Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Скажіть , а скільки в середньому йде споживання газу на сім'ю з 3 людей (2 дорослих та маленька дитина) якщо є газова колонка та газова плита?

Я вже починаю думати чи є смисл переходити на бойлер і демонтувати газову колонку. За цей місяць получилось 40 кубів газу як на мене то дуже багато.

В середньому було 30 кубів, і я вже починаю думати чи то лічильник бреше чи це реальні цифри.

Опубліковано

Цифра реальна. В мене повністю аналогічно. Дуже багато йде на миття посуду, бо для колонки потрібно включати певний напор води.

Опубліковано
2 часа назад, Yava сказал:

Цифра реальна.

3 часа назад, Electronshik сказал:

чи є смисл переходити на бойлер і демонтувати газову колонку.

Бойлер додатково можна поставити. А далі побачите.

• Подобається 1
Опубліковано
3 годин тому, Electronshik сказано:

Скажіть , а скільки в середньому йде споживання газу на сім'ю з 3 людей (2 дорослих та маленька дитина) якщо є газова колонка та газова плита?

Я вже починаю думати чи є смисл переходити на бойлер і демонтувати газову колонку. За цей місяць получилось 40 кубів газу як на мене то дуже багато.

В середньому було 30 кубів, і я вже починаю думати чи то лічильник бреше чи це реальні цифри.

реальні, реальні. Колонки немало жеруть. Але бойлер теж не з повітря тепло тягне, електрики потягне немало. Може навіть одне на одне вийти. Хіба що багатозоновий лічильник, величезний бойлер і щоб вночі грів.

А демонтовувати не треба, якщо є можливість лишити і паралельно поставити бойлер. Тоді, просто, ти можеш сам вже керувати, що і коли більше "палити".

В мене так і є, і колонка, і бойлер.

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано

В мене також колонка плюс 30-літровий бойлер. Вмиваємося, миємо посуд з бойлера, експрес душ також можна. Без бойлера було 30-45 м3 газу на місяць.

Опубліковано
22 часа назад, rl72 сказал:

ні, про тих, хто офіційно не працевлаштовується, а отримує субсидії

Яке у вас вибіркове почуття справедливості. :)

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
1 година тому, nickel сказано:

Яке у вас вибіркове почуття справедливості. :)

Ну так, бо ж про високі тарифи плачуться ті хто працювати не хоче)

Опубліковано (змінено)
1 година тому, Юріч сказано:

Та щоб в тебе тіпун на язику виліз таке говорити. Моя дружина пахає на своїй роботі зранку до смеркання, плюс у вихідні майже постійно у роботі. Ганяє по місту маршруткою, щоб гроші заробити, офіс знімає - заплати, плюс налоги, виходить на руки біля 8 тис.грн. В нашій квартирі прописана вона з двома нашими дітьми. За квартиру платимо зимою чуть більше 3700 грн, літом біля 2000 грн. От прикинь, що вона немає чоловіка, адже я не прописаний в квартирі і при оформлені субсидії, мене якби нема. То вона працювати не хоче? Вона не ниє, просто офігіває з цієї політики влади.

Бідні-нещасні, зараз суко розплачусь. На машину вистачило, на подорожі Європою теж, на мобілки недешеві.

Не вистачає на комуналку. То хай друдина оформить субсидію, підприємцям теж можна.

А взагалі-то я чітко писав про хитрожопих, які офіційно не працюють, і користуються субсидіями. Нелагальні іх доходи ж тут якби ні при чому (до субсидії )

Змінено користувачем rl72
Опубліковано
14 хвилин тому, Юріч сказано:

Мені твоя жалість до одного місця. Ти хтів би, щоб нам тільки на комуналку  і на гречку хватало?Субсидію оформляли, дали на рік, але потім розумна влада ввела якийсь там закон, поправки, хрєн його знає, і субсидію зняли через рік. А машина і подорожі, то мій заробіток. Я говорив про те, якщо б дружина була одна з дітьми, хоча для субсидії вона і є одна з дітьми.

І ти чітко писав не тільки про хитрожопих, а і 

@Юріч, ти ж вище по сторінці навіть пост @nickel лайкнув, де він моє визначення процитував.

Ага, то твій заробіток, і на доходи сімі він не впливає)

Опубліковано (змінено)

@Юріч, яким чином співвідносяться  "тих, хто не хоче працювати" і твоя дружина?

Змінено користувачем rl72
Опубліковано
В 29.04.2018 в 13:35, Dima4s сказал:

цікаво що робити тим хто доглядає за хворими/літніми. Це ж виходить вони безробітні і стати на облік не можуть б опо суті в них є справа яка займає весь час

Наскільки я знаю, вони отримують за це мізерний дохід (колись це було порядку 320 гривень), який до пори до часу їм і враховувався в розрахунках субсидії. З рік тому їм стали рахувати дохід для призначення субсидії - два прожиткових мінімуми. Зараз, можливо, це буде три ПМ...:( Теж турбує це питання, бо мамі, яка проживає з непрацюючим братом, який п'є, скоро буде 80 років.

