foma144 Опубліковано 8 Лютого, 2017 в 21:40 #1551 Опубліковано 8 Лютого, 2017 в 21:40 Сьогодні обновили базу. В мене за опалення вийшло по 28,8 грн./м2. Колега на роботі виховує сама дитину каже, що субсидія зменшилась в 2 рази, тобто в минулому вона платила по 500 грн., а зараз треба більше 1000 грн. заплатити. Ії мама живе в 2-х кімнатній сама і квартплату сьогодні заплатила більше 1200 грн. (теж супсидія) з копійками, що перевищує половину пенсії, раніше такого не було. Цього я не можу зрозуміти, єдине пояснення перевищення площі на одну особу. А як з цим жити, коли діти роз"їхалися, чоловік помер і що їй робити? В 69 років продавати квартиру чи мінятись на меншу? Будуть махлювати, збільшуючи тих, хто проживає на папері, особливо діти-внуки.
vaz75 Опубліковано 8 Лютого, 2017 в 21:50 #1552 Опубліковано 8 Лютого, 2017 в 21:50 1 минуту назад, nightvision4 сказал: Некоректно порівнювати загальну суму. Потрібно брати до уваги ціну на конкретну послугу. Нафіга воно нам тре?
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 01:00 #1553 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 01:00 1 hour ago, Serpent said: @Waver ти ж сам написав, що Тобто повинно було б рахуватися 275$+120$=395$ за всі комунальні послуги, я правильно розумію? Ти краще напиши, скільки витрачають на КП твої батьки у власному будинку, так думаю буде більш точне порівняння із нашими реаліями. Хоча, якщо взяти співвідношення комуналка/зарплата, то у вас все одно дешевше виходить, як не крути. А тепер, як то кажуть, роздуми на п'яну голову... ))) Так то воно так, дійсно в США на сплату комунальних послуг в середньому йде від 3 до 10% від сімейного бюджету, але й вся система житла та ціни на нього, заробітна плата на це житло та відповідно податки з цієї зарплати, все відповідно побудоване по іншому, це вже частина економіки країни... якщо рахувати, що близько 80% усього житла у США взято в кредит або орендується, тобто щомісяця виплачуються по кредиту або за оренду, а це найбільша стаття витрат майже кожного сімейного бюджету хоч і зарплати в десять і більше разів вищі ніж в Україні, то всеодно в більшості людей чи сімей на оплату житла та комунальних йде від 30 до 50% від сімейного бюджету. В більшості наших емігрантів звичайних робітничих професій, витрати на житло становлять від 50 до 60% сімейного бюджету. А враховуючи всі інші мусові (страховки) та необхідні (автомобілі) сімейні витрати, навіть багато на чому економлячи, після всіх необхідних витрат - теж уже майже нічого не залишається, хоча дійсно спроможність вища. Але, абсолютно з усього платяться податки. В Україні, враховуючи трошки іншу систему витрат на житло, коли в більшості, певно добрих 80% усього житла без кредитів чи щомісячної орендної плати, тобто житло якимось чином приватизоване або майже безкоштовно досталось від батьків, бабусь чи інших родичів, тобто на нього в більшості випадків не заробляли і відповідно не платили податки з цієї заробленої суми на це житло... гадаю, що витрати на житло з середнього сімейного бюджету (в Україні це витрати за комунальні послуги) будуть тих же 30-60% від сімейного бюджету, от тільки гроші держава і всі хто заробляє на цьому, збирає гроші з населення не з житла та ціни на нього і відповідних податків з зарплати кожної сім'ї на це житло, а забирають гроші з населення через ціни на комунальні послуги та з податків на ці послуги та ресурси, які продаються в Україні уже майже по світовим цінам. Тобто, якщо майже в усіх розвинутих країнах, настроєно так що, з зарплати чи спільного сімейного бюджету (уже після всіх сплачених податків) 40-50% усіх грошей йде (відбирається в людей) на житло, тобто як я уже писав що житло - це частина економіки країни ( житло купується по великим цінам, на яке заробляють та платять податки цієї великої зарплати, яке береться в кредит під проценти, з яких банки теж платять податки), і тільки уявіть собі що такий оборот грошей в економіку країни йде з 80% усього населення... А у нас, з майже вітсутньою такою частиною економіки як житло та відповідних зарплат і податків з цих зарплат, цих же 40-60% від сімейного бюджету (при наявності житла але в більшості випадків не заробляючи на нього) держава забирає в населення на сплату комунальних, заробляючи (забираючи) на продажі цих ресурсів населенню. Але, тих же 40-60% з усіх грошей населення, як і в усьому світі, бо такого щоб за комунальні люди віддавали тільки від 3 до 10% від своєї зарплати а решту залишаючи собі, і при тому щоб більшість людей в країні мала своє власне житло за яке не потрібно платити по ринковим цінам і на яке не потрібно працювати з відповідними зарплатами... От тільки, економіка в Україні для простих людей майже не працює, тому з тих як вище написано "аномально низьких зарплат" після віддачі тих 40-60% відсотків, з залишених собі 60-40%, по купівельній спроможності в людей уже мало що залишається... 1
