Перейти до змісту

Пожежа ЦУМ ЛУцьк

I-Com

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Віктор Шокало забув зазначити що повернення товарів бідолагам відбуваєця тільки в випадку підписання акту що постраждалий немає претензій до керівництва ЗАТ Універмаг Луцьк

А до кого тоді претензії ставити??? Це ж по суті добровільна відмова від свого майна, та напевно і страховки ((

Тоді ні до кого, своє майно забрав і радій. А страховки нні в кого не було. Було застраховане лише приміщення, а не товар арендарів.

Опубліковано

Нульові судові перспективи чи нульове бажання звертатись в суд? Підприємці з першого поверху, яким вже нічого втрачати, могли б подати колективний позов.

Судові перспективи може й не нульові, та возитися з судами зараз не має часу.

На носі новорічні свята, от підприємці з 2-го та 3-го поверхів намагаються якнайшвидше знайти приміщення та перевезти туди обладнання та вцілілий товар, щоб відбити хоч частину збитків, адже перед новим роком завжди добрий торг.

А якщо звертатися до суду, то забирати нічого поки не можна, спочатку позов, потім опис, потім експертиза... от і вийде шо на новий рік нічого не заробив, а яке рішення прийме суд - не відомо.

Так що звертатися до суду є сенс підприємцям з першого поверху, їм вже втрачати нічого. І, я думаю, вони вже цим займаються.

Опубліковано

Нульові судові перспективи чи нульове бажання звертатись в суд? Підприємці з першого поверху, яким вже нічого втрачати, могли б подати колективний позов.

Для того, щоб звернутися в суд, треба надати докази, який товар був у наявності, і яка його ціна. Мало хто з підприємців веде облік товару, а ще менше мають документи, які підтверджують закупівельні ціни.

Голими словами на зразок "в мене там півсотні шуб висіло, весь Луцьк знає" суми збитку не докажеш.

Опубліковано

не так просто забрати речі з цуму як тут писалося))) як пішли чутки вони хочуть папірець що ви ніяких притензіій що до завданих збитків не маєте

Опубліковано

Співчуваю підприємцям, чиє майно постраждало у пожежі.

Мені здається слід уважно прочитати договори оренди. Думаю, серед обов"язків орендодавця записано забезпечення охорони і пожежної безпеки приміщення. Цим можна скористатися і подати позов про неналежне виконання адміністрацією обов"язків по договору. Те, що адміністрація крмі збирання грошей, рокам нічим (ремонтом, заміною зношеною проводки і т.д.) там не займалася - факт. Тому можна виставляти претензії до неї. Навіть якщо буде визнано, що пожежу спричинив один з орендарів. Нехай тоді адміністрація позивається до нього.

Гадаю виграти справу буде непросто, але ще важче буде домогтися виконання ухвали суду.

Щодо видачі вцілілого майна - треба підказки юристів. Паперове звернення з вимогою не перешкоджати використовувати належне майно (або якесь схоже формулювання типу використання складного становища родини підприємця) налякає адміністрацію і змусить її поступитися. Бажано звернутися колективно. Тоді будуть свідки і адміністрація розумітиме, що має справу з об"єднаною громадою.

Опубліковано

А канцт товари як ? на першому поверсі ?

На першому поверсі, де була основна пожежа.. А ти як думаєш? Що не згоріло, те поплавилось, залили водою, закіптилось.... Нема першого поверху....

Опубліковано

А канцт товари як ? на першому поверсі ?

На першому поверсі, де була основна пожежа.. А ти як думаєш? Що не згоріло, те поплавилось, залили водою, закіптилось.... Нема першого поверху....

Ну наразі воно і то так .

але хто має можливість то фото 1 поверху зробіть там де канцтовари аще машину зфоткайте якщо буде у когось така можливість!

Опубліковано
да знести той цум і збудувати щось нове! Ато цент а глянути нема на шо!

імхо при такій розмові вже краще почати з старого ринку

Опубліковано
да знести той цум і збудувати щось нове! Ато цент а глянути нема на шо!

імхо при такій розмові вже краще почати з старого ринку

от-от!золоті слова.вибачайте за лексику,але до чого забичене місце.а все-таки там замок недалеко...ніби й стара історична частина Луцька,а такий срач.

Опубліковано

і на замковій площі могли б щось замутити, ато та похмура одноповерхівка з одного боку і згарище за забором з іншого - це не те - там треба активізовувати життя, щоб частіше люди туди тянулись, побудувати щось подібне до старого міста але з сучасними барами-ресторанами (там місця не густо населені - нікому б не заважали). А цум.. -ще будемо 5 літ навколо будівництва чогось незрозумілого гуляти.

Хоча якби було те, що на 10 поверхів - я за.

Опубліковано

Кажуть підприємці з ЦУМу сьогодні фоткали щиток на 1 поверсі - він неушкоджений. ХЗ звідки займання почалося, необов"язково зі щитка. Шкода ЦУМівського енергетика - цап відбувайло намбер ван.

Опубліковано

Дивився репортаж у новинах по Аверсу, показували і згорівше авто (залишився тільки каркас), і вище згаданий неушкоджений щиток і ще пару загальних кадрів вигорівшого першого поверху. Збирати та забирати там вже немає чого....

Опубліковано

А є у когось фото щитка?

я бачив один щиток на фото, той, що за дверима (за автомобілем, від якого, до речі, один каркас і залишився) на 1-му поверсі. його стан нормальний, не горілий.

