yu2007 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 19:55 #126 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 19:55 7 minutes ago, Cherman said: Я не схильний винувати когось, крім себе. Так, сам дурак. Ну, і ще дехто дурак, хто мене на це діло надоумив. Але, депозити і кредити - то трохи різні речі. В першому випадку, втратиш максимум гроші, в іншому - можеш втратити житло, машину і т.д. Та я трохи про інше. Про це: в яких нормальних країнах люди - дУрні, бо тримають депозити в національній валюті? Або в яких нормальних країнах люди тримають гроші в трьохлітрових банках не у своїй нацвалюті?
yu2007 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 20:33 #127 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 20:33 18 minutes ago, Cherman said: Люди дУрні, бо беруть кредити у валюті, отримуючи дохід в гривнях. Хочуть зекономити, але, видно, дається взнаки, відсутність фінансової грамотності. Та то вони певно не читали того Кавасакі чи як там його)) Як на мене, то людська дурість взагалі є головним рушієм економіки. Були б всі розумні - була б перманентна економічна криза)))
MACCEN Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 21:32 #128 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 21:32 2 часа назад, case_l сказал: Знаю випадки, що в Києві продавали однокімнатні по 100к і будували вілли під Києвом за ті гроші. Знайомий хруща купив в Києві на Троєщині десь за 100 тис баксів, і то казав пофартило так дешево урвав. Правда давно вже виплатив але ціни тоді такі були. На Соборності в п'ятиповерхівці в тому самому довгому будинку в якомусь році давали за трьошку 100 тис доларів. В панельному 2 кімнатна тоді коштувала 45 тисяч. Тоді мало будували тому й така ціна була, та й в людей десь гроші були Чувак з заробітків приїхав купив 2 квартири двокімнатні по 75 тисяч, і то був радий, а коли обвалилось все то ходив холодний. Ще не забувайте в багатьох є родичі в Європі чи ще десь далі, які допомагали матеріально, й на бізнес давали і т.д. Наприклад власнику Фотакома то якісь друзі з Землі Обітованної дали інвестиції для розвитку інтернету.
Zheny@ Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 21:48 #129 Опубліковано 10 Грудня, 2020 в 21:48 1 година тому, Cherman сказано: Люди дУрні, бо беруть кредити у валюті, отримуючи дохід в гривнях. Хочуть зекономити, але, видно, дається взнаки, відсутність фінансової грамотності. Був період, коли ти брав кредит в банку гривнею, але банк, щоб не втрачати, переводив одразу у валюту. ти брав 55000 грн (фактично 10 000$) і походу віддати мав би теж стільки ж (в валюті). Дуже хитрожопі договори були. ми в ЄС ще не скоро попадемо. Бо банківській системі не буде на чому заробляти. Доведеться перейти на європейські відсотки. 9% річних Авто. Іпотека не 20% а втричі менше і т.д. лохів важче буде шукати. Хоча будуть знаходити! Згадайте но, панове старожили, тему одну, і пост @Yarchikка.
Waver Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 00:41 #130 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 00:41 А як вам такий олігарх? https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEwMDAwNTQ0OTg3ODU5MjoxNTYxNzY3Mzg3MzQ4MjQy
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 05:09 #131 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 05:09 21 час назад, nickel сказал: Якщо уважно прочитати написане мною, то нічого дивного немає. Але писати простіше ніж читати. От я перечитав дискусію від самого початку і також не розумію, як можна порівнювати іпотеку і пасивний дохід. В 09.12.2020 в 15:51, Zheny@ сказал: І в селах є садочки, бо народжуваність велика В мене в селі не було, немає, а деквлька років тому ще й початкову школу закрили. А діти є. 7 часов назад, Zheny@ сказал: Доведеться перейти на європейські відсотки. 9% річних Авто. Іпотека не 20% а втричі менше і т.д. Цікаво, а де візьмуться ті лохи, що будуть давати такі відсотки, при тому, що інфляція стріляє по 10% і більше.
nickel Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:11 Автор #132 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:11 58 минут назад, volks сказал: От я перечитав дискусію від самого початку і також не розумію, як можна порівнювати іпотеку і пасивний дохід. Я правда не знаю де ти порівняння знайшов, але цілком з тобою згідний - ці речі навіть порівняти між собою неможливо, настільки вони відрізняються одна від одної.
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:30 #133 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:30 18 минут назад, nickel сказал: Я правда не знаю де ти порівняння знайшов В 09.12.2020 в 17:00, nickel сказал: Маєш вибір: або платити іпотеку 1-2% банкіру або отримувати пасивний дохід у 5%. Що обереш? От ну взагалі якийсь незрозумілий вибір. Звідки? Яким чином?
