difoto Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 07:15 #376 Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 07:15 Перечитал давеча "Фиесту" Хэмингуэя, после "Старик и море" это было что-то настолько ошарашивающее... посреди книги остановился, и спросил сам у себя: как они могут столько бухать???!!!
Tolik_lt Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 07:20 #377 Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 07:20 В 02.09.2010 в 07:15, Di сказав: как они могут столько бухать???!!!і у Ремарка теж. звідти я дізнався гарні слова перно, кальвадос, сідр..
sweetlena Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 08:07 #378 Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 08:07 Щойно прочитала "Солодка Даруся" Марії Матіос, зараз цієї ж авторки "Москалиця"...сильні твори, вдалі образи, цікава мова.
igorada Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 08:13 #379 Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 08:13 роман Олександра Клименка (проживає в Луцьку) "КОРОСТИШІВСЬКИЙ ПЛАТОНОВ"тут уривок-початок
Fantom Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 09:21 #380 Опубліковано 2 Вересня, 2010 в 09:21 а я вот серію книг "Сталкер" читнув ....
Caprichos Опубліковано 4 Вересня, 2010 в 23:17 #381 Опубліковано 4 Вересня, 2010 в 23:17 Микола Дашкієв "Страчена пісня".Історичний роман присвячений життю та творчості талановитого українського композитора XVIII століття Максима Березовського.Нелегка доля композитора, важке життя на чужині, творчі злети та падіння і смерть, яка раптово обірвала його життєву пісню.Читаючи, мимоволі замислюєшся, скільки б ще чудових творів, світових шедеврів залишили б у спадок людству Леся Українка та Пушкін, Врубель та Шевченко, якби їхні життєві стежки не обірвалися так несподівано та рано.
Tolik_lt Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 05:01 #382 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 05:01 Якщо будете іти містом і випадково зустрінете отакого дядечка то знайте- він написав неймовірний роман який я прочитав за півночі, був розчавлений ним: соковитою мовою нашого полісся, насиченістю і трагічністю доль і невідворотним розумінням, що життя наше, попри всі перипетії, минає стрімко, і лишає лиш спогади, що згаснуть разом з нами.
kudrom Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 05:51 #383 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 05:51 це не той дядечко, що прогнозує погоду за народними прикметами?
Olesya Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 14:19 #385 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 14:19 Олександр Ірванець "Очамимря" - за визначенням самого автора, "казочка в дігерському стилі", а насправді - перелицьована новочасна версія давньої легенди про Кирила Кожум'яку. Мені ця повість нагадує "Кысь" Тетяни Толстой (чи Толстої?? Ну ви мене зрозумієте)
_sergius Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 16:58 #386 Опубліковано 24 Вересня, 2010 в 16:58 Прочитав книгу "Романовы и Крым. "У всех нас осталаст тоска по Крыму..."", автори Калінін та Земляніченко.Книга присвячена життю Романових на південному березі Криму. Приведено чимало фактів про творчість видатних архітекторів, інженерів, садівників, які створювали чудові палацо-паркові ансамблі.
Caprichos Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 08:26 #387 Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 08:26 Ясунари Кавабата "Избранное""Стон горы" - роман;"Старая столица" - роман;"Танцовщица из Идзу" - повесть;"Сон женщины" - рассказ;"Письмо о родинке" - рассказ;"Отраженная луна" - рассказ.Кожного разу читаючи твори Кавабата, захоплююсь його вмінням чітко передати образи.Ніби сам стаєш учасником подій, відображених у творі: чуєш стогін гори і крик коршуна, відчуваєш аромат квітучого персикового дерева, любуєшся ліліями у високій тонкій вазі, відвідуєш чайну церемонію, на якій тобі дісталося місце почесного гостя...А ще вражає ставлення автора до Жінки, бо Жінка у його творах - це завжди Чудо, це завжди щось Прекрасне.
shalldone Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 08:34 #388 Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 08:34 Перечитую В.Пєлєвін "Граф t."
talja Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 14:02 #389 Опубліковано 26 Вересня, 2010 в 14:02 В 02.09.2010 в 07:20, Tolik_lt сказав: В 02.09.2010 в 07:15, Di сказав: как они могут столько бухать???!!!і у Ремарка теж. звідти я дізнався гарні слова перно, кальвадос, сідр..Перечитувала недавно Ремарка "Жизнь взаймы". Теж помітила таку тенденцію, спочатку подумала, що то просто в головної героїні таке бажання перед смертю - ні в чому собі не відмовляти, і що спиртне допоможе їй не збожеволіти. Але потім зрозуміла, що вино чи кальвадос з устрицями на вечерю чи обід - то щось звичне в той час для певних верст населення (не обов"язково для найбагатших).Взагалі твір про хвору на сухоти дівчину, яка тікає з санаторія з гонщиком. Героїня знає, що їй залишилось зовсім небагато і що в чоловіка, який поряд з нею, теж немає майбутнього - смерть постійно його супроводжує і знаходить таки раніше за дівчину.....Сумно, але дуже гарно..
iriuss Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 13:34 #390 Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 13:34 Вчора ввечері почала і щойно закінчила смакувати новий витвір літературної майстерності Люко Дашвар "Мати все" (2010) Обожнюю її книги! На появу цієї чекала певно більше місяця, одразу ж після того, як об"явили по тв, що роман видрукували і скоро почнуть продавати. Дуже сильна історія, насичена, яскрава, сучасна, реальність переплітається з вимислом, герої такі різні, але в кожному бачиш часточку себе. Одним словом - неперевершено!
talja Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 13:42 #391 Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 13:42 Я якраз теж хотіла написати про цей твір . Купила книгу позавчора в львівській "Є" - забрала останню . Прочитала поки половину, подобається страшенно .
sweetlena Опубліковано 1 Жовтня, 2010 в 20:47 #392 Опубліковано 1 Жовтня, 2010 в 20:47 Прочитала і я з 50 сторінок "Мати все"...поки не відпускає, так що кидаю борду і йду читати.
iriuss Опубліковано 2 Жовтня, 2010 в 17:34 #393 Опубліковано 2 Жовтня, 2010 в 17:34 А я сьогодні подужала гарнесеньку сучасну інтерпретацію "Красуні і чудовиська". Алекс Флинн - "Чудовище" ,(2010). Скачала з інтернету. Вже й навіть фільм відзнятий є, та прем"єра мабуть в нас не скоро. Ні разу не жалкую витраченого на книжку часу. Сучасна, ніжна підліткова лав-сторі. Як раз саме те для холодного осіннього вечора під пледиком.
