Перейти до змісту

Скарга на Нову пошту

anahareo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
33 minutes ago, vampirich said:

комісія за переказ і комісія за використання кредитних коштів - різні речі.

при олх доставці кошти списуються не як купівля товару в магазині абощо, а як переказ з карти на карту

Про комісію за кредитні кошти в них є окрема інформація.

Про списання теж зрозуміло. Але вони пишуть, що коли натискаєш "купити через ОЛХ доставку", то гроші не списуються, а блокуються (до моменту завершення угоди). Раз гроші блокуються, то чому знімається комісія, яку вони зараз повертають в рамках акції? Переказу ж ще не відбулося?

Опубліковано (змінено)

Сама угода відбувається так:

Покупець натискає в оголошенні «Купити з доставкою» та вказує куди йому потрібно відправити товар (номер відділення «Нова пошта» та ПІБ одержувача), оплачує вартість товару та доставку до себе — ця сума резервується на банківській картці покупця (детальніше Як купити товар з послугою OLX Доставка?);

Продавець підтверджує продаж товару та відправляє його по сформованій в профілі OLX накладній (її номер і статус угоди доступний і для покупця в профілі OLX, на вкладці «OLX Доставка»)(детальніше про цей крок в Як підтвердити продаж з OLX Доставка?);

Покупець приходить до відділення «Нова пошта», оглядає товар і забирає його — тільки в цьому випадку продавцеві автоматично відправляється вартість товару (яку ми зарезервували на картці покупця в п.1).
Якщо покупця не влаштовує товар — він може від нього відмовитися і йому на картку знову ж автоматично повернеться вся вартість товару (без вартості доставки, оскільки товар вже приїхав до покупця). Якщо покупець відмовляється від отримання товару — він поїде назад до продавця безкоштовно.

оплачує вартість товару та доставку до себе — ця сума резервується на банківській картці покупця - це як зрозуміти? І вартість товару, і вартість доставки? Чи лише доставка?

тільки в цьому випадку продавцеві автоматично відправляється вартість товару (яку ми зарезервували на картці покупця

Змінено користувачем yu2007
Опубліковано

Користувався ОЛХ доставкою не раз.

Розказую.

Ви відразу платите за \товар\доставку\1% від вартості товару + 5 грн UApay\0,5% але не менше 5 грн Приват\

Якщо продавець відмовить - комісія не повернеться.

Якщо самі відмовитесь від товару - то повернеться тільки сума за товар

Кошти відразу знімаються і резервуються у конторі UApay (яка вроді як має рос корні)

Якщо для покупки, ви використали кредитні кошти  -  це ваші проблеми, банк свою послугу надав.

Деякі хитрі або нерозумні продавці, занижують вагу товару, в такому випадку вам доведеться доплатити у відділенні за доставку.

Перш ніж плювати на олх доставку або НП - потрібно вивчити правила. 

Олх доставка реально корисна річ. Дуже легко відсіяти кидал, які "не можуть" відправити через неї, так як "не мають карти" або "не розуміються як неї користуватись"

• Дякую! 3
  • +1 3
Опубліковано
6 hours ago, flashmax said:

резервуються у конторі UApay

значить ОЛХ бреше, коли пише

ця сума резервується на банківській картці покупця

Опубліковано
23 хвилин тому, yu2007 сказано:

значить ОЛХ бреше, коли пише

Виходить що так.

Яким чином можна заморозити кошти на картці покупці ? такої опції у банку немає, наскільки я знаю.

• Дякую! 1
Опубліковано
4 годин тому, flashmax сказано:

такої опції у банку немає, наскільки я знаю.

значить - погано знаєш... саме для того щоб люди не платили зайвий раз комісію - є така послуга і сума блокується саме на карті.

Наприклад, брав за кордоном в прокаті авто - заблокували 100+ у.о. застава за можливі збитки. Здавав назад - гроші розблокували.

• +1 1
Опубліковано
11 годин тому, Bliksss сказано:

значить - погано знаєш... саме для того щоб люди не платили зайвий раз комісію - є така послуга і сума блокується саме на карті.

