Перейти до змісту

Електроніка =)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Принесли подивитися приставку типу денді 8біт...

Хтось мав діло з джойстиками, хочу якось напряму зробити, біля самого штекера поламані провода....

Як то все зробити? 5проводів в кабелі а на штекері набагато більше

• Збентежений 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Oli сказано:

Хтось мав діло з джойстиками, хочу якось напряму зробити, біля самого штекера поламані провода....

Як то все зробити? 5проводів в кабелі а на штекері набагато більше

ніц неясно що ти хочеш

а так розрізаєш, паяєш і клеїш назад

єдине але провода там гівняні

https://rozetka.com.ua/338695159/p338695159/

хоча, простіше купити і неморочити собі паяльник

Змінено користувачем Factory
  • +1 1
Опубліковано
1 година тому, Factory сказано:

ніц неясно що ти хочеш

а так розрізаєш, паяєш і клеїш назад

єдине але провода там гівняні

https://rozetka.com.ua/338695159/p338695159/

хоча, простіше купити і неморочити собі паяльник

Погнулися тут 

1703901350_0GFwltd4IyXW5Gd2.jpeg.a6bae5c8f80f17f337ec8669a89f56c5.jpeg

Погуглив, там лише 5контактів, взяв пачкорд і просто напаяв на плату.9d81ebb86326901e05fe5cd13b7eef72.thumb.jpg.7a3391622d07038d98122fa8d441953f.jpg

• +1 1
Опубліковано
19 годин тому, Oli сказано:

Ого, ще хтось таким користується в 2022 році? :blink:

Опубліковано (змінено)
40 хвилин тому, Maniko сказано:

Ого, ще хтось таким користується в 2022 році? 

Люди - емулятори на "ОГО" які комп'ютери ставлять (купа гємору) - аби згадати, як воно було )))

P.S. Сам - часом "сєгу" дістаю "з шафи", ще - Z80 Spectrum "самопальний" маю, Atari...

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано
5 годин тому, Maniko сказано:

Ого, ще хтось таким користується в 2022 році? :blink:

Ностальгія напевно...

В мене пам'ятаю якась Magexa на 16біт була.

Опубліковано
On 10.04.2022 at 16:17, Basil сказано:

я хочу відремонтувати блок живлення PSU 3AT, який виконаний на LM2596T-ADJ за вищенаведеною схемою, параметри компонентів тільки трохи відрізняються. замість вказаних 12 В видає приблизно 1,3 В. так як схема проста, виходити з ладу та в принципі більш нічому окрім мікросхеми, то грішу саме на неї. тому прошу підтвердити або спростувати мої здогадки.

Може змінний резистор здох

Спойлер

image.thumb.png.59b8dd7fd008bf146c54c63cc7e07dcb.png

• Дякую! 1
Опубліковано
On 20.03.2013 at 19:58, HWman сказано:

Розробляю власну схему захисту від глибокого розряду свинцевого акума на ATtiny13, написав прошивку, на форумі Arduino мені її підкорегували щоб запрацювала, перевірив на справність в Proteus 7 Professional, ніби працює, на практиці же перевірю пізніше.

Алгоритм простий, якщо напруга 10.5 В:

{ можна вімкнути реле ну і засвічувати діоди, якщо напруга нижче 12.5 то гасимо діод 100%, 11.7 - 65%, 11.1 - 35%(треба би ще навчити мігати коли напруга менша за 35% але це не сьогодні)}

інакше не вмикаємо нічого.

Ось схема:

121c2094ff60c029b0be2b9f0e499d3c.png

Все як бачите просто, мені більше і не треба, все ж 1024 байта під код лише.

Наразі турбує те як себе поведе PB3 при переполюсовці, є сенс туди ліпити діод? просто прийдеться все розпаювати... я зробив не дуже то продумано і не хочеться туди лізти знову з паяльником...

Програмую МК Arduin-кою, ніби справляється, правда нагуглився по самі вуха, добре, що хоть трохи у інгліші розбираюсь, ато булоби тяжко з машинним гугловським переводом

Будуть якісь нарікання/пропозиції?

Сиджу... Ностальгую. Накидав схему в Altium Designer 22

Спойлер

1320545929_.thumb.jpg.b75264dc8348d94d25871ee19519fd30.jpg

Опубліковано
On 20.03.2013 at 20:13, Lisovic сказано:

По схемі є декілька зауважень, паралельно котушці реле треба увімкнути діод у зворотньому включенні, інакше може вибити ключ при вимкненні реле.