Опубліковано
2 годин тому, Юріч сказано:

Моя дружина пахає на своїй роботі зранку до смеркання, плюс у вихідні майже постійно у роботі. Ганяє по місту маршруткою, щоб гроші заробити, офіс знімає - заплати, плюс налоги, виходить на руки біля 8 тис.грн.

А можна взнати про її роботу (можна в ПП) . Я без стьобу, ну от чесно, може допоможу. Бо якщо це стартап, то 8 штук ще куди не йшло, а якщо вона дійсно так фігачить - треба шось робить.

Опубліковано
1 година тому, difoto сказано:

А можна взнати про її роботу (можна в ПП) . Я без стьобу, ну от чесно, може допоможу. Бо якщо це стартап, то 8 штук ще куди не йшло, а якщо вона дійсно так фігачить - треба шось робить.

Моя дружина до декрету працювала там же де і Лесной (lexx). То там такими зарплатами і не пахло ніколи. Є ще купа потрібних робіт де не платять такі гроші. Куди цим людям діватись?

Опубліковано
В 28.04.2018 в 20:39, volks сказал:

А що власне обурює? Не бачу нічого такого, щоб переживати.

Сім'я: пенсіонерка і не працюючий нарваний син - запійний алкоголік. Вони власники квартири в співвідношенні 1 до 2. Мати сидить як миша під віником, оплачує комуналку, годує сина, похмеляє і купляє курево. Досі на субсидію тому лоботрясу рахували два прожиткових мінімуми. Мати платила за квартиру, все більше і більше залазячи в борги перед сусідами. Раніше її пенсія, яку вона отримувала 14 числа, закінчувалася перед першим числом. Тепер після роздачі боргів сусідам і сплати комуналки в матері залишається 100 гривень. Мати ходить голодна та економить на ліках, які їй треба вживати щодня. Купляє найдешевші, від яких у неї маса побічних ефектів, від часткової глухоти до часткової втрати зору.  
Нововведення стосовно трьох прожиткових мінімумів вдарить не по непрацюючому сину-алкоголіку, а по матері-пенсіонерці. Субсидії просто не буде. Лишиться просто забити на квартплату, з чим старенька людина змиритись не може, бо навіть в кризові 90-ті роки за квартиру платила.

Населення є підданими держави, під захистом якої воно знаходиться. Згідно ліберальної концепції, що пояснює соціальне призначення і роль держави, завдання держави - забезпечення прав і свобод громадян.
В даному випадку держава порушує права громадян, які живуть під одним дахом з непрацюючою людиною, вважаючи непрацюючого апріорі скотиною, яка посміла здати пляшки і не задекларувати дохід, який враховується для отримання субсидії і тим самим прирікаючи членів його сім'ї на голодне існування.
Якби справді комуналка складала розумний відсоток доходу пересічної сім'ї.
Не потрібно було б взагалі системи субсидіювання.
В часи СРСР пенсія 109 рублів цілком дозволяла оплачувати комуналку в двокімнатній квартирі з пічним газовим опаленням 12 рублів, при тому і ЖЕКи мали нормальну матеріальну базу, і велося будівництво так званого "державного" житла...

• +1 7
Опубліковано
2 hours ago, sergkots said:

Куди цим людям діватись?

Як це куди? До @difoto підсобниками, робити роботу, якою:

On 14.11.2017 at 12:44 PM, difoto said:

якою ми нехтуємо або бридуємо.

І мати за це:

400 грн в день.

А якщо будуть старатись, то за рік можна:

в непрофесійній отраслі (будівництво, наприклад) можна заробити на стартап за рік. Якщо старатись, то 2-3 штуки баксів. На підсобних роботах.

От тільки я чомусь сумніваюсь, що твоя жінка чи Юріча піде стіни штробити до Діфото...

П.С. Тільки не смійтесь. Ну от не повезло, купила людина бракований китайський калькулятор)))

• Ха-ха 4
Опубліковано
13 часов назад, Ivanna сказал:

Сім'я: пенсіонерка і не працюючий нарваний син - запійний алкоголік.

Я, мабуть, напишу не дуже приємну річ, але держава не винна в тому, що мати виховала алкаша- лоботряса, якого тепер повинна похмеляти, годувати і купляти куриво.

13 часов назад, Ivanna сказал:

В даному випадку держава порушує права громадян, які живуть під одним дахом з непрацюючою людиною

А мені здається, що то непрацююча людина порушує права громадян, які з нею живуть.

• +1 3
Опубліковано
3 минуты назад, halcogen сказал:

Частково винна і держава..