Наприклад, брав за кордоном в прокаті авто - заблокували 100+ у.о. застава за можливі збитки. Здавав назад - гроші розблокували.

карта була українська ?

Опубліковано (змінено)
3 хвилин тому, flashmax сказано:

карта була українська ?

звісно, ще й було кілька років тому...це - базові можливості Visa/MC байдуже яким банком емітовані.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
On 16.12.2020 at 09:38, Bliksss сказано:

в цієї "послуги" - інша економічна природа (сутність) - кошти на карті блокує продавець послуги.

в ситуації з НП і олкс-доставкою - це не підходить, тому використовується зовсім інша схема, де є ще інша сторона - гарант, який забирає гроші з карти покупця і тримає їх в себе поки покупець не підтвердить (забере) покупку або поки не відмовиться від товару

Опубліковано
3 хвилин тому, rrid сказано:

в ситуації з НП і олкс-доставкою - це не підходить, тому використовується зовсім інша схема, де є ще інша сторона - гарант, який забирає гроші з карти покупця і тримає їх в себе поки покупець не підтвердить (забере) покупку або поки не відмовиться від товару

у випадку якщо є посередник, тоді в будь-якому випадку людина втратить % за послуги гаранта, фактично - він свої послуги надав ))

• 2 тижня потому...
Опубліковано
В 04.12.2020 в 08:21, bormotuha сказал:

Дивно, зазвичай посилку шукають по номеру накладній, а не по імені. Спочатку завжди я сканую свій штрих-код з додатку, в такому випадку документи не вимагають, лише, коли ви відправляли наложеним платежем і вам повертають гроші. Колись одна ненормальна не віддала мені гроші за наложку по посвідченню водія, мусив йти за паспортом.

Для таких "нормальных" с правами и прочей фигнёй а ля "я-прокурор_ты_гавно_я_всегда_так_забираю_ща_на_гарячку_пазваню_ты_тут_работать_не_будешь" в СМС-оповещениях про ГП специально пишется - нужен паспорт.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 04.12.2020 в 20:03, kuper11 сказал:

також, забираю у відділенні 8. Кажіть номер телефону.... ось вам 3 відправлення.... кажу,  - "а мені ще б гроші за наложку отримати", е ні, траба пачпорт... а для посилок - кажіть номер. от сук...

А если почитать условия выдачи денег на сайте - таких вопросов, проблем и недовольства не возникало бы.

Опубліковано
В 14.12.2020 в 12:18, westboiuu сказал:

нова пошта знову порадувала

відправляли мені в суботу з  столиці телевізор 55 дюймів через олх доставку вага 12кг

ясєн куй вони обємну влупили 48кг

відмовили в олх доставці

Ну и в чём тут проблема? Не вышло наебать ОЛХ-доставку?

На сайте у них чётко прописано про ограничения по объёмному или фактическому весу, плюс по длине стороны.

Но о чём это я - кто ж читать любит :D

Многабукафф, нах! :D

• +1 1
Опубліковано
9 годин тому, ursa сказано:

Ну и в чём тут проблема? Не вышло наебать ОЛХ-доставку?

На сайте у них чётко прописано про ограничения по объёмному или фактическому весу, плюс по длине стороны.

Но о чём это я - кто ж читать любит :D

Многабукафф, нах! :D

мені пох було чим відправлять і в скількі це стане

тількі не на кончане 1 відділення

скаррга на те як вони працюють (читайте уважно)

Опубліковано

9 часов назад, westboiuu сказал:

скаррга на те як вони працюють (читайте уважно)

8 часов назад, Zheny@ сказал:

1 відділення це приклад того, як  НЕ має працювати пошта.

Совок совком.

Тут согласен.

• 7 місяців потому...
Опубліковано (змінено)

Не скарга, а скоріше потреба роз'яснення.

Мав на продаж монітор (17", квадрат, старенький самсунг).

