Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

<p>

<br />В цумі теж не хотіли)))<br />
<br /></p> може спочатку дихлофосом спробувати?

Це ж на благо всієї громади!!!

П.С. На сході хлопці віддають найцініше що може бути в цьому житті на благо Українського народу, то чому якісь матеріальні ціності ПП не хочуть віддати на благо громади міста Луцька?

Опубліковано

я б взагалі старий ринок зніс з історичного центру міста, тай нічого толкового на старому ринку не продають
То давай відразу вже з судами, прокуратурою, міліцією. міськрадою і облрадою - і так нічого толкового вони не роблять.
Опубліковано

BodyLife, то жарт був. Я за те щоб на місці старого ринку зробити містечко майстрів. Цікаво чи були б клієнти на міні готель із українськими печами (щоб кості погріти)?

Опубліковано

Ну знесете ви той ринок, що далі громада Луцька? От неповірите, особисто мені, якщо б знесли там-там, я б жодної незручності не відчув і також вважаю що там продається нічого толкового. Поясніть для чого ламати, бо аргументи типу - історичний центр, туристичні маршрути то занадто розпливчате пояснення, щоб ламати людям бізнес. Головний індикатор не ваша думка, а думка тих людей, які створюють оту масовку на Старому. Вигода від знесення тільки у власників торгових центрів + соціально-гуманітарна проблема. Ніхто б з базарників тупо не стояв і не засирав собою історичний центр міста, якби до них не приходили люди для участі в економічних стосунках. Отой базарник він корисний достатньо великій кількості людей. Якщо люди перестануть ходити на ринок, тоді і можна закривати за непотрібністю, а так давайте план?

Опубліковано
Я за те щоб на місці старого ринку зробити містечко майстрів. Цікаво чи були б клієнти на міні готель із українськими печами (щоб кості погріти)?
Сергій, а хто буде купляти оті деревяні штучки, залізячки, скельця? Скільки часу ото протримається? На Різдво, Паску ще так, а в міжсезонні? Якщо туристів в Луцьку немає вже, то не в старому ринку проблема, просто не цікавий Луцьк інакше б на старий ринок не дивились. Тепер наступне - економічна ситуація в країні. Туризм загинається, я по Плаї бачу. Може в Буковелі ще є люди, а в інших місцях вже навіть не рентабельно пушками стріляти і підйомники включати. Але скільки бабла вклали в Буовель? І там думаю також серйозні проблеми. Будьте реалістами. А то потім прийдеться зносити місто майстрів і робити платну стоянку.
Опубліковано

срач і "старого міста" попід Замком прибирати потрібно полюбому і давно. Я вже про це писав, напишу і ще раз. Той свино-курятник - це позорище. Саме в тому місці, де зараз знаходиться Сатрий ринок - одні мінуси. І Парк засирається, і Пробки трансопртні в обідню пору постійні, а саме головне, перекреслює весь краєвид на Замок і враження від тієї невеличкої "старої" частини Луцька.

Робочі місця? так, неприємно, але без цього не обійтись. На "Північний" з-під Троянди (де згодом побудувався "Гостинець") перегнали? Теж спочатку було купа шуму. Нічого, запрацював і "Півничний" нормально. І там гарно стало.

А "старий"... Давно була ідея переселити його на територію колишньої військової частини на Львівській. Ідеальне місце! І транспортне сполучення, - внутрішньоміське так і приміське - з трьох сторін Луцька дороги там сходяться (Ковельська, Володимирська, Львівська), і місця вдосталь.

Так потім зненацька Юстиція ту територію заграбастала. Згодом забрали в Юстиції і віддали Університету начебто на будівництво студмістечка... І що? Досі там срач, як і був. Пустир і сміттєзвалище.

От раз нічого Університет там не будує вже стільки років - забрати назад на баланс міста і перенести туди "Старий ринок"

Опубліковано

От раз нічого Університет там не будує вже стільки років - забрати назад на баланс міста і перенести туди "Старий ринок"-добра думка,підтримую

Опубліковано

от читаю я вас шановні лучани і думаю - невже все так погано.

всі знають що старий ринок - це бруд, дешевезна, іноді просто фігня якась на продаж ну і час від час щось хороше, нормальне, доступне.