Caprichos Опубліковано 5 Жовтня, 2010 в 18:24 #394 Опубліковано 5 Жовтня, 2010 в 18:24 Прочитала В.Катаняна Лиля Брик. Величезне спасибі Liberta за книжку. Незважаючи на те, що досить багато читала про ЛЮ та Маяковського, про їхнє життя та стосунки, ця книжка вразила своєю щирістю, в ній стільки спогадів, стільки відвертих думок, стільки подій.
Olesya Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 17:51 #395 Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 17:51 Щойно дочитала "Музей покинутих секретів" Оксани Забужко. Вражена книгою, просто заповнена нею по вінця. Не буду переказувати зміст, хай кожен, хто читатиме, відкриє її для себе сам, бо повірте - там Є ЩО відкривати.І нарешті я зрозуміла, за що я люблю Забужко - за її тонку влучну майстерність описувати емоції - чи то у коханні, чиу війні, чи у простому повсякденному дні, який теж може бути наповнений неповторністю.Доповню цитатою нашої української поетеси Маріанни Кіяновської (знайшла на літакценті у відгуках про "Музей..."): "За сумою значущих проблем, яких торкається О. Забужко в “Музеї…” , – це одна з найважливіших на сьогодні книг. За чесністю – одна з найбільш мужніх. Це лицарська книга про високе служіння і самопосвяту. Вона сама є високим актом самопосвяти. Вона пробуджує нас до усвідомлення того, чим є окрема людина всередині народу, і нагадує, що таке – родовід. Ми стали занадто індивідуалістичними, а відтак забули, що всередині роду (на-роду) всі ми – одної крові, і що, по суті, одної крові всі ми, всі, хто живе на одній землі (українці, поляки, євреї, росіяни, вірмени etc), і що долі наші (в радості й у нещасті) нерозривно переплетені. А ще це глибокий, багатоголосий роман, який дає несамовиту радість читання."
PavelS Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 18:24 #396 Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 18:24 Сьогодні дочитав "Великий Гетсбі" Ф. Фіцжеральда. Гарно показано що всі матеріальні блага і цінності в нашому житті мають дуже відносну свою ціну. Знайшов "По кому подзвін" Е. Хемінгуея. Видання 84-ого року, так що очікую нормального українського перекладу, за СРСР, як на мене, це робили краще і якісніше. В 02.09.2010 в 06:21, Tolik_lt сказав: Вербер, Революция муравьев. "Борислав сміється для мурашок", місцями нуднувата інструкція по організації революцій) Перший том ще прочитав, а на другий сил не вистачило. Окрім глав "Енциклопедія" нічого цікавого не знайшов.
BACbOK Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 18:35 #397 Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 18:35 Прослухав Зотова "Демон +", "Минус ангел", "Элемент крови", "Республика ночь". Доволі незвичні книги. Цікаво.Зараз взявся за серію "Этногенез".Затягує...
Caprichos Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 20:12 #398 Опубліковано 10 Жовтня, 2010 в 20:12 М.Матіос "Щоденник страченої"Яке глибоке копирсання в собі. Хтось скаже - істерично, хтось -драматично, а ще інший скаже - життєво. І всі вони будуть праві.
talja Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 08:46 #399 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 08:46 Ізабелла Сова — відома польська письменниця і перекладачка, авторка сенсаційної ""ягідної трилогії"", що стала бестселером не тільки у Польщі, але й за її межами. Повість ""Тістечка з ягодами"", котра замикає трилогію, українською мовою друкується вперше. Попри смаковиту назву, ""Тістечка"" не є збіркою рецептів витончених десертів. Це тепла й дотепна, як завжди у Сови, повість про дещо таке, що на загал трактується як Божа воля й катастрофа водночас: про життєвий злам. Адже в житті часом доводиться все починати наново. Коли вигідна стабільність виявляється оманою, успіх — помилкою, кар’єра — пасткою, виграш — програшем... Добре мати тоді — а надто, коли доводиться плисти проти течії, — біля себе кількох друзів. А нехай навіть і тістечко! Бодай одне-єдине. Головна героїня в свої 30 років потрапила на роздоріжжя і думає, що їй найбільше потрібно в цьому житті - стара стабільна робота, що дасть їй стабільність, чи нові зв"язки, які незрозуміло до чого приведуть. Мені дуже сподобалась манера написання і імена головних героїв - Ягода, Магда, Агата, Болек, Рисек... Уривок з твору: -ВІн не є моїм чоловіком, тож я не знаю, чи влучне це слово. - А хто він тобі? - допитувався Болек -Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець.... - А ви живете разом?- запитав Мацек. - Ні, ми зустрічаємось після роботи і йдемо до мене на чай. - Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками. П.С. До сьогодні картаю себе, що не купила інших її книг на розпродажі в Львові 10 грн. за книжечку в твердій палітурці
invited Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 11:29 #400 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 11:29 Перечитую вкотре... Теодора Драйзера "Фінансист"...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.