Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, flashmax сказано:

моя думка: замутити там чисто продуктовий + сувенірний ринок, з  дизайном під старовину

ті селян що продали "продукти" захочуть скупитися "госптоварами" їм на інший ринок їхати?

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
35 минут назад, Ukrainec сказал:

Хороша думка, забери перепроданців-хламушників, а люди з сіл своєю присутністтю створять колорит "старовини" :)

Так эти перепродаваны и стоят для селян.

Опубліковано
12 годин тому, MANJAK11 сказано:

Але кого там цікавлять якісь там підприємці, які лопатою щоденно гребуть гроші і нічого не роблять

То на власному прикладі думка закралася? Сарказм стер навмисно, так гарніше дивиться :D

Опубліковано
16 часов назад, Savage сказал:

На ринку біля Кромберга є і площа, і зручний доїзд. Покупці теж нікуди не зникнуть. Оскільки, той, хто хоче щось купити саме на базарі, піде саме на базар, а не в супермаркет.

Мова про перенесення ринку йде досить давно (точно не місяць, і не рік), але ж самі базарники і гальмують цей процес.

Тобто базарник "сидить десь вперто,  бо він там до цього сидів" і не бажає перебиратися в благодатне місце для торгівлі?
Мій знайомий базарник, як тільки з'явився ринок на Кромбергу, встановив там контейнер понад 22 м кв. Благо, ВЛАСНИК РИНКУ "НОВИЙ" В ПЕРШИЙ РІК НЕ БРАВ ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ.
В результаті через рік підприємець вже мусив здати контейнер в оренду, а ще через рік шукати нового орендаря. Новими орендарями стали підприємці "кавказької національності". Що зараз із тим контейнером, мені не відомо.
Читала десь також, що підприємці з самого ринку уходять, бо перед самою прохідною Кромберга більш підприємливі особи розвинули жваву торгівлю з машин.
До слова, це до теми про те, що підприємці шукають кращі місця, а не сидять десь вперто. Власники машин собі торгові місця знайшли біля самісінької прохідної і начхали на "найпристосованіший для торгівлі у світі" ринок.

Опубліковано

І я вставлю свої п'ять "копійок".

Базар/ринок стагнує як і ринок в цілому. Контейнери закривають, їх продають та здають в оренду, але безрезультатно (ніхто не захоче вкладати ~5000$ в ринок який можуть закрити з дня на день). Хоч і ринок не найкраще місце для торгівлі, але і там є свій клієнт і їх також варто враховувати.

Підприємці тримаються до останнього за свою "точку", бо іншого вони не бачать. Альтернатива Нового ринку біля Кромберга - це сумнівна альтернатива. Це можна було б робити там де більшість людей мають власне авто. А робити дві пересадки на маршрутному таксі мало хто захоче, да і важко буде.

Який би "брудний та вонючий" ринок не здавався, але там працюють багато людей і платять податки між іншим. І "чисте та хороше" бажання зробити Луцьк чистішим та гарнішим зводиться до того, що дехто (місцеві депутати) захотіли скористатись цим для власного збагачення і їм байдуже на їхній електорат (нас з Вами) і "плювати" хотіли вони на людей. Знести контейнери побудувати платну стоянку з "космічними" цінами або ТЦ в якому будуть тільки міжнародні бренди, бо за таку оренду "базарник" не піде. Це буде гарно та чисто, але якою ціною.

Треба пам'ятати і про інших людей. Інакше Вам все вернеться.

Опубліковано

Перенесення ринку і будівництво там стоянки, є оптимальним рішенням. Тоді можна і центр для авто закрити, і штрафувати на ліво - на право, бо вже не відмажешся, що авто немає де припаркувати.

Цитувати

Який би "брудний та вонючий" ринок не здавався, але там працюють багато людей і платять податки між іншим.

