MOTOROLLLA Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:16 #1 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:16 Маю проблему, може хтось ще стикався і знає, як з цим боротись? Часто гублю/забуваю всяке: телефон, гаманець, окуляри, ключі…. З суботи я два рази забувала телефон, 1 раз ключі та 1 раз картку. Вчора дівчина 100 метрів бігла за мною з «Нової пошти» з моїм телефоном в руках. І це добре, що в мене, нікому не цікава, «лижа»… А було б яблуко надкушене? Не бачила б його, як своїх вух. Проте, дату народження мами колеги чи хто по гороскопу президент України, я памятаю. Коли виходжу з дому, читаю під носа свою мантру: «гроші, окулярі, ключі, телефон». Коли з роботи йду та ще й з кимось балакаю, точно щось забуду. Маю купу сумок до різних гардеробів, але взяти зранку іншу – не ту, що вчора, означає «втратити» мінімум 10% корисностей(((. Якийсь дурдом. Хочу новий модний телефон, але боюсь купляти, бо провтикаю))))) Може порадите якусь методику для усунення трабла?
zaHARE Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:25 #2 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:25 Якось читав,що один бізнесмен постійно губив ручки,тоді він купив золотий паркер і він з ним вже кілька десятків років. А один мій знайомий,щоб розвинути концентрацію уваги,робив вправу-спостерігав вранці як розпускають пелюстки квіти.Це займало трохи часу,але результат дало феноменальний.
Mr.Billy_BonG Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:29 #3 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:29 я ранішу дуже часто забував чи відключив праску, і придумав штуку - я хлопав тричі, чи стукав по стіні,чи якесь прислів'я говорив в голос, головне,що кожного разу інше, і тепер не біжу назад перевіряти, чи виключив =)
bormotuha Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:30 #4 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:30 Це, швидше вього, не забудькуватість, а неуважність від перевтоми чи надлишку інформації. Спробуйте кожен раз, наприклад, коли виходите з дому інших мість, перед виходом зупинятись на мить і проаналізувати попередні декілька хвилин, похлопати себе по кишенях, чи чогось не вистачає.
Davids Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:33 #5 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:33 для початку повикидайте всі сумки, залишіть одну, велику із хорошим замком)тренувати пам'ять, уважність і не базікати попусту )))
yura-patriot Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:35 #6 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:35 Напевно "затуркана" потрібно щось змінювати,голова чимось "забита", мож хтось, чи щось вас напрягає, пошліть його, або забудьте про щось.
SG008 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:40 #7 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:40 перегляньте свій раціон на вміст йоду і інших корисних складових, які впливають на памятьхімія це все, а не психологія , имхо
madkot Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:44 #8 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:44 проста порада: бути тут і зараз саме в тому, що робите. очевидно у вас зараз неслаба "каша" у голові - тому треба намагатись концентруватись на конкретній справі, дії та думці - тобто якщо збирати сумку - то думати про збирання сумки, а не про те, як їхати на роботу, що далі робити протягом дня і т.д.
leonon Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:45 #9 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 09:45 В дитинстві так рукавички пришивали до пальта, щоб не губилися А у одного знайомого працівника "органів" посвідчення було приковане до стального тросика на поясі принцип один і той же, рекомендаю привязувать
MOTOROLLLA Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:23 Автор #10 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:23 Якось читав,що один бізнесмен постійно губив ручки,тоді він купив золотий паркер і він з ним вже кілька десятків років.Про ручки я мовчу - весь офіс страждає)))Мені вищезгаданий спосіб імпонує! Де в Луцьку Parker продають?)))))))
Dream Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:50 #11 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:50 Звикнути до того що речі в сумці/по кишенях мають лежати в певному місці і час від часу себе постукувати по кишенях/перевіряти сумку, змінюючи "локацію".
Dima4s Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:59 #12 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 10:59 В мене така думка що ця забудькуватіст ь чи то розсіяність з"являється від постійної і частої зміни об"єкта уваги.Від великої кількості інформації малими уривками.Я так само постійно щось забуваю) А найбільше смішит ьколи я дивлюсь скілкьи годин і через 5 секунд я не пам"ятаю скілкьи годин і дивлюсь ще раз)По порадах, все має мати місце. щоб не забути - треба раз глянути чи все на своєму місці.Поспішати повільно. Це в мене не виходить)) може в когось вийде?)По вимкненні чи закритті квартири тут порада вже була.якщо взявсь закривати квартиру то після закриття завжди смикнути ручку.