nickel Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:37 Автор #134 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:37 3 минуты назад, volks сказал: От ну взагалі якийсь незрозумілий вибір. Звідки? Яким чином? Ну вибір і порівняння то трохи різні речі, хіба ні? А щоб зрозуміти то треба ще трохи назад повернутися і перечитати мій пост про переосмислення батьківської допомоги. Де батьківська допомога в купівлі першого житла, допоможе нам не влазити в іпотеку, а гроші, які ми будемо відкладати на купівлю житла вже своїм дітям, будуть приносити пасивний дохід. В 09.12.2020 в 16:34, nickel сказал: Більшості з нас батьки допомагали чим могли. Я зовсім недавно переосмислив цю батьківську допомогу для себе. Як відбувається в гамериках? Батьки утримують дітей до 18 років і дальше копня під зад і живуть для себе, а молоде покоління влазить у борги-кредити, купуючи собі житло/авто і виховуючи власних дітей. Власні діти виросли, їм 18 років, кредити виплачені, цикл замкнувся. Як це відбувається у нас? Нам батьки допомагають, купують житло, іноді авто. Ми без кредитів і на розслабоні вирощуємо дітей і відкладаємо на житло для них. Дітям 18 років, ми вже купили їм житло, а дехто навіть авто і далі живемо для себе. Цикл замкнувся. В нашій моделі, коли батьки у всьому допомагають, ми не платимо банківських відсотків. Хай навіть таких низьких як в гамериках, але наша модель економічно виправданіша. Нам треба про це говорити між собою в сім'ях. Бо коли це буде відбуватися осмисленно, а не на батьківських рефлексах, то це буде краще, ефективніше, простіше. Все утріровано і усереднено, лише для розуміння моделі. Бо зараз почненться срач. Головне перестати вважати батьківську допомогу чимось поганим, якщо мова не про ваших батьків. Це дуже круто, коли батьки допомогли комусь на старті.
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:53 #135 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:53 9 минут назад, nickel сказал: Ну вибір і порівняння то трохи різні речі, хіба ні? Ну щоб щось вибрати, то потрібно спочатку порівняти. 10 минут назад, nickel сказал: Де батьківська допомога в купівлі першого житла, допоможе нам не влазити в іпотеку, а гроші, які ми будемо відкладати на купівлю житла вже своїм дітям, будуть приносити пасивний дохід. Ось тепер зрозуміло. Але тут вже не питання вибору. В нас можлива наша модель по одній простій причині. Батьки вже мають своє житло(дуже часто отримане безплатно при совку) і можуть собі дозволити відкладати на житло для дітей. Але наша модель ламається, коли батьки живуть в кредитній квартирі або орендованій. Бо і на одну квартиру не зовсім реально назбирати(для себе), а тим більше ще й на другу для дітей.
nickel Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:58 Автор #136 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 06:58 3 минуты назад, volks сказал: Але наша модель ламається, коли батьки живуть в кредитній квартирі або орендованій. Бо і на одну квартиру не зовсім реально назбирати(для себе), а тим більше ще й на другу для дітей. Можемо й по другому колу пройтися мені не важко. Але можна я другий раз писати не буду, а цитуватиму себе? В 09.12.2020 в 18:28, nickel сказал: Ми маємо стати таким першим поколінням, бо наші батьки жили в СРСР, а не Україні, не всі змогли пристосуватися до нового ладу. І серед моїх знайомих таких є досить багато, хто думає чи будує чи навіть вже придбали житло для дітей. Але у всіх на рівні батьківських інстинктів або не знає вже куди бабло дівати. А от осмисленої допомоги, з роз'ясненням дитині, з послідовним навчанням фінграмотності і сам не бачив ні разу. Взагалі навіть якщо відкинути мою філософію про раціональність батьківської допомоги, то фінансовій грамотності своїх дітей в нас ніхто не вчить, принаймні в моєму оточенні. Навіть сам термін нам ріже вухо і ми намагаємося його не вживати.
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 07:29 #137 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 07:29 13 минут назад, nickel сказал: Можемо й по другому колу пройтися мені не важко. Але можна я другий раз писати не буду, а цитуватиму себе? В 09.12.2020 в 18:28, nickel сказал: Ми маємо стати таким першим поколінням, бо наші батьки жили в СРСР, а не Україні, не всі змогли пристосуватися до нового ладу. І Мені повезло. Мої пристосувалися. Тільки перед тим як збирати дитині на житло, треба ще своє розширити. Я скажу так. Я прихильник таки нашої моделі. Але добре коли і є можливість взяти іпотеку під невеликий відсоток.
Zheny@ Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 11:58 #138 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 11:58 57 хвилин тому, Cherman сказано: Та там вся тема цікава, і думки всіх дописувачів. І навіть, реальні працівники банків там відписували. Ех, врємена були... Можна ще згадати мікрофінансові організації в Україні з їх відсотками. Робота цих організацій - це вже точно "заслуга" держави і НБУ. ти про "ломбарди" чи якісь "швидкогроші" та інші "лохоспілки" ?
rrid Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:02 #139 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:02 14 годин тому, Waver сказано: А як вам такий олігарх? https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEwMDAwNTQ0OTg3ODU5MjoxNTYxNzY3Mzg3MzQ4MjQy прикільний, мабуть... Спершу Ви маєте увійти.
rrid Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:13 #140 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:13 9 годин тому, volks сказано: Цікаво, а де візьмуться ті лохи, що будуть давати такі відсотки, при тому, що інфляція стріляє по 10% і більше. просто в тебе немає 100 кілобаксів готівкою)) ти б тримав такі гроші вдома, під матрасом? охорону наймав би? за банківську чарунку, внізапно, треба платити. кошти не ростуть, а зменшуються, незалежно від інфляції. а кладеш на рахунок "до запитання", чи на строковий - і дадуть зверху "хоч щось". звісно, можна було б квартиру купити - чи хруща, чи навіть чешку або бетонометри в новобудові. але часто той, хто має 100кілобаксів готівкою, в курсі, як тут вище писали, що в 2008-му влітку "квадрат" житла в Луцьку коштував 1600баксів, влітку 2012 800 баксів, а влітку 2018 біля 500 баксів. тому несуть в банки - не тільки в Гейропах, але і в Рашці, під смішні прОценти...