case_l Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 05:02 #1554 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 05:02 4 годин тому, Waver сказано: коли в більшості, певно добрих 80% усього житла без кредитів чи щомісячної орендної плати, тобто житло якимось чином приватизоване або майже безкоштовно досталось від батьків, бабусь чи інших родичів, Ви своїм внукам житло залишите?
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:06 #1555 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:06 58 minutes ago, case_l said: Ви своїм внукам житло залишите? Якщо би ви це запитали ще кілька років назад, то моя відповідь була би позитивна - Так! А зараз... певно що - Ні, бо житло хоч і хороша річ, але це всього лиш житло та інвестиція, а дітям чи внукам є багато чого важливішого що можна залишити після себе...
Zevs_Isver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:35 #1556 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:35 27 хвилин тому, Waver сказано: Якщо би ви це запитали ще кілька років назад, то моя відповідь була би позитивна - Так! А зараз... певно що - Ні, бо житло хоч і хороша річ, але це всього лиш житло та інвестиція, а дітям чи внукам є багато чого важливішого що можна залишити після себе... "там" люди значно простіше відносяться до житла не прив'язуються, легко переїжджають в разі зміни роботи чи для зручності навчання дітей
ForZa Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:35 #1557 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:35 Так! Важлива, болюча тема! Тут всі обговорюють питання, діляться своїм баченням, вибачайте - міряються піпіс...ми у занні теми і хто, що "хімічить", радять до субсидій, що сама ця система субсидіювання злочинна - ніхто не помічає, але суті ніхто і обговорювати не хоче, через що це все і що ці всі тарифи завищені і як дурять людей і вижимають останнє!!! Ну-ну...
rrid Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:49 #1558 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 06:49 12 хвилин тому, ForZa сказано: суті ніхто і обговорювати не хоче а в чому суть??? і невже ніхто не писав про те, що тарифи завищені?!
vaz75 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:10 #1559 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:10 19 минут назад, ForZa сказал: Так! Важлива, болюча тема! Тут всі обговорюють питання, діляться своїм баченням, вибачайте - міряються піпіс...ми у занні теми і хто, що "хімічить", радять до субсидій, що сама ця система субсидіювання злочинна - ніхто не помічає, але суті ніхто і обговорювати не хоче, через що це все і що ці всі тарифи завищені і як дурять людей і вижимають останнє!!! Ну-ну... Ну давай поспілкуємось про суть, вкотре. Тарифи завищені, це факт. завищені, бо відсутній контроль монополії, собівартості, ефективності. А ще ж треба субсидійні кошти десь брати. Субсидії в такому вигляді як вони зараз - це зло. Вони даються тим еому не треба, а кому треба часто не даються. Всі (всі!) кому вони надаються клали на екеномію, енергозбереження, бо треба вибрати норму: хай вікна навстіж будуть, вода ваннами буде набиратися - байдуже, головне всю субсидію забрати (бо нанаступний рік можуть зменшити). Утеплення? Навіщо! Продовжувати? Але субсидіанти не розуміють, що рано чи пізно (скоріше, рано) лавочка прикриється і вони лишаться біля "розбитого корита" з боргами і судовими пощовами на відчуження квартир. Влада вже прикручує гайки. 2
dimmon Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:19 #1560 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:19 Хай с*ки дадуть встановлювати автономку на квартиру, так нє не вигідно їм. 1
romanc Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:22 #1561 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:22 Только что, dimmon сказал: Хай с*ки дадуть встановлювати автономку на квартиру, так нє не вигідно їм. А что не дают? Делаете проект с увеличением сечения подводящей газовой трубы от ввода в дом...
dimmon Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:24 #1562 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:24 Щойно, romanc сказано: А что не дают? Делаете проект с увеличением сечения подводящей газовой трубы от ввода в дом... А шо дають індивідуально на квартиру? Дають на під'їзд, наскільки я знаю.
case_l Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:24 #1563 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:24 1 година тому, Waver сказано: Якщо би ви це запитали ще кілька років назад, то моя відповідь була би позитивна - Так! А зараз... певно що - Ні, бо житло хоч і хороша річ, але це всього лиш житло та інвестиція, а дітям чи внукам є багато чого важливішого що можна залишити після себе... Не зовсім розумію, куди дівається житло, яке люди беруть в кредит.
case_l Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:26 #1564 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:26 51 хвилин тому, Zevs_Isver сказано: "там" люди значно простіше відносяться до житла не прив'язуються, легко переїжджають в разі зміни роботи чи для зручності навчання дітей не всі сприймають кочовий спосіб життя
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:28 #1565 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:28 12 minutes ago, case_l said: Не зовсім розумію, куди дівається житло, яке люди беруть в кредит. "Дівається" приблизно в таких ось ситуаціях... Колега на роботі виховує сама дитину каже, що субсидія зменшилась в 2 рази, тобто в минулому вона платила по 500 грн., а зараз треба більше 1000 грн. заплатити. Ії мама живе в 2-х кімнатній сама і квартплату сьогодні заплатила більше 1200 грн. (теж супсидія) з копійками, що перевищує половину пенсії, раніше такого не було. Цього я не можу зрозуміти, єдине пояснення перевищення площі на одну особу. А як з цим жити, коли діти роз"їхалися, чоловік помер і що їй робити? В 69 років продавати квартиру чи мінятись на меншу?... Приблизно та ж сама зараз ситуація і в моїх батьків якщо батько чи мати уже не зможуть працювати... теж думаю, що скоріше всього, щоб на пенсії вони вже не продавали свій будинок і нікуди не переїзжали і ні з чим не заморочувались а жили там і далі, думаю що прийдеться купити в них той будинок по ринковій ціні як інвестицію, а тих 200 000 що за 12 років їхній будинок виріс в ціні (за рахунок обезцінення доллара) - нехай тратять на свої нужди на пенсії...
romanc Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:35 #1566 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:35 9 минут назад, case_l сказал: Не зовсім розумію, куди дівається житло, яке люди беруть в кредит. выплатишь за 40 лет жилье, его уже пора сносить, устарело морально и физически.
romanc Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:40 #1567 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:40 9 минут назад, Waver сказал: "Дівається" приблизно в таких ось ситуаціях... Колега на роботі виховує сама дитину каже, що субсидія зменшилась в 2 рази, тобто в минулому вона платила по 500 грн., а зараз треба більше 1000 грн. заплатити. Ії мама живе в 2-х кімнатній сама і квартплату сьогодні заплатила більше 1200 грн. (теж супсидія) з копійками, що перевищує половину пенсії, раніше такого не було. Цього я не можу зрозуміти, єдине пояснення перевищення площі на одну особу. А як з цим жити, коли діти роз"їхалися, чоловік помер і що їй робити? В 69 років продавати квартиру чи мінятись на меншу?... если поменять на меньшую, то разницы хватит оплачивать коммунальные лет 10 точно. 1
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:40 #1568 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:40 3 minutes ago, romanc said: выплатишь за 40 лет жилье, его уже пора сносить, устарело морально и физически. не зносити, але... на старості уже багато не потрібно, тому можна уже і без того будинку...
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:42 #1569 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:42 1 minute ago, romanc said: если поменять на меньшую, то разницы хватит оплачивать коммунальные лет 10 точно. В США - це було би саме правильне рішення!
Waver Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:51 #1570 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 07:51 26 minutes ago, case_l said: не всі сприймають кочовий спосіб життя Сидіти на одному місці, якщо навіть воно, тобто житло, не дуже добре але зете "ВАШЕ", бо тут жили ваші батьки і т.д. - теж не дуже хороша ідея...
ForZa Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:30 #1571 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:30 1 час назад, vaz75 сказал: Ну давай поспілкуємось про суть, вкотре. Так я це ВСЕ і мав на увазі!!! Влада що творить!!! Дайте нормальну пенсію, стипендію, зарплату... і не треба тих субсидій!!! А скільки вони відмивають грошей на цьому?! І тиша... пожаліються в неті, поплачуть і все...
ForZa Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:36 #1572 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:36 1 час назад, dimmon сказал: Хай с*ки дадуть встановлювати автономку на квартиру Ну в мене автономка і що? З сьогоднішньою ціною на газ і з нашими зарплатами - це не панацея! Рахунок в платіжці теж - ого го А ціни на комуналку ще рости будуть і все в угоду МВФ, щоб черговий кредит виторгувати! Промисловість стоїть, грошей у казні немає, а вони людей доять! Якби було навпаки, то і кредитів не треба було б!!! А так відусюд одна брехня! 1
vaz75 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:42 #1573 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:42 1 час назад, romanc сказал: А что не дают? Делаете проект с увеличением сечения подводящей газовой трубы от ввода в дом... Індивідуально не дають. 1 час назад, dimmon сказал: А шо дають індивідуально на квартиру? Дають на під'їзд, наскільки я знаю. Раніше давали на стояк, якщо замінити сояк на більшого діаметру трубопроводи з поступовим зменшенням січення вгору і за умови, що вистачить діаметру підвідної магістралі (зачасту не вистачає і треба робити проект і міняти всю трубу від газорозподільчого пункту до стояків). Я вже двічі переходив (всім будинком) з дахової котельні на ідивідуальне опалення. На ті часи то було вигідно за будь-яких умов. А коли купив квартиру півтора роки назад в будинку з даховою котелнею був впевнений, що буде так само і підготував всі комунікації під котел. Але оскільки ціна на газ, буде\не буде газу, субсидії, свіжі ремонти і все таке, я не зміг умовити жильців по стояку перейти на інд. опалення. Думав, маючи двозоновий лічильник електроенергії і вивід під інд. котел, встановити електрокотел, але більше 3,5 Квт потужності обленерго не дає, посилаючись на розрахункову потужність будинку і підстанції. О, встановлю твердопаливний котел. На 8 поверсі. 1
dimmon Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:43 #1574 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:43 Щойно, ForZa сказано: Ну в мене автономка і що? З сьогоднішньою ціною на газ і з нашими зарплатами - це не панацея! Рахунок такий в платіжці - ого го І в мене, і що? А в батьків така сама квадратура і я маю з чим порівняти. Вже раза 4 порівнював више в постах, виходить мінімум в 1.5 - 2 раза дешевше, не кажучи про те що коли захочу маю тепло, навіть у в вересні, коли захочу маю гаарчу воду, а не так як захоче жек, якщо захочу економити утеплю стіни (вже утеплені), а якщо загальне опалення, нафіга мені утеплюватись, якщо все одно буду платити 2600 за тепло. 2
Юріч Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:45 #1575 Опубліковано 9 Лютого, 2017 в 08:45 13 минуты назад, ForZa сказал: Так я це ВСЕ і мав на увазі!!! Влада що творить!!! Дайте нормальну пенсію, стипендію, зарплату... і не треба тих субсидій!!! А скільки вони відмивають грошей на цьому?! І тиша... пожаліються в неті, поплачуть і все... Ти ж зараз це саме робиш...плачишся)). 8 минут назад, ForZa сказал: Ну в мене автономка і що? З сьогоднішньою ціною на газ і з нашими зарплатами - це не панацея! Рахунок такий в платіжці - ого го А ціни на комуналку ще рости будуть і все в угоду МВФ, щоб черговий кредит виторгувати! Промисловість стоїть, грошей у казні немає, а вони людей доять! Якби було навпаки, то і кредитів не треба було б!!! Карамба захватив твій нік? 1
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти