Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні один газівник сказав, що при спалюванні куьа газу має виділитись 12 000 ккалорій, а в нашій суміші виділяється лише 6 000.

Я ,як споживач хочу мати можливість купувати газ у різних постачальників, скільки можна вже Шуфрича піднімати.

• +1 1
Опубліковано

Я от не можу до сьогодні зрозуміти логіки: газ в опалювальний період для квартир з котлами 3,6 грн\куб, а для квартир з плитами і\чи з газовими колонками 7,2 грн\куб. Чому останнім більше? Чому саме в 2 рази? Логічно - чим більше береш, тим дешевше (типу опт), але ж не в 2 рази. Скажімо електроенергія для всіх однаково, що маєш електроопалення чи ні, навіть навпаки більше споживєш - більше споачуєш. А про тарифи для юридичних осіб я взагалі мовчу.

Якась країна дураків.

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

газ в опалювальний період для квартир з котлами 3,6 грн\куб, а для квартир з плитами і\чи з газовими колонками 7,2 грн\куб. Чому

типу - соціальна пільга для тих, хто опалюється газом.

постом вище написали - схожа пільга є і для тих, хто може опалюватись тільки електрикою - для них тариф на е/е нижчий, ніж для "звичайних" споживачів такої ж кількості кВт.

а за доступ до труби треба платити пропорційно викачаному з неї газу споживачем, а не абонплату. імхо.

• +1 4
Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

ціна за куб зменшиться? (риторично)

Цитувати

при цьому обіцяють, що з ціни газу приберуть складову "на перекачування" (за даними НКРЕКП, вона дорівнює 10,4% від "літньої" ціни (7,2 грн/кубометрів), або 75 коп.

Опубліковано

"Покращення", мать его, новая квитанция с новыми тарифами

Холодная вода  - 9,30 грн.,  как и обещали

А по отоплению нежданчик - 16,80 грн/м2  хотя на сайте Луцьктепло цена 15,54 грн/м2

• +1 1
Опубліковано
54 минуты назад, Prot сказал:

А по отоплению нежданчик - 16,80 грн/м2  хотя на сайте Луцьктепло цена 15,54 грн/м2

Хм. На сайті міськради те ж 15,54. Свавілля якесь.

Опубліковано
1 hour ago, Prot said:

"Покращення", мать его, новая квитанция с новыми тарифами

Холодная вода  - 9,30 грн.,  как и обещали

Питання риторичне, та все ж: куди дивиться місцева влада?

Ну і трішки зради. Вибори пройшли, тепер все можна? Хотілося б почути коментарі від тих, хто агітував тут на борді / голосував за Романюка і блок Петра. 

Опубліковано
27 минуты назад, mykola сказал:

Це швидше за все у Вас стоїть тепловий лічильник і в січні використали тепла трохи більше нормативу. Подивіться квитанції за попередні місяці.

Лічильника нема.

За попередні місяці  - 15,54  грн/ м2 

А у всіх залишився старий тариф (15,54  грн/ м2) ? 

Опубліковано
44 хвилин тому, Prot сказано:

Лічильника нема.

Те саме, лічильника нема, тариф:

ОПАЛЕHHЯ Опал. /кв.м/ 16.80000
Опубліковано
17 minutes ago, dimmon said:

Те саме, лічильника нема, тариф:

ОПАЛЕHHЯ Опал. /кв.м/ 16.80000

І в мене.

komunal.jpg

На майдан?

ПіСі. Нічого не вийде, я дзвонив, в Майдані всі столики зайняті, п'ятниця...

Опубліковано

може, лічильник потрібен, щоб платити за фактичне споживання?

на початку та наприкінці сезону - менше, ніж "в середньому по сезону" по фіксованому тарифу, а в пік сезону - більше?

хоча так буде не завжди.

Цитувати

З 1 квітня 2016 року тарифи на постачання гарячої води для мешканців столиці можуть зрости на 10,8%, плата за централізоване опалення з тепловим лічильником на 13%, а без нього - на 7,1%.

• +1 1
Опубліковано
6 годин тому, Prot сказано:

тернополянам вже пояснили, чому в них вимагають оплату понад затверджений тариф:

Цитувати

- З 19 грудня 2015 року прийняті зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005р. №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення». Так,  нарахування за спожите опалення формується відповідно до: – відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, врахованих під час формування діючого тарифу; – фактичної кількості діб надання послуги з централізованого опалення у розрахунковому періоді в конкретному місяці; – календарної кількості діб у конкретному місяці тощо.» Дані про температуру зовнішнього повітря надходитимуть до теплопостачальних організацій від Українського гідрометеорологічного центру. На підставі офіційної метеорологічної інформації визначається середньозважений показник щодо температури зовнішнього повітря в кожній із діб розрахункового періоду, протягом яких фактично надавалася послуга з централізованого опалення. Таким чином, споживачі сплачуватимуть за фактично спожиті протягом місяця послуги в залежності від температури зовнішнього повітря, – пояснили ситуацію у Тернопільській міській раді.