як тільки мову завели що треба забрати звідти ринок - почали згадувати за бабло, яким живе ринок та підприємці, почали мріяти про нові будинки та ТРЦ, котрі можуть там буи - знову бабло, загадали скільки БАБЛА дали підприємці допомоги, про бабло чиновників теж згадали і Буковель з його баблом згадали і т.д.

БАБЛО, БАБЛО, БАБЛО...

невже єдинна цінність у житті - це Бабло? невже збереження історичної пам"ятки, історії міста та знамених людей не такі важливі, ніж бабло заробене бабою Параскою да дядьком Петром?

невже єдине, для чого треба зберігати старе місто - це бабло туристів?

а просто для себе зберігти місто та цікаві місця? при чому ті місця, де більшість лучан і не були.

дасть Бог, замок вистоїть ще не одне покоління, а бабло, що крутиться на ринку - воно так заполонило розуми людей, що не бачать краси навколо.

у Криму і на сході теж, багато людей цінували лише бабло, і що сталось - ні бабла, ні двора.

давайте міняти цінності, бо гроші - то є штука потрібна, але не повинна ставитись першопричиною дій та думок. є цінності, котрі важливіші за навіть шалені гроші...

Опубліковано

давайте міняти цінності, бо гроші - то є штука потрібна, але не повинна ставитись першопричиною дій та думок. є цінності, котрі важливіші за навіть шалені гроші...

І треба почати саме з цього https://www.youtube.com/watch?v=1WP49udws-0

а не з цього

І цінності почнуть в людей по трохи змінюватися самі мобою!!!

Опубліковано

Такі речі не роблять з переляку. Потрібно скласти бізнес-план на декілька років(може й з десяток).

Першим пунктом потрібно зробити з ринку комунальне п-во,щоб дохід йшов на громаду.Рахунок відкритий,тому проблем з контролем не буде.

Далі 50% доходу в міську казну,а 50% на облаштування нового місця під ринок.

Далі знайти(виділити) під ринок територію(варіантів багато,промзони,непрацюючі заводи тощо)

Далі розробити генплан ринку.Розбити його на зони(будматеріали,хімія,господарчі,автотовари тощо).Врахувати місця для парковки,погрузки-вигрузки і т.д.

Підготувати всю інфраструктуру-дороги,ЛЕП,комунікації тощо.

Далі будувати сучасні павільйони,в т.ч. за рахунок інвестицій самих ПП і опрацювати можливість залучити кошти якихось міжнародних фондів.

І тільки тоді залишити на старому ринку тільки народні промисли і с.г. продукти,а інші на новий ринок.

Паралельно можна зробити проект реконструкції місця,де старий ринок(убрати підстанцію,впорядкувати дороги,зробити велику освітлену площу,яку вписати в загальний ансамбль Парк-Замок-Старе місто.

Якось так на скору руку.А якщо посидіти подумати і залучити фахівців,то все можливо зробити ще краще.

Опубліковано

У 1999 році жив трохи у Львові. Тоді ще не було там майстерні шоколаду, кавової копальні, схрону та іншого. Туристи були - але такої кількості як тепер точно не було. Взятий напрямок на туризм пішов і місту і місцевим підприємцям на користь (можливо і чогось не знаю).

У Вінниці вчився (1994-2009) та працював у 2000-2001 рік. Було повно базарів і срач як і на наших. При Гройсману частину позакривали (збудували торговий у спальному районі), частину перенесли (центральний), інші впорядкували. Вінниця виглядає краще - правда умови ведення бізнесу там драконовські.

Те, що старий базар багатьох кормить зрозуміло. Найперше людям потрібно дати альтернативу - інші торгові місця або достойну роботу. Залишати в тому ж вигляді - відрізати шляхи до туристичного розвитку міста. Сам був свідком того, як іноземка була прикро вражена побаченим "краєвидом" із замку.

Чи будуть туристи? У Льві їдуть, у Кам’янець-подільський їдуть. У Вінниці значно збільшився потік туристів після відкриття порошенівського фонтану. Чим може поділитись турист у Луцьку, яким селфі, на фоні чого? Що побачити? Був із сім’єю в замку Паланок - все відчинено, ходи дивись. А у нас? Я на вежу дітей не можу зводити. Зате на базар, в антисанітарію, можу.

Опубліковано

Дуже хочуть! Не хочуть самі підприємці. Зараз наш бордівець Pama, який був кандидатом у облраду(пам"ятаєте?) - Богдан Климчук, у виконкомі працює над цим питанням. Щоб були гарантії підприємцям, зменшення оренди і прямий договір з міськрадою. Але все залежить від самих підприємців.

Підприємці просто піддаються пропаганді зі сторони Горгута, а що таке сила пропаганди видно на прикладі Сходу, потрібно просто обяснити підприємцям, що вони і місто лише виграють без Споживспілкі. Контролери піднімають паніку і вкладають в голови що повивозять контейнери якщо непродовжать договір Споживспілці. Непогано було щоб прийшов якійсь депутат росказав перевагі і надав гарантії що їм залишать їхні місця на ринку.

Опубліковано

Старого ринку не буде, тільки потрібно почекати поки закінчаться строки оренди, закінчатся законні підстави перебування на цій території ринку і громада завалить. Тільки не можна от так просто взяти і завалити. Це як не як інвестиційний проект, хтось вклав гроші на перспективу і не можна отак просто по денеерівськи вирішувтаи за його фінансові інтереси і ще й філософськи розпинатись про чуже бабло - це цивілізовано. Так є купа гівна, але воно має якогось власника. чи то халупка, чи сарай чи гараж і інакшого шляху ніж законний не існує.

Опубліковано

Ромаха, цей ринок не сьогодні почали "валити", і не вчора. Його вже роки й роки "валять". І кожен раз починається "РОБОЧІ МІСЦЯ!!!", "а ми платили!", "а за що ми дітей будем кормити" і т.д. Щоразу підприємці починають кидатися під "ломи й лопати" і процес зупиняється. Але пора вже зрозуміти, що цей базар доживає, і потрібно змиритись і йти далі. А підприємці за ці роки вже мали вдосталь часу, щоб спокійно поприбирати ті "халупки" чи "сараї", не чекаючи, поки приїде бульдозер. Але ж в нас так не буває, правда ж ... сам знаєш, що по-хорошому ніхто сам не піде.

Так, потрібно з підприємцями працювати, потрібно їм пояснювати, потрібно давати гарантії, звичайно. Потрібно зробити по-Європейськи, врешті-решт. Тобто, підготувати їм новий ринок і тоді перемістити. Оте во чорт-зна-шо біля Кромберга змогли побудувати? (я про владу міста і про той "оптовий" ринок) От тепер нехай зможуть його і перенести в нормальне для людей місце, і тоді переселять туди підприємців з "Старого" А для початку потрібно було б ще розібратися, чия була ініціатива будувати оте чудо бідя Кромберга, дістати того лобіста, хто там заробив на будівництві і на нього покласти витрати на "переїзд". Я розумію, що це нереально, але все ж ...

Опубліковано

А, якщо завтра, заборонять експлуатацію жигулів, і за забруднення навколишньої території і високої аварійності даного транспортного засобу, ви теж всі будете за? А те, що люди повкладали свої останні, кровні 5к - 10к в ті контейнери, і так взяти і відібрати в них, це справді якось по денеерівськи, без совісно.

Опубліковано

А, якщо завтра, заборонять експлуатацію жигулів, і за забруднення навколишньої території і високої аварійності даного транспортного засобу, ви теж всі будете за? А те, що люди повкладали свої останні, кровні 5к - 10к в ті контейнери, і так взяти і відібрати в них, це справді якось по денеерівськи, без совісно.

ну взагалі то такого роду зміни готуються не за день і не за місяць, береться наприклад дата - 1 лютого 2016 з якої забороняється експлуатація транспортних засобів виготовлених до 1990 р (25 років тому), з двигунами без необхідного технічного переобладанння під стандарт Євро 2 (як приклад)

і все - є рік, щоб підготувати транспорт чи продати на запчастини.

так само і з ринком - думаю буде достатньо - два роки до дати переорганізації всіх наявних точок продажу із ліквідацією точоко продажу у певному секторі ринку. та переормленням під затверджений стандарт у секторах де буде дозволено.

