Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, SergLutsk сказано:

Ну опалення в старих багатоповерхівках ще багато років ніхто не змінить, не переробить. Тому звикаємо і закупляємось електрообігрівачами :D

Доречі, а хтось останнім часом купував, вникав які з них толковіші/ефективніші/економніші ?

Є конвектори, масляні радіатори, керамічні, інфрачервоні лампи. Що берем ? 

буде працювати два обігрівачі одночасно чи бойлер + обігрівач, праски і тп, в кращому випадку вибиватиме автомати, в гіршому погорить все, автомати, проводка, розетки і квартира :)

єдиний варіант економити і то сильно. хоча не знаю, як це будуть робити в моєму будинку наприклад. 19-20 градусів і вже скиглять млять, що холодно

Змінено користувачем charlie
Опубліковано
1 година тому, SergLutsk сказано:

Ціна кусюча

все що ти назвав працює з перетворенням 1 кв енергії в 1 квт тепла. 
кондиціонер бере тепло з повітря ззовні. тому на 1кв тепла в середньому видасть 2.5кв тепла.

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
3 часа назад, SergLutsk сказал:

Ну опалення в старих багатоповерхівках ще багато років ніхто не змінить, не переробить. Тому звикаємо і закупляємось електрообігрівачами :D

Доречі, а хтось останнім часом купував, вникав які з них толковіші/ефективніші/економніші ?

Є конвектори, масляні радіатори, керамічні, інфрачервоні лампи. Що берем ? 

Котел на дровах на балконе.

Опубліковано (змінено)
14 хвилин тому, Dima4s сказано:

кондиціонер бере тепло з повітря ззовні. тому на 1кв тепла в середньому видасть 2.5кв тепла.

Я читав що у них найвищий ккд, але не зовсім зрозумів твоє формулювання про "бере тепло з повітря ззовні" якщо наприклад мова йде про зиму і мінус 7 на вулиці ? :wacko:

Змінено користувачем SergLutsk
Опубліковано
Только что, SergLutsk сказал:

Я читав що у них найвищий кпд, але не зовсім зрозумів твоє формулювання про "бере тепло з повітря ззрвні" якщо наприклад мова йде про зиму і мінус 7 на вулиці ? :wacko:

Фреон охолоджується до нижчої температури, наприклад -10, на вулиці нагрівається до -7, отих три градуси віддає в квартирі. Електрика витрачається на качання фреону по колу і його стиснення. Пояснив грубо на пальцях, може спеціалісти поправлять.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, romanc сказано:

Котел на дровах на балконе.

Як би не було смішно, але не виключено що ми на шляху до цього... В якісь країні, і досить цивілізованій, було діло дійшло і до такого, тільки не згадаю де, може й Прибалтика

@taurus07 Ок, цілком поняв, дякую

Змінено користувачем SergLutsk
  • +1 1
Опубліковано
Только что, SergLutsk сказал:

Як би не було смішно, але не виключено що ми на шляху до цього... В якісь країні, і досить цивілізованій, було діло дійшло і до такого, тільки не згадаю де, може й Прибалтика

Грузия.

Сестра жалуется, что в Берлине кондеры стоят только в торговых центрах и общественном транспорте. Не принято...

Опубліковано
3 часа назад, SergLutsk сказал:

Тому звикаємо і закупляємось електрообігрівачами :D

Краще закалятись. Електромережі і так в сраці, то будемо сидіти без тепла і без електрики

• +1 3
Опубліковано

Ну в Європі люди досить таки економно обігрівають житло, бо дорого, і тримати в хаті температуру 18° в принципі вважається нормальним (тоді як ми тут звикли зимою вікна на провітрюванні тримати). І це з врахуванням рівня їх зарплат вони мусять економити на опаленні.

Але тут одне велике "АЛЕ" - у нас певно 70% якщо не більше багатоквартирного житлового фонду висить на котельнях, і люди аж ніяк не можуть впливати на свою власну економію і температуру в квартирі. І на кожного "тєрпілу" з того мурашника навішують оплату за все що їм здумається, всі накладні витрати і т.д. Тобто виходить ти платиш скільки тобі "назначили", а не скільки ти зекономив, чи спалив газу, чи тепло тобі було, чи холодно, чи жарко, похєр, просто плати. То як в таких умовах економити ?

• +1 1
Опубліковано
34 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Я читав що у них найвищий ккд, але не зовсім зрозумів твоє формулювання про "бере тепло з повітря ззовні" якщо наприклад мова йде про зиму і мінус 7 на вулиці ? :wacko:

Кондиціонер - це один із видів теплового насоса. Якщо розрахований на обігрів взимку,  то десь до мінус 15 працює,  правда чим холодніше на вулиці,  тим менше ефективність.  В хорошого кондиціонера, при "близько 0" на вулиці, COP і 4 може бути (тобто кіловат електроенергії схавав, а  4 кіловати тепла віддав). 

Опубліковано
50 минут назад, Unknown сказал:

Кондиціонер - це один із видів теплового насоса. Якщо розрахований на обігрів взимку,  то десь до мінус 15 працює,  правда чим холодніше на вулиці,  тим менше ефективність.  В хорошого кондиціонера, при "близько 0" на вулиці, COP і 4 може бути (тобто кіловат електроенергії схавав, а  4 кіловати тепла віддав). 

Чогось мій кондиціонер, як на вулиці +5+10 то гріє добре, а як наближається до нуля, то ніякого толку.

