Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 хвилин тому, Ukrainec сказано:

В мене й так було не холодно

7 хвилин тому, Ukrainec сказано:

а ще цього року утеплився

8 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Тому мені аж ніяк не цікаво...

"В мене" / "Я" / "мені".  - егоцентризм. Весь світ навколо тебе. Всі інші тебе не гребуть?

А як бути пенсіонерам, пенсії яких ледь вистачає на ліки, їжу і квартплату?  І в них немає змоги "клаптиково" утеплитися. Навіть на металопластикові вікна немає як відкласти.  Як їм грітися?  електрообігрівачем? Палити газ?

Тупо постійно ходити одягненими? ЧИ пукати?
А як бути із дітьми?  Помив дитину, ну згоден, шкарпетки, піжама і т.д. І стояти цілу ніч?, а раптом розкриється?

Я ха економію, але в розумних  межах.  Принцип розумної достатності.

(Вангую, зараз з'явиться Діфото і буде вставляти картинки із середньою температурою в квартирах, і будинках по Європі і світу. )

• Відповідей 315
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
16 хвилин тому, Zheny@ сказано:

"В мене" / "Я" / "мені".  - егоцентризм. Весь світ навколо тебе. Всі інші тебе не гребуть?

А як бути пенсіонерам, пенсії яких ледь вистачає на ліки, їжу і квартплату?  І в них немає змоги "клаптиково" утеплитися. Навіть на металопластикові вікна немає як відкласти.  Як їм грітися?  електрообігрівачем? Палити газ?

Тупо постійно ходити одягненими? ЧИ пукати?
А як бути із дітьми?  Помив дитину, ну згоден, шкарпетки, піжама і т.д. І стояти цілу ніч?, а раптом розкриється?

Я ха економію, але в розумних  межах.  Принцип розумної достатності.

(Вангую, зараз з'явиться Діфото і буде вставляти картинки із середньою температурою в квартирах, і будинках по Європі і світу. )

Ти блін щось плутаєш? Я ж не звернення в луцьктепло пишу щоб опалення не вмикали, а лише висловлюю свою особисту думку на хфорумі! 

Опубліковано

Ще побуду трішки нудним:

Цитувати

чим заможніша країна тим більш заощадливими є її громадяни чи навпаки - країни, в яких жителі більш відповідально відносяться до енергозбереження, є заможнішими.

Джерело: http://texty.org.ua/pg/news/textynewseditor/read/57879/U_bagatshyh_krajinah_bilshe_jekonomlat_teplo_seredna

Опубліковано
Опубліковано
56 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Я ж не звернення в луцьктепло пишу

1 година тому, Ukrainec сказано:

аби раніше не дали коли плюсова температура буде на вулиці.

тобто +2 то добре - не потрібно тепла включати , ще можна напукати! ?

Є норми, згідно яких вмикають тепло, і цим нормам повинні міські мужі і не мужі керуватися.

Цитувати

Раніше початком опалювального сезону було 15 жовтня, а закінченням — 15 квітня.

До цих днів комунальні господарства закінчували підготовки та ремонт і були повністю готові до подачі тепла.

Однак цей варіант виявився невигідним: адже зима могла наступити вже у вересні, а тепло — в березні, що коригував і сама опалення.

У 2006 році був прийнятий закон, що передбачає більш гнучкі терміни опалювального сезону, які залежали від температурного режиму:

• опалення вмикають, коли середньодобова температура за 5 діб не перевищувала +8 градусів;
  • опалення відключають, якщо цей показник перевищує +8 градусів.

Опубліковано

Цим текстом:

2 годин тому, Ukrainec сказано:

Ну не вже хтось змінив наказ кабміну від мохнатого року, який обумовлює норми для середніх широт???

я цей закон і мав на увазі:

15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Раніше початком опалювального сезону було 15 жовтня, а закінченням — 15 квітня.

До цих днів комунальні господарства закінчували підготовки та ремонт і були повністю готові до подачі тепла.

Однак цей варіант виявився невигідним: адже зима могла наступити вже у вересні, а тепло — в березні, що коригував і сама опалення.

У 2006 році був прийнятий закон, що передбачає більш гнучкі терміни опалювального сезону, які залежали від температурного режиму:

• опалення вмикають, коли середньодобова температура за 5 діб не перевищувала +8 градусів;
  • опалення відключають, якщо цей показник перевищує +8 градусів.

Все решта тобою гіперболізована лірика :) 

Опубліковано
1 хвилина тому, Ukrainec сказано:

Цим текстом:

Я говорив про інший текст.

з твоїх слів вийшло - мені пофіг, я утеплився, можуть і не включати.

Опубліковано
1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

Я говорив про інший текст.