Біля стабілізатора на вході і на виході потрібно поставити кераміку 0,01-0,1мкФ інакше може нестабільно працювати стабілізатор, такий же конденсатор треба поставити поблизу виводу живлення МК, і ще бажано але необов'язково, поставити електроліт невеликої ємності на виході стабілізатора, це полегшить йому роботу.

І ще бажано верхній вивод R8 з'єднати з середнім, це вбереже порт МК у випадку пропадання контакту повзунка резистора.

@Lisovic пройшло майже 10-ть років, і ось у мене є власний логотип, котрий я друкую на розроблених мною платах заводської якості

Спойлер

image_2022-04-30_21-12-01.thumb.png.74898a9f88aaa45582390f8c2359b3e9.png
image_2022-04-30_21-12-02.thumb.png.b034e6395d095c10fc537c032dbea005.png
image_2022-04-30_21-12-03.thumb.png.c4f68cb2a46b38ff67fc758910facb6c.png
1527324052_image_2022-04-30_21-12-03(2).thumb.png.14f8770bf9a440280a9db20b5ba2fdca.png

Опубліковано
On 01.05.2022 at 10:04, Factory сказано:

що з покриттям дорожок, гальваніка якась дивно біла.....

Навіть і не знаю... 

Опубліковано (змінено)

Hi All.

Потрібна штука, по-типу таймера, яка подаватиме напругу на 20-30 хв., але з моменту підключення навантаження. Тобто, включили навантаження і відлік пішов.   Далі щоб його можна було продовжити, натиснувши на якусь секретну  кнопку, наприклад закоротивши геркон магнітиком. Навантаження доволі потужне (3-4 квт).

Система потрібна для унеможливлення безконтрольного використання електроплити на загальній кухні для виварювання борщів, холодців і т. ін.

Змінено користувачем Harddriver
Опубліковано (змінено)

@Harddriver  ПТ-2 (T-2), DigiTOP

https://digitop.ua/uk/catalog/rele-chasu/t2/

потрібен таймер зі зворотнім відліком, але більш усього перед запуском камфорок, доведеться на таймері клікати кнопки, ну і користувачі зможуть крутити налаштування, або ж його зашивати в корпус де буде доступ тільки до однієї кнопки.

Певно, простіше буде саме в місцевих продавцій попитати.

ніби хороша ціна тут - https://sv-l.com.ua/p847976906-programmiruemyj-tajmer-vremeni.html

Змінено користувачем Revolver
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
20 годин тому, Harddriver сказано:

Hi All.

Потрібна штука, по-типу таймера, яка подаватиме напругу на 20-30 хв., але з моменту підключення навантаження. Тобто, включили навантаження і відлік пішов.   Далі щоб його можна було продовжити, натиснувши на якусь секретну  кнопку, наприклад закоротивши геркон магнітиком. Навантаження доволі потужне (3-4 квт).

Система потрібна для унеможливлення безконтрольного використання електроплити на загальній кухні для виварювання борщів, холодців і т. ін.

поставити wifi реле сон офф, там же таймер і усе з телефону, запхнути в середину але замінити релюшка на потужнішу та й усе

аби вафлю не вирубили :) бо на вашій загальній кухні бистро спалять вашу секретну секретність ;)

ну а якщо нема вафлі, то з іншого телефону зробити точку, приконектити, налаштувати, перекінути налаштування на свій і просто приходити на кухню із точкою на телефоні, все працюватиме і фіг хто вкурить вашу цяцю без Вас....

аби було бажання

Змінено користувачем Factory
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

нашо ж так ускладнювати?.... :D вайфаї, мобільні точки, телефони... схаменись! :D людині просто ел.плита і борщ потрібен! А ти пропонуєш його "зекономити", зробивши ледве не систему "розумного будинку" :D

Один пускач і один китайський механічний таймер в розетку! І тупо кнопку на пускачу натискати

474223839_.thumb.jpg.1c077a73cfb5d30c86a6abfd01f2deea.jpg

Ну а якщо влом ховати кнопку пускача, то можна і ускладнювати, ще релюшка слаботочна, геркони, блок живлення, і т.д.

Змінено користувачем jack74
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

дуже цікаво послухати яким чином механічний таймер буде постійно відраховувати 20 хв від пускача? варіант 20 хв робить потім 20 не робить, не підійде, задача інша, ну або ж є такі механічні, які якось працюють, як я не знаю.

а от вайфай розетка занадто складно

Змінено користувачем Revolver
Опубліковано (змінено)
26 хвилