Перейти до змісту

Електроніка =)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

• 2 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

Підкажіть електронні гуру, як краще зробити сигналізатор перегріву і "затухання" котла на дровах?

Треба щоб пищав і бажано сигналізував різними світлодіодами, коли температура вийде за завдані межі.

Готові рішення гуглив - бачив тільки терморегулятори, вони дорогі і імхо заскладні, тут потрібно якесь просте і "витончене" рішення :) , можливо навіть на аналогових компонентах.

Котел має свій "комп"ютер", але бажаного функціоналу в ньому немає - тільки верещить при аварійному розігріві.

Готовий заплатити за розробку/виготовлення такого дівайсу.Або може хтось бачив щось готове?  Буду вдячний :)

Змінено користувачем Harddriver
Опубліковано (змінено)

Хм, він розрахований на утримання t° в заданих межах, а мені потрібно, щоб сигналізував при виході за ці  межі. 

Я розумію, що можна замість тенів  та кондишина на 2,2 квт.  втулити світлодіод і пищалку, але все-таки нештатний режим, 470 грн. неохота викинути, якщо щось піде не так.

526178544_w640_h2048_elitech_digita__lyu

Змінено користувачем Harddriver
Опубліковано

Ну якщо сам, то самий простий спосіб це терморезистор і компаратор, Шото типу цього

lm393-opisanie-datasheet-sxema-vklyuchen

Замість фоторезистора ставиш терморезистор, якщо маєш ніхром то терморезистор і самому намотати можна. Ну і в твому випадку таких моделей треба два.

• +1 2
Опубліковано

Підкажіть, де можна розжитися "аудіофільськими" кондюками на кросовер?  К-78 серії:

DOC001203048.jpg

Треба 4.7 мкф. І менше, для підбору.

Опубліковано (змінено)

В Луцьку можна придбати термістор? 
вартують від 5 грн, не хочеться тратитися на доставку

Змінено користувачем Holy
Опубліковано
On 28.10.2018 at 22:05, Harddriver сказано:

Підкажіть, де можна розжитися "аудіофільськими" кондюками на кросовер?  К-78 серії:

Треба 4.7 мкф. І менше, для підбору.

Не знаю, що значить "аудіофільські", а плівкові подивись в братів на Варшавці

2 годин тому, Holy сказано:

В Луцьку можна придбати термістор? 

Який потрібно? може валяється в запасниках...

• +1 1
Опубліковано
1 час назад, lord сказал:

https://el-mix.com.ua/g22055089-termistory-termorezistory?sort=price

Магазин В луцьку на варшавці.

дякую за посилання, але треба з діапазоном до 300 С 

Опубліковано

А вже існують такі, на 300°С??? І який в них час напрацювання до відмови чи деградації? Це вже діапазон роботи термопар.

Опубліковано (змінено)
54 минуты назад, ava297 сказал:

А вже існують такі, на 300°С??? І який в них час напрацювання до відмови чи деградації? Це вже діапазон роботи термопар.

мені і термопара підійде), треба провірити скільки реально градусів відає станція  

Змінено користувачем Holy
Опубліковано

То попитайте, в кого є в комплекті до мультиметра термопара. Вони зараз йдуть вже навіть з відносно дешевими моделями 832 серії та струмовимірювальними кліщами. По пошуку картинки в гуглі "термопара к-типу до мультиметра". І спокійно поміряєте собі температуру з точністю плюс мінус 1-2°С. Верхня межа в них, до 1000°С.

Опубліковано (змінено)

@halcogen можна і термопари типу J. Досить стабільні у роботі

6 часов назад, ava297 сказал:

Халепа, виробники цього не знали. Подивіться каталоги виробників датчиків від ТЕРА, наприклад https://www.ao-tera.com.ua/product_list/ru/1-3.html

Ось тільки такі датчики коштують не 5 гривень а більше ніж 1000

Змінено користувачем Electronshik
Опубліковано

купив термопару, виявляється треба ще підсилювач до неї. спаяв, не звернув увагу, що ця схема на логіку 5v, а в мене ESP8266 3.3v в результаті не працює нормально.

Спойлер

fzlXwHwWoIt.jpg

Опубліковано

@Holy незнаю що там за термопара, я одну свиснув з плати зарядки нотбучної батерейки,  тестером мірнув що міняється опір, звів попугаї до реальної температури, в ітозі зараз такий собі термометр на лазері вийшов, знаю точно що станок часом не вмикати бо ще непрогрілось усьо...

Опубліковано

Ну, і я запитаю, де в Луцьку купити "таймер оттайки" для холодильника ТЭУ-01-2 (для холодильників Indesit,Ariston...) 

типу такого https://www.service-market.com.ua/products/tajmer-ottajki-tim-01n-vb-dlya-holodilnika-indesit-ariston-c00298587?gclid=EAIaIQobChMIqbCF-LHt3gIVyYKyCh02hgBwEAQYASABEgJSuvD_BwE

Опубліковано
1 година тому, lord сказано:

Хто небудь бачив де в Луцьку можна купити таку штуку?

https://radiodetali.com.ua/product/pg-07-izolyatsionnyy-kabelynyy-vvod-35-6-mm-p7-59652

8028877-59652-1.jpg

в епіцентрі були такі штуки, гермоввод надивається є різниз розмірів

• Дякую! 1
Опубліковано
57 хвилин тому, Bliksss сказано:

Ну, і я запитаю, де в Луцьку купити "таймер оттайки" для холодильника ТЭУ-01-2 (для холодильників Indesit,Ariston...) 

типу такого https://www.service-market.com.ua/products/tajmer-ottajki-tim-01n-vb-dlya-holodilnika-indesit-ariston-c00298587?gclid=EAIaIQobChMIqbCF-LHt3gIVyYKyCh02hgBwEAQYASABEgJSuvD_BwE

може замовити і непаритись?

в луцьку множ на 2

Опубліковано
11 хвилин тому, Voronin10 сказано:

може замовити і непаритись?

схиляюсь до такої думки, просто думав, що мож в Луцьку на грн 30-50 дорожче, але на місці....Але, якщо в 2 рази то буду замовляти.

Опубліковано
35 хвилин тому, Bliksss сказано:

схиляюсь до такої думки, просто думав, що мож в Луцьку на грн 30-50 дорожче, але на місці....Але, якщо в 2 рази то буду замовляти.

я шукав блок автоматики для компресора, тут був лише хлам за значно вищою ціною, з інтернет магазигу дешевше...

• +1 1
Опубліковано (змінено)

є банки 18650

приблизно 20штук

12грн штука

при покупці 6ти  і більше 10грн

Змінено користувачем Voronin10
Опубліковано (змінено)
4 годин тому, nickel сказано:

Б/У?

а що десь нові за такою ціною є?

залишились від дерибану ноутбучних батерейок

так як банки мене нецікавлять тому і продаю

Змінено користувачем Voronin10

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...