Romek Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:04 #376 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:04 (змінено) Romek, да причому тут бізнесмени від культури! Не їхня вина що всім пох.Зрозуміло, що прививати гарні манери волинякам не їх функція. Просто вони самі думають і роблять все по-колгоспному. От луцька начальниця культури вчора сиділа в залі. Вона теж це все однозначно бачила і чула. Але змінювати нічого не буде. Навіть на рівні невеликого руху.Зрештою, ти правий - кілька відсотків не можуть вимагати чогось від переважної більшості.Просто не треба при цьому повторювати та тиражувати (в т. ч. цими ж бізнесменами від культури) ці занудні фрази про міфічну європейскість.Вчора пізно ввечері повернувся з концерту "Tenors BEL'CANTO". Як завжди, з двоякими відчуттями. З одного боку, музика (якщо це не репертуар українських центральних телеканалів) завжди впливає позитивно (як правило, незважаючи на висоту професійності виконавців), з іншого – луцька публіка, як завжди, дивує і засмучує. Не уявляю, скільки ще має пройти років, щоб волинська інтелігенція могла зрозуміти, що користуватися мобільними телефонами під час концерту не лише некультурно, але й неприпустимо? Років 15 тому я вперше у краківському драматичному театрі почув у залі перед виставою оголошення з проханням вимкнути телефони (це було на початку ери мобільного зв’язку). У Луцьку, здається це ніколи нікому не заважало. Миловидна пані у 13 ряду переді мною, яка після кожного номеру надривно кричала «браво», була все ж інтелігентною – у неї телефон дзвонив кілька разів за концерт та вона вперто не відповідала на дзвінки («Я ж театралка»). Дівчина на 7 місці якраз за мною ще не засвоїла усіх тонкощів культурного виходу в люди – вона сміливо розмовляла під час арії з італійської опери («Шо я вже й поговорити не можу?»). Коли на сцені стає тихіше - з різних кінців зали завжди доносяться веселі рінгтони (ви ж знаєте, прості дзвінки тепер аццтой). Почутий усіма у залі дзвінок абсолютно не справляє попереджувального враження на власників включених телефонів ("О, а вдруг Клава зараз буде дзвонити?"). Сусідка через 2 місця від мене під час антракту витягла косметичку та абсолютно демонстративно поправляла макіяж! До того ж, якщо в нашому театрі поряд з вами не сидітиме кілька зимових шуб, турботлива мама не буде годувати 3-річну дитину печивом чи цукерками, інтелігентна, з вигляду вчителька на пенсії, не буде постійно пояснювати своїй сусідці-не-дуже-інтелігентці тонкощів сприйняття музики або просто хтось поряд не ділитиметься останніми новинами у спільних кумів – вважайте вам повезло. Здається, агресивна поп-культура, яка в образі «зєлєнскій-лобода-сєрдючка-міхайлов-ще-раз-зєлєнскій» нахабно вривається в голови, розплавляє та отруює мізки, повністю позбавила волинян (і не тільки) шансу поступово ставати європейцями. Дивуюся, невже театр (чи палац культури) не бачить цього всього і не може перед кожним виступом "переконливо просити вимкнути телефони та вести себе нормально"? Невже це складно? Хоча, хто в театрі про це буде замислюватися. Чиновники від культури у нас давно перестали мати щось спільне з цим поняттям. Справді, маси вже не бачать різниці між «кварталом» і «квартетом»P. S. Знаю, що в Луцьку час від часу відбуваються якісь безглузді флеш-моби. Якщо такі організатори в місті є - чому б не зробити шоу навіть 1 березня на площі перед виступом балету Сухішвілі (ви ж знаєте - все повториться знову). Хай би одночасно багато людей витягло плакати з написами "Не будь свинею: вимкни на концерті телефон!" (Можна, звичайно, написати і "Будь європейцем...."). Може буде хоч якийсь суспільний і корисний ефект. Хорошее воспитание не в том, что ты не прольешь соуса на скатерть, а в том, что ты не заметишь, если это сделает кто-нибудь другой. ©Ой, це з іншої опери ©©©©©переклад (про всяк випадок) Ой, это из другой оперы ©©©©© Змінено 15 Лютого, 2013 в 09:07 користувачем Romek 1
nickel Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:19 #377 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:19 Ой, це з іншої опери ©©©©©переклад (про всяк випадок) Ой, это из другой оперы ©©©©©Та ні, з тієї самої - всі п*дараси, один ти - Дартаньян. 3
Romek Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:21 #378 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:21 (змінено) Ой, це з іншої опери ©©©©©переклад (про всяк випадок) Ой, это из другой оперы ©©©©©Та ні, з тієї самої - всі п*дараси, один ти - Дартаньян.Покурив щось зранку? Нічого - буває.... Змінено 15 Лютого, 2013 в 09:23 користувачем Romek 1 1
Woman7 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:24 #379 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:24 А концерт, правда, класний був? Молодці хлопці. 1
