Перейти до змісту

Що б таке почитати?

REDAKTOR

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 146
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Подобаються історії про те, як в звичайному житті трапляється щось фантастичне

Клиффорд Саймак "Почти как люди"

Гарри Гаррисон "Фантастическая сага"

Опубліковано

Щоб не створювати нову тему, попрошу поради тут. Хочеться почитати фантастику, яка б стосувалась життя на Землі з мінімальними відмінностями від реальності. Тобто, не про інші планети і далеке майбутнє з іншою культурою. Подобаються історії про те, як в звичайному житті трапляється щось фантастичне (як в "Лангольєрах", "Спопеляючій поглядом" Стівена Кінга, "Віті Нострі" Дяченків, "Все живе - трава" Саймака). Буду дуже вдячна, якщо порадите таку літературу!

Тоді Вам до Стьопи Кінга та його Темної Вежі

Опубліковано

Slavco, "Темна вежа" - це ближче до фентезі, осилила тільки першу книжку. Мені подобаються старіші його романи.

yurgen, дякую за пораду, Саймак - один з найулюбленіших, його читала, а з "Фантастичною сагою" треба познайомитись поближче =)

Опубліковано

Слухайте, а порекомедуйте щось хороше. Таке штиривне.. або щоб заставляло задуматись, викликало спірні відчуття ну і т.д. Можна нове чи щось не з "мейнстріму".

Просто вже по другому кругу пішов.

Бажано в електронному форматі але це не принципово.

Опубліковано

Щоб не створювати нову тему, попрошу поради тут. Хочеться почитати фантастику, яка б стосувалась життя на Землі з мінімальними відмінностями від реальності. Тобто, не про інші планети і далеке майбутнє з іншою культурою. Подобаються історії про те, як в звичайному житті трапляється щось фантастичне (як в "Лангольєрах", "Спопеляючій поглядом" Стівена Кінга, "Віті Нострі" Дяченків, "Все живе - трава" Саймака). Буду дуже вдячна, якщо порадите таку літературу!

«За миллиард лет до конца света» — фантастическая повесть Аркадия и Бориса Стругацких (1976).

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Когда была подростком, ооочень любила Стивена Кинга...сейчас потихоньку вновь перечитываю, то, что из его произведений у меня на полке...воспринимаются уже совсем иначе...наверное более осмысленно...он ведь не просто мастер ужасов...в общем рекомендую "Девочка, которая любила Тома Гордона" и "Тело"(из сборника "Четыре сезона")

Опубліковано

Коли читав, мені дуже сподобалась "Лавина" , але якась зволота хтось зі знайомих взяв і не повернув, а я не пам"ятаю хто...

Може й перечитав би...

ЗІ. Мова йде лише про друковані видання. :_04: (з екрана не читаю, вистачає роботи...)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Слухайте, а порекомедуйте щось хороше. Таке штиривне.. або щоб заставляло задуматись, викликало спірні відчуття ну і т.д. Можна нове чи щось не з "мейнстріму".

Просто вже по другому кругу пішов.

Бажано в електронному форматі але це не принципово.

Дарагая, прочитай Андрія Куркова "Львівська Гастроль Джимі Хендрікса". Пріобщішся к двіженію українських хіппі :)))) Ще є файна філософська книга про автостоп - Господин Ветер. Мо троха луччєй будеш мну панімать)))

Оліє, Макс Фрай серія "Лабиринты Ехо"

Опубліковано

Когда была подростком, ооочень любила Стивена Кинга...сейчас потихоньку вновь перечитываю, то, что из его произведений у меня на полке...воспринимаются уже совсем иначе...наверное более осмысленно...он ведь не просто мастер ужасов...в общем рекомендую "Девочка, которая любила Тома Гордона" и "Тело"(из сборника "Четыре сезона")

теж полюбляв читати С.Кінга, та і зараз перечитую. Улюблені його твори: роман "Мізері", оповідання "Корпорация "Бросайте курить", "Оставшийся в живых" - досить потужні речі.

Зараз читаю "431 градус по Фаренгейту" - дякую користувачу leonon за прокат книги

Опубліковано

"431 градус по Фаренгейту" - неймовірна річ! До речі, я в ситуації, коли потрібно щось почитати українського, але не знаю кого, бо Володимир Лис вчора не так пішов, як я сподівалась. Не люблю таких життєвих історій - їх і в житті вистачає, а книги мають нести якийсь позитив.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Клиффорд Саймак "Почти как люди"

ну шота хз... шарики и скунсы....

хотя идея скупить все на Земле интересная)

Опубліковано

"431 градус по Фаренгейту" - неймовірна річ! До речі, я в ситуації, коли потрібно щось почитати українського, але не знаю кого, бо Володимир Лис вчора не так пішов, як я сподівалась. Не люблю таких життєвих історій - їх і в житті вистачає, а книги мають нести якийсь позитив.

Перечитую Стругацьких - балдію!

З українського останнє читав "Криничар" Мені сподобався.

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Було б непогано знати твої уподобання хоча б стосовно жанрів.

Недавно я прочитав Януша Вишневського "Одиночество в сети" - гарний роман про кохання.

Зараз читаю Жозе Сарамаго "Перебои в смерти" - прочитав половину, на мій погляд - роман-утопія, але мені подобається, затягнуло.

Обидві книги маю в електронному вигляді. Якщо зацікавився, кажи.

Вишневецкий оказался очень нудным, не люблю сопли(

Опубліковано

Вишневецкий оказался очень нудным, не люблю сопли(

він то може і нудний, але він Вишневський, а не Вишневецкий (цей дядько з іншої історії)

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Нещодавно дочитав вищезгадану "С@мотність в мережі" Вишневського. В українському перекладі. Місця посміявся. Ні, не думайте - не з книги. З перекладу. Чи то далось взнаки видавництво (харківське якесь), чи то просто якийсь мудрило перекладав, але місцями є добрячі слівця. Із того, що запам’яталось - відмінювання слова "бюро" і слово "пивниця".

А в цілому книга непогана, хоча там категорія таки "18+" (про що ніде й не згадано).

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Шановні, хто має на полиці книг серіі "Драконы Перна" Маккефрі? :

"Хроники Перна: первое падение"

"Дельфины Перна"

"Глаз дракона"

"Мастер-арфист"

"Небеса Перна"

"Драконий родич"

"Кровь драконов"

"Арфист драконов"

Збираю всю серію, куплю...

• 3 місяця потому...
Опубліковано

"Шантарам" Грегори Дэвид Робертс - неймовірна і захоплююча історія життя, із глибоким філософським змістом. Від сюжету не відірватись.

Дуже рекомендую!

«Человек, которого «Шантарам» не тронет до глубины души, либо не имеет сердца, либо мертв, либо то и другое одновременно. Я уже много лет не читал ничего с таким наслаждением. «Шантарам» — «Тысяча и одна ночь» нашего века. Это бесценный подарок для всех, кто любит читать». (Джонатан Кэрролл)

• 9 місяців потому...
Опубліковано

Доброї ночі, хтось може дати почитати Шантарам? хочеться саме книгу, а не електронний варіант, цілісність, сок/банани гарантую.

• 2 тижня потому...
  • 5 місяців потому...
Опубліковано

Останнє, що читала-то "Автостопом по галактиці", в процесі. Цікаво і гумор присутній.

Порадила б "Марсіанську хроніку" Бредбері- це особлива фантастика.

У Бредбері майже все особливе)

А по темі - Ніл Гейман - Американські боги.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...