Перейти до змісту

Вакцинація (щеплення) дітей

Roman_1984

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Недавно в поліклініці мені одна мама 5місячної дівчинки сказала, що їм 2гу поліо вкололи, як і має бути згідно календаря щеплень МОЗ. А все тому, що вакцина в уколах є, просто ніхто не знає про це. А колеться 2га поліо на вимогу мами. Всім діткам, мами котрих про це не в курсі, вакцину капають...От такі справи...

• Відповідей 697
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

10 днів назад, зробили укол від поліомієліту, про наявність вакцини повідомила дільничий лікар.. 3 місяці нам) сам нічого не взнавав, не питав і не просився..) лікарня, що на вул. Спортивній, дільнича Блащук..) :)

Опубліковано

Не зорумію батьків, які відмовляються робити дитині вакцинацію. Це може поставити під загрозу життя дитини.

Опубліковано

Не розумію ажіотажу по поліємієліту: реклама в кожному рекламному блоці QTV, бігборди, лайтбокси по Волі з діточками інвалідами. Все робиться для того, щоб народ почав панікувати. Оскільки таку ситуацію ми вже раз проходили і півміста бігало в намордниках рятуючись від супергрипу. Що взагалі сталось? А от і перше посилання на Закарпаття.  

Читаємо і робимо певні висновки. Знайшли на зЗакарпатті в двох діточок щось схоже на параліч, до якого ведуть купа різних факторів і тільки одним з них може бути збудник поліє...ту. Роздувається проблема, розкручується в ЗМІ і відразу закуповується колосальна партія вакцини з бюджетику. Тепер щоб в кінці в воду потрібно нагнати паніку і вакцинувати якомога більше дітей, щоб все не зря. Що ми зараз і спостерігаємо. Від прививки, навіть суперякісної, я написав відмову. Бажаю всім бути здоровими)

Опубліковано
2 годин тому, Ridec7 сказано:

зробили укол від поліомієліту

Укол??

На скільки пам'ятаю я, то це краплі. В рот капається. Рожевенькі такі.

Опубліковано

Вчора і нам дзвонили з поліклініки на рахунок вакцини від поліомієліту. Але ми місяців 2-3 тому каплі отримали, оскільки вакцинація співпала з графіком. Наступна тепер має бути в 6 років. На моє зауваження медсестрі, що я роблю прививки тільки по графіку, вона відповіла, що ми мали в півтора роки отримати 4 каплі, а дали нам тільки 2. І тепер треба доотримати тих 2 каплі. Я не розумію, чому по графіку одразу не дали стільки треба. Реально не знаю що робити.

Опубліковано
Щойно, talja сказано:

Вчора і нам дзвонили з поліклініки на рахунок вакцини від поліомієліту. Але ми місяців 2-3 тому каплі отримали, оскільки вакцинація співпала з графіком. Наступна тепер має бути в 6 років. На моє зауваження медсестрі, що я роблю прививки тільки по графіку, вона відповіла, що ми мали в півтора роки отримати 4 каплі, а дали нам тільки 2. І тепер треба доотримати тих 2 каплі. Я не розумію, чому по графіку одразу не дали стільки треба. Реально не знаю що робити.

якби знайомі лікарі категорично радять для племінниці писати заяву на відмову від вакцинації на поліомієліт

Опубліковано
4 хвилин тому, alexvvv сказано:

якби знайомі лікарі категорично радять для племінниці писати заяву на відмову від вакцинації на поліомієліт

Зараз в нашій (напевно і у всіх) школі є медсестра з поліклініки, яка проводить вакцинацію.

Так от: коли я (без дитини) стояла в черзі перед кабінетом, щоб написати відмову - переді мною за кілька людей стояв мій знайомий - лікар. Стояв в черзі з донечкою, чекали на вакцинацію. Ми не обговорювали +\- вакцинації, просто він сказав, що вакцинує дитину, а я - що ні.

Це з серії: скільки людей - стільки думок.

Опубліковано
14 хвилин тому, Oksana04 сказано:

Це з серії: скільки людей - стільки думок.

Погоджуюсь, вакцинація це як гра в російську рулетку, але радив не робити лікар з дитячої лікарні...

Опубліковано

Робили перед школою - влітку. Півроку не пройшло - за додатковою не дзвонили і не піду.

Щось мені зараз єдиний раз сцикотно через той весь кіпіш! 

Всі прививки зроблені по-плану!

Опубліковано
47 минуты назад, Zheny@ сказал:

Укол??

На скільки пам'ятаю я, то це краплі. В рот капається. Рожевенькі такі.

саме так) в бедро) перші раз чи два вводять ін*єкцію.. а далі вже крапелькі) 

календар календарем, але вакцини не завжди є) я ні за прививки, ні проти.. є банальне розуміння ситуації, і інтуіція у мам.. якщо щось рекламують - то його ніби як збути хочуть і рекламою збільшують інтерес.. це як би простіше нікуди.. звісно ж є і соціальна реклама, і всіляки зговори фармацевтики і т д... але все це аж ніяк не впливає на потрібність чи непотрібність прививання..  раніше людей кровопусканням лікували.. на наш час, можливо, прививки це таке саме безглуздя, але допоки я розумію їх принцип дії  я буду намагатись вакцинувати малечу... адже дійсно буває дуже страшно, коли малеча хворіє , а батьки, максимум, що можуть це полегшити біль..  короче кажучи у всьому треба мати міру... якщо є нормальна вакцина і файно збергігається і використовується.. то вакцинації -ТАК, якщо є сумніви у чомусь.. то можна і відмовитись... і на рахунок календаря... якщо мені, колись, правильно пояснили.. то у вакцинації важливо не те скільки вже зроблено прививок, а від правильного календарного введення..  тобто якщо припустімо прививки мають бути в 1 місяць, в 3 місяці, в  1 рік, в 5 років, в 15 років і в 21 рік, то навіть якщо я не отримав жодної прививки до 15 років, але зроблю в 15 і в 21, то рівень мого імунітету буде однаковий з рівнем імунитету того, хто вакцинувався кожен раз, просто я ризикував більше  ніж той хто не вакцинувався.. ПІДКРЕСЛЮ, я не  остаточна інстанція і не  фахівець.. я просто батько з своїм баченням, знаннями і досвідом.. і це не повинно співпадати з Вашими думками, знаннями чи досвідом.. кожен сам вирішує, варто чи не варто прививатись.. і ніхто інший не може цього Вам порекомендувати.. адже це Ваш ризик і Ваша дитина... і ніхто краще не скаже чи потрібно їй це чи ні... Здоров*я  всім Вам і вашим діткам!

Опубліковано
7 годин тому, Zheny@ сказано:

Робили перед школою - влітку. Півроку не пройшло - за додатковою не дзвонили і не піду.

Щось мені зараз єдиний раз сцикотно через той весь кіпіш! 

Всі прививки зроблені по-плану!

Це ти Жень, потроху починаєш вникати в систему. А ця система - це мільярди і мільярди баксів по всьому світу. Тому і ВООЗ так переймається цим питання. Якщо керуватись найпримітивнішою логікою, то більшість людей на планеті Земля - не привиті. Уявляєш як хтось когось прививає в трущобах Індії, Бразилії, Філіпін чи Мексики? Я вже не кажу про глухі Африку, Азію. Тут нічого особистого, просто колосальні кошти, які лежать під ногами, тільки дотягнись. Вакцинується весь цивілізований світ - бо тут сконцентровано все бабло людства і за фігню в баночці платять реальні гроші. Так прийнято і це вже розпреділений на перед жирний кусок пирога, до речі, простіший ніж дронів і бомби робити. Залишається одне - популяризація в більші маси цього культу карго. І на бабло не скупляться. А баблішко, згадай наші бюджетні мільярди вкладені в гамняні таміфлю, з такими протипоказаннями, що навіть смертельно хворим страшно давати. Головне правильний піар.

Опубліковано
8 годин тому, romaxa11 сказано:

Це ти Жень, потроху починаєш вникати в систему.

В систему я вник давно. І прекрасно розумію, що на роздутих "хворобах" фармацевтика заробляє мільярди доларів.

Якби у моєму баченні цього запитання щось змінилося - то й думка б змінилася.

Поки що я ЗА щеплення.

Єдине чого нерозумію, ось цього кіпішу.

Щодо Юлі Володимирівни та минулого грипу 2008-2009 рік, коли добра половина населення України носили пов'язки... то був ажіотаж. Жосткий!

Роздутий тьоткою Юлею задля викачати з населення бабла і пропихнути якусь фігню. Тобто, щоб виділили на якусь вакцину 1 млрд грн.

Добре, що НЕ виділили.  Знаю, часом пробігають статистичні дані, про те, що кожен рік від грипу і пневмонії (без епідемії) помирає чимало людей.  Ія кщо хтось підприємливий закричить "епідемія!", одразу паніка і ажіотаж із ліками. Ціни на які і так роздуті до непристойності!

По темі. Якби була примусово-добровільна вакцинація від грипу - пішов би.

Пам'ятаю колись їздили про Україні фургони, якраз проти поліомієліту вакцинували. Ще один такий біля "Троянди" стояв.

Ще скажу, щодо порад лікарів стосовно вакцинації. Є лікарі, а є "лікарі". От і все.

Опубліковано

Жень, вакцинація це, звісно, потрібна річ, але надто мутно і роздуто з цією.

Мої планово привиті. Але те що по ящику напрягають, що мол, попередні все фігня, а от ця це да-а-а. Без цієї попередні до дупи. Нах такі експерименти і ігри на почуттях батьків.

А від грипу помирають кожного року. Хто від того що сам лікувати вирішив, а хто просто банально грошей не мав на ліки, а хто від розпіздяйства лікарів.

А нинішній рік характерний тим , що народ зубожів і банально не міг придбати ліки. Сам оббігав з десяток аптек поки знайшов недорогий наш антибіотик. Бо дорогих (х2 х3 рази дорожче) вистачає.

Опубліковано
1 година тому, S30 сказано:

Жень, вакцинація це, звісно, потрібна річ, але надто мутно і роздуто з цією.

Ну а я про що???

Мої планово привиті.

Як і мої!

Але те що по ящику напрягають, що мол, попередні все фігня, а от ця це да-а-а. Без цієї попередні до дупи. Нах такі експерименти і ігри на почуттях батьків.

Про що я й кажу. Кіпіш!

Опубліковано

а де берете вакцини якщо не секрет? не завжди вони є.. і деякі планові ми пропустили тільки через те, що їх банально ну було... от хотів би я мати усі планові, а нема.. як бути?

позапланові прививки, то діло мутне тільки тому, що привиті по плану діти захворіти вже не зможуть, а хто не привитий, той сам віповідає за свою дитину.. кожен має право на відмову, а чим вона викликана, то вже діло освіти, зазомбованості, чи банального браку бажання щось виясняти.. "зроблю як чув".. але ж виростали і привиті і не привиті.. тому прививки це експеримент, без якого на даний рівень медицини ніяк не обійтись..як я вже казав колись і кровопускання допомагало.. ККД звісно практично нульовий був.. але ж робили.. придумають щось краще вакцини.. будемо радіти, а поки так.. або робимо, або не робимо і надіємось що біда  не прийде.. а на рахунок ККД прививок.. якщо брати загальну практику і припустити, що все робилось не лише для заробляння грошей.... ну давайте будемо чесними.. все таки привиті діти від певних хвороб, таки не хворіють.. чи не так?? а якщо і хворіють, то відсоток таких аномалій такий самий, як і відсоток аномальних реакцій на вакцину... тому хз про що диспутуємо.. хіба що, про якість і умови зберігання...  тут згоден можна відмовитись.. а в інших випадках.. хз заробляння грошей.. може й так.. але я за вакцину не платив. а Ви? взято з бюджету? та невже нема інших купу методів щоб з казни гроші вкрасти?? поспитайте у депутата) він Вам  декілька сотень тільки по памяті скаже), а  ще стільки ж законом придумає...)  ІМХО :)

Опубліковано

Ми в центрі в дитячій прививались без проблем. Коли не було вакцини, а потім зявлялась, то лікарі обзвонювали і казали що є  і ваша черга.

Десь так. А те що преса і ТБ висвітлюють з цією вакцинацією то тут багато питань виникає з приводу всього цього туману, недомовок і брєду.

А враховуючи, що були грубі порушення при транспортуванні то ну його лісом.

Враження що це афера як свого часу з таміфлю.

Опубліковано

може й так..)  свою малечу вакцинував уколом.. перша вакцинація від поліомієліту.. ніби нормально переніс.. вже два тижні як пройшло..) дай Бог, щоб у всіх так було, а ці новини з  порушенням умов транспортування були лише чутками.. шкода маленьких діток..

Опубліковано

Пройшли всі етапи вакцинації - все нормально. Робили це свідомо, коли мала була маленькою купували деякі вакцини самі - на заміну безкоштовним.

Також прививаємось всією сім'єю від грипу - це значно дешевше ніж потім лікуватись. Пролетіли цього року - вакцини не було. Коли є можливість захистити дітей я її буду використовувати. 

Опубліковано
24 хвилин тому, alexvvv сказано:

Хто стане стрілочником в історії з вакциною проти поліомієліту

http://ua.racurs.ua/1093-hto-stane-strilochnykom-v-istoriyi-z-vakcynou-proty-poliomiielitu

Прочитайте оту ссилочку, прочитайте.

Опубліковано

Пані автор цієї статті послідовно виступає проти вакцинації - це її право. Головне питання чи підтверджена її думка науковими фактами, посилань на науку та фахівців у її статтях я не знайшов.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...