином, щоб кожен облгаз отримував за послугу транспортування ту ж суму, яку отримує і при нинішній системі. Перехід на нові правила стимулює конкуренцію, адже таким чином виключається вплив облгазу на самостійний вибір споживачем постачальника газу.

"Крім того, на думку експерта, впроваджувана система дозволить вирішити проблему неплатежів облгазів перед НАК "Нафтогаз України" за виробничо-технологічні втрати (ВТВ)", - повідомляють Новини Броварщини.

"Зараз графік надходження грошей в распредкомпаніі пов'язаний з графіком споживання газу в країні – і він нагадує параболу-сідло. Що виходить? У літній період мінімальне споживання газу і грошей від оплати за нього не вистачає навіть на зарплати, а в цей же час необхідні кошти на ремонти. Облгази змушені переходити на чотириденний робочий тиждень, оплачувати ВТВ ні з чого. Нова система забезпечить надходження рівним графіком, вирішить проблему боргів за ВТВ", – вважає Мирослав Боднар.

Експерт розповідає, що впровадження нової системи дозволить також вирішити проблему необґрунтовано зарезервованих потужностей в газовій системі.

http://znaj.ua/news/regions/36858/z-kvitnya-lyudi-budut-platiti-za-gaz-po-novim-pravilam.html

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...