vetalforever Опубліковано 29 Липня, 2013 в 06:29 #326 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 06:29 В суботу стояв біля пивбази на соборності... не покаявся чи шо?
Miro Опубліковано 29 Липня, 2013 в 07:22 #327 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 07:22 Який байк в міро? Часом не білий GIANT? TreNeR, впевнений? Ти його бачиш двічі в тиждень.. Переглянь фото із прокатушок.. І не пиши дурниць.
TreNeR Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:12 #328 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:12 Який байк в міро? Часом не білий GIANT? Да, чет провтыкал. Не белый, а светлосерый. А это ОГРОМНАЯ разница, особенно с расстояния больше пяти метров
Miro Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:15 #329 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:15 Сріблястий. Звісно, з певною натяжкою йогоо можна назвати сірим. АЛЕ АЖ НІЯК НЕ БІЛИМ.
Abrikos Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:21 #330 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:21 прохання до веловипедистів, які заходять в тему, - не лінуйтеся підняти руку перед здійсненням повороту. у добрій половині випадків просто їде, і вгадуй куди поверне . два останні приклади: 1) відрізок Конякіна від ТЦ Варшавського до повороту наліво на Карпенка-Карого. Велосипедист, рухаючись у правому ряду, здійснив перестроювання в лівий ряд і поворот наліво, при цьому жест не показав, а просто повернув голову і дав на педалі. Я їхав у лівому ряду відразу за ним, мусив здогадатися, що попереду їде ідіот і готується до харакірі, і завчасно пригальмував, а той собі продовжив рух як, ні в чому не бувало. 2) виїзд наліво на Волі з Чехова (та і взагалі виїзд з другорядної на головну на Т-образному перехресті з поворотом наліво). Буває стоїш довго, чекаєш коли всі розїдуться і вже є можливість повертати, але зліва їде велосипедист (до-о-овго так, не поспішаючи ) і ти чекаєш поки проїде, бо ж він на головній. Але він повертає направо на другорядну, проїзжає повз тебе і навіть не здогадується, що ти вже свою можливість виїхати і повернути втратив саме через нього. і ти знову стоїш і чекаєш доки всі на головній розїдуться... а людині просто впадло руку підняти, проявити елементарну повагу до інших учасників руху дякую за увагу!
Miro Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:28 #331 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:28 По-третє, а чому ніхто не припускає що водій також був під градусом, інакше чому він утік?Не хотів брати на себе відповідальність за збиту людину. За таке саджають.
TreNeR Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:37 #332 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 08:37 Кстати, солдат. неизвестны пишется слитно
odna Опубліковано 29 Липня, 2013 в 09:13 #333 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 09:13 дякую за увагу!Напрасный труд. Всех дядек и тётек не попросишь и не просветишь. Разве только выговорились и полегчало. А из тех, кто сюда заглядывают, большинство, просить не надо. Сами знают.А сколько я вам щас водил вспомню, что маневры не показывают. А они ж то права имеют, должны знать, в отличии от тётки, что третий день на велосипеде. Но только мне лень вспоминать все случаи и описывать тут. Вы ж сами это все знаете и понимаете.
odna Опубліковано 29 Липня, 2013 в 10:10 #334 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 10:10 Кстати, Abrikos , и другие, кто не знает, или не помнит, что такое велосипед. Я иногда не могу физически оторвать руку от руля и обозначить маневр, потому что в этот момент въезжаю в колдобину, наплыв, или еще какую срань на дороге, которую объехать нельзя, дабы не быть сбитой вами же. Приходится выбирать. Дроги вы знаете. Делайте поправку на ситуацию, прежде, чем судить и всех поголовно считать долбо*бами.
vetalforever Опубліковано 29 Липня, 2013 в 10:16 #335 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 10:16 тоді точно не міро. Білосніжний Giant без болотникіа
Abrikos Опубліковано 29 Липня, 2013 в 11:22 #336 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 11:22 odna, хочу дещо прояснити (але прошу не перетворювати в холівар ) 1. виговорився, трошки полегшало можливо, хтось з велосипедистів, прочитавши мій пост, нагадає собі на дорозі про такі ситуації та й махне рукою на знак повороту. а я це побачу то полегшає ще більше )) 2. з власного досвіду, зазвичай тьотки і дядьки (з якиз більшість не знає, що то таке форум та інтернет), якраз таки і махають руками, крутять головою і їдуть обачливо, і ніколи не строять з себе "зірвиголову". а от ті двоє, що навів у прикладі - у формі, на солідних байках, видно що люди з досвідом, може й тут щось пишуть, ... але просто з відсутністю поваги. але ж яка різниця, чи дядько з села такий, чи веломаньяк. тому я і не конкретизую в прикладі. 3. судив не всіх поголовно (та й взагалі не судив), а навів 2 приклади. а про "всех поголовно считать долбо%бами" - навіть в думках такого не було, прошу не сприймайте так категорично. взагалі, веловипедисти, які показують повороти і дають зрозуміти про свої наміри на дорозі, в мене викликають тільки повагу, і навіть полегшення в сприйнятті дорожньої обстановки, - тут вже хоч не приходиться "думати за двох" і лишній раз тривожитися, вгадуючи, що зараз від них чекати. 4. про поправку на ситуацію - в наведених прикладах не було нічого такого, що не дало б змоги людині проявити елементарне дотримання правил і дати зрозуміти іншим учасникам руху про свої наміри. люди ж думок не читають, а передбачити поведінку легше ж, якщо тобі дано якийсь знак. Були випадки, коли дійсно обстановка відразу дає зрозуміти, що будуть ті чи інші маневри, перестроювання і т.д. я про такі випадки не згадую, бо повністю згоден, що вони є, були і будуть, і поведінка учасників руху в них є допустимою, а головне - зрозумілою і передбачуваною. а були випадки, коли велосипедисту просто незручно трубку від вуха відірвати, щоб рукою махнути )) але, знову ж таки, я не хотів про це згадувати .
odna Опубліковано 29 Липня, 2013 в 20:06 #337 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 20:06 Сейчас вынужденно провела минут 20 на остановке, на оживленном перекрестке на Соборности. Наблюдала за движением и передвижением.Темное время суток. Это не для такого слабонервного человека, как я, занятие. Когда я сама еду, это, почему-то не так заметно. Все эти люди на велосипедах где-то вне моих передвижений. Но сейчас я наблюдала столько безумного народу на дороге!Черт с вами, комплексуете в шлеме ехать, или жалко 300-400 грн, чтобы башку свою дурную прикрыть, но маячек задний стоит 20-30 грн! А едут, кто как. За эти 20 мин трое дядек проехало в крайнем левом ряду, без света. Это шо, ващще!А сколько по диагонали, или по середине, кучками и по одному. И из нескольких десятков, что увидала, ни одного в шлеме, с маячками через одного.Тут же еще и пешеходы жести добавляли, и идущие на взлет "горячие хетчбеки".Что тут сказать, дикие мы еще. Подобные темы будут еще долго жить.
Nokian Опубліковано 29 Липня, 2013 в 20:15 #338 Опубліковано 29 Липня, 2013 в 20:15 Німця треба, з батогом....
Squaw Опубліковано 30 Липня, 2013 в 11:41 #339 Опубліковано 30 Липня, 2013 в 11:41 Как-то прочитала одну статейку в известной газете. Называется примерно "Ездить на велосипеде по городу и выжить, чтобы вести занятия для робких" Кто хочет почитать её полностью, может (вооружившись словариком потолще) сделать это здесь http://www.nytimes.com/2013/05/07/nyregion/bike-riding-in-city-traffic-take-notes-please.html Несмотря на огромную разницу между Нью-Йорком и Луцком, велосипед и велосипедист - понятия универсальные. Вот такие занятия проводятся с недавних пор в веломагазине ХХХ, Бруклин, … где собираются люди для просвещения по теме, которую многие считают освоенной много лет назад: езда на велосипеде. … Занятия эти – напоминают одновременно кампанию по повышению осведомлённости населения и непринуждённые, вдохновляющие разговоры для тех, кто не чувствует уверенности на велосипеде при езде по оживлённым улицам города. Главная героиня статьи - инструктор образовательных курсов - имеет за плечами 14-летний опыт езды на велике по городу Нью-Йорку. Она ёмко выделила ключевые правила для тех, кто хочет безопасно ездить по городу на своём любимом и таком удобном виде транспорта. По-моеу, совсем не лишне здесь эти правила процитировать. … Законом разрешено ездить на велосипеде с одним наушником в ухе, а не с двумя («на улице есть столько всего, что вы захотите услышать»).… Велосипедисты всегда должны уступать пешеходам («даже если они переходят не на тот свет и очень раздражают»). … Гораздо важнее выбрать благоприятный маршрут, а не короткий. ... Двигайтесь по течению транспорта … или готовьтесь провести остаток дня в больнице, а остаток года – заполняя страховые бумажки. … Правильно сигнализирующий велосипедист … проявляет своё уважение водителям авто, можно сказать, «сообщает им необходимую информацию» во избежание столкновения и демонстрирует, что они точно также должны уважать и велосипедиста. «Во всех этих машинах сидят водители. … Они тоже люди» … И всегда действуйте согласно этим «велонаучным» терминам: предсказуемый, видимый, уверенный, внимательный и вежливый. Вроде так просто. А о том, что не всегда короткий путь лучше, я только после её слов задумалась. Ну, и ещё раз: всем нам удачи на великах! Соблюдай правила сколько хочешь, но без удачи - тоже беда.
RePlay Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 19:58 #340 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 19:58 Погляд на велосипедистів зі сторони автолюбителя - http://zadolba.li/story/12226. Як на мене, дуже правильний висновок:Подведу итог. Вы меня не задолбали, нет. Но я хочу вас искренне попросить: пожалуйста, потрудитесь прочитать пару книжек под названием «Правила дорожного движения» и «КоАП РФ», подумать тем, на что надевается шлем (а без него ездить категорически нельзя согласно первой книжечке), сделать для себя определённые выводы и перестать надеяться на бессмертие и проявлять д’Артаньянство. Имеете гордость называться участниками дорожного движения — возьмите на себя смелость нести ответственность за свои поступки, и отношение к вам изменится.И ещё, кстати. Хватит жаловаться на отсутствие велодорожек. Автолюбителям тоже тяжело: у нас большие налоги, дорогое топливо, пробки, отсутствие парковок и так далее. Но это не является нам оправданием — мы сознательно купили автомобиль. И вы, пожалуйста, сознательно владейте велосипедом. Или, в ином случае, ходите пешком.
odna Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:09 #341 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:09 Погляд на велосипедистів зі сторони автолюбителя - http://zadolba.li/story/12226.Як на мене, дуже правильний висновок:Главное - очень "свежий" и "оригинальный"
Lexx_Giant Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:23 #342 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:23 Сьогодні якийсь даун.. сука.. бібікав мені.. щоб я мол прискорився.. чи прийняв в право.. вискочивши на бардюр.. чи ХЗ.. Ну ВАС на йух.. панове водії. Доводьте тепер ви мені, що ви не всі придурки, алкаши і довбойоби.. які.. сука... проскакують на жовтий.ЗАЇБАЛО!З.І. КАЮСЬ.(
odna Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 06:22 #343 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 06:22 Поддерживаю в адрес всех этих тем: ЗАЇБАЛО!
Saddy Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:07 #344 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:07 без коментарів
Vadimm Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:11 #345 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:11 без коментарів Поплутав де "сіно" а де "солома" А про лівий поворот напевно і не знав.
odna Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:35 #346 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:35 Он показал левый поворот, между прочим
Saddy Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:49 #347 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:49 Он показал левый поворот, между прочимнасправді він просто привітався з водієм маршрутки. І навіть якщо жест велосипедиста був сигналом про поворот, він повинен був спочатку поглянути, що відбувається ззаду. Як і кожен учасник дорожнього руху, велосипедист перед початком маневру повинен пересвідчитися, що його наміри зрозумілі іншим водіям і він не створює небезпечної, аварійної ситуації, + п.10.4 - потрібно завчасно зайняти крайнє ліве положення на дорозі.
Vadimm Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:49 #348 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:49 Он показал левый поворот, между прочимХм, не буду спорить, но интуитивно такой жест правой рукой кажется правым поворотом. А этот так ваще "я типа показал поворот", хотя может у него ухо зачесалось.Saddy, дик десь тут писали що велосипедистам лівий поворот (чи виїзд на кільце) заборонений. І плюс пункт 9.4 ПДР
slk35 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:53 #349 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:53 Хм, не буду спорить, но интуитивно такой жест правой рукой кажется правым поворотом. А этот так ваще "я типа показал поворот", хотя может у него ухо зачесалось.Вже писалось, як можна показувати повороти...
odna Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:53 #350 Опубліковано 20 Вересня, 2013 в 14:53 В этой теме давно никто ничего нового не говорил. Если хотите мысль высказать, или идею новую, берите и цитируйте то, что есть уже на предыдущих страницах. Там найдется цитат для каждого. А про сигналы, сразу видно, кто в автошколу ходил, а кто так купил. Тут же где-то в топике, если не полениться, можно найти картинки из ПДД. Хотя я лично показываю левый поворот левой рукой, а правый правой и еще восемь раз погляжу по сторонам.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.