Перейти до змісту

Новини ПриватБанку

talja

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
15 годин тому, $ΩLΩMΩN сказано:

Дивно, що Приватбанк майже скрізь використовує Linux а на банкомата стоїть вінда.

Просто банкомат це така штука, яка іде вже з готовим ПЗ, і тупо вінду переставити на лінукс - фокус ніфіга не вийде. Які банкомати з яким пз купили - такі і стоять

• +1 2
Опубліковано
9 годин тому, vampirich сказано:

банкомат це така штука, яка іде вже з готовим ПЗ, і тупо вінду

І вінда там якщо, не у всіх,  то у більшості --- давно непідтримувана  ХР. 

:)

• Збентежений 1
Опубліковано (змінено)
5 годин тому, Unknown сказано:

Жуть.

Спойлер

Доречі на ГПЗ біля відділення Приватбанку є банкомат з сенсорним екраном і новим ПЗ. Там ще можна не тільки отримувати кошти але й робити внесення. Ніби нормальний, мені сподобався.

Змінено користувачем $ΩLΩMΩN
  • -1 2
Опубліковано
8 годин тому, Unknown сказано:

:)

Ну тут не так все просто. ХР для АТМ  до цього часу підтримується. Контракти, одннако.

• +1 1
Опубліковано
3 годин тому, $ΩLΩMΩN сказано:

Жуть.

Показати прихований контент

Доречі на ГПЗ біля відділення Приватбанку є банкомат з сенсорним екраном і новим ПЗ. Там ще можна не тільки отримувати кошти але й робити внесення. Ніби нормальний, мені сподобався.

Боян. на Перемоги 15 у Райфі не тільки депозитний модуль та сенсорний дисплей   -  ще й безконтактний зчитувач є, во :).  Картку  йому до спеціально обученого місця прикладаєш і вуаля . Вам для колекції скальпів тушок банкоматів. :)

Опубліковано (змінено)
31 хвилин тому, Slavco сказано:

Боян. на Перемоги 15 у Райфі не тільки депозитний модуль та сенсорний дисплей   -  ще й безконтактний зчитувач є, во :).

Політика Райфа щодо скорочення кількості банкоматів мені не подобається. Їх всього пару штук на Луцьк залишилось. Мені, зручніше, коли в місті стоїть 40 звичайних банкоматів ніж 4 самих модних від Райфайзена.

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
4 годин тому, Slavco сказано:

Ну тут не так все просто. ХР для АТМ  до цього часу підтримується. Контракти, одннако.

Я кілька додаткових років за рахунок цього "підтримував" свою звичайну ХР,  кілька маніпуляцій в реєстрі рішає 

)))

Опубліковано
1 хвилина тому, Unknown сказано:

Я кілька додаткових років за рахунок цього "підтримував" свою звичайну ХР,  кілька маніпуляцій в реєстрі рішає 

)))

;)

Опубліковано
6 годин тому, Slavco сказано:

.NET Framework 4.8 стане?

• -1 1
Опубліковано
On 07.10.2020 at 22:44, $ΩLΩMΩN сказано:

Дивно, що Приватбанк майже скрізь використовує Linux а на банкомата стоїть вінда.

Я тобі ще більше скажу!

Там всередині простий комп. З простим вінтом, де поруч (на диску Д) лежить готовий образ вінди, який, в разі халепи, можна за 30хв розкатати і банкомат далі працюватиме.

Трошки хитріше працювала судова адміністрація. Насправді все у ВЕБ-морді, для доступу тупо лінукс і браузер у F11 ;)

Доступ я собі робив по SSH через putty, та через UltraVNC, щоб екран бачити.

Коли Приват перейде повністю у Веб-морду. То й замінять ПЗ на безплатну лінуксятіну. Ні вірус не вчепиться. І помилок мало. І хакнути важче.

Опубліковано
Цитата
В Приватбанке заявили, что в ночь на воскресенье 11 октября банкоматы и карты работать не будут и назвали причину.

В ночь воскресенья (с 00:30 до 7:30 11 октября) в Приватбанке будут обновлять процессинг банка.

Об этом сообщили на странице Приватбанка в Фейсбук.

В этот период временно будут недоступны транзакции по карточкам Приват24 для физических лиц и для бизнеса, а также сеть банкоматов, терминалов самообслуживания и POS-терминалов.

Планируется за ночь перезагрузить процессинг и улучшить работу систем и сервисов, связанных с операциями по картам.

https://telegraf.com.ua/biznes/finansyi/5566248-zapasaytes-nalichnyimi-bankomatyi-i-terminalyi-privatbanka-vremenno-prekratyat-rabotu.html

• Дякую! 1
Опубліковано
3 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я тобі ще більше скажу!

Там всередині простий комп. З простим вінтом, де поруч (на диску Д) лежить готовий образ вінди, який, в разі халепи, можна за 30хв розкатати і банкомат далі працюватиме.

А якщо його хакнуть і 30 хв., поки образ не відновлять, він передаватиме транзакції на лівий сервер?

• -1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, $ΩLΩMΩN сказано:

А якщо його хакнуть і 30 хв., поки образ не відновлять, він передаватиме транзакції на лівий сервер?

Халепа, це не "хакнути" ,  подібні транзакції прослідковуються ЗОВСІМ іншими способами.

Халепа - це вінт накрився, вінда лягла, залізо глюкнуло.

Опубліковано (змінено)
1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

Халепа, це не "хакнути" ,  подібні транзакції прослідковуються ЗОВСІМ іншими способами.

Халепа - це вінт накрився,  залізо глюкнуло.

У такому разі тип OS значення не буде мати.