Опубліковано
1 година тому, Unknown сказано:

В хорошого кондиціонера, при "близько 0" на вулиці, COP і 4 може бути (тобто кіловат електроенергії схавав, а  4 кіловати тепла віддав). 

А який кондиціонер можна вважати хорошим ? З точки зору яких параметрів ?

Опубліковано
4 годин тому, charlie сказано:

буде працювати два обігрівачі одночасно чи бойлер + обігрівач, праски і тп, в кращому випадку вибиватиме автомати, в гіршому погорить все, автомати, проводка, розетки і квартира :)

єдиний варіант економити і то сильно. хоча не знаю, як це будуть робити в моєму будинку наприклад. 19-20 градусів і вже скиглять млять, що холодно

У моїй панельці одна сусідка (яка вже багато років сидить на субсидії) вимагала у працівників Луцьктепло налаштувати тепловий пункт на вищу температуру. Бо, за її словами, в квартирі зимою "всього" 23 градуси, а треба хоча б 25, "треба ж і вікно відкрити, провітрити". Так що я буду навіть радий, якщо у цю зиму будуть топити по мінімуму. Бо інакше наших людей не навчити якійсь елементарній соціальній відповідальності і європейським цінностям.

• Подобається 1
  • +1 5
Опубліковано
52 хвилин тому, Serpent сказано:

Бо інакше наших людей не навчити якійсь елементарній соціальній відповідальності і європейським цінностям.

Гривнею вчити і ніяк інакше.

Опубліковано
4 хвилин тому, volks сказано:

Гривнею вчити і ніяк інакше.

Як? В мене аналогічна ситуація, вікна відкриті взимку - постійно, а в квартирі менше 25 ніколи не було. Скілька раз голові ОСББ казав - "прикрути", не може, бо парочка є кілька песіонерів також на субсидії, яким вічно холодно і тільки температура хоч на градус менше - напрягають і голову ОСББ і Луцьктепло.
Автономле опалення, або хоча б лічильник в кожну квартиру - вирішили б це питання, але - це не реально.
В приниципі, я навіть проти індивідуального опалення (принаймні, поки остаточно не переселився у власний будинок) Купа неадекватів любителів алкоголю та заборонених речовин, вони - тихі, але хз якої біди можуть наробити. Та й це - не реально, тиску не вистачить на всіх.

Опубліковано (змінено)
6 годин тому, Bliksss сказано:

бо парочка є кілька песіонерів також на субсидії

Ну так поврізати норми на субсидію. І будуть самі бігти просити, щоб прикрутили.

Але є інша проблема. В ФБ минулої зими кидали фотки поцвівших стін через те, що опалення прикручували.

Змінено користувачем volks
Опубліковано
7 годин тому, Bliksss сказано:

Як? В мене аналогічна ситуація, вікна відкриті взимку - постійно, а в квартирі менше 25 ніколи не було. 

Накрий батареї ковдрами.

Так роблять відповідальні власники тих квартир, до батарей яких гаряча вода надходить першою з системи теплопостачання. І це прокляття багатоповерхівок, коли в одних квартирах (де гаряча вода тільки заходить) батареї гарячі, а в тих квартирах, що ближче до виходу води, ледь теплі. 

На мою думку, це мало б регулюватися розмірами батарей, а не загальним краном.

• +1 3
Опубліковано
24 хвилин тому, Yarchik сказано:

На мою думку, це мало б регулюватися розмірами батарей, а не загальним краном

В чому проблема поставити ще в кожній квартирі кран і регулювати собі як хош???

Опубліковано

30 минут назад, volks сказал:

В чому проблема поставити ще в кожній квартирі кран і регулювати собі як хош???

@volks це має сенс якщо у кожній квартирі був би лічильник тепла. А так це хіба що для створення більш менш комфортних умов

Ще питання як буде цієї зими, вже обіцяють надважкий сезон по зрозумілих причинах. Так що треба запасатись ковдрами

Опубліковано
2 хвилин тому, Electronshik сказано:

це має сенс якщо у кожній квартирі був би лічильник тепла. А так це хіба що для створення більш менш комфортних умов

Ну чому ж. Витрата тепла буде менша і на загальному лічильнику.

Опубліковано
2 часа назад, volks сказал:

Ну так поврізати норми на субсидію. І будуть самі бігти просити, щоб прикрутили.

Але є інша проблема. В ФБ минулої зими кидали фотки поцвівших стін через те, що опалення прикручували.

Минулої зими норми і поврізали. По розрахунку мало б бути в 2-3 рази більше. В мене індивідуальне і температура до Нового року 16-18. Зимою 18-20.

• +1 1
Опубліковано
3 годин тому, Yarchik сказано:

до батарей яких гаряча вода надходить першою з системи теплопостачання.

4 поверх, під'їзд по середині будинку, так що, гаряча вода заходить далеко не першою.

Опубліковано
1 година тому, deluxkangoo сказано:

В мене індивідуальне і температура до Нового року 16-18. Зимою 18-20.

аналогічно робив коли жив в квартирі з автономним опаленням, зимою до 22 ставив - максимум, і не з метою економії (газ копійки коштував), а тому що, навіть малим дітям було не комфортно, якщо вища температура.

• +1 1
Опубліковано
6 годин тому, Bliksss сказано:

4 поверх, під'їзд по середині будинку, так що, гаряча вода заходить далеко не першою.

А уяви, який ташкент в перших квартирах...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...