Перейти до змісту

Пенсія ближче,ніж здається.

Nokian

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 хвилин тому, yu2007 сказано:

і така кількість новобудов є тому свідченням.

В Луцьку дуже мало новобудов, порівнянно з Івано-Франківськом, Тернополем, Хмельницьким.

Опубліковано
1 година тому, $ΩLΩMΩN сказано:

В Луцьку дуже мало новобудов, порівнянно з Івано-Франківськом, Тернополем, Хмельницьким.

Певне тому, що саме з перерахованих міст, переважна кількість  заробітчан. Ну, і вважаємо   кількість населення в цих містах, порівняно з Луцьком.

• +1 1
Опубліковано
6 хвилин тому, Nokian сказано:

Заробітчан скоро можуть обкласти податком.

https://www.0352.ua/news/2817395/biznesmen-zaproponuvav-prezidentu-naklasti-podatki-na-tih-hto-viizdzatime-za-kordon-video

Що ще скажеш 

Виїдуть без повороту. Почнуть масово продавати нерухомість. Ціна на житло в Україні впадуть.

Опубліковано
5 минут назад, Nokian сказал:

Заробітчан скоро можуть обкласти податком.

https://www.0352.ua/news/2817395/biznesmen-zaproponuvav-prezidentu-naklasti-podatki-na-tih-hto-viizdzatime-za-kordon-video

Що ще скажеш 

Та що ти кругами ходиш? Коли вже твій рік без "політики" закінчується, щоб ти міг не викручуючись в "економіці" гнати на зелених?

• Ха-ха 2
Опубліковано
12 хвилин тому, nickel сказано:

Коли вже твій рік без "політики" закінчується, щоб ти міг не викручуючись в "економіці" гнати на зелених?

Прошу пардона за офтоп, просто не в курсі: була така страшнюча клятва на крові убієнних зелених?)))

Опубліковано
26 minutes ago, Cherman said:

Якщо в Україні не змогли обкласти податками тіньову економіку всередині країни, то, до заробітчан ще не скоро доберуться.

Тіньова економіка на те й в тіні, щоб її не бачили і не могли обкладати податками)) А заробітчани ось вони: взяв базу митниці і маєш дані. Ніби ж за часів гройсмена з’являлись потуги проштовхнути цю тему у вигляді сплати єсв заробітчанами. 

Взагалі за останні 6-7 років з’явилось трохи нових податків та й існуючі збільшились. Просто коли сам ці податки не платиш, то й здається, що нічого не змінюється)))

• +1 1
Опубліковано (змінено)
36 минут назад, bublik007 сказал:

Прошу пардона за офтоп, просто не в курсі: була така страшнюча клятва на крові убієнних зелених?)))

І не одна.

Змінено користувачем nickel
Опубліковано (змінено)
19 minutes ago, Cherman said:

Щоб уж так кардинально, нічого не змінилося поки.

ПДФО з 15 до 18 % (тобто на 20%); військовий збір 1,5%; раніше єсв входив до складу ЄП, тепер окремо; місцевий податок 5% на роздрібний продаж підакцизних товарів (паливо, тютюн, алко); самі акцизи на паливо, тютюн і алкоголь теж суттєво виросли; податок на нерухомість... - це те, що відразу спадає на думку. І це те, що потняки податків (а не бізнес) безпосередньо платять зі своїх кишень.

п.с. Ще згадалось введення пдв на ліки і ПДФО та вз на депозити фізосіб.

Змінено користувачем yu2007
  • +1 4
Опубліковано
6 часов назад, Nokian сказал:

Щось подібне хочуть провернути зараз на Заході

На цей раз хто джерело інформації? :)

• Ха-ха 1
Опубліковано
6 годин тому, yu2007 сказано:

п.с. ще згадалось введення пдв на ліки і ПДФО та вз на депозити фізосіб.

І ще податок на нерухомість і вже є законопроект за податок на пай землі (багато людей в селі мають).

Опубліковано
8 годин тому, bublik007 сказано:

Певне тому, що саме з перерахованих міст, переважна кількість  заробітчан. Ну, і вважаємо   кількість населення в цих містах, порівняно з Луцьком.