• -1 1
Опубліковано
Щойно, $ΩLΩMΩN сказано:

У такому разі тип OS значення не буде мати.

Скільки разів в твоєму житті "лягав" лінукс ?

Скільки  BSoD-ів ти бачив на лінуксі?

Для вінди це часте явище.  І замість того, щоб шукати причину і її виправляти, швидше відкотити образ.

Опубліковано
On 09.10.2020 at 22:25, Zheny@ сказано:

Скільки разів в твоєму житті "лягав" лінукс ?

Скільки  BSoD-ів ти бачив на лінуксі?

При проблемах з залізом лінукс теж падає, тільки там не BSoD а kernel panic.

А ще може заглючити файлова, при проблемах з доступом до диску. Це вже з власного досвіду, при оновлені стеку комутаторів, через який підключений iscsi сторедж, там доступ моде пропадати до секунди, поки варя розчехлиться і переключить шляхи, вінда таку ситуацію переживає без проблем, а лінуха може загнутись.

Так шо лінукс то не панацея а лише інструмент в деяких моментах кращий в чомусь гірший.

А ХР в банкоматах не через те шо з такою купили, а через те шо там купа специфічних пристроїв, драйвера під які виробник має тільки під неї, і підтримка буде тільки для ХР, хоч новішу, купляй новий банкомат. Така ж ситуація і з іншим специфічним обладнанням, наприклад станками чи діагностичним комплексами.

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Lisovic сказано:

А ХР в банкоматах не через те шо з такою купили, а через те шо там купа специфічних пристроїв, драйвера під які виробник має тільки під неї, і підтримка буде тільки для ХР, хоч новішу, купляй новий банкомат. Така ж ситуація і з іншим специфічним обладнанням, наприклад станками чи діагностичним комплексами.

так саме по цій причині і купують із ХР.

Мені ліньки було розписувати про Embedded системи. Майкрософт сво ХР Ембедед, ніби, й до цього часу підтримує. Хоча можу й помилятися. 

1 година тому, Lisovic сказано:

При проблемах з залізом лінукс теж падає, тільки там не BSoD а kernel panic.

У лінукса немає стільки проблем із драйверами ,як у вінди, а це ще одна із причин БСоД-а.

Проблеми із залізом мало хто переживе (система).

Але із лінухом, єдине, що я знаю, встигай логи чистити, якщо маленький вінт :)

Опубліковано (змінено)
11 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Майкрософт сво ХР Ембедед, ніби, й до цього часу підтримує. Хоча можу й помилятися.

Весною уже буде два роки як не підтримує, можливо ще для когось за окрему плату по сервіс контрактах ще шось і підтримують, але це вже не для всіх.

11 хвилин тому, Zheny@ сказано:

У лінукса немає стільки проблем із драйверами ,як у вінди, а це ще одна із причин БСоД-а.

Там теж хватає проблем з драйверами, просто наслідки там інші, там зазвичай падає тільки модуль який з ним працює, а не вся система.

п.с. популярність ХР ще була в тому що під нею значно легше було писати драйвер, і працювати з інтерфейсами, того всякі "залізячники" до останнього за неї тримались.

Змінено користувачем Lisovic
  • +1 1
Опубліковано
Цитата

Приват24 расширил сервис мгновенных переводов на карты Mastercard всех стран мира

https://ubr.ua/finances/banking-sector/privat24-zapustil-novyj-servis-po-mhnovennym-perevodam-s-kart-mastercard-3896729

Комиссия составит 1,5% от суммы независимо от страны отправления

В государственном Приватбанке запустили сервис мгновенных переводов с карт Mastercard зарубежных банков в веб-версии и мобильном "Приват24". Теперь можно получать быстрые онлайн-переводы на карту Приватбанка с карточки Mastercard не только европейских стран, но и любой страны мира, сообщает пресс-служба финучреждения.

Отправить перевод с иностранной карточки Mastercard на карту Приватбанка можно в долларах, евро или гривнах через интернет-банк "Приват24" или приложение Privat24 таким образом:

• меню "Сервисы";
  • "Переводы";
  • "На любую карточку".

Чтобы отправить деньги, достаточно знать номер карты получателя, а стоимость такого перевода на карту Приватбанка составляет 1,5% от суммы независимо от страны отправления. Для отправки таких переводов из-за рубежа не обязательно быть клиентом Приватбанка или регистрироваться в "Приват24".

Опубліковано
16 годин тому, sss381 сказано:

Тільки ті бариги все одно взувають - якщо гривнева карта, то і гривнями по курсу Привата, у якого курс не найкращий. Те, що миттєво можна отримати, це -плюс, сам так отримував перекази.

Опубліковано
5 хвилин тому, Nokian сказано:

Там справа не в банку:

Цитувати

За словами відомого футболіста, сталося це начебто після обшуку, який влаштували слідчі Державної фіскальної служби. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/vidomiy-futbolist-zayaviv-pro-zniknennya-zaoshchadzhen-zi-skrinki-u-privatbanku-712526.html

• -1 1
  • 1 місяць потому...
  • 3 місяця потому...
Опубліковано

Обережно.Приватбанк не перестає дивувати.Сплачую комунпослуги через Приват24.За лютий відсутня графа -Абонпл.Г вода.На сайті місцевого ОЦ дані є.На сайті Луцьктепла - є.В Приваті всі є , а цієї немає.На гарячу 3700- пів години компостували мізки , а потім -ми не знаємо чому.Йду на відділення - в касі та ж історія.Цієї графи немає.Пішов в Ощад і заплатив тільки за цю послугу.Обережно тим у кого є субсидії ,бо можуть кинути в заборгованість і не дати субсидій за березень.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...