paksivatova Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:08 #14 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:08 Була така сама ...Просто перестала поспішатиПерелаштувала ритм життя з вічного поспішаю,нема часу ... на ,як би то правильно сказати, розмєрєний ,вальяжнийІ проблема вирішилася сама собоюЯкось читав,що один бізнесмен постійно губив ручки,тоді він купив золотий паркер і він з ним вже кілька десятків років.Про ручки я мовчу - весь офіс страждає)))Мені вищезгаданий спосіб імпонує! Де в Луцьку Parker продають?)))))))Світ канцелярії на пр.ВоліНе знаю,на скільки оригінальний ,але паркер продають
laska Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:23 #15 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:23 для початку повикидайте всі сумки, залишіть одну, велику із хорошим замком) Як таке радити жінці? Та я ладна губити мобілки, аби мати можливість мати не одну сумку. Вартість усіх сумок разом взятих може рівнятись з ціною одного надкушеного яблука. MOTOROLLLA, якщо чесно, завжди вважала, що подібна забудькуватість притаманна творчим і талановитим особистостям. Тому, думаю, невиліковно. Краще мати надійну людину поруч (рідного чи помічника) хто любляче проконтролює чи нагадає.
Zheny@ Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:51 #16 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 11:51 А ще, як каже моя дружина, думайте вголос! Запитайте себе вголос перед виходом з дому "Що я забула?" Це заставить вас усе перевірити. Перед виходом звідікись - так само"Я нічого не забула?" І саме головне - не забувати це говорити Якщо хочу зранку щось згадати - ставлю крапку / хрестик ручкою на руці між вказівним та великим пальцем. Мені допомагає. Думами повертаюся до того, ЩО я мав запам'ятати. Ну і вітаміни. Попийте не шкідливі пігулки (забув як називаються, потім згадаю напишу... (Пірацетам) ) Їсти горіхи.
bormotuha Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 12:41 #17 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 12:41 А ще, як каже моя дружина, думайте вголос! Запитайте себе вголос перед виходом з дому "Що я забула?" Все це так, але після цього, іноді, дивляться інші і думають - Ох, втратили людину, уже розмовляє сам з собою...
milana Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 13:15 #18 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 13:15 щодо сумки то я вирішила проблему таким чином (не люблю процес перекладання з однієї сумки в іншу) - купила спеціальний органайзер. І тепер процес перекладу речей з однієї сумки в іншу займає пару секунд))) отака штука
vampirich Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 13:21 #19 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 13:21 Бляха... сумка для того, щоб класти речі в сумку..Як мало я знаю...
fenmix Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 15:23 #20 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 15:23 Бляха... сумка для того, щоб класти речі в сумку.. Як мало я знаю...
MANJAK11 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 15:56 #21 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 15:56 Важливі речі треба записувати (хто тобі чи ти кому скільки винен грошей й т.п ), важливі моменти, звязані з датою чи часом писати в календар (в телефоні) з нагадуванням, речі, які треба взяти (купити) потрібно перерахувати, наприклад йдеш в магазин, потрібно купити сіль, хліб, молоко, чай, ковбасу. Перед виходом, порахува - треба купити пьять речей, в магазині вже кладеш в корзину й рахуєш по кількості, має допомогти згадати, навіть якщо не згадаєте, то ще не виходячи з магазину, вже ТОЧНО будете знати, що щось забули купити :) А так, про це згадаєте лише вдома
Barugan Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 16:19 #22 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 16:19 змиріться мадам і буде вам щастя....
milana Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 16:59 #23 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 16:59 MANJAK11, ага, і буде як в анекдоті - дві речі, дві речі. І додому з клюшкою і шайбою))))
zaHARE Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 18:25 #24 Опубліковано 15 Жовтня, 2014 в 18:25 Якось читав,що один бізнесмен постійно губив ручки,тоді він купив золотий паркер і він з ним вже кілька десятків років.Про ручки я мовчу - весь офіс страждає)))Мені вищезгаданий спосіб імпонує! Де в Луцьку Parker продають?))))))) я в маршрутках забував парасолі,купив велику,майже до пояса і вже вона в мене років 15,бо її нема куди всунути,вона звідусіль стирчить))). Але маю схожу проблемку,часом забуваю мобілку,ключі,барсєтку,документи тощо.Маю схильність програмувати в голові сценарії(тобто те,що роблю частіше за все) і голова діє автоматично.Але,якщо сценарій ламається,то йдуть збої.Наприклад,я двічі за день(на обід і після роботи) їзжу додому з роботи одним і тим самим маршрутом. Якщо мені потрібно їхати в інше місце,але частина шляху проходить тим самим маршрутом,то можу приїхати на автоматі додому.Руки самі кермо крутять згідно встановленого сценарію,як автопілот.))) Я ото якось був у горах і бачив як на верхівках гір(метрів 800-1000 угорі) стоять будинки.І подумав:"Ото тим мешканцям треба уважними бути,бо то скільки карябатись назад додому,якщо щось забув."
Plum Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 04:12 #25 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 04:12 Аналогічна проблема. Колись радили таблетки «Танакан» спробувати. Але я не пам'ятаю, чи мені допомогло
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.