Liberta Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:32 #380 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:32 Дивуюся, невже театр (чи палац культури) не бачить цього всього і не може перед кожним виступом "переконливо просити вимкнути телефони та вести себе нормально"? Невже це складно? Хоча, хто в театрі про це буде замислюватися. Чиновники від культури у нас давно перестали мати щось спільне з цим поняттям. Я роками регулярно ходжу в наш театр, правда, останні років два рідше, ніж раніше. Перед кожною виставою з динаміка лунає "Просимо не користуватись мобільними телефонами", але всім наплювати, зазвичай усе проходить так,як описав Romek: і дзвінки, і розмови, і шелест фактиками від шоколадок, і перешіптування (дуже часто доволі голосне)...так що справа не в адміністрації театру, а й справді в людях. Я тому й ходжу уже рідше, що напевне, нерви не ті, що раніше, і не реагувати на таке побутове хамство стає усе важче, до того ж його (мається на увазі побутового хамства) стає дедалі більше... Нікель, я не претендую на звання Д"артаньяна 3
Tolik_lt Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:44 #381 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 09:44 я не претендую на звання Д"артаньяна Мілєді? санстан Констанція? Мовчати всім у театрі! 2
Liberta Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 16:58 #382 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 16:58 шелест фактиками соррі, "шелест фактиками" читати, як "шелест фантиками"
Saddy Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 18:16 #383 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 18:16 шелест фактикамиоговорочка по Фрейду. (с)Справді, люди обговорюють важливі на їхню думку "фактики" свого життя чи життя своїх друзів/сусідів/колег, замість того, щоб налаштуватися на отримання позитивних емоцій та показати свою повагу до артистів...
vicit Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 18:48 #384 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 18:48 Сьогодні, ранок, маршрутка, десь на задніх сидіннях жінка дуже голосно розмовляє по мобільному, чує вся маршрутка."......... Да там у них взагалі концерти...дааа...він як випє то якийсь дурний робиться... даа...обзиває її.... дааа... ууу шей не так обзиває...тількиж ти розумієш ЦЕ МІЖ НАМИ!!..", потім вона ще пару раз альокнула і звязок перервався. Через секунд 20 знову чути її голос " Даа... шось звязок... та ото в церкву їду.... що? свічку поставити? добре..пака"
SunSeth Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 19:15 #385 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 19:15 я не претендую на звання Д"артаньяна Мілєді? санстан Констанція? Мовчати всім у театрі! Особливо запомнилось звідти: "Показивай анус! Тьфу! Анонс!" 1
HWman Опубліковано 22 Березня, 2013 в 14:32 #386 Опубліковано 22 Березня, 2013 в 14:32 Тиждень тому, як пам'ятаєте, був доволі таки непоганий снігопад, дороги замело, слизько... Дочекався я маршрутку, сів, водій близько 30 сек буксував на місці аби зрушитись... Під'їжджаємо ми до зупинки, хтось там зайшов, водій ще секунд 30 почекав, ну і зачинив двері і тільки він рушати - тарабанить пару чоловік в двері, а біля водія сидів знайомий якийсь його. Ну і водій перед тим як відчинити двері каже своєму знайомому типу "От дибіли, стояв - то не сідали, як тільки рушати так зразу лізуть..."
HWman Опубліковано 26 Травня, 2013 в 19:54 #387 Опубліковано 26 Травня, 2013 в 19:54 Споримо, що той хто це писав, десь так через років 5-10 пожалкує, що він таке написав?
gorik Опубліковано 26 Травня, 2013 в 20:44 #388 Опубліковано 26 Травня, 2013 в 20:44 не згідний, є такі що і в 50 не доходить....
HWman Опубліковано 26 Травня, 2013 в 20:58 #389 Опубліковано 26 Травня, 2013 в 20:58 не згідний, є такі що і в 50 не доходить.... Не зустрічав таких... можливо і є
bodia88888 Опубліковано 20 Червня, 2013 в 06:38 #390 Опубліковано 20 Червня, 2013 в 06:38 Іду вчора ввечері додому, по Перемоги. Ремонт на сьогодні (вчора) закінчився, працівники-трудяги йдуть додому, техніка з"їжджається в точку "а" на ночівлю.Значить, біля 5-ої школи, їде повзе асфальтоукладчик, на тротуарі я розминаюсь в цей момент із двома мамами, які йдуть з маленькими дітьми. Хлопчик кричить до мами (техніка гуде сильно) "мамо, мамо, диви, а що це...?". Мама "то машина, яка асфальт заливає..." ну і далі між собою, мамами, щось говорять типу "а шо вони вже робити закінчили...".Далі, ця мама кричить до шофера асфальтоукладчика "а ви шо-о, вже додому їдете?!?!ПС. Йшовши, я хвилин з 10-ть ще уявляв я той дядінька їде додому))). А якщо він ще й на ДПЗ живе...)))).ПСС. А ще одну історію "про асфальт" в "Приколи Луцька" вирішив скерувати.
aroma Опубліковано 1 Липня, 2013 в 18:20 #391 Опубліковано 1 Липня, 2013 в 18:20 В маршрутці посміхнуло.Хтось телефонує до знайомого:— Алло, слухай, якшо вінт барахлить, то значить він поламаний? )))
HWman Опубліковано 1 Липня, 2013 в 20:33 #392 Опубліковано 1 Липня, 2013 в 20:33 Прийшов на базар за фіговинами, ну стою вибираю, придивляюсь що ж то таке купити, і паралельно зі мною мужик шукає потрібний собі товар, якби сам не знає що він хоче, взяв одну штуку, покрутив в руках, помучив продавця питаннями, іншу... При цьому запитує що скільки вартує, ну і продавець вперше сказав 7 грн... потім всерівно повернувся до фіговини за 7 грн, ну і перепитує у продавця, нагадайте будь ласка скільки коштує, продавець - 8 гривень, а я стою збоку і спостерігаю, покупець каже, ви ж казали що 7 гривень, продавець за 7 то інша, менша, покупець кладе товар розвертається і йде при цьому каже, не люблю таких продавців які на рівному місці піднімають ціну.Кльовий мужик, якщо чесно.
Dream Опубліковано 2 Липня, 2013 в 04:20 #393 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 04:20 HWman, це ти ще памперси на північному не купував! Там ціла "картельна" змова.. )
Zheny@ Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:09 #394 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:09 памперси на північномуТам все гуд. Є одна "точка" - ціни стабільні. Памперси найдешевші.
Dream Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:29 #395 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:29 Zheny@, я знаю 3 точки - 2 в середині, одна з краю. "Пастаянно" якісь приколи: то одна півпачки не продає, то інша продає поштучно по 1,5, а пачкою (70шт.) - 107грн. Кожен раз як перший раз. )
MANJAK11 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:46 #396 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:46 Прийшов на базар за фіговинами, ну стою вибираю, придивляюсь що ж то таке купити, і паралельно зі мною мужик шукає потрібний собі товар, якби сам не знає що він хоче, взяв одну штуку, покрутив в руках, помучив продавця питаннями, іншу... При цьому запитує що скільки вартує, ну і продавець вперше сказав 7 грн... потім всерівно повернувся до фіговини за 7 грн, ну і перепитує у продавця, нагадайте будь ласка скільки коштує, продавець - 8 гривень, а я стою збоку і спостерігаю, покупець каже, ви ж казали що 7 гривень, продавець за 7 то інша, менша, покупець кладе товар розвертається і йде при цьому каже, не люблю таких продавців які на рівному місці піднімають ціну.Кльовий мужик, якщо чесно.коли одночасно стоять декiлька людей й деякi КОНЧЕ хочуть взнати цiну, не дивлячись на те, що продавець щось комусь пояснюе чи ще щось, то чого тут дивуватись, чомусь кожен покупець вважае, що лише вiн самий головний в цiй группi людей, а на остальних начхати, тому й помиляется продавець, а часто продавець вiдповiдае одному, а цю вiдповiдь беруть на свiй рахунок й iншi покупцi, питають зразу трое, продавець вiдповiдае одному, двое iнших вважають, що то iменно iм вiдповiли, а не тому, кому дiйсно ця вiдповiдь належала. Другий варiант, це боротьба з покупцями, якi НЕ ХОЧУТЬ чути вiдповiдей продавця, покупець питае цiну, думае про свое, отримуе вiдповiдь, пропускае повз вуха, й потiм ЗНОВУ запитуе про той же самий товар, тому часом дехто з продавцiв й вiдповiдае iншу цiну на той же самий товар, причини таких вiдповiдей бувють рiзнi, так само як i результат
vampirich Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:51 #397 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 06:51 MANJAK11,Zheny@, ну ви ж модери... Самі ж і розфлудилися 1
Dream Опубліковано 2 Липня, 2013 в 07:04 #398 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 07:04 vampirich, а хіба "місто" не може про памперси і торгівлю на лотках у відповідній темі поговорити?
romaxa11 Опубліковано 3 Липня, 2013 в 20:27 #399 Опубліковано 3 Липня, 2013 в 20:27 Сьогодні після 22.00 йду з кумом біля ВНУ по Волі. Йдуть два середненьких чувака за сорок, одного реально заносить, проходять попри нас. Той кого реально шатає, в момент завороту вліво (рускій): -...они всє билі рррруссскімі! Той хто збоку його підтримує (українець ): - ...уй там! Дальше ми не чули, але поржали нормально.
lbladko Опубліковано 29 Вересня, 2013 в 10:19 Автор #400 Опубліковано 29 Вересня, 2013 в 10:19 Дві дівчинки років по 13 розмовляють в маршрутці про абищо. І ось одна каже: "А я с мамай не разгаваріваю, развє: «Дай дєнєг, дай пажрать, ти купіла чьо-нібудь?»".
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти