Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
43 хвилин тому, vaz75 сказано:

Комуналка під 3 тисчі скоро буде явною

Зараз( а потім ще двічі) вслід за світлом потягнуться вода, квартплата, інтернет тощо, бо вони тісно з електрикою пов'язані.

а давно інтернет-провайдери платять за "електрику" по тарифах для населення???

і якщо всім бажаючим (і потребуючим) дають субсидію в межах норм споживання, яке має значення абсолютний розмір плати за комуналку?

Опубліковано

може так

опалювальний сезон 5,500грн (було 3,600грн) до 1200м3 все що більше приблизно (мають забрати транспортування з тарифу) по 7000грн (було 7,200грн)

Опубліковано
14 хвилин тому, NightVision сказано:

5500 - це вже більше 100% від 200$, за які в 2016 хоче купувати газ

у нас ще є газ власного видобутку.

Оскільки багато людей мають субсидії, схоже цю субсидію хочуть запихнути в ціну на газ для тих, хто оплачує по повній. 

• +1 3
Опубліковано
30 минуты назад, rrid сказал:

а давно інтернет-провайдери платять за "електрику" по тарифах для населення???

і якщо всім бажаючим (і потребуючим) дають субсидію в межах норм споживання, яке має значення абсолютний розмір плати за комуналку?

Да? А ти в курсі, що з 1 березня тарифи для юридичних осіб теж зросли, правда лише на 8 коп., але думаю то тільки початок, бо графіки тут покриті мраком.

А пр субсидії розкажеш тітці моїй, прайючій пенсіонерці, якій субсидії дали 0, бо вона працююча пенсіонерка і прописана одна в 3-кімнатній квартирі, і пенсії вже не вистачає на комуналку.

І ще скажи, яке джерело вінансування субсидій?

Якщо всі будуть отримувати субсидії, то хто ж їх погашатиме? Офшори? Митні коридори? Ах да, купюрний станок.

Країна котиться в боргову прірву, таке моє імхо.

• +1 2
Опубліковано
44 хвилин тому, vaz75 сказано:

Да? А ти в курсі, що з 1 березня тарифи для юридичних осіб теж зросли, правда лише на 8 коп., але думаю то тільки початок, бо графіки тут покриті мраком.

я в курсі тарифів для юр.осіб вже більше 15 років ;)

"графіків" для ЮО не існує в принципі. вимога МВФ - підняти тарифи для ФО до рівня ЮО (щоправда, мені не зовсім зрозуміло, чому "графіками" не передбачено зниження тарифів для ЮО одночасно з підняттям для ФО). вимоги МВФ піднімати тарифи для ЮО не було - бо бюджет в нас не дотував тарифи е/е, в нас ЮО дотували ФО по е/е

48 хвилин тому, vaz75 сказано:

А пр субсидії розкажеш тітці моїй, прайючій пенсіонерці, якій субсидії дали 0, бо вона працююча пенсіонерка і прописана одна в 3-кімнатній квартирі, і пенсії вже не вистачає на комуналку.

так і написали у відмові - бо вона працююча пенсіонерка, і прописана одна в 3к квартирі? не вірю!

в таких випадках, призначають субсидію по фактичному доходу в межах норми площі й споживання компослуг (відповідно, якщо це не новобудова - мінімум на половину опалення субсидію повинні були призначити).

є письмова відмова від соцзабезу???

50 хвилин тому, vaz75 сказано:

Якщо всі будуть отримувати субсидії, то хто ж їх погашатиме? Офшори? Митні коридори? Ах да, купюрний станок

не варто плутати причину й наслідок. різниця в тарифах на газ покривалась прямим фінансуванням Нафтогазу з бюджету. зараз - за рахунок субсидій. що за злочинної влади, що за теперішньої "незлочинної" - спонсором є держбюджет, тобто - потніки податків (с) Азіров

а тарифний арбітраж, субсидії - це наслідок низьких доходів населення (що є наслідком відсутності структурних реформ, реформ судової системи).

• +1 1
Опубліковано
5 хвилин тому, alexvvv сказано:

К сентябрю 2017 электроэнергия подорожает в 4 раза

... а якщо за базу порівняння взяти не 2014р., а наприклад 1998р. - то здорожчання буде набагато більшим... тільки навіщо постити картинки річної давності?

... а за союзу ковбаса була дешева...

• +1 3
  • -1 1
Опубліковано
27 хвилин тому, rrid сказано:

... а якщо за базу порівняння взяти не 2014р., а наприклад 1998р. - то здорожчання буде набагато більшим... тільки навіщо постити картинки річної давності?

... а за союзу ковбаса була дешева...

У картинці береться період, коли ми почали жити по-новому :) 

• +1 1
Опубліковано
1 час назад, rrid сказал:

я в курсі тарифів для юр.осіб вже більше 15 років ;)

"графіків" для ЮО не існує в принципі. вимога МВФ - підняти тарифи для ФО до рівня ЮО (щоправда, мені не зовсім зрозуміло, чому "графіками" не передбачено зниження тарифів для ЮО одночасно з підняттям для ФО). вимоги МВФ піднімати тарифи для ЮО не було - бо бюджет в нас не дотував тарифи е/е, в нас ЮО дотували ФО по е/е

От бачиш, 15 років в курсі тарифів, а чому тариф для ЮС не впав, а зріс, не вкурсі. Я не буду з тобою спорити, істина навряд тут народиться. Але я давно вже зрозумів, що держава (саме наша) хєровий партнер і гарант. Сьогодні є субсидія, а завтра замість Яценюка прийде Яресько, популізм закінчиться, і відмінить субсидії. Ціни як мінімум лишаться на тому ж високому рівні. Що тоді будуть робити люди з комуналкою? А показником що субсидіє не є панацеєю є постійне значне зростання заборгованості населення за комуналку. Тарифи у нас формуються вимогами ЄС і МВФ, а не економічною доцільністю і платеспроможністю населення, за-для чергового боргового зашморгу, який піде на латання дир бюджету (читай на ті ж субсидії).

Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

популізм закінчиться, і відмінить субсидії. Ціни як мінімум лишаться на тому ж високому рівні. Що тоді будуть робити люди з комуналкою?

те ж, що робили в середині 90-х - не будуть платити...

але навряд чи відмінять - бо наступні вибори гарантовано виграють опозиція й популісти

Опубліковано

Рівень зарплат прямопропорцінний кількості "потіючих" експортерів. Щоб купити щось не потрібне, потрібно продати щось потрібне, а то всі хочемо афонами/андронами користуватися, а новітні всім потрібні афони/андрони не бажаємо видумувати! Про те просимо зарплату на рівні ЄС! 

Ці підняття - це веееееееличезний пинок електорату/пролетаріату щоб вчились економити!

Влітку 2015 ми одні з перших встановили лічильник на опалення на під"їзд, а вже у грудні більшість вже не хоче економити! Субсидії їх маму ... б*я! 

Слава Богу хоч гарячу воду вимкнули на ДПЗ в будинках з найбільшою заборгованісттю! :) 

• +1 5
Опубліковано

Живі гроші в руках малозабезпечених, це граната в руках мавпи... 

Ну наприклад: якщо в родині є тяжкохворий і сім"я "тужиться" на оплату його лікування,  а тут "прийдуть живі гроші" і родина вбачаючи своє "моральне право" витратити їх на лікування, витратить,  а потім за борги з квартири виженуть. Бомжів побільшає!

В принципі правильно давати грошима, але ж серед нас ще стільки ще несвідомих. 

• +1 1
Опубліковано

Ну і перше, і друге від нашої писанини на форумі є незмінне...

Я б від грошей не відмовся і ствол довелося б, то придбав би... Ех... :unsure:

Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Рівень зарплат прямопропорцінний кількості "потіючих" експортерів. Щоб купити щось не потрібне, потрібно продати щось потрібне, а то всі хочемо афонами/андронами користуватися, а новітні всім потрібні афони/андрони не бажаємо видумувати! Про те просимо зарплату на рівні ЄС! 

По-базарному мислиш. Спочатку треба щось виготовити, а потім вже це щось продати. По-друге, що повинен продавати, наприклад, учитель, щоб мати ЗП ЄС?

• +1 2
Опубліковано
2 часа назад, rrid сказал:

вибори гарантовано виграють опозиція й популісти

Ну так вам відео ForZa показав як опозиція, того часу, рвалась до влади... і що зараз маємо? :) Мало?!

Опубліковано

Я то думаю, що так я по "базарному" мислю?! А я ж цієї неділі на базар не ходив! Певно скучив?:blink:

Ну по першому - це і малося на увазі ;) (просто не розписав, бо сподівався, що це і так зрозуміло)

По другому, його заробітня платня це синтезована величина від рівня загальнодержавного благоустрою/моралі/цінностей.

Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Живі гроші в руках малозабезпечених, це граната в руках мавпи... 

То може їм і зарплату не давати і пенсії, а то ж вони бестолкові, ще здуру в театр підуть, замість того, щоб харчі купувати? Карточки на продукти, туалетний папір і пару штанів і хай пашуть.

• +1 3
Опубліковано

тутай хвиля обговорень по газу й е/е.

але ніхто не звертає увагу, що тарифи в нас все ще, так би мовити, не "повні".

в сусідів вже пару років платять внески на капітальний ремонт. хтось протестує, когось звільняють від сплати внесків (повністю чи частково - https://www.vedomosti.ru/realty/news/2015/12/30/622931-putin-lgoti ), хтось намагається протестувати http://www.svoboda.org/content/transcript/27222543.html

http://ria.ru/society/20121214/914830463.html

ось і в нас може бути щось схоже, після 1 липня

Опубліковано
Цитувати

То може їм і зарплату не давати і пенсії, а то ж вони бестолкові, ще здуру в театр підуть, замість того, щоб харчі купувати? Карточки на продукти, туалетний папір і пару штанів і хай пашуть.

100%! Може...  

^_^

Опубліковано
34 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Почім без лічиника 1м2 опалювальної площі за лютий вийшов?

Хто знає?

ОПАЛЕHHЯ Опал. /кв.м/ 11.34500

По Соборності 2кімнатна кв....

• +1 2
Опубліковано
33 minutes ago, Ukrainec said:

Почім без лічиника 1м2 опалювальної площі за лютий вийшов?

Хто знає?

Ну в таких лохів як я, які платять по повній - 11,35 грн.

А в кльових українців з субсидією - напевно менше ;) 

Опубліковано
2 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ну в таких лохів як я, які платять по повній - 11,35 грн.

А в кльових українців з субсидією - напевно менше ;) 

В тих "кльових" теж така ціна) просто субсидія бере на себе певну суму...

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...