Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 хвилин тому, Antiphase сказано:

40 грн в місяць нефонтан, скажемо прямо, але копійка до копійки...

Змусять же нас копійки рахувати, ці уроди((

40 грн в місяць на воді економія, ще 50 на чомусь іншому, і т.д. якщо взяти всі моменти де можна зекономити  по кілька грн - то  буде нормальна сума.

Опубліковано

Ну по сообщению видно, что в первом месяце было использовано 6 кубов горячей воды. Во втором - 6 кубов холодной (из которых часть была холодной, часть - горячей). Про расход холодной воды в первом месяце - ни слова. А так как только горячей пользоваться нельзя, то экономия должна быть больше (с учётом нескольких кубов холодной воды).

Не? :)

• +1 1
Опубліковано
20 минуты назад, ursa сказал:

Про расход холодной воды в первом месяце - ни слова.

Я так зрозумів, мається на увазі 6 кубів холодної води для приготування в бойлері в другому місяці.

А в першому, це просто тепла вода з  теплого водогону, тому за 1 місяць обліковувати х/в нема потреби.

• +1 1
Опубліковано

Нет тёплого крана. Есть кран холодный и кран горячий. И вода разной стоимости истекает из них ;)

• +1 1
Опубліковано
37 минуты назад, ursa сказал:

Нет тёплого крана. Есть кран холодный и кран горячий.

Це так в теорії, на практиці не завжди вона така й гаряча звідти тече :):)

Опубліковано
1 час назад, YouRich сказал:

А ще стокі гарячої води не врахували.

Рахував, включено у вартість гарячої води.

1 час назад, Antiphase сказал:

Я так зрозумів, мається на увазі 6 кубів холодної води для приготування в бойлері в другому місяці.

А в першому, це просто тепла вода з  теплого водогону, тому за 1 місяць обліковувати х/в нема потреби.

Абсолютно вірно.

Я використовую 6 кубів холодної і 6 кубів гарячої води при  централізованому водопостачанні, і 12 кубів лише холодної, 6 з яких йде на нагрівання бойлером.

Опубліковано
1 час назад, Віталька сказал:

фігня то фсьо....

3200 кіловат за грудень... 

п.с. чи важко поставити на облік  кооперативчик в Струмівці? 

Хіба я про опалення десь писав?

Опубліковано
3 часа назад, madkot сказал:

17% для вас не економія? 39*12=468 за рік, це не малі гроші.  Цих грошей може хватити на оплату мобільного зв'язку більш ніж на півроку, чи інтернету за півроку.

чи можливо ви хочете відразу економію в 50-80%?  

10-15 % це та економія, котра вважається нормальною в умовах довготривалої статистики чи значної  кількості людей взятих до розгляду.

навчіться цінувати те, що є...

Ви що, читаєте через строчку? Заберіть таймер і двозоновий лічильник (як у більшості людей) і економії не те що не буде, а й навпаки... А коли тарифи на електрику ще тричі зростуть, майже в 2 рази від сьогоднішніх, а гаряча вода так не зросте, оскільки основна складова собівартості то газ, який максимально вже зріс у 7 разів, тоді різниця не на користь бойлера буде разюча. Ось що я мав на увазі під "призрачною економією". Навчіться дивитись трішки далі, ніж "сьогодні"

Опубліковано

А якщо міняли пару років назад лічильник електроенергії на новий, фі3ично його здається можна прошити на двотарифний. В скільки це стане, куди звернутись, які будуть при цьому тарифи і чи воно дійсно вигідно буде?

Опубліковано
23 минуты назад, seolutsk сказал:

А якщо міняли пару років назад лічильник електроенергії на новий, фі3ично його здається можна прошити на двотарифний. В скільки це стане, куди звернутись, які будуть при цьому тарифи і чи воно дійсно вигідно буде?

Про вигоду я писав вище: чим більше палиш електроенергії в нічний час, ти вигідніше.

Вартість установки\перепрограмування може сказати тільки обленерго, що на Яровиці. В кожного вона індивідуальна.

Тарифи такі як і у всіх, тільки в період з 23 по 7 години складають 50% від звичайних (рахується досить специфічно).

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, nickel сказал:

Можеш розписати як саме рахується?

Можу.

Візьму свій приклад вдень 227 кВт-год, вночі 192 кВт-год (всього 419 кВт-год).

Тарифи до 100 кВт-год - 0,456 грн\кВт-год, від 100 ло 600 кВт-год - 0,789 грн\кВт-год.

Розрахунок:

1. 192\419=0,4582 - вираховується частка нічної витрати від загальної (45,82%)

2. 1-0,4582=0,5418 - відповідно частка денної витрати (54,18%).

3. 100*0,5418*0,456=24,71 грн. - витрати по денному тарифу до 100 кВт-год (100квт-год * частка денної витрати * тариф до 100 кВт-год)

4. (419-100)*0,5418*0,789=136,37 грн. витрати по денному тарифу від 100 до 600 кВт-год (319квт-год * частка денної витрати * тариф від 100 до 600 кВт-год)

5. 100*0,4582*0,456*0,50=10,45 грн. - витрати по нічному тарифу 50 % до 100 кВт-год (100квт-год * частка нічної витрати * тариф до 100 кВт-год*50%)

6. (419-100)*0,4582*0,789*0,50=57,66 грн. витрати по денному тарифу від 100 до 600 кВт-год (319квт-год * частка нічної витрати * тариф від 100 до 600 кВт-год*50%)

7. 24,71+136,37+10,45+57,66=229,19 грн. - загальна сума оплати за електрику.

• +1 3
Опубліковано
4 часа назад, madkot сказал:

17% для вас не економія? 39*12=468 за рік, це не малі гроші.  Цих грошей може хватити на оплату мобільного зв'язку більш ніж на півроку, чи інтернету за півроку.

чи можливо ви хочете відразу економію в 50-80%?  

10-15 % це та економія, котра вважається нормальною в умовах довготривалої статистики чи значної  кількості людей взятих до розгляду.

навчіться цінувати те, що є...

468 гривень в год , это не маленькие деньги??????? Да это не то, что маленькие ---- как говорил Швондер (с) "это какой то ПОЗОР" , Уважаемый - сегодня сходить в магазин - это 100гривень минимум, с Ваших слов с-экономить за 1 год на 4 похода в магазин ЭТО НОРМАЛЬНО??? Я конечно понимаю что экономия это хорошо, и даже ОЧЕНЬ ХОРОШО, но когда ты экономишь, ну скажем ТАК между делом ( например пришёл в магазин купил товар, и капнуло 7% ) то это одно, а когда ты ВКЛАДЫВАЕШЬ СЕГОДНЯ Миллион  чтобы с-экономить В БУДУЮЩЕМ , но Государство тебя наёбы..ет, то тут уже другой колинкор. 

Чтобы небыло тупых коментов, сразу оговорюсь что я имею ввиду. Знаете что такое инфляция??? И так, к тому времени когда Ваше оборудование, начнёт Вам помогать ( экономить, отбив свою стоимость ) его прийдётся менять ---  т.к. оно испортится, либо просто издадут новый закон ( другими словами вас поимеют) скажут что это оборудование, уже не совсем пригодно для экономии и Вам нужно купить новое , СУПЕРсерифицированое - и вся экономия сведётся к ЧЕТЫРЁМ ПОХОДАМ В МАГАЗИН :)

Вывод :)  ХОТИТЕ ЭКОНОМИТЬ!!!!! Покупайте доллары, а лучше ЗОЛОТО. При такой ситуации (инфляции в стране), (за 25лет- доллар 1- 2,5 -5 - 8 - 12 - 16 - 26 ....... А дальше будет 35 - 50 - 70 ) --- это не то, что лучшая экономия ---- это РАКЕТА. 

• +1 5
Опубліковано
42 минуты назад, halcogen сказал:

Економію в 39 грн (1,5 S) в місяць можна легко перекрити. Основні витрати цього і настуного місяця лягають на опалення. Вот тут і треба думати як зекономити, там суми будуть значно більші за 39 грн.

Ну да, ну да. Цифри є?

Давайте, хто платить помісячно за квадратний метр, дасть свої проплати і квадратуру (тільки реальну, по платіжкам),а я дам по індивідуальному лічильнику тепла і порахуємо вигоду (правда відносну, бо в ванні у мене підігрів підлоги, що не впливало б на  ціну квадратного метра опалення, а по лічильнику ох як впливає на вартість опалення).

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, vaz75 сказал:

А коли тарифи на електрику ще тричі зростуть, майже в 2 рази від сьогоднішніх, а гаряча вода так не зросте, оскільки основна складова собівартості то газ, який максимально вже зріс у 7 разів, тоді різниця не на користь бойлера буде разюча.