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:37 #141 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:37 23 минуты назад, rrid сказал: 100 кілобаксів готівкою)) А до чого тут бакси?
rrid Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:56 #142 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 15:56 17 хвилин тому, volks сказано: А до чого тут бакси? ти принципово не тримаєш заощадження/суттєві суми тимчасово вільних коштів в твердій валюті? якщо ти візьмеш для прикладу три ляма гривень, висновок карданально не зміниться
volks Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:05 #143 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:05 7 минут назад, rrid сказал: ти принципово не тримаєш заощадження/суттєві суми тимчасово вільних коштів в твердій валюті? Так мова ж була про кредити.
Bliksss Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:07 #144 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:07 1 година тому, rrid сказано: але і в Рашці, під смішні прОценти... там з податковою (за всю рашку не скажу, в мацквабаді) - набагато складніше, взяти без патента на роботу різноробочого - можна, але - стукачів ТАК багато, що воно вилізе дуже скоро і "фінансово боляче"... можливо десь і проскакує - без оформлення, але - ризик того не вартий. В ІТ сфері - набагато простіше, можна - патент, деякі (особливо зі сходу) оформляють рвп, а тоді - самозайнятого, або взагалі фоп"а, або офіційно оформитись, або в "чорну" ))
Bliksss Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:33 #145 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 16:33 1 година тому, rrid сказано: під смішні прОценти... про рашку - окрема тема...
Waver Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 17:58 #146 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 17:58 3 hours ago, rrid said: прикільний, мабуть... Спершу Ви маєте увійти. Яяяя? Куди??? А якщо серйозно і це дійсно правда, то чуваку який усиновив 27 дітей можна навіть пробачити пару вкрадених мільйонів...
yu2007 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 18:07 #147 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 18:07 7 minutes ago, Waver said: Яяяя? Куди??? В мордокнигу. А як не маєш морди в книзі, то ніц і не побачиш за твоїм лінком.
Waver Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 18:14 #148 Опубліковано 11 Грудня, 2020 в 18:14 34 minutes ago, yu2007 said: В мордокнигу. А як не маєш морди в книзі, то ніц і не побачиш за твоїм лінком. Якщо хтось вміє то нехай скачає і переведе це відео ще кудись... Все-таки зря ви Соломончика забанили, в нього вільного часу - вагон, він би зробив... А відео цікаве... чувак біля свого маєтку побудував для всіх гарний великий безкоштовний парк, побудував велику гарну церкву і навіть зробив вінчання та відспівування абсолютно безкоштовним для всіх... побудував дитячий будинок і всиновив 27 дітей... Навіть не віриться що таке можливо в Україні і аж хочеться перевірити... А ще більш цікаво, чому це не показують по телевізору, хоча би - як приклад для усіх жлобів з Кончої Заспи які все роблять тільки за своїми високими парканами...? Скульптура великої ЖАБИ дуже сподобалась...
nickel Опубліковано 12 Грудня, 2020 в 17:53 Автор #149 Опубліковано 12 Грудня, 2020 в 17:53 Євген Щербань, син убитого в 1996 році донецького бізнесмена Євгена Щербаня, розповів, чому вимагає $1 млрд від Ріната Ахметова. Дивно що Руслан Щербань відсторонився від фільму і вимог до Ахметова, бо від фільму враження були, що найбільша претензія до Тарути. Головний мій висновок після перегляду фільму "Спадкоємець" – рішення не брати участі в ньому було абсолютно правильним Я залишаю за собою право захищати честь і репутацію моєї сім'ї. Світлу пам'ять мого батька Хоча в 2014 році вони писали листа Ахметову разом Лист Стає зрозуміло, що історія старшого Щербаня всплила в суді ще в 2013 році, коли Гайдук, Тарута і Мкртчан судилися за ІСД. З листа випливає, що Ахметов звертався до братів Щербанів, щоб вони дали показання в суді і за це пообіцяв допомогти з спадщиною батька, але Ахметов киданув мажорчиків (перекладав гугл-перекладачем, не все зрозуміло). Дивно що Руслан тепер не підтримує Євгена.
volks Опубліковано 12 Грудня, 2020 в 19:26 #150 Опубліковано 12 Грудня, 2020 в 19:26 Подивився нарешті фільм. Вчорашній мажор розпустив соплі, що в нього віджали бізнес, в який він навіть не вникав в 26 років.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.