щити (їх, я так зрозумів є 2) залиті водою під час гасіння. коли увімкнуть живлення - невідомо. ще має бути ряд комісій.

до вчорашнього дня буди проблеми зі зв'язком МТС в центрі, антени якого розміщені на даху ЦУМу.

сьогодні вони заживились не від ЦУМу, і зв'язок вже нормальний.

зі ще однієї інформації - зі столиці приїхала комісія МНС, натягують пожежників - мовляв, погано гасили.

самі ж пожежники стверджують, що зробили все можливе, викликали їх вже тоді, коли (якщо я правильно зрозумів) вогонь встиг дістатись першого поверху, і температура вже була значною. тобто можна припустити, що початок пожежі був в підвалі, де йшли початкові роботи по плану реконструкції.

ще одна дійсно важлива інформація почута мною персонально від однієї з підприємниць, чия точка була в ЦУМі:

договори з 90% підприємців були заключені до 31 грудня 2011, так як з початку нового року планували ЦУМ поставити на реконструкцію. раніше вже почали проводити якісь роботи у підвалі.

підприємці вже підшуковували собі інші місця і планували з'їжджати.

і тут минулого місяця поширилась нова інформація від керівництва ЦУМу - будемо поновлювати договори, реконструкція переноситься ще на рік!

"меня терзают смутные сомненья" © К/ф "Иван Васильевич меняет профессию"

дуже схоже на сплановану підставу.

Опубліковано

дуже схоже на сплановану підставу.

на яку з них?? скільки вже звучало думок на рахунок підстави, але жодних доказів ні того, ні іншого...

У мене є кілька питань до читаючих:

1. Коли ремонтували/перевіряли електромережу в універмазі?

2. Коли взагалі проводився ремонт ЦУМУ, якщо за часів України він проводився.

3. Хто контролював що де (з електроприладів) було підключено в якому відділі, в тому числі і "власники" відділів.

4. Чому ніхто не страхував свої товари і не вів обліку своїх товарів (певно підприємцям було вигідно і так... доки вони не прогнівили Бога).

5. Чому всі хапаються за дупу тільки коли "грім гряне".

У мене (ІМХО) є одна відповідь - певно це все було не вигідно і потребувало мат. затрат, які НІКОМУ не були потрібні. А тепер маємо те що маємо...

п.с. Згадується школа, де зі всіх "вимагають" на ремонт: класу, школи, подвір"я і ще багато чого... Всі гвалтують - у нас безоплатне навчання, а тут деруть гроші...

Цікаво, а якби адміністрація ЦУМУ "попросила" платити з кожного по 100 грн в місяць на ремонт (неофіційно), щоб б сказали підприємці (знову ж таки якщо вони пішли б на ремонт).

З іншої сторони, куди дивилась адміністрація на стан будівлі, якщо він викликає нарікань (гроші за оренду беруть все ж таки)...

Третя сторона - куди дивились підприємці, котрі не страхують свого майна, певно не вигідно по грошам (треба якомога більше здерти)...

п.с.с.

У ЦУМІ була не найбільша оренда в місті, проте досить прибуткові точки... як на мене всі винні потрохи.. якби-якби-якби..

а валите всі на підпал... зря... доказів просто нуль!

Опубліковано

Можливо документи на товар і були, але вони ж зберігалися переважно на торгових точках. Отож пропали разом з товаром.

Опубліковано

Зирьте в корінь. Кому було вигідно вимутив собі Цум, нажали, припугнули. Підприємців як тарганів викурили за класичною схемою. Організована злочиність у всіх на очах безнаказана....а нас дальше кормлять байками да відволікають увагу. Доколе ?

Опубліковано

Дивився репортаж у новинах по Аверсу, показували і згорівше авто (залишився тільки каркас), і вище згаданий неушкоджений щиток і ще пару загальних кадрів вигорівшого першого поверху. Збирати та забирати там вже немає чого....

ну так це чудово що неушкоджений. залишилось відкрити і глянути що всередині — якщо совєцкі автомати чи пробки з жучками тоді сумніву не буде на рахунок проводки. А якщо захист нормальной, тоді може дійсно підпал...

прикро те, що експертизу проводити не будуть, допоки не порушено кримінальної справи

Можливо документи на товар і були, але вони ж зберігалися переважно на торгових точках. Отож пропали разом з товаром.

а в школі не вчили, що при пожежі чи потопі тре брати гроші і документи першим чином? =)

Опубліковано

а в школі не вчили, що при пожежі чи потопі тре брати гроші і документи першим чином? =)

Зі слів очевидців, швидкість з якою поширювалася пожежа, не дала змоги це зробити. Тому пріоритет у вислові - життя чи гаманець, розставте самі.

Опубліковано
Зі слів очевидців, швидкість з якою поширювалася пожежа, не дала змоги це зробити. Тому пріоритет у вислові - життя чи гаманець, розставте самі.

Не знаю - не знаю, на ювелірці кажуть персонал з охороною встигли все згребсти (і напевно винести). Там мат. відповідальність серйозніша, то пріоритет обраний був правильно.

Мені не ясно - казали що машина стояла з бензином в баці - якого дідька? Що робить бензин в багатолюдному місці? З іншої сторони - якщо бензин там дійсно був, чого він не вибухнув, машина-то вигоріла вщент? То був бензин там чи нє?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...