Подзвонив до мене хлопчина з Львівського села, виторгував ще 50 грн. Я попросив невеликий завдаток на пересилку, він же скинув всю суму за монітор на карту.

Більше тижня він монітор не забирав, я до нього набрав - він каже "все ок, в нас була злива, на відділенні не було світла, я ж кошти скинув, так що не парся".

Вчора був останній день безкоштовного зберігання, сьогодні ближче до обіду приходить мені сповіщення в додатку - ваша посилка була утилізована.

Телефоную на гарячу лінію, сказали що розберуться, це якась помилка і утилізуватися вона повинна була не раніше як через місяць, і протягом доби зі мною зв'яжуться.

Телефоную до покупця - він каже хз, монітор перевірив, забрав, все ок, але переслав в Київ товаришу, каже може це якась помилка на пошті.

Дивлюся в додаток - дійсно посилка має інший номер та їде в Київ.

WTF????

Що це за мутка???

Чи це перекуп просто? Але що за фігня з утилізацією???

Змінено користувачем Saddy
  • 1 місяць потому...
Опубліковано
В 09.08.2021 в 20:26, Saddy сказал:

Не скарга, а скоріше потреба роз'яснення.

Мав на продаж монітор (17", квадрат, старенький самсунг).

Подзвонив до мене хлопчина з Львівського села, виторгував ще 50 грн. Я попросив невеликий завдаток на пересилку, він же скинув всю суму за монітор на карту.

Більше тижня він монітор не забирав, я до нього набрав - він каже "все ок, в нас була злива, на відділенні не було світла, я ж кошти скинув, так що не парся".

Вчора був останній день безкоштовного зберігання, сьогодні ближче до обіду приходить мені сповіщення в додатку - ваша посилка була утилізована.

Телефоную на гарячу лінію, сказали що розберуться, це якась помилка і утилізуватися вона повинна була не раніше як через місяць, і протягом доби зі мною зв'яжуться.

Телефоную до покупця - він каже хз, монітор перевірив, забрав, все ок, але переслав в Київ товаришу, каже може це якась помилка на пошті.

Дивлюся в додаток - дійсно посилка має інший номер та їде в Київ.

WTF????

Що це за мутка???

Чи це перекуп просто? Але що за фігня з утилізацією???

Швидше перепродаж, або допомога знайомому.

Утилізувати можуть тільки після спору що товар пошкоджено, і від нього відмовились і відправник і отримувач .

Колись теж монік відправляв, заплатив за упаковку і коробку, приїхав монітор отримувачу з царапинами на матриці. він відмовився, я теж. За 30-40 днів повернули мені кошти, монітор пішов на утилізацію. 

Цікаво тільки де вони збувають такий товар.

Опубліковано
22 годин тому, pasha1207 сказано:

Швидше перепродаж, або допомога знайомому.

Утилізувати можуть тільки після спору що товар пошкоджено, і від нього відмовились і відправник і отримувач .

Колись теж монік відправляв, заплатив за упаковку і коробку, приїхав монітор отримувачу з царапинами на матриці. він відмовився, я теж. За 30-40 днів повернули мені кошти, монітор пішов на утилізацію. 

Цікаво тільки де вони збувають такий товар.

Викупляють за безцінь і продають на ОЛХ, через ОЛХ доставку :)

• 9 місяців потому...
Опубліковано (змінено)

Недавно - замовив доставку у поштомат (документи), відправили, але вказали не той номер телефону, мій номер - але не той який вказаний в додатку.
Написав в підтримку, відповіли - змінити номер може тільки відправник, нічим не допоможемо (без варіантів), така можливість у відправника відсутня (без подробиць).

Думав перевстановити додаток і вказати інший номер телефону, отримати документи і знову перевстановити додаток.
Все простіше, вийшов з додатку, залогінився з іншим номером - отримав відправлення, і повторив операцію - повернувши попередній номер телефону.

Служба підтримки - не знає про функціонал їхнього додатку?

Змінено користувачем Bliksss
  • Збентежений 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...