Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Система призначення житлових субсидій діятиме за новою схемою. Бланки заяви на оформлення субсидії та декларації надішлють у кожну оселю.

Так Кабінет міністрів України спростив процедуру оформлення субсидій. Відповідна постанова №106 (PDF) була прийнята під час засідання уряду в суботу, 28 лютого.

У Мінсоцполітики пояснили, як тепер діятиме система призначення житлових субсидій.

Мінсоцполітики розробило спрощену процедуру оформлення субсидій. Відповідні зміни презентував на засіданні Уряду Міністр соціальної політики Павло Розенко сьогодні, 28 лютого.

Представляючи відповідні зміни на засіданні Уряду, Міністр соціальної політики Павло Розенко наголосив, що реформування системи надання субсидій – одна з ключових реформ у соціальній сфері.

«За розрахунками, експертів сьогодні налічується близько 2,5 – 3 млн бідних сімей, які не можуть самостійно заплатити за житлово-комунальні послуги. Разом з тим, система субсидій зараз охоплює усього лише 1млн 100 тис сімей. Інша категорія людей - або не платить або вимушена економити на товарах першої необхідності , щоб сплачувати рахунки в повному обсязі», - сказав він.

За його словами, така ситуація склалася через недовіру людей до системи субсидій. «Це призводить до того, що лише третина сімей від тих, хто має право, користуються системою субсидій. Ми хочемо цю ситуацію змінити», - підкреслив Міністр.

Водночас він зауважив, що реформа системи субсидій сьогодні неможлива без злагодженої роботи місцевих органів влади. «Ми даємо сьогодні інструмент – простий і зрозумілий - і даємо фінансовий ресурс. Загалом на субсидії виділено рекордну кількість бюджетних коштів - 24,5 мільярдів гривень. Але наскільки ефективно цей механізм запрацює, залежить від того, як цю реформу втілять місцеві органи влади», - наголосив Павло Розенко.

Відповідно до основних положень прийнятої постанови:

· призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів, які будуть суттєво спрощені у порівнянні з тими, що були раніше, - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб);

· запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником (при цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій);

· кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії;

· підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення мають забезпечити виготовлення бланків Заяви та Декларації і доставку їх до споживачів разом з рахунками на оплату послуг;

· запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не опалювальний період як раніше;

· встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін);

· всі інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення;

· інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду (при цьому, заборонятиметься вимагати від заявників інші документи, ніж передбачені Положенням про призначення житлових субсидій);

· якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

· надаватиметься право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла.

звідси

ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати осіб для звернення за субсидією (форма на 1 аркуші).

Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

Кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії. Підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення мають забезпечити виготовлення бланків Заяви та Декларації і доставку їх до споживачів разом з рахунками на оплату послуг.

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій, крім здійснення одноразової дороговартісної покупки (на суму понад 50 тисяч гривень):

– наявність у власності двох житлових приміщень;

– наявність у власності двох автомобілів;

– наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;

– здача в найм житлового приміщення;

– здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не опалювальний період як раніше. Встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін).

ПОРЯДОК ЗВЕРНЕННЯ ЗА ЖИТЛОВОЮ СУБСИДІЄЮ

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

Для довідки: соціальна норма житла - 13,65 кв. м на одну людину + 35,22 кв. м на сім'ю. Соціальні норми на сім'ю з двох осіб: 62,52 кв. м житла, 130 кВт/год електроенергії на місяць і 1,6 куб. м гарячої води на одну людину.

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Документи для призначення субсидії можуть бути надіслані до місцевого управління праці та соціального захисту населення поштою. У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

qq.jpg

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

– спрощена заява (за встановленою формою на 1 арк.);

– спрощена декларація про доходи і витрати осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою на 1 аркуш).

Усі інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення.

Інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду. При цьому, заборонятиметься вимагати від заявників інші документи, ніж передбачені Положенням про призначення житлових субсидій.

ТЕРМІН ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням.

Для призначення житлової субсидії застосовуватимуться доходи за попередній календарний рік без урахування сплачених податків.

Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період автоматично. Для цього вони збиратимуть необхідну інформацію без звернення громадянина і протягом двох місяців з початку нового періоду прийматимуть рішення щодо призначення (непризначення) субсидії цим домогосподарствам та письмово інформують про прийняте рішення громадян, які зверталися.

ПОСИЛЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗАЯВНИКА ЗА НАДАНІ ВІДОМОСТІ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

Всі члени домогосподарства дають згоду на обробку персональних даних про сім'ю, доходи, витрати, що необхідні для призначення житлової субсидії. У разі зміни обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг) заявник зобов'язується у місячний термін повідомити орган соціального захисту населення.

Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов'язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

(тескт скопіпизтив у Волиньньюза)

Реформа системи надання житлових субсидій населенню в слайдах або в PDFі

КАЛЬКУЛЯТОР РОЗРАХУНКУ СУБСИДІЇ на сайті Мінсоцполітики (Орієнтовний розрахунок розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг)

Спрощена форма ЗАЯВИ про призначення житлової субсидії (з сайта Мінсоцполітики)

СПРОЩЕНА ФОРМА ЗАЯВИ.doc

Спрощена форма ДЕКЛАРАЦІЇ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (з сайта Мінсоцполітики)

СПРОЩЕНА ФОРМА ДЕКЛАРАЦІЇ.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 962
  • Створено
  • Остання відповідь

jack74, не зустрічалось тобі ніде чи пенсія працюючих пенсіонерів враховується?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... особо не переслуховував, не перечитував..

може тут що почуєш-вичитаєш

і Приклади розрахунку субсидії (вроді свіже, але актуальність я не аналізував)

Приклади розрахунк субсидії1.txt(перейменуй розширення файлу в xls, тобто щоб став "субсидії1.xls", тут табличка з формулами, бо інакше Борда не давала прикріпити), або та ж табличка, тільки в PDFі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до речі, якщо хтось вже отримав листа з бланками, чи може вже що пробував з поданнями заяв, відпишіться, будь-ласка, думаю, багатьом цікаво буде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в совбезі вісить папірець що зміни з травня, ніяких бланків заяв вони ще в очі не бачили. як бланки могли вже приходити людям,якщо там ще ніхто тих бланків не бачив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені все зрозуміло, крім розділу 2 в декларації про період доходу,з якого по яке число там має бути...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні був у "Собезі". По теперішніх правилах треба наступні документи(взято з корінця який видають у довідковому):

Заява; декларація; паспорти, коди всіх зареєстрованих;

будинкова книга;документ, що засвідчує право власності на житло;

Довідка про доходи; Акт на землю(оригінал і копію); квитанція.

Записатись можна на квітень.

Але з травня інші правила та інші бланки, швидше за все заставлять переробляти.

Вони, реально, не в курсі що і як буде, або прикидаються(я вже нічому не дивуюся).

От думаю, варто до травня рипатися чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А по тому папірчику не розпитував?:

1. "паспорти, коди всіх зареєстрованих" - "зареєстрованих" - це "приписаних"? Оригінали, чи достатньо копій?

2. "документ, що засвідчує право власності на житло" - засвідчує право власності подавача заяви чи на все житло? Наприклад, житло може бути поділене між власниками, а подавати заяву на субсидії може будь-хто з ПРОЖИВАЮЧИХ (зареєстрованих), які можуть бути власниками тільки частини.... Або взагалі навіть не власниками... А вони теж мають право просити Субсидію, принаймні так запевняв Розенко...

3. "довідка про доходи" - за який період? доходи подавача заяви чи всіх? А якщо пенсіонер/студент/безробітний? Для чого тоді Декларація?

4. "акт на землю" ... А це тут яким боком? А якщо в мене приватизована тільки хата, а земля ні, і, відповідно, нема в мене ніякого Акта?... Крім того, наскільки мені відомо, зара і на землю Актів не дають, а довідку про присвоєння кадастрового номеру (чи щось таке, ліньки зара шукати..)

5. "квитанція" -? що за квитанція?

"От думаю, варто до травня рипатися чи ні?" - певно ні, бо вони, якщо самі не в курсі, то будуть видумувати заморочки, щоб тебе тимчасово відфутболити... А вони, схоже, не в курсі, бо Розенко з Кулявлобом запевняли, що потрібно буде тільки Заява і Декларація, і нічого більше не мають права вимагати..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довідка про доходи для працюючих, розпитував тільки стосовно себе і дружини, з Жовтня. Акт на землю, я так зрозумів для тих у кого власні будинки.

Короче ждем. Гадати нема сенсу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А по тому папірчику не розпитував?:

1. "паспорти, коди всіх зареєстрованих" - "зареєстрованих" - це "приписаних"? Оригінали, чи достатньо копій?

2. "документ, що засвідчує право власності на житло" - засвідчує право власності подавача заяви чи на все житло? Наприклад, житло може бути поділене між власниками, а подавати заяву на субсидії може будь-хто з ПРОЖИВАЮЧИХ (зареєстрованих), які можуть бути власниками тільки частини.... Або взагалі навіть не власниками... А вони теж мають право просити Субсидію, принаймні так запевняв Розенко...

3. "довідка про доходи" - за який період? доходи подавача заяви чи всіх? А якщо пенсіонер/студент/безробітний? Для чого тоді Декларація?

4. "акт на землю" ... А це тут яким боком? А якщо в мене приватизована тільки хата, а земля ні, і, відповідно, нема в мене ніякого Акта?... Крім того, наскільки мені відомо, зара і на землю Актів не дають, а довідку про присвоєння кадастрового номеру (чи щось таке, ліньки зара шукати..)

5. "квитанція" -? що за квитанція?

"От думаю, варто до травня рипатися чи ні?" - певно ні, бо вони, якщо самі не в курсі, то будуть видумувати заморочки, щоб тебе тимчасово відфутболити... А вони, схоже, не в курсі, бо Розенко з Кулявлобом запевняли, що потрібно буде тільки Заява і Декларація, і нічого більше не мають права вимагати..

1. Прописаних та близьких членів сім'ї. Тільки оригінали. ( приклад. моя дружина прописана в батьків, її паспорт треба!)

2. Подати заяву може будь який прописаний. Документ про право власності да обьєкт обов'язковий.

3. Довідка за останніх 6 місяців. Всіх працюючих. Для пенсіонерів довідка не потрібна. Якщо подача в березні то з 10,14 по 02,15.

4. Якщо володієш землею то субсидія буде менша. Як розраховується хз.

5. Про сплату комуналки. Для перевірки прізвища власника. В мене було в обчислювалюному на маму(власник я). Прийшлось переоформлювати ті кляті договора луць тепло, газ, світло).

П.С. Подав в лютому.

Все прийняли, хоча. В мене 65 кв. В жінки у власності 39,9 кв (друга квартира). Скоро буде квитанція з субсидією, то побачимо.

Але є куча але:

- в лютому народилася доця, (3 лютого), 20 була прописана. Все нормально подав докі, вчора дзвонить пані з соц забезпечення і каже. За лютий вам буде нарахована субсидія на 1 люд, а щоб було в березні треба знову все подати (ВСІ ДОКІ!!!!!), так як у вас з березня 2 людини (я і доця). Сцука завтра піду знову подавати.

- прийшли робити акт опису майна. Звірила всі докі, написала в описі ( сучасний ремонт, холодильник БОШ, пралка Індезіт, комп Асус, кухня керамічна плитка, все решта ламінат). Добре що хоть незнає що таке венеціанська штукатурка :0016:

Я написав що це все БАГАТСТВО було мені подаровано разом з квартирою (акт дарування січень 2014р від мами) Я думаю це мене і спасло, так би не дали.

- Перевірили мою загранку, а там шенгенка на рік і 4 в'їзда по 1 дню в Поляндію. Написав що відрядження (посада менеджер, канає))))

- пішли перевіряти 2 квартиру (жінки) там живе її бабуся, але там все дуже скромно типу совдепа.

За декілька днів думаю будуть циферки :_04:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя мати передумала брати субсидію, каже що не буде платити повну комуналку і хай йдуть собі...а так типу візьмеш субсидію і будеш їм винен...Пішли вони в дупу, не можу зрозуміти чому за газ ЛІТОМ треба платити в 2 рази більше ніж зимою...і чого я за їхні заводи мушу сплачувати...все так задовбало...на вили їх...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По їхньому калькуляторі на сайті, субсидію треба буде давати чуть не кожній сім'ї. Точно буде якийсь нюанс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя мати передумала брати субсидію, каже що не буде платити повну комуналку і хай йдуть собі...а так типу візьмеш субсидію і будеш їм винен...Пішли вони в дупу, не можу зрозуміти чому за газ ЛІТОМ треба платити в 2 рази більше ніж зимою...і чого я за їхні заводи мушу сплачувати...все так задовбало...на вили їх...

Правильно, краще взагалі без квартири залишитися. Це, типу, куплю квиток і, назло кондуктору, піду пішки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя мати передумала брати субсидію, каже що не буде платити повну комуналку і хай йдуть собі...а так типу візьмеш субсидію і будеш їм винен...Пішли вони в дупу, не можу зрозуміти чому за газ ЛІТОМ треба платити в 2 рази більше ніж зимою...і чого я за їхні заводи мушу сплачувати...все так задовбало...на вили їх...

Правильно, краще взагалі без квартири залишитися. Це, типу, куплю квиток і, назло кондуктору, піду пішки?

А чого це я маю без квартири залишитись?Ми платили завжди комуналку, але це вже обдираловка якась, 80% людей не зможуть платити таку комуналку, що у всіх відберуть квартири?Як обоснують?Квартира приватизована хай йдуть нахер, можуть мені відключити газ, але квартиру забирати не мають права...І коли весь будинок вийде і дасть люлей тим хто прийде забирати і так повсемісно, то сумніваюсь, що вони щось заберуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чого це я маю без квартири залишитись?Ми платили завжди комуналку, але це вже обдираловка якась, 80% людей не зможуть платити таку комуналку, що у всіх відберуть квартири?Як обоснують?Квартира приватизована хай йдуть нахер, можуть мені відключити газ, але квартиру забирати не мають права...І коли весь будинок вийде і дасть люлей тим хто прийде забирати і так повсемісно, то сумніваюсь, що вони щось заберуть...

Усім адекватним дають субсидію. А в неадекватних, які від неї відмовляються, але й не будуть платити за послуги, через суд відбиратимуть житло. І будинок весь не вийде, бо нормальні люди отримають субсидію і ненормальних не зрозуміють. Законні підстави відібрати житло є.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) хоче зробити жорсткішими санкції для боржників за житлово-комунальні послуги, аж до вилучення квартир. Таку заяву зробила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська, повідомляє УНІАН. "На сьогоднішній день є закон про виконавче провадження, і досить широкий спектр впливу на неплатників ним передбачений. Передбачені стягнення в першу чергу на кошти боржника, на рухоме майно і більш того, 63-ою статтею цього закону передбачено вилучення вашої квартири, дому та вашої земельної ділянки", зазначила Хоцянівська.

http://dt.ua/UKRAINE...lo-167249_.html

Не розумію твоєї (з матір'ю) позиції. Не можеш оплатити комунальні послуги чи оплата відбирає велику частину доходу, то держава допоможе. Чому відмовлятися від допомоги? Каша в голові?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як там з субсидуванням ФОП?

Що вони можуть перевірити в податковій, якщо в звітах здаюця декларації по оборотах, а не доходах...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як там з субсидуванням ФОП?

Що вони можуть перевірити в податковій, якщо в звітах здаюця декларації по оборотах, а не доходах...

Щось мені здається що не бачити субстдії ФОПу.

2. Як щодо субсидії тим хто взагалі не працює ( і не стоїть в центрі зайнятості на обліку). Приписаний сам в своєму житлі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чого це я маю без квартири залишитись?Ми платили завжди комуналку, але це вже обдираловка якась, 80% людей не зможуть платити таку комуналку, що у всіх відберуть квартири?Як обоснують?Квартира приватизована хай йдуть нахер, можуть мені відключити газ, але квартиру забирати не мають права...І коли весь будинок вийде і дасть люлей тим хто прийде забирати і так повсемісно, то сумніваюсь, що вони щось заберуть...

Усім адекватним дають субсидію. А в неадекватних, які від неї відмовляються, але й не будуть платити за послуги, через суд відбиратимуть житло. І будинок весь не вийде, бо нормальні люди отримають субсидію і ненормальних не зрозуміють. Законні підстави відібрати житло є.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) хоче зробити жорсткішими санкції для боржників за житлово-комунальні послуги, аж до вилучення квартир. Таку заяву зробила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська, повідомляє УНІАН. "На сьогоднішній день є закон про виконавче провадження, і досить широкий спектр впливу на неплатників ним передбачений. Передбачені стягнення в першу чергу на кошти боржника, на рухоме майно і більш того, 63-ою статтею цього закону передбачено вилучення вашої квартири, дому та вашої земельної ділянки", зазначила Хоцянівська.

http://dt.ua/UKRAINE...lo-167249_.html

Не розумію твоєї (з матір'ю) позиції. Не можеш оплатити комунальні послуги чи оплата відбирає велику частину доходу, то держава допоможе. Чому відмовлятися від допомоги? Каша в голові?