Один працівник кромберга платить податків як тих 2-4 підприємця, а на кромберг і інші підприємства завди потрібні працівники ;) так що вигідніше таки їх просто закрити :) 

Опубліковано

Вміють в нашій країні роздувати проблему з нічого і потім за дурні бабки її "рішати" роками.
Адекватні податки та штрафи в комплекті з обов'язковим касовим апаратом :) вирішать проблему усіх замучених важкою працею базарників.
Та навіть робота податківців цю проблему давно б вирішила, якби вони слідкували за дотриманням законів а не за набиванням власних кишень.

Опубліковано

Давайте знесем нах.. ринок пох. на підприємців. Нехай на якихось заводах вкалують або в Польщу їдуть. Пофіг на Україну. Головне, щоб мені добре було!

Опубліковано
46 минут назад, Кирило сказал:

Давайте знесем нах.. ринок пох. на підприємців. Нехай на якихось заводах вкалують або в Польщу їдуть. Пофіг на Україну. Головне, щоб мені добре було!

О, які гучні слова)). А що, купи-продай, то вже вся Україна (хоча по кількості продавців-підприємців, перекупів, спекулянтів, бариг, можна так і подумати) ? І на заводах люди працюють і щось виробляють. Це що, вже стидно на заводі працювати, робити щось своїми руками? І на рахунок Польщі - так ті ж підприємці, за яких ти тут печешся, і ганяють в ту Польщу за товаром, піднімаючи їх економіку.

Опубліковано
4 hours ago, Кирило said:

Старий ринок в теперішньому вигляді можна вилікувати лише нах.знесенням. Він там не потрібен і якщо його прибрати то ніхто про те не пошкодує окрім лінивих продавців, котрі не дбають про варіанти і надіються що нічьо там не поміняється. 
Я б там поляну з травичкою хотів би бачити, але того теж не буде.
Стоянка для центральної частини міста більш доречна і необхідна. І вона доречі потрібна більшій кількості людей та і місту вцілому.
А базарникам ніхто не обіцяв що вони там вічно сидітимуть. Чи ти отак за всіма плачишся коли фірма закривається і їх скорочують ?

Опубліковано

За останнфх 5 років був там 2 рази, так само і люди з мого кругу спілкування. Навіть проїжджати там не стараюсь бо вважаю, що то шанхай. 

Опубліковано

А яка абалдєнна стоянка замість ЦУМу була б , ммммм......

7 часов назад, Соромітник сказал:

Адекватні податки та штрафи в комплекті з обов'язковим касовим апаратом :) вирішать проблему усіх замучених важкою працею базарників.

нічо нічо, в ІТ теж поле не пахане відносно податків :) я навіть знаю, куди вам касовий апарат, для більшого ефекту, вставити можна :) 

Опубліковано
3 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

нічо нічо, в ІТ теж поле не пахане відносно податків :) я навіть знаю, куди вам касовий апарат, для більшого ефекту, вставити можна :) 

так ІТ нічого і не роблять, клацають собі кнопками і все

Опубліковано
7 minutes ago, MANJAK11 said:

собі встав :) зо два влізе
а про ІТ то я давно казав що якби у нас влада ну хоч трішки адекватна була б і не така патріотично-злодійкувата – не було б проблем з бюджетом
вже навіть бацька зрозумів де майбутнє, а наші по привичці дєрєбанять порти і важку промисловість

Опубліковано

Віддали б у приватну власність землю під торговими місцями тим людям, що там працюють :unsure:.

Проблем зразу стало б менше, і вирішувались би простіше - хоче хтось на місці ринку гарну полянку, - скупив землю в базарників та й зробив, що душа забажає ;)

Опубліковано
5 минут назад, Harvester сказал:

Віддали б у приватну власність землю під торговими місцями тим людям, що там працюють :unsure:.

Проблем зразу стало б менше, і вирішувались би простіше - хоче хтось на місці ринку гарну полянку, - скупив землю в базарників та й зробив, що душа забажає ;)

ага, щаз . То страшний сон можновладців. По договору, адміністрація ринку без пояснення причин, в разі потреби, за два тижні, може дати копня в сраку любому підприємцю, або  перемістити в любу точку ринку. Принаймні на Варшавському такий договір був, не знаю, як на Старому. А ти кажеш - землю в приватну власність.