Частково і зорі на небі не так зійшлися. Але отримувати субсидію, щоб було за що купувати бухло і куриво - це вища ступінь маразму.

• +1 4
Опубліковано (змінено)
1 час назад, volks сказал:

Я, мабуть, напишу не дуже приємну річ, але держава не винна в тому, що мати виховала алкаша- лоботряса, якого тепер повинна похмеляти, годувати і купляти куриво.

А мені здається, що то непрацююча людина порушує права громадян, які з нею живуть.

А хто сказав, що це мати виховала? Мужик 18 років був у шлюбі з жінкою на 9 років старшою за себе. Одружився після армії. З нею й призвичаївся до п'янки. Але ж вона ПРАЦЮВАЛА!
Батько його теж був алкоголіком, але працював до 70 років, маючи пристойну пенсію, спеціальність і посаду, не брав відпусток. Робота для нього була ВСІМ.

Стосовно тези про те, що непрацююча людина порушує права громадян, які з нею живуть,- так ніхто цього й не заперечує. Але при такій пенсії у матері вона не має змоги навіть за лікування сина в наркодиспансері заплатити.

Змінено користувачем Ivanna
Опубліковано
37 минут назад, volks сказал:

Частково і зорі на небі не так зійшлися. Але отримувати субсидію, щоб було за що купувати бухло і куриво - це вища ступінь маразму.

Навіщо була б субсидія в даній ситуації, якби описані вище події відбувалися деінде, наприклад, у Білорусі чи Польщі.

Опубліковано
9 минут назад, Ivanna сказал:

А хто сказав, що це мати виховала? Мужик 18 років був у шлюбі з жінкою на 9 років старшою за себе. Одружився після армії. З нею й призвичаївся до п'янки. Але ж вона ПРАЦЮВАЛА!
Батько його теж був алкоголіком, але працював до 70 років, маючи пристойну пенсію, спеціальність і посаду, не брав відпусток. Робота для нього була ВСІМ.

Стосовно тези про те, що непрацююча людина порушує права громадян, які з нею живуть,- так ніхто цього й не заперечує. Але при такій пенсії у матері вона не має змоги навіть за лікування сина в наркодиспансері заплатити.

От до цього я й веду, що потрібно боротися з причинами, а не з наслідками. Потрібно не родздавати субсидії алкашам і лоботрясам, а лікувати їх. Піднімати пенсії, зменшити ціну на газ. А роздали всім підряд. Працює в чорну - на тобі субсидію, отримує офіційно тільки мінімалку - на тобі субсидію і т.д. субсидія повинна бути лише для бюджетників і хворих, і крапка.

• +1 2
Опубліковано
8 минут назад, Ivanna сказал:

Навіщо була б субсидія в даній ситуації, якби описані вище події відбувалися деінде, наприклад, у Білорусі чи Польщі.

Цікаво в якій європейській країні при розрахунку розміру пенсії враховують витрати на бухло і сигарети для непрацюючого сина.

І, взагалі, навіщо та субсидія і пенсія. Потрібно зразу видавати таким пенсіонерам пенсію горілкою. А то раптом ще захоче потратити на продукти, а синок без бухла залишиться.

• +1 2
Опубліковано
13 годин тому, yu2007 сказано:

П.С. Тільки не смійтесь. Ну от не повезло, купила людина бракований китайський калькулятор)))

Друже, твій стьоб був би смішним, якби не був таким плоским. :)

Я маю власний досвід - після розлучення став майже бомжем, лишивши дружині бізнес, який вів 15 років, а собі залишив лише з десяток футболок і зобов'язання по оплаті навчання дитини. І якось не здох, уяви. І за дитину штуку євро на рік плачу, і за батьків комуналку. А міг би нити про несправедливу долю, збухатись і жити як чувак з посту Іванни.

А ще я навчився прокладати системи опалення і каналізації, кабеля всякі і своїми очима бачив, як працюють "професійні плиточники" (с) діфото :)

Так що про китайський калькулятор - то твої недолугі висновки лишай при собі. А ще краще - йди працювати :)

9 годин тому, Юріч сказано:

Роботу вона свою любить і навряд чи захоче міняти на іншу

З цього і потрібно було починати. Я теж пахав на двох роботах, щоб заробити на життя, а роботу, яку люблю - робив майже безкоштовно. Якщо улюблена робота приносить задоволення і є додаткові доходи ( чоловік/інший підробіток/дивіденди) - це круто.

• +1 2
Опубліковано
19 хвилин тому, Юріч сказано:

Роботу свою любить, але то не хоббі, це основна її робота

Найкраща робота - оплачуване хоббі. В еру інтернету є купа можливості кинути основну роботу і в якомусь фейсбучику продавати свої вироби з бісеру , наприклад :) Прикладів тому - вагон.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...