Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Підкажіть будь-ласка, поділіться досвідом чи ткність носом. Оформив через Приват24 зміну постчачальника на Нафтогаз. Який далі порядок дій? Як правильно розрахуватись повністю з Волиньгазом і тд, враховуючи вакханалію з показниками...

Опубліковано (змінено)
10 годин тому, mykola сказано:

Володя показав свій будинок.

Наше ІТП працювало не в економному режимі, ось результати:

Економія по року склала 24%.

жовтень листопад грудень січень лютий березень квітень
факт 0 24,02 32,5 37,06 35,68 34,27

10,24

Я теж мало економив цей рік :) але в мене таке вийшло

а треба ще уточнити, що в мене це  на підїзд, а у вас на будинок

Змінено користувачем Ukrainec
Опубліковано
56 хвилин тому, Ukrainec сказано:

треба ще уточнити, що в мене це  на підїзд, а у вас на будинок

Тююю,  то в тебе,  мабуть,  половина стін "зовнішніх" теплі))) 

Чи може таки крайній під'їзд? 

Опубліковано (змінено)
18 годин тому, Unknown сказано:

Тююю,  то в тебе,  мабуть,  половина стін "зовнішніх" теплі))) 

Чи може таки крайній під'їзд? 

НІ те ні інше, весь під"їзд окрема конструкція, в 2 х протилежних квартирах на всю квартиру проходить зовнішня стіна. Але на мою думку тепло в квартирах досягається за рахунок практично відсутності "перекосів" в подачі теплоносія між квартирами, навіть при елеваторній схемі. На мою думку це досягається правильним налаштуванням стояків. При цьому кожен стояк відповідає 1 батареї і подача та зворотка йде паралельно, при цьому стояки мають   різну схему подачі теплоносія, наприклад: подача гарячої води на батарею в спальні і 1стояк в вітальні здійснюється знизу і вода до верху проходить через батарею, а повертається трубою вниз. А в кухні і 2га батарея в кімнаті навпаки, гаряча вода йде по трубі, а повертається через ребра. Так є дещо перекос тепла між кімнатами, але за рахунок того що по квартирі відбувається рух повітря цей перекос практично нівелюється. Є перекоси звісно з 9м і 1 поверхами між рештою квартир, але то не дуже критично і вже інша історія. 

Тому я вважаю, що встановлення додаткового циркуляційного насоса лише "розбалансує" порядок розподілення тепла бо принесе його більше туди де його апріорі має бути стільки скільки треба було менше.

Змінено користувачем Ukrainec
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 13.10.2021 в 00:47, Pavelix сказал:

Підкажіть будь-ласка, поділіться досвідом чи ткність носом. Оформив через Приват24 зміну постчачальника на Нафтогаз. Який далі порядок дій? Як правильно розрахуватись повністю з Волиньгазом і тд, враховуючи вакханалію з показниками...

Напевно краще навідатись у їхній сервісний центр на Молоді, там хоча б порахують хто-кому винен. Але спочатку самі порахуйте, і тоді вже до них з своїми чорновими викладками.

Я був у них на початку липня по своїх питаннях, казали -  до вересня вирішення чехарди з показниками не чекайте.

Вересень закінчився, віз і нині там.

• Дякую! 1
  • 4 тижня потому...
Опубліковано (змінено)
5 годин тому, xc90 сказано:

В честь якого свята графа "тепло постійна" виросла майже вдвічі?

4500-5000 грн в рік просто так даруватимемо луцьктеплу, цифра зі стелі. Там і гаряча вода виросла на 25 % і абонплата тепло 

Змінено користувачем charlie
  • Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
7 hours ago, xc90 said:

Може в честь святкування якоїсь чергової річниці "кінця епохи бідності"?))

1 hour ago, charlie said:

4500-5000 грн в рік просто так даруватимемо луцьктеплу, цифра зі стелі. Там і гаряча вода виросла на 25 % і абонплата тепло 

А ти як думав? Хитрий народ почав масово лічильники на тепло ставити, а в кого зовсім совісті нема - той цілий ІТП встановив! Та ще й з Києва слуги вимагають не підвищувати ціну на кілоджоулі для народу, якому вони служать. І де ж тепер поважним дядькам, які годуються з луцьктепла, брати гроші на купівлю трьохсотого лендкрузера? Чи пропонуєш їм як лохам на 200х продовжувати їздити?))

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
12 часов назад, xc90 сказал:

Вт всьо врьотє)))

https://tsn.ua/groshi/tarifi-na-komunalni-poslugi-ne-zminyatsya-do-kincya-opalyuvalnogo-sezonu-zelenskiy-1906531.html

• Ха-ха 1
Опубліковано
19 часов назад, xc90 сказал:

таке відчуття що вони дві графи поплутали місцями: графа постійна та змінна

• +1 1
Опубліковано (змінено)
2 hours ago, Electronshik said:

таке відчуття що вони дві графи поплутали місцями: графа постійна та змінна

В нашому будинку нема лічильника тепла, тому графи не поплутані. Сумарно майже 1350 грн за жовтень. 
А пам’ятаєте, як розділяли тепло на постійну і змінну, на сайті в них наводились таблички, наскільки це вигідніше буде споживачам?