з твоїх слів вийшло - мені пофіг, я утеплився, можуть і не включати.

:)

83.jpg

Опубліковано
17 годин тому, Cherman сказано:

Раз ти вирішив побути трішки нудним, то порівняй ще якість харчування, одягу і рівень медицини в заможніх країнах та Україні.

все відповідно до продуктивності і ефективності праці в, нас і в них...

Опубліковано
37 хвилин тому, Масяня сказано:
Цитувати

"Ця оплата рекомендованого авансу за послугу з централізованого опалення жодним чином не вплине на надання чи розмір субсидій та пільг", - йдеться в повідомленні.

У минулому році була така ж історія. Платіж не є обов'язковим, так що платити наперед чи ні - це вже особиста справа кожного.

Опубліковано
33 минуты назад, Dante сказал:

Відключитися від послуг Луцьтепла можна в квартирному будинку ?

Теоретично можна, але практично - "?".

І навіть відключившись від них, платитимеш за "стояки".

Опубліковано
45 хвилин тому, vaz75 сказано:

Теоретично можна, але практично - "?".

І навіть відключившись від них, платитимеш за "стояки".

Знаю варіанти коли відмовились і не платили, бо при винесені стояка поза квартиру тепловтрати будуть більшими ніж залишити так як є.

Опубліковано

На мою думку блага вже треба давати коли холодно, а не чекати коли буде дубарь, діти пенсіонери і так далі, так що я б сам не проти був того щоб опалення почалось.

А то вже задумують включати обігрівача що вийде одне на одне з опаленням, може й європа привилка мерзнути та в піжамах спати задля економії, а я не хочу економити бо аптека вийде дорожче чим те що включать опалення.

Моржом бути це класно звичайно але якось не хочеться.

Опубліковано
37 хвилин тому, MACCEN сказано:

аптека вийде дорожче чим те що включать опалення.

цю думку я намагаюся донести до де-кого уже давно.

Але ж не виходить, люди починають фантазувати про комфортні 18-21°С.

Розказувати про те, що потрібно щось там робити, утепляти і т.д.

Опубліковано
17 часов назад, Serpent сказал:

У минулому році була така ж історія. Платіж не є обов'язковим, так що платити наперед чи ні - це вже особиста справа кожного.

У мене переплата за опалення висить з минулого опалювального сезону близько тисячі гривень.
Така переплата у багатьох лучан. То ж як Луцьктеплу не соромно просити ще й аванс?????

Опубліковано
1 час назад, Ivanna сказал:

У мене переплата за опалення висить з минулого опалювального сезону близько тисячі гривень.
Така переплата у багатьох лучан. То ж як Луцьктеплу не соромно просити ще й аванс?????

зажралося Луцьктепло

Опубліковано
9 часов назад, продавець111 сказал:

зажралося Луцьктепло

Вивісили на будинках списки боржників по теплу. В моєму будинку (180 квартир) 20 боржників мають заборгованість від 5000 до 52000. Луцьктепло сподівається, що сумлінні платники скинуться і перекриють цю недостачу????? А слабо їм судитися з такими боржниками????? Виселяти їх..... Щоб дали можливість жити іншим в теплі і без перебоїв з гарячим водопостачанням.  На Волині є повно закинутих хат. Не хочуть платити - ніхто в міських квартирах їх не тримає.

Опубліковано
20 часов назад, Ivanna сказал:

Вивісили на будинках списки боржників по теплу. В моєму будинку (180 квартир) 20 боржників мають заборгованість від 5000 до 52000. Луцьктепло сподівається, що сумлінні платники скинуться і перекриють цю недостачу????? А слабо їм судитися з такими боржниками????? Виселяти їх..... Щоб дали можливість жити іншим в теплі і без перебоїв з гарячим водопостачанням.  На Волині є повно закинутих хат. Не хочуть платити - ніхто в міських квартирах їх не тримає.

в мене наприклад років 3 тому заборгованість була 5000 гривень.небуло чим платити.зараз потрохи погасили.в багатьох людей нема чим платити.ще й Луцьктепло реконструкцію старих боргив робити не сильно хоче.місяць треба ходити шоб зробили.дехто за такий сервіс платити з принципів не хоче платити..в мене того року на перши морози  вікна в квартирі з середини на половину були покриті льодом товшиною біля 3 мм.розмерзлися протягом тижня опалення.

Опубліковано
В 05.10.2017 в 15:44, продавець111 сказал:

в мене наприклад років 3 тому заборгованість була 5000 гривень.небуло чим платити.зараз потрохи погасили.в багатьох людей нема чим платити.

Є нормальні власники, не сперечаюсь. Прагнуть погасити борг. А є ж такі, що горілку п'ють і за житло не платять. Ще й у квартирі неповнолітня дитина, якою та алкашка прикривається... В Росії вже б давно дитину забрали в дитбудинок і тоді щось би вирішилося з боржницею. 

