Перейти до змісту

Спеціаліст / універсал ?

HWman

???  

30 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 минут назад, kayot сказал:

я вважаю що тільки тому, що даний токар не має до таких станків доступу, може і по причині, що в суспільстві, де він проживає чи працює, таких немає зовсі або немає в них потреби.

Я написал "пока не под силу". В том же Луцке полно ЧПУ станков и я не уверен, что подойдя к любому, он сразу выточит деталь, да и приблуд на станки развелось... Я видел токарные станки от см 70 до метров 30 и у каждого своя специфика работы и нужны навыки работы на именно этом станке.

Опубліковано

Для токарних робіт на станку з ЧПУ зовсім не потрібно бути токарем. Виточити деталь на ньому зможе просто розумна людина, яка вивчить g-code за тиждень. А навпаки - не кожен токар зможе вникнути хоча б в основи HPGL.

Роботизація і айті в сучасному світі роблять з айтішників професіоналів більших, ніж 10 років тому були бухгалтери, токарі, автомеханіки і ще купа "спеців".

Опубліковано
3 часа назад, jack74 сказал:

про ШО ви ту вумнічаєте, фільософи, а?! Досі питання на конкретизоване! То ваші висери, це шо? Сєбялюбіє? Нафсєхнасраніє? 

ффатить перекладати вброс ТСа на свої проблеми, нехай напнеться і конретизує, ШО ж він хтів, допитлевинький

@jack74  уймися з своїм синдромом вахтьора. Тема у флеймі, якщо ти досі не побачив.

Опубліковано

20-10 лет назад для меня самыми универсалами были электронщики цеховые, они разбирались в программах, компьютерном железе,электрике,  наладке станков, гидравлике, слесарном деле, крановом хозяйстве и т.д. ))- это все были отдельные ремонтные службы.

Опубліковано

Провів аналогічне опитування на іншому ресурсі, результат кардинально відрізняється він борди.

Під "Хто більше рулить" я мав на увазі у кого більші перспективи як це було підмічено. Суб'єктивно, мені ближче постійний екшн, коли не зависаєш над одним і тим самим, наприклад мені тяжко себе уявити токарем на заводі, котрий пів життя що робив, це перетворював болванки у деталі... Хоча всяке буває - "життя заставить - літати навчишся".

Снимок.PNG

Опубліковано
3 годин тому, nickel сказано:

@jack74  уймися з своїм синдромом вахтьора. Тема у флеймі, якщо ти досі не побачив.

абідка цепанула? ;)

Опубліковано

М'яко переведу тему цих "баталій". Якось натрапив в інтернеті на ось таку картинку:

1479595071110344343.jpg

На собі переконався у наявності такого механізму на деякому етапі життя, очевидно, що природа явно за тих, хто розвивається і проти тих хто ні.

До речі, вона пояснює "Як же мене все дістало", котре знайоме певно багатьом з нас, і знову ж таки, з суб'єктивних спостережень, пояснює чому деякі індивіди починають це "приглушувати" алкоголем, після цього скочуються у бездну якщо не пощастить вибратись...

Опубліковано
В 24.01.2017 at 11:25, jack74 сказал:

апять 25... Так КОМУ вигідніше? 

Вигідніше суспільству :unsure:

Так як, в загальному, зростає продуктивність праці

Опубліковано

продуктивність праці не зростає, так як одна пара рук може робити ОДНУ роботу, а не 10 одночасно. Від того, що я вмію ремонтувати двигуни автомобіля, прокладати електропроводку, я не почну краще програмувати чи ремонтувати мобільні телефони. Чи більше.

Так що суспільству пофіг.

Начальнику - добре, звичайно. Особливо, якщо він платить тобі невелику зарплатню ОДНОГО спеціаліста, а ти виконуєш роботи декількох.

Опубліковано

Один мій знайомий - катається по Європі, займається реставрацією, іншими словами ремонтами, каже, що закордоном і спеціалісти себе непогано почувають.

Опубліковано
44 минуты назад, HWman сказал:

Один мій знайомий - катається по Європі, займається реставрацією, іншими словами ремонтами, каже, що закордоном і спеціалісти себе непогано почувають.

Так закордоном якраз спеціалісти себе краще почувають ніж універсали.

Опубліковано
10 часов назад, nickel сказал:

Так закордоном якраз спеціалісти себе краще почувають ніж універсали.

Саме тому я і затіяв опитування у борд-комюніті.

Мені стало цікаво чи вважають за норму наші люди, що інколи один робітник може заміняти 5-ро чоловік.

Опубліковано
36 хвилин тому, HWman сказано:

Саме тому я і затіяв опитування у борд-комюніті.

Мені стало цікаво чи вважають за норму наші люди, що інколи один робітник може заміняти 5-ро чоловік.

jack74 правильно підмітив, що для шефа вигідно тримати працівника, який и швец, и жнец и на дуде игрец, але точно, що краще роботу за людину, що спеціалізується на цьому, не виконає, бо деякі навики з'являються лише зі стажем.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...