Тоді тільки одне не зрозуміло: чому в Луцьку квартири дорожчі ніж в Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому?

Опубліковано
6 часов назад, bublik007 сказал:

Надіюсь, що не медсестра з Боголюб))))

Надієшся на електрика зі Старого ринку? :)

• Ха-ха 3
Опубліковано
9 хвилин тому, Barugan сказано:

От реально цікаво, люди яких професій купують житло в новобудовах? Скажи от з тих, що ти знаеш.

Вибачаюсь, питання було не до мене. Але чим більше інформації - тим краще для статистики. Я знаю людей таких професій, які купили житло в новобудовах:

програмісти, юристи, ріелтори. 

Опубліковано
17 minutes ago, $ΩLΩMΩN said:

Вибачаюсь, питання було не до мене. Але чим більше інформації - тим краще для статистики. Я знаю людей таких професій, які купили житло в новобудовах:

програмісти, юристи, ріелтори. 

Під здачу квартирантам чи собі/дітям? 

Опубліковано
1 хвилина тому, yu2007 сказано:

Під здачу квартирантам чи собі/дітям? 

Для особистого проживання.

Таких, щоб під здачу новобудови купували, я не знаю. На мою думку, в Луцьку перепродажем нерухомості вигідніше займатись, ніж здачею в оренду.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 12.07.2020 в 10:53, Юріч сказал:

Треба працювати зараз і відкладувати в валюті на старість, або придбати квартиру і потім її здавати...Можна ще всунутись в якийсь "надійний" страховий фонд (чи як вони там називаються) і відчисляти потроху. Ще город свій ростити і курочок завести планую :)

ага здавати квартиру якраз, хіба що своїм дітям в аренду здати як варіант :)

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано
11 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Таких, щоб під здачу новобудови купували, я не знаю. На мою думку, в Луцьку перепродажем нерухомості вигідніше займатись, ніж здачею в оренду.

це все ризики, колись трьошка коштувала 100 тисяч доларів і люди купували, бо десь мали такі гроші. 

Зараз за 100 тисяч можна хату купути й побудуватись і ще залишиться.

• +1 1
Опубліковано
22 minutes ago, $ΩLΩMΩN said:

Так ото ж)

вище мова йшла про квартиру як актив, що генеруватиме дохід на пенсії за рахунок квартирантів. Тому й цікавила в першу чергу «окупність» такого інвестпроекту.

• +1 1
Опубліковано
57 minutes ago, Barugan said:

От реально цікаво, люди яких професій купують житло в новобудовах? Скажи от з тих, що ти знаеш.

Теж не до мене запитання, але відповім з досвіду: купується житло в новобудові, бо девелопер запропонував розстрочку (запропонували б на вторинному ринку - розглядалось би й там). 60% суми було на руках, трохи позик по родичам/друзям, позика в банку - в результаті маємо однушку, ремонт готовий. Сукупно зараз платиться орієнтовно 10-12 тисяч в місяць по усім боргам. Люди яких професій можуть собі це дозволити в Луцьку - знаєте краще за мене.

• Дякую! 2
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, xc90 сказано:

купується житло в новобудові, бо девелопер запропонував розстрочку 

Якщо не секрет, що це за забудовник?

Опубліковано
17 годин тому, $ΩLΩMΩN сказано:

ти як рахував?

і тут збрехав :(

Волинська область за 2019р. - 437309 кв.м http://www.lutsk.ukrstat.gov.ua/5_8_r19.htm

Тернопільська - 411297 http://www.te.ukrstat.gov.ua/files/IBD/IBD14.htm

• Дякую! 1
Опубліковано
6 minutes ago, xc90 said:

Теж не до мене запитання, але відповім з досвіду: купується житло в новобудові, бо девелопер запропонував розстрочку (запропонували б на вторинному ринку - розглядалось би й там). 60% суми було на руках, трохи позик по родичам/друзям, позика в банку - в результаті маємо однушку, ремонт готовий. Сукупно зараз платиться орієнтовно 10-12 тисяч в місяць по усім боргам. Люди яких професій можуть собі це дозволити в Луцьку - знаєте краще за мене.

В однушці в новобудові ремонт і скромно обставитися напевно дорівнює вартості ще однієї однушки?)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...