і все - далі вирішувати підприємцям - чи торгувати тут чи ні.

згадайте як всім було добре коли маршрутки ставали будь де де вийдеш на дорогу. і як було важко перейти на нові зупинки.

а зараз вже й ніби звикли, що є певні зупинки у відповідних місцях.

старий ринок - це погано організована спонтанна точка продажу, і зараз там ніким не ставиться задача організувати всі процеси у відповідності до певної структури. там просто заробляють бабки - одні з підприємців, інші з людей і т.д.

треба відходити від цьго всього і йти до чітко організованих ринків і точок продажу. з певним стандартом зовнішнього вигляду і відповідно з виконанням санітарних норм.

десь так.

Опубліковано

Вся піднята проблема не у ринку а у Горгуту:

http://www.volynnews...bliaye-milyony/

Коротко про суть: облспоживспілка орендує землю у міськради за 3,60 грн. за 1 кв. м., а здає підприємцям за 80 грн. за 1 кв. м. Різницю в кишеню Горгута.

Не за 80, а за 60.

Але. Ось так людей і настроюють, граючи на їхній необізнаності і жадібності.

Площа Центрального ринку - 3 гектари, робочих місць - десь 2050. Звідси випливає, що підприємець сплачує ці кошти не тільки за той метр під самісіньким контейнером, а за приблизно 14,6 метрів квадратних землі (сюди входять і проїзди, і проходи між рядами, і адмінбудівля, і сторожка, і кімната міліції, і хоздвір, і земля під контейнером). Частина підприємців торгує в приміщенні, частина - з яток, але на кожного обов'язково припадає пара метрів "некорисної" площі. А в Романюка згідно закону рахують площу , зайняту ринком вцілому.

Так що не настільки аж вже велика маржа Горгута, як нам втирають. Я не "за" керування Горгутом, я за об'єктивність.

Опубліковано

у Луцьку достатньо місць, щоб організувати ринок не у зоні історичних пам"яток та потенційних туристичних маршрутів.

З цього моменту пападробнєє.

Три гектари вільної землі в Луцьку, та ще й в одному місці?

Опубліковано

romaxa11, певно для початку гроші за оренду землі повинні йти громаді а не горгуту.

Для початку згадаймо, скільки комунальних підприємств загнулися в Луцьку. Навскидку. Зелене господарство, Будинок побуту, Автопарксервіс, і ще там щось з містом зв'язане, офіс був на розі Кривого Валу і Хмельницького. Мало не загнулось підприємство електротранспорту.

То що, ризикнемо тисячами (на цей раз) робочих місць заради сумнівної маржі при роботі ринку "по-білому"? Маржа там не така вже й велика, я вище описала.

Опубліковано

невже єдинна цінність у житті - це Бабло? невже збереження історичної пам"ятки, історії міста та знамених людей не такі важливі, ніж бабло заробене бабою Параскою да дядьком Петром?

невже єдине, для чого треба зберігати старе місто - це бабло туристів?

а просто для себе зберігти місто та цікаві місця?

А що, замок валиться і валяться історичні пам'ятки з іншого боку замку,- і винен у тому ринок?

дасть Бог, замок вистоїть ще не одне покоління, а бабло, що крутиться на ринку - воно так заполонило розуми людей, що не бачать краси навколо.

А давайте це розкажемо тій жіночці з села Радомишель, яка щодня пече домашній хліб і виносить його на продаж, рятуючи життя сина, який паралізований лежить удома після автоаварії і якому відрізали ногу через рік після аварії (виною лікарська помилка)? Може, хай не торгує та не віддає кредит у банк, а милується красою навколо?

Опубліковано

А у нас? Я на вежу дітей не можу зводити. Зате на базар, в антисанітарію, можу.

Тоді треба зносити не Центральний ринок - там антисанітарії нема - а ринок Токарського "Скорпіон-Сервіс" (це те, що видно з вікна тролейбуса чи маршрутки).

І наводити лад в Старому місті. Знести самобуди, забрати у власність міської громади історичні пам'ятки, які незаконно приватизовані, перепродані та руйнуються.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...