Шановний, мені субсидія по калькулятору сівтить 120 грн, хай запхнуть собі в дупу ті копійки - підняли комуналку в скільки раз?Ти часом не чинуш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

san4ez1, А давай так шоб все виглядало прозоро. Циферкі які вводив в калькулято сюда.

А знизу цифиеркі фактичні ( я думаю що в багато кого офіційні і фактичні дуже відрізняються).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

san4ez1, А давай так шоб все виглядало прозоро. Циферкі які вводив в калькулято сюда.

А знизу цифиеркі фактичні ( я думаю що в багато кого офіційні і фактичні дуже відрізняються).

Батьки пенсіонери-мають 2100 разом.За 3-х кімнатну квартиру тепер треба буде платити 1800-2000 грн комуналки, мати постійно приймає ліки, які зараз коштують дуже дорого.В квартирі прописано 4 людини, брат живе в Харькові, я даю на комуналку 500 грн більше сам не можу, бо роботи мало і грошей не вистачає.В брата офіційна зарплата висока, тому субсидія виходить 120 грн, яке до дупи...з комуналкою в 2000 грн.Думаю все зрозуміло, що я хотів сказати і не потрібно називати когось не адекватними.Якщо Нікель грошей багато має і спроможний такі побори платити я за нього радий, але 80% людей не зможуть це роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дурите батьків вдвох з братом, а на світ жалієтесь

навскидку:

Вакансія для роботи у Польщі, на складах Теско (Tesko). На роботу потрібні чоловіки та жінки, віком від 20-45 років.

Вимоги:

- відсутність шкідливих звичок і хороша фізична форма;

- уважність, відповідальність, швидкість виконання завдань;

- вміння працювати в колективі.

ОБОВ'ЯЗКИ: упаковка, розфасовка овочів, фруктів,печива та іншої продукції;

Умови роботи в Польщі:

- без досвіду роботи;

- працювати 6 днів на тиждень (неділя - вихідний), 8-ми годинний робочи

800 дол. і офіційно мінус одна людина в квартирі. а брат з високою офіційною ЗП теж міг би по договору оренди в Харкові засвітитись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дурите батьків вдвох з братом, а на світ жалієтесь

навскидку:

Вакансія для роботи у Польщі, на складах Теско (Tesko). На роботу потрібні чоловіки та жінки, віком від 20-45 років.

Вимоги:

- відсутність шкідливих звичок і хороша фізична форма;

- уважність, відповідальність, швидкість виконання завдань;

- вміння працювати в колективі.

ОБОВ'ЯЗКИ: упаковка, розфасовка овочів, фруктів,печива та іншої продукції;

Умови роботи в Польщі:

- без досвіду роботи;

- працювати 6 днів на тиждень (неділя - вихідний), 8-ми годинний робочи

800 дол. і офіційно мінус одна людина в квартирі. а брат з високою офіційною ЗП теж міг би по договору оренди в Харкові засвітитись

Брат вже не може кредит платити навіть зі своєю зарплатою в мінус уходить....а ви тут мені розповідаєте, чого ж ви ще не в Польші?Мене лічити не треба, на все є причини.

І як я дурю батьків, ви щось таке кажете , що хочеться вас послати, я до батьків дуже добре відношусь як і брат, до чого ви це сказали...

Давайте бухтітть далі про субсидії, а то вже на мене переключилися і лізете не в своє діло...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний, мені субсидія по калькулятору сівтить 120 грн, хай запхнуть собі в дупу ті копійки - підняли комуналку в скільки раз?Ти часом не чинуш?

Всього 120 гривень? Я в шоці. А знаєш чому? Бо калькулятор видає 120 гривень субсидії, при квартплаті у 2000 гривень, коли доходи 4 чоловік за місяць становлять майже 11 000 гривенеь. 10 858 - 2 100 (пенсія батьків) = 8 758 гривень - це ваша з братом місячна зарплата разом. І це лише її офіційна частина. Як же ви бідно живете, напевно.

Правильно писав taurus07: дуриш разом з братом батьків, а киваєш на державу. Розпиши вже до кінця скільки отримуєш ти і скільки брат. Скільки офіційно і скільки фактично. І хай інші бордовці зроблять висновки, раз я по твоєму чинуша-мажор.

post-3393-0-89070900-1427272272_thumb.pn

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я писав квартплату по старому...а не 2000 грн вводив тому так і вийшло...А розписувати зарплати не зобов'язан нікому і тообі тим паче..закрили тему.

В любому випадку така комуналка обдираловка...І я не впевнений що її всім дадуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...