Опубліковано
21 час назад, mitsik сказал:

Отож бо й воно. Крім підприємців є ще десятки тисяч інших жителів міста.

Крім підприємців та інших жителів міста, є ще десятки тисяч волинських селян та сотні фермерів нашої Волині.

Опубліковано
21 час назад, Ukrainec сказал:

Перенесення ринку і будівництво там стоянки, є оптимальним рішенням. Тоді можна і центр для авто закрити, і штрафувати на ліво - на право, бо вже не відмажешся, що авто немає де припаркувати.

Один працівник кромберга платить податків як тих 2-4 підприємця, а на кромберг і інші підприємства завди потрібні працівники ;) так що вигідніше таки їх просто закрити :) 

Тим 2-4 підприємцям, можливо, лишилося 2-4 роки до пенсії і податки, необхідні для отримання хоча б мінімальної пенсії, вони сплачують, інакше ніяк. Лиши їх зараз роботи хоча б на три місяці - і все, людина в 60 років пенсії не отримає, а буде калатати до 63-65 років.

Опубліковано
8 хвилин тому, Ivanna сказано:

Тим 2-4 підприємцям, можливо, лишилося 2-4 роки до пенсії і податки

2-4 підприємці мають тримати в заручниках все місто? :blink:

Опубліковано
18 часов назад, Юріч сказал:

І на заводах люди працюють і щось виробляють. Це що, вже стидно на заводі працювати, робити щось своїми руками?

15 часов назад, Соромітник сказал:

Старий ринок в теперішньому вигляді можна вилікувати лише нах.знесенням. Він там не потрібен і якщо його прибрати то ніхто про те не пошкодує окрім лінивих продавців, котрі не дбають про варіанти і надіються що нічьо там не поміняється. 

Ті продавці вже такого віку, що жоден завод не візьметься їх навчати нових професій. А пенсійний вік для жінок вже збільшено до 60 років. І що робити тій одинокій міській жінці, в якої ні дачі, ні села, ні доходів від підприємницької діяльності? За що їсти? Чим за комуналку платити? Чим віддавати кредити?
Вішатися? 

Опубліковано
13 часов назад, Такер сказал:

За останнфх 5 років був там 2 рази, так само і люди з мого кругу спілкування. Навіть проїжджати там не стараюсь бо вважаю, що то шанхай. 

А торгові агенти, фермери, прості селяни, міські пенсіонери там бувають овер 100 разів у рік.

Опубліковано
10 минут назад, case_l сказал:

2-4 підприємці мають тримати в заручниках все місто? :blink:

І область. Персонально Ігоря Петровича.

Опубліковано
4 минуты назад, mitsik сказал:

Я обома руками за селян. Тільки от срані підприємці і адміністрації вже майже витіснили їх з усіх ринків.

Обороти продавців і постачальників продуктової групи Старого ринку аж ніяк не порівняти з оборотом продавців і постачальників ниток-лампочок.
"Ты суслика видишь? Нет? А он есть!" (с)
Якщо ти не знаєш, звідки по ту сторону прилавка беруться десятки ящиків полуниць, ранньої капусти, печериць, чорниць, картоплі, огірків, цибулі - можу поспівчувати. Ринок - не тільки продавці, а й виробники.
Наші, українські.
Так що давайте не забувати й про тих волинян-виробників, працю яких нам не видно і які залишилися "за кадром". Працю дрібнороздрібних фірм тощо.

Опубліковано

До чого взагалі ця мова. В Луцьку щодня закриваються компанії і звільняється купа людей. Шото я не бачив мітингів під кожним офісом де когось скоротили. А там теж люди, пенсіонери і т.п. В багатьох кредити і діти.
І нічьо, живуть якось далі.
А купка базарників мозок виймає всьому місту бо іпать виявляється вони як депутати "неприкосновєнні". Без них бюджет не зведеться і село вимре.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...