виглядає так, що наприкінці року втиху провели "рехворму" порядку нарахування оплати за централізоване опалення.

але я щось не помітив, щоб хтось відписався, що йому змінусували оплачене за жовтень-листопад, в результаті перерахунку за новою методикою

щось мені таке пакращення не подобається...

• +1 2
Опубліковано
3 часа назад, Prot сказал:

Лічильника нема.

Ноги ростуть як завжди від КМУЯценюка.

Відповідно до НОВОЇ Постанови КМУ  Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно  від температури зовнішнього повітря від 30 жовтня 2015 р. № 1037, тепер вартість опалення для квартир без лічильника буде змінюватись щомісяця. 

Деталі (формули) в самій постанові http://www.kmu.gov.ua/control/ru/cardnpd?docid=248716147 

http://socportal.info/2016/01/15/pochinayuchi-z-grudnya-vartist-opalennya-rahuvatimut-vidpovidno-do-temperaturi-povitrya.html

Яе перевірити їх розрахунки -  хз.

Оскільки температура в січні 2016 була найнижча за всю зиму - то, відповідно, вартість за опалення найвища. По ідеї за лютий має бути менше за 15,54 грн.

Але ще потрібно розібратись чи мало Луцьктепло робити перерахунок за грудень 2015, який також був "теплий".

• +1 3
Опубліковано
5 minutes ago, rrid said:

може, лічильник потрібен, щоб платити за фактичне споживання?

на початку та наприкінці сезону - менше, ніж "в середньому по сезону" по фіксованому тарифу, а в пік сезону - більше?

Ага, але чомусь фіксований раптом "розфіксувався" і став на 1,26 грн. більшим.

Опубліковано
Щойно, yu2007 сказано:

Ага, але чомусь фіксований раптом "розфіксувався" і став на 1,26 грн. більшим.

я б може й не помітив (і точно не засмутився), якщо б одночасно "розфіксували" в сторону зменшення за жовтень-листопад

але методику поміняли чомусь тільки на користь квазідержавних і приватних ТКЕ...

Опубліковано
2 minutes ago, rrid said:

я б може й не помітив (і точно не засмутився), якщо б одночасно "розфіксували" в сторону зменшення за жовтень-листопад

але методику поміняли чомусь тільки на користь квазідержавних і приватних ТКЕ...

Після інформації про нововведення до методики розрахунку стало зрозуміло, де взялось 16,80.

Напевно всі, в кого субсидія, теж не помітили і не засмутилися.

Ну що ж, напевно перестану платити за опалення взагалі. Краще долари буду купувати на "зекономлені" гривні. З часом ще й в плюс вийду :)

Опубліковано

Ха. Якщо ніде не проанонсовано місячної вартості тепла по відношенню до кв.м., мовчу вже про методику розрахунків, то де ж мені взяти вартість Гкалл? Бля, раніше не мав справи з Луцьктепло'м, легше жилося.

Опубліковано

Я говорив про конкретний лічильник, а не про лічильники взагалі, не перкручуй мої слова. В мене те ж лічильник, на квартиру, і в січні і в мене була економія.А у  Deemon 'а ні. Отже в нього херовий лічильник, холодний будинок або хітрожопі сусіди, що не знають, що таке економія. Розбиратися йому.

Опубліковано
1 час назад, vaz75 сказал:

....Отже в нього херовий лічильник, холодний будинок або хітрожопі сусіди, що не знають, що таке економія. Розбиратися йому.

Перелік не повний :). Десь в темі про лічильники вже колись описували, що наприклад економічно доцільніше ставити лічильник на 1 підїзд в 9-ти поверховому будинку ніж 1 лічильник на 5-ти поверховий багатопідїздний будинок...

Як пише mykola  економія відбувається в основному від регулювання лічильника (що, доречі, не завжди законно, оскільки лічильники для цього не призначені, для цього є ІТП).

В кожного все індивідуально. В мене наприклад, по відношенню до зазначених користувачами вище показників, економія (14 грн.) Хтось подивиться на цю цифру і скаже економно. Але ж ніхто не знає що в квартирі реально холодно, батареї ледве теплі. Зате наш голова ОСББ, коли буде проводити наступні збори, або писати наступну статтю в своєму блозі, обов'язково зазначить що наш будинок цієї зими платив найменше за всіх :lol:, звичайно завдяки йому. 

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...