Опубліковано

Звернення про стягнення єдиного житла боржника не задовольняється, якщо сума, що підлягає стягненню, не перевищує десяти розмірів мінімальної заробітної плати (32000 грн). Якщо ж перевищує, то житло боржника під загрозою – на нього можуть накласти арешт і продати.
В Україні практично не застосовується практика конфіскації житла громадян за комунальні борги. Про це заявили в Міністерстві юстиції України. "Чинне в Україні законодавство гарантує захист права людини на житло, яке закріплене в Конституції України. Зокрема, Закон " Про виконавче провадження " забороняє забирати єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій воно розташоване", - пояснюється в повідомленні. "У той же час, з метою захисту прав дітей, чинним законодавством заборонено відчуження нерухомого майна, в якому зареєстровані неповнолітні. У таких випадках необхідний попередній дозвіл органів опіки та піклування"
Період, за який кредитор має право стягувати борг, у тому числі за послуги ЖКГ, визначається терміном позовної давності. Тобто якщо у вас є борг за чотири роки, то стягнути його можна тільки за останні три.

Опубліковано

Володимир Гройсман спростував заяви голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та співголови фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, що в тих українців, які не можуть заплатити за комунальні послуги, відбирають квартири.

«Хочу сказати русізмом: типун вам на язик», — сказав прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман підкреслив, що в Україні за несплату житлово-комунальних послуг ніхто ні в кого житло не забиратиме:

«А не дай Бог, хтось дозволить собі простягнути свої брудні руки до українських громадян, які живуть у своїх помешканнях, використовуючи борги за житлово-комунальні послуги, ми по цим брудним рукам, як уряд України, дамо і захистимо кожну українську родину».

Українців не виселятимуть із домівок через борги за житлово-комунальні послуги. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. "Був хоч один випадок, коли за несплату житлово-комунальних послуг виселили якусь родину? Давайте перестанемо лякати людей цими питаннями", – сказав він. Міністр порадив громадянам писати заяви на отримання субсидій або брати державну допомогу на заходи з енергоефективності і таким чином заощаджувати гроші.

А ще перед цим, 16 серпня цього року Міністр юстиції України Павло Петренко спростував поширені в ЗМІ та соцмережах чутки про те, що начебто за новим законом в українців можуть конфіскувати житло за несплату комунальних послуг.

Про це заявив Петренко в ефірі одного з телеканалів.

"Ніхто не позбавлятиме українців власності за несплату комунальних послуг. Це черговий міф", - заявив Петренко.

Міністр також наголосив, що завдяки системі субсидій питання про несплату комунальних послуг, а отже, і вилучення житла, взагалі не стоятиме.

"Без рішення суду в принципі не можна забрати у когось приватну власність. За допомогою системи субсидій та підвищення рівня життя українців :) ми взагалі знімемо питання несплати за комунальними тарифами", - підсумував Петренко.
http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2431

Опубліковано
1 hour ago, Ukrainec said:

Тобто, платити за комунпослуги втрачає будь який сенс...

Вирішення цієї проблеми вже давно запропонував найкращий європейський прем'єр:

podborka_683_38.jpg.adf55396e3958589e8c485ad0c0468ad.jpg

Опубліковано

в США споживачі, замість звичної нам квартирної плати, вносять податок на житло. Він сплачується раз на рік і становить 13% від вартості квартири або будинку. Оплата відбувається автоматично: гроші раз на місяць знімаються з банківського рахунку. Але, якщо американець не платить (зазвичай платять до 5 числа) - спочатку з нього стягують штраф (від $ 25 до $ 50 за кожен день несплати). А, якщо гроші не внесені до 15-го числа - виселяють з квартири.

Не менш цікавий підхід боротьби з боргами обрали в Польщі. Хто не платить за комунальні послуги, повинен бути готовий до того, що в будь-який момент до нього під один дах можуть підселити незнайомців. Вперше у Польщі таке покарання вирішили застосувати до мешканців чиновники з містечка Крапковіце (Krapkowice, Опольське воєводство). Перші повідомлення боржникам вже розіслані. З документа вони дізналися, що через несплату за комунальні послуги їх включили в «Програму підселення інших боржників». Це означає, що незабаром їм доведеться ущільнитися і розділити житло з незнайомими людьми, повідомила газета «Nowa Trybuna Opolska». Ідея виявилася надзвичайно ефективною. Коли частина боржників дізналася, яка доля їх чекає, вони запанікували і негайно звернулися в муніципальні служби: що їм зробити, щоб скасувати це рішення. Відповідь була короткою: погасити заборгованість.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...