Зато горячая вода с бойлером будет всегда - и летом, и после десяти вечера ;)

А это иногда куда важнее экономии ;)

/справедливо для квартир и не принимаются во внимание перебои с подачей холодной воды/

• +1 3
Опубліковано

я певно мегаекономний.. :)  вже не перший раз бачу використані кіловати людьми і офігіваю...) в мене 150КВт в місяць це максимальна сумма за років 5... і то тільки тому, що малеча з*явилась - кожен день прання, прасування, кожну ніч бойлер, і т.д. лампи - економки, а у суфітах 40-60Вт розжарювання.. усіх суфітних ламп 10шт.  не сказав би, що скрізь вимикаю світло, але і не марнотрачу.. тобто дискомфорту нема.. але такі кіловати мені треба постаратись набрати... лічильник звичайний...)  ну це я не в образу, просто зрівняв з своїми цифрами і поділився враженям) а на рахунок двотарифних лічильніків.. дякую за інформацію.. треба взяти до уваги  :)

• +1 1
Опубліковано
17 минуту назад, Ridec7 сказал:

я певно мегаекономний.. :)  вже не перший раз бачу використані кіловати людьми і офігіваю...) в мене 150КВт в місяць це максимальна сумма за років 5... і то тільки тому, що малеча з*явилась - кожен день прання, прасування, кожну ніч бойлер, і т.д. лампи - економки, а у суфітах 40-60Вт розжарювання.. усіх суфітних ламп 10шт.  не сказав би, що скрізь вимикаю світло, але і не марнотрачу.. тобто дискомфорту нема.. але такі кіловати мені треба постаратись набрати... лічильник звичайний...)  ну це я не в образу, просто зрівняв з своїми цифрами і поділився враженям) а на рахунок двотарифних лічильніків.. дякую за інформацію.. треба взяти до уваги  :)

Боюсь предположить, но мне кажется что кто то платит за Вас :) это не редкость в многоэтажных домах. Кстати у меня ситуация практически противоположная , раньше платили за 250-300 киловатт, но сейчас какого-то хера от450- и выше, притом что ни каках приборов, лампочек, и модификаций в квартире в последние 15 лет не происходило. Так что лучше :) сидите тихо !!!!!!!!!!!:)

• +1 3
Опубліковано
25 minutes ago, Ridec7 said:

лічильник звичайний

Кажуть, що допотопні лічильники не рахують малоамперні зарядні пристрої, а нові рахують мох і болото?

• +1 1
Опубліковано

не можу ні спростувати, ні підтвердити) у батьків споживання 150-200КВт, лічильник з нових) малоамперними стільки не накрутиш навіть, якщо рахувать))  замінять на новий - порівняю..) :)

Опубліковано
2 часа назад, ursa сказал:

Зато горячая вода с бойлером будет всегда - и летом, и после десяти вечера ;)

А это иногда куда важнее экономии ;)

/справедливо для квартир и не принимаются во внимание перебои с подачей холодной воды/

Ніхто про літній період й не каже. То було порівняння витрат на централізоване і бойлерне гаряче водопостачання, не більше.

Опубліковано
2 часа назад, DarkMonk сказал:

Боюсь предположить, но мне кажется что кто то платит за Вас :) это не редкость в многоэтажных домах. Кстати у меня ситуация практически противоположная , раньше платили за 250-300 киловатт, но сейчас какого-то хера от450- и выше, притом что ни каках приборов, лампочек, и модификаций в квартире в последние 15 лет не происходило. Так что лучше :) сидите тихо !!!!!!!!!!!:)

Цитата

...они прислали своего электрика и он сразу показал мне неисправность электросхемы в щитке. Оказывается, что если в счетчике горит только 3-я лампочка, то он совершенно нормально считает. Если горит 2 и 3-я лампочки, то 2-я (реверс) просто сигнализирует, что с нулем из моей квартиры что-то не в порядке, но считает он все-равно правильно. Но если горят 1-я и 3-я лампочки, то 1-я лампочка сигнализирует, что происходит не санкционированное вмешательство в работу счетчика, и он, сволочь начинает считать вдвойне. А у меня, как раз и горели 1 и 3-я лампочки. И электрик,бокорезами, за 2 секунды перерезал перемычки, соединявшие нули всех 4-х квартир на этаже и у всех начали гореть по одной лампочке... 

• +1 1
Опубліковано
12 часа назад, taurus07 сказал:
Цитата

...они прислали своего электрика и он сразу показал мне неисправность электросхемы в щитке. Оказывается, что если в счетчике горит только 3-я лампочка, то он совершенно нормально считает. Если горит 2 и 3-я лампочки, то 2-я (реверс) просто сигнализирует, что с нулем из моей квартиры что-то не в порядке, но считает он все-равно правильно. Но если горят 1-я и 3-я лампочки, то 1-я лампочка сигнализирует, что происходит не санкционированное вмешательство в работу счетчика, и он, сволочь начинает считать вдвойне. А у меня, как раз и горели 1 и 3-я лампочки. И электрик,бокорезами, за 2 секунды перерезал перемычки, соединявшие нули всех 4-х квартир на этаже и у всех начали гореть по одной лампочке... 

Треба в себе перевірити )

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...