пс. Знайшов: http://teplo-dkp.lutsk.ua/ua/yakby_diyav_dvostavkovyy_taryf/

Наша шпаківня 60 м2. Виходить за жовтень 2020 опалення мені коштувало десь 640 грн, а за жовтень 2021 (здається він і тепліший був, ніж минулоріч) - 1350 грн. Непогана вигода!)

Змінено користувачем yu2007
  • Ха-ха 2
  • +1 2
Опубліковано

@yu2007 В нас лічильник є.

У рахунку я бачу що графа змінна менша ніж постійна. Чому я і сказав що вони щось наплутали. Хоча це треба в них виясняти, що це за нах...

Опубліковано
2 minutes ago, Electronshik said:

@yu2007 В нас лічильник є.

У рахунку я бачу що графа змінна менша ніж постійна. Чому я і сказав що вони щось наплутали. Хоча це треба в них виясняти, що це за нах...

Це тому що у вас лічильник. В мене змінна 770, постійна 570. Так що нічого вони не наплутали 

Опубліковано
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Це тому що у вас лічильник. В мене змінна 770, постійна 570. Так що нічого вони не наплутали 

Так, я вже вияснив. Дійсно вони нічого не наплутали. А так собі підняли вартість. Пояснюють тим що в них виріс тариф на технологічний газ, екологічний податок тощо. Кажуть що така вартість постійної складової буде триматись мінімум до кінця опалювального сезону. 

• +1 2
Опубліковано
11 minutes ago, Electronshik said:

виріс тариф на технологічний газ, екологічний податок тощо.

Ну раз так - тоді нормально. А то я вже грішним ділом подумав, що може комусь грошей на нову яхту не вистачає, чи маєток десь в Іспанії. 

Все таки хорошу владу ми собі вибрали цього разу. Ні в яке порівняння не йде з попередніми криваво-шоколадними баригами)

• Ха-ха 3
  • Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
3 годин тому, Electronshik сказано:

Так, я вже вияснив. Дійсно вони нічого не наплутали. А так собі підняли вартість. Пояснюють тим що в них виріс тариф на технологічний газ, екологічний податок тощо. Кажуть що така вартість постійної складової буде триматись мінімум до кінця опалювального сезону. 

Ну значить нехай знімають оплату за півроку неопалювального сезону або макс 100 грн на обслуговування як вони кажуть

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
В 11.11.2021 в 09:38, yu2007 сказал:

Ну раз так - тоді нормально. А то я вже грішним ділом подумав, що може комусь грошей на нову яхту не вистачає, чи маєток десь в Іспанії. 

Все таки хорошу владу ми собі вибрали цього разу. Ні в яке порівняння не йде з попередніми криваво-шоколадними баригами)

Не на нову яхту а на новий Камаз, сорі він російський, на Новий КРАз щоб гроші вивезти ( куда?)

Тада, згадую часи " кривавого тирана  " Януковича, коли в -20 вікна були відкриті кругосуточно... І до батареї не можна було доторкнутись щоб руку не обпекти... 

Змінено користувачем HelloBoy
  • Ха-ха 1
Опубліковано
6 часов назад, HelloBoy сказал:

Не на нову яхту а на новий Камаз, сорі він російський

Та немає різниці, якого виробництва авто, яким ти вивозиш свої чесно вкрадені гроші.

Опубліковано
7 hours ago, HelloBoy said:

Тада, згадую часи " кривавого тирана  " Януковича, коли в -20 вікна були відкриті кругосуточно... І до батареї не можна було доторкнутись щоб руку не обпекти... 

Кажуть, що в Білорусі зараз теж батареї гарячі і загалом хороший господарник біля керма. 

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано

Зелені геть не вигрібають - будемо Яника з Азіровим назад кликати. Це справжні патріоти: і в людей були батареї теплі, і в керманичів все було добре.

Spoiler

• Ха-ха 1
Опубліковано

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк назвав суму, яку, на його думку, може платити за послуги водопостачання та водовідведення середньостатичний лучанин.

Директор підприємства навів у приклад висновки європейських експертів, які підрахували, що плата за послуги водопостачання та водовідведення не повинна перевищувати 4% сімейного бюджету.

«Якщо середня заробітна плата у Луцьку становить 12 000 гривень, а в одному домогосподарстві, в середньому, проживає по двоє працюючих членів родини, то середній дохід такого домогосподарства складає 24 000 гривень в місяць. 4% від цієї суми – це 480 гривень. Тобто, 480 гривень в місяць – це нормальна трата на послуги з водопостачання та водовідведення для одного домогосподарства у Луцьку», – вважає Віктор Гуменюк.

• Дякую! 1
  • Ха-ха 4
Опубліковано
23 хвилин тому, paksivatova сказано:

Директор підприємства навів у приклад висновки європейських експертів, які підрахували, що плата за послуги водопостачання та водовідведення не повинна перевищувати 4% сімейного бюджету.

• Ха-ха 1
Опубліковано
1 година тому, paksivatova сказано:

то середній дохід такого домогосподарства складає 24 000 гривень в місяць. 4% від цієї суми – це 480 гривень.

з математикою в нього явно не склалось...

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
1 година тому, Bliksss сказано:

з математикою в нього явно не склалось...

То мало бути з однієї ЗП 4%.

Але не у кожного ЗП 12000.

Про середню ЗП всі анекдоти знають.

Один їсть м'ясо, інший  - сухий рис, а третій салат з капусти. Разом їдять голубці.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...