Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
14 minutes ago, Pavelix said:

В тих "кльових" теж така ціна) просто субсидія бере на себе певну суму...

Та я знаю. Але ж в одних "Почім без лічиника 1м2 опалювальної площі за лютий вийшов?" буде 11,35 реально, а в інших - лише віртуально.

• +1 1
Опубліковано
16 минуту назад, yu2007 сказал:

Та я знаю. Але ж в одних "Почім без лічиника 1м2 опалювальної площі за лютий вийшов?" буде 11,35 реально, а в інших - лише віртуально.

Харош заздрити, приховай свої заробітки - і в тебе так буде.

• +1 1
Опубліковано
55 minutes ago, vaz75 said:

Харош заздрити, приховай свої заробітки - і в тебе так буде.

Тобто ти пропонуєш об@б@іграти державу навіть не один, а два рази? Перший раз - приховавши і недоплативши їй податки, а другий - отримавши незаслужене відшкодування? 

Є ще кращий варіант: стати на облік в центрі зайнятості і отримувати субсидію, допомогу по безробіттю і зарплату в конверті одночасно. Бінго!

Правда відносно здоровим чоловікам зараз це не зовсім підходить, військомат може попросити зайти в гості :) 

• +1 1
Опубліковано
37 хвилин тому, Ukrainec сказано:

А в мене по лічильнику вийшло 6,27грн/м2. 

Не заважай yu2007 мріяти про зраду. 

Опубліковано

Я просто рулю заслінкою і готую звіт для мешканців, тому і питаю про "зраду". При такій погоді, як сьогодні приблизно по 4,5грн/м2 виходить. 

Опубліковано
1 hour ago, Ukrainec said:

А в мене по лічильнику вийшло 6,27грн/м2. 

Насправді це супер. Цікаво було б побачити підрахунки, скільки вже відбили мешканці своїх затрат на сам лічильник і його встановлення, якщо такі ведуться.

Опубліковано
51 minutes ago, mykola said:

Якщо лічильник ставлять до початку опалювального сезону, то за 3-4 місяці вертаються витрати на лічильник (це якщо сам лічильник). Але якщо ставити вузол підкачки теплоносія з автоматикою, то тоді потрібно 4-5 місяці щоб відбити витрати. 

Вертають ті, хто платить повністю, без субсидії? Я правильно зрозумів?

Наприклад, я здав на лічильник 1000, без лічильника плачу 750, з лічильником 500, за 4 місяці моя тисяча повертається. 

А якщо субсидія повертає 650, то з лічильником я відіб*ю цю тисячу лише за 10 місяців?

Питаю, бо в мене в під*їзді напевно 75% мають субсидії.

Опубліковано
1 година тому, mykola сказано:

Якщо лічильник ставлять до початку опалювального сезону, то за 3-4 місяці вертаються витрати на лічильник (це якщо сам лічильник). Але якщо ставити вузол підкачки теплоносія з автоматикою, то тоді потрібно 4-5 місяці щоб відбити витрати. 

Так, але трішки не так. Лічильник можна відбити за 4-5місяців, в нашому випадку для 2-х кімнаток і 3-х гроші повернуться вже в наступному місяці, для однокімнаток доведеться чекати кінця сезону, бо нажаль, чи можливо нащасття, постанова кабінету міністрів про перерахунок вартості опалення в залежності від температури зовнішнього повітря зменшила "вагу" економії. 

Про тепловий вузол з підкачкою: він дуже актуальний в будинках з горизонтальною розводкою як у вашому mykola будинку, бо він пришвидшує рух теплоносія цим самим забезпечує рівномірний розподіл нагріву радіаторів в усіх квартирах по горизонталі в яких протікає теплоносій.

В будинках з верхньою подачею теплоносія це менш актуально, або взагалі не варто, бо теплоносій подається з верху і за умови нормального утеплення даху, тепло буде й так більш менш рівномірно розподілятися по усіх квартирах. В мене саме такий будинок. Вже майже за 5міс. спостереження, найбільші тепловтрати несе 9й поверх, тому коегування температури проводиться саме по ньому. Як я не корегував подачею, найхолодніше є семе на 9-х поверхах і тому підстроюємось під них. Якщо при +3...+5 на вулиці навіть вимкнути опалення то на 1 -му поверсі  тепрература не впаде жижче 20градусів, натомість на 9-му в квартирах буде +16...+17градусів (перевірено!) Звісно це можливо не актуально для інших будинків, але так є у моєму під"їзді. Тому якщо навіть встановивши тепловий насос щоб розподілити рівномірно теплоносій, то це не зменшить витрати, бо він буде проганяти гарячий теплоносій по всіх поверхах де температура в квартирах навіть зарахунок "напердженого" повітря не впаде нижче 21градуса, а потрібно гріти лише 9-й поверх. Головне раз налаштувати систему: за допомогою кранів на стояках відрегулювати рівномірну їх температуру (контролюючи її наприклад пірометром).

На моє інженерне ІМХО

В таких будинках актуальним, є встановлення автоматики з сервоприводом, щоб регулювати температуру теплоносія в залежності від температури зовнішнього повітря. Бо керування "вручну" хоч і не передбачає зайвих витрат на автоматику + дешево, але інколи пов"язане з людським фактором: робота, хвороба, відрядження, тощо. 

Опубліковано
33 хвилин тому, yu2007 сказано:

Вертають ті, хто платить повністю, без субсидії? Я правильно зрозумів?

Наприклад, я здав на лічильник 1000, без лічильника плачу 750, з лічильником 500, за 4 місяці моя тисяча повертається. 

А якщо субсидія повертає 650, то з лічильником я відіб*ю цю тисячу лише за 10 місяців?

Питаю, бо в мене в під*їзді напевно 75% мають субсидії.

Я ставив ще коли про субсидії було все "туманно" відомо, червень-липень минулого року, зараз хрен би кого спокусив його встановлювати. + до всього вибігав 2-3 вечори з пірометром по квартирах підвалах і кучу інфи вивчив, і таки зробив більш менш енергоаудит  підїзду. На загальних зборах доніс інформацію про втрати і необхідність утеплення даху мінватою, щоб не збільшувати подачу (до 20...50%) і забезпечити оптимальну температуру на 9х поверхах. Більшість ніби погодилась, дружно покивали головою, що здадуть, але коли дійшло до діла то в індивідуальних бесідах почали нити, що "у них субсидія і їм це не цікаво" (і смішна сума 250-350грн з квартири вийшла!). Так що поки субсидії хрен там що наекономиш! Плюнув, пішов й сам написав... Не такі і великі в мене доходи!   

• +1 2
Опубліковано
2 часа назад, Ukrainec сказал:

Лічильник можна відбити за 4-5місяців, в нашому випадку для 2-х кімнаток і 3-х гроші повернуться вже в наступному місяці, для однокімнаток доведеться чекати кінця сезону

А чому так? Ви скидалися однаковою сумою з усіх квартир? Ми скидалися від квадратури квартири, лічильники "відбилися" приблизно усім однаково і власникам 4-кімнатних і 1-кімнатних квартир.

Відбилися за один опалювальний сезон.

• +1 1
Опубліковано
18 годин тому, Ukrainec сказано:

В мене по лічильнику вийшло 6,27грн/м2. 

А в мене за лютий вийшло по 8,60 грн/м.кв. Хоча теж стоїть лічильник - цього року новий поставили, разом із вузлом підкачки теплоносія. Цікаво, чому така різниця?

Опубліковано

Різниця тому, що будинки різні, автоматика налаштована по різному, людина,  яка керує заслінкою, в даному випадку Українець, більше економив тепло, відповідно люди більше мерзли)).

• +1 1
Опубліковано

В мене зі своїм лічильником тепла, термоголовками на батареях, але підігрівом підлоги у ванній вийшло 8,19 грн\кв.м. Правда в цій сумі ще 110 грн за опалення сходинкової клітини.

Опубліковано
1 час назад, halcogen сказал:

У вас тепла підлога узаконена??? Наскільки мені відомо забороняється самовільно підключати контури теплої підлоги до систем гарячого водопостачання та опалення.

ти уточни спочатку - яке житло та опалення. при індивідуальному хоч теплю стелю і теплі стіни роби. 

• +1 1
Опубліковано
16 годин тому, nickel сказано:

А чому так? Ви скидалися однаковою сумою з усіх квартир? Ми скидалися від квадратури квартири, лічильники "відбилися" приблизно усім однаково і власникам 4-кімнатних і 1-кімнатних квартир.

Відбилися за один опалювальний сезон.

ХЗ? :( Бо на зборах так вирішили і ніхто проти не був. А хороша "мисля" приходить опісля, тому в решті підїздів вже диференціювали +100грн. 

2 годин тому, YouRich сказано:

Різниця тому, що будинки різні, автоматика налаштована по різному, людина,  яка керує заслінкою, в даному випадку Українець, більше економив тепло, відповідно люди більше мерзли)).

Уяви собі що ніхто не мерз! Мінімум підтримував 19...20 градусів у найхолодніших квартирах, в середньому 21. для того я регулярно роблю обхід і опитую. Якби утеплили вчасно 9й поверх, то можливо ще менше кВт витратили.

2 годин тому, vaz75 сказано:

В мене зі своїм лічильником тепла, термоголовками на батареях, але підігрівом підлоги у ванній вийшло 8,19 грн\кв.м. Правда в цій сумі ще 110 грн за опалення сходинкової клітини.

Бетон реально багато енергії "хаває", тому підігрів стелі сусідів таки влітає в зайву копійочку. В принципі це незаконно... А за якою адресою ви мешкаєте? :mellow: 

• +1 1
Опубліковано

Ще жодного посилання на закон який я порушив, я не побачив.

В будинку не "стоякова" система опалювання і водопостачання. І якщо добре подумати, то всі, хто встановив бойлер, зробив протизаконні дії щодо водопостачання і електропостачання. Але кого це гребе?

Опубліковано
5 часов назад, halcogen сказал:

1-2 хітроопих пересічних, які будуть робити собі теплу підлогу,

Ти підбирай слова, дружок. Сам то, безперечно, з німбом ходиш. Не знаючи як влаштована система опалення в моєму будинку, які робилися розрахунки, яке ставилося устаткування, тощо, вже понавішував ярликів

Опубліковано
6 часов назад, Ukrainec сказал:

Бетон реально багато енергії "хаває", тому підігрів стелі сусідів таки влітає в зайву копійочку. В принципі це незаконно... А за якою адресою ви мешкаєте? :mellow: 

З якою метою цікавишся? У нас дахова котельня. Голова ОСББ в курсі, що в мене є тепла підлога ВАНОЇ кімнати. Претензій не висував.

Хотілося взнати, які норми закону я порушую.

Підлогу утепляв ЕППСом.

Хоч і є певні втрати тепла, але вони перекриваються комфортом.

Сусіди не мерзнуть 120%. Тиск системи опалення, температуру входу і виходу теплоносія теж лекго контролюю в тепловузлі за допомогою термоманометрів.

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

З якою метою цікавишся? У нас дахова котельня... 

Коло пошуків звузилося... Думав "допомогти виправитись", але якщо написане тобою правда то ніби і придертись немає до чого. :)

Про норми лінь сьогодні шукати, але вони є. Штрафувати не будуть, але якщо це не приведи Бог приведе до шкоди то компенсація буде за ваш рахунок. І так, якщо зміна конструкціі системи створює дискомфорт сусідам, то вони постлаючись на цю норму в праві навіть через суд вимагати усунення невідповідностей проекту.

• +1 1
Опубліковано
2 часа назад, vaz75 сказал:

всі, хто встановив бойлер, зробив протизаконні дії щодо водопостачання і електропостачання. Але кого це гребе?

Детальніше можна?

Скажімо, замінена проводка 4мм2 мідь контур, 2.5 мм2 мідь спуск, бойлер 1,4 кВт. Сертифікований в Україні апарат. Де протизаконні дії. Ткніть пальцем.

• +1 2
Опубліковано

Добавлю на рахунок теплої підлоги з системи централізованого опалення (наші стандартні 5-ти і 9-ти поверхівки) короткі витяги:

самовільне втручання у роботу системи внтурішньобудинкової системи опалення, підпадають під адміністративні статті 103-1 та 150 Кодексу України про адміністративні порушення,

за умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства статтею 270-1 Кримінального кодексу України передбачене накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років чи позбавлення волі на той самий строк.

• +1 1
Опубліковано

Кароч, не розводьте кур на балконі... Бо пальоха!

А якщо сусідам не заважає ваша тепла підлога, то місцевому органу не буде й діла, якщо хтось цілеспрямовано не задасться ціллю

• +1 2
Опубліковано
11 час назад, Ukrainec сказал:

Кароч, не розводьте кур на балконі... Бо пальоха!

А якщо сусідам не заважає ваша тепла підлога, то місцевому органу не буде й діла, якщо хтось цілеспрямовано не задасться ціллю

Я ні чого не приховую. З сусідами не сварюся, живу мирно, завжди перепитую, чи не дуже шумимо (чи діти не ганяють, чи ліжко не скрипить :) ).

А взагалі то сподівався перейти на індивідуальне опалення (маю подвійний досвід переходу з дахової котельні на індивідуальне опалення, коли приходилось труби тягнути по гтовому ремонту, думав і тут так буде), і розводку під котел зробив. Але  не зміг переконати всіх сусідів по стояку, крім того, одного сусіда і не виловлю, бо за кордоном він. Та й ще газ в значно подорожчав і відносна економність звелась нанівець.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...