Перейти до змісту
  • 0

Запитання по Windows

nickel

Питання

Опубліковано

Чому може не обновлятися Вінда 7? Щойно встановлена чиста вінда, з активатором Windows 7 Loader eXtreme Edition. Оновлення потрібне, бо не дає встановити ні Фотошоп ні Корел. Фотошопу треба Microsoft Visual C++ для роботи, встановив, але почало просити якусь бібліотеку kernel32.dll, яка знаходиться в якомусь оновлені. А Корел взагалі відмовляється встановлюватись, пише щось типу "Не встановлено всі оновлення Віндовс".

Те, що в Гуглі в перших рядках видачі спробував.

• Відповіді 319
  • Створено
  • Остання відповідь

Найкращі автори у питанні

Рекомендовані повідомлення

• 0
Опубліковано
10 годин тому, Electronshik сказано:

Мені казали що у інтела починаючи з 7 покоління процесорів можливість включення віртуалізації у біосі заблоковано. Чи це вірно чи ні? 

7500.PNG

це мій проц і скріни з Гіпер-В та Віртуалбокса також мої.

• Дякую! 1
  • +1 1
  • 0
Опубліковано

@Zheny@ , дякую за відповідь. Виходить що програми-віртуальні машини типу VMware, Oracleб тощо можна ставити на будь-які компи пізніх поколінь і проблем з цим не повинно бути?

• +1 1
  • 0
Опубліковано

можливо помиляюся, але при відключеній апаратній віртуалізації всяки вмвари теж повинні без проблем працювати, тільки будуть більше плужити, бо тоді віртуалізація програмна буде, а не апаратна

• 0
Опубліковано (змінено)

@vampirich ні, не працювали. Неможливо було створити 64-бітну віртуальну машину. Поки не заліз в біос та не включив віртуалізацію, нічого не виходило.

Змінено користувачем Electronshik
  • +1 1
  • 0
Опубліковано
1 година тому, Electronshik сказано:

@Zheny@ , дякую за відповідь. Виходить що програми-віртуальні машини типу VMware, Oracleб тощо можна ставити на будь-які компи пізніх поколінь і проблем з цим не повинно бути?

Якраз таки з пізніми поколіннями все набагато краще. Бо віртуалізація краще реалізована.

ось 10 покоління і3-10100

virtu.PNG

• 0
Опубліковано
5 хвилин тому, Electronshik сказано:

Дякую за відповідь. Поясніть ще як для чайника: в чому взагалі різниця між і3, і5, і7 та і9? 

Грубо в кількості ядер і частоті.

• 0
Опубліковано
2 годин тому, Electronshik сказано:

Дякую за відповідь. Поясніть ще як для чайника: в чому взагалі різниця між і3, і5, і7 та і9? 

Якщо зрозуміліше - чи більша цифра - тим крутіший проц.  Потужніший.

По аналогії з авто. 1,3 літра, 1,5 / 1,7/ 1,9/

Тільки і5 це десь 1,8-2,0 л

і7 уже 2,4/3,0/

і9 від 3л і до 5 і більше :)

Якось так.

• Ха-ха 1
  • 0
Опубліковано
56 минут назад, Zheny@ сказал:

Якщо зрозуміліше - чи більша цифра - тим крутіший проц.  Потужніший.

По аналогії з авто. 1,3 літра, 1,5 / 1,7/ 1,9/

Тільки і5 це десь 1,8-2,0 л

і7 уже 2,4/3,0/

і9 від 3л і до 5 і більше :)

Якось так.

Вот би ще так про АМД проци хто пояснив.... з поколіннями індексами і тд ))) ато там шось туго.. чи то я не вникав.. )

• 0
Опубліковано
2 годин тому, Pavelix сказано:

Вот би ще так про АМД проци хто пояснив.... з поколіннями індексами і тд ))) ато там шось туго.. чи то я не вникав.. )

там каша!

справді.  Хай там хто що не каже, але теж... 754/ АМ2  (934) / (940) /АМ3 / FM1/ FM2 / AM4/ TR?

Під кожен сокет сої приколи.  АМ4 - то саме то. Під Райзени. останній - під ThreadRipper  - Дуже годний проц. І ціна "годна".. :)

Не гірша каша була на 775 сокеті. Там було кілька поколінь. після 478 - 775 одноядерні - двоядерні - двоядерні коре 2 дуо - коре дуо - Коре квад! 

з 1156 все ясно, 1155 - 2 варіанта Сенді брідж і Айві брідж - 1150 - 1151 (тут почалася теж каша від 6 по 9 покоління, яке без костилів не взаємозамінне) - 1200 (10пок).

• +1 1
  • 0
Опубліковано
25 минут назад, Zheny@ сказал:

там каша!

справді.  Хай там хто що не каже, але теж... 754/ АМ2  (934) / (940) /АМ3 / FM1/ FM2 / AM4/ TR?

Під кожен сокет сої приколи.  АМ4 - то саме то. Під Райзени. останній - під ThreadRipper  - Дуже годний проц. І ціна "годна".. :)

Не гірша каша була на 775 сокеті. Там було кілька поколінь. після 478 - 775 одноядерні - двоядерні - двоядерні коре 2 дуо - коре дуо - Коре квад! 

з 1156 все ясно, 1155 - 2 варіанта Сенді брідж і Айві брідж - 1150 - 1151 (тут почалася теж каша від 6 по 9 покоління, яке без костилів не взаємозамінне) - 1200 (10пок).

ех... а я так надіявся на таку ж аналогію з авто і літражем :D

а зараз з новми АМД процами та ж каша, за останні рік два?  Ну типу зараз ж інтел вроді як в жопі чуть і амд по ціні якості типу взувають... і я все надіявся що в новій ері орієнтуватись стане простіше..

• 0
Опубліковано
22 хвилин тому, Pavelix сказано:

ех... а я так надіявся на таку ж аналогію з авто і літражем :D

а зараз з новми АМД процами та ж каша, за останні рік два?  Ну типу зараз ж інтел вроді як в жопі чуть і амд по ціні якості типу взувають... і я все надіявся що в новій ері орієнтуватись стане простіше..

З новими райзнами, кажуть простіше.

Вони (між іншим), як і Інтел мають просту градацію.

ryzen 3 / 5 /7  Як в інтела i3 /5/7 :) Ну і архітектура їхня Zen також має покоління.  Думаю, тут простіше розібратися.

Хай прийде адепт ЗЕН-а, і роз'яснить.

• 0
Опубліковано
25 хвилин тому, Pavelix сказано:

ех... а я так надіявся на таку ж аналогію з авто і літражем 

Може це смішно звучить, але більшість людей, хто не в темі ПК - розуміють! :)

• +1 1
  • 0
Опубліковано

Дякую всім за роз'яснення.

У підсумку для себе можу зазначити з вищевказаного, що технологію віртуалізації підтримують всі сучасні процесори, материнські плати та наявний софт. Фактично на сучасний комп можна поставити віртуальну машину, питання лише може виникнути, на мою думку, у драйверах: якщо я захочу на сучасний комп ставити віртуальну він7. Чого тільки не зробиш заради МФУ ггг.

Тепер не можу зрозуміти чому мені гаряче доводили що ця технологія була заблокована у інтелах починаючи з 7-го покоління. Поясненням було те щоб користувачі не робили сервери з домашніх компів. І це казала людина, у котрої робота з компами її хліб.

• +1 1
  • 0
Опубліковано
1 час назад, Electronshik сказал:

Тепер не можу зрозуміти чому мені гаряче доводили що ця технологія була заблокована у інтелах починаючи з 7-го покоління. Поясненням було те щоб користувачі не робили сервери з домашніх компів. І це казала людина, у котрої робота з компами її хліб.

а що тут дивного ? Люди з такою роботою, можуть навіть знайомим, при легкому апгрейді, доліпити опертивки, не те що з однієї партії і з однаковими характеристиками, а навіть від іншого виробника і не попередити, що це може бути однією з причин глюків і вильотів :D

• 0
Опубліковано
9 годин тому, MANJAK11 сказано:

не те що з однієї партії і з однаковими характеристиками, а навіть від іншого виробника

Я лекцію прослухав тут від Літовця і Українця (каламбур), про це. Насправді не має значення виробники. Головне частоти і таймінги.

І ніяких вильотів і глюків.

• Ха-ха 1
  • +1 1
  • 0
Опубліковано (змінено)
46 minutes ago, Zheny@ said:

Насправді не має значення виробники. Головне частоти і таймінги.

100%

Згадати років 10-15 тому назад, як н@х різниця була? Потрібен об'єм - забив його тим цо є, далі - по ситуації...

Зараз - "балувані", давай з однієї партії і т.п. - маркєтінг... Хоча, можливо, для оверклокерів це і грає якусь роль, не бавлюсь таким.

Змінено користувачем Bliksss
  • 0
Опубліковано
34 минуты назад, Bliksss сказал:

100%

Згадати років 10-15 тому назад, як н@х різниця була? Потрібен об'єм - забив його тим цо є, далі - по ситуації...

Зараз - "балувані", давай з однієї партії і т.п. - маркєтінг... Хоча, можливо, для оверклокерів це і грає якусь роль, не бавлюсь таким.

Ну на частоту завжди дивились... якщо забити об"єм тим що є це норм але воно працюватиме не частоті найслабшоі планки... типу якось так було.. хз як зараз) настільки чутливе усе що ізза цього вильоти і тд...

• 0
Опубліковано (змінено)
9 minutes ago, Pavelix said:

якщо забити об"єм тим що є це норм але воно працюватиме не частоті найслабшоі планки...

саме так, та й частоти були інші, типу 266 Mhz ))

• 0
Опубліковано

якби я колись на особистому досвіді не пересвідчився, я б не казав. Коли все ніби робить, а гра вилітає. Причсому не всі, і не в одному місці. А потім виявилось, навіть тест аіди не проходить різнобой по платкам. Тому не розказуйте тут будь ласка анекдотів ) 

• 0
Опубліковано (змінено)
26 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

різнобой по платкам. Тому не розказуйте тут будь ласка анекдотів

на одній частоті, з однаковими таймінгами - не працюють в штатному режимі?

P.S. Не буду розказувати як це було, але колись наші "китайські браття" - казали "маркіровка нє проблєма, проблєма в брєндє"

тобто, під "самсунг" вони не ризикнуть - "секір башка", а будь-який інший матюк - які питання?

• 0
Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

на одній частоті, з однаковими таймінгами - не працюють в штатному режимі?

та хто на ті таймінги колись дивився ? максимум на частоту

• +1 2
  • 0
Опубліковано
2 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

та хто на ті таймінги колись дивився ? максимум на частоту

та хто ж знав... це зараз - всі вумними поставали...

• Ха-ха 4
  • 0
Опубліковано
On 29.11.2020 at 22:18, Electronshik сказано:

Мені казали що у інтела починаючи з 7 покоління процесорів можливість включення віртуалізації у біосі заблоковано. Чи це вірно чи ні? 

Не правда, якшо процесор підтримує віртуалізацію то включити можна, інша справа що є процесори які не підтримують віртуалізацію (принаймні раніше були). Тут https://ark.intel.com

тут можна знайти свій проц і подивитись чи підтримує він вірталізацію, ще можуть бути варіанти що материнська плата урізана і в ній не реалізована підтримка, але це скоріш жлобство виробника аніж апаратне обмеження.

On 30.11.2020 at 13:50, vampirich сказано:

можливо помиляюся, але при відключеній апаратній віртуалізації всяки вмвари теж повинні без проблем працювати, тільки будуть більше плужити, бо тоді віртуалізація програмна буде, а не апаратна

Не всі віртуалізатор підтримують програмну віртуалізацію, vmware esxi не стана на систему без апаратної віртуалізації, vmware workstation теж здається не стає, хоча можу помилятись тут не пробував. 

• Дякую! 1
  • 0
Опубліковано
On 30.11.2020 at 14:54, Electronshik сказано:

В основному різниця в ядрах, частоті і наявності турбобуста і гіпертрейдинга, також ще відрізняються наявністю різних додаткових технологій і інколи інструкцій. Але ці відмінності часто різні в залежності від поколінь.

Якшо хочеш побачити в чому різниця то ідеш на  https://ark.intel.com , вибираєш процесори, які тебе цікавлять, додаєш їх в порівняння і дивишся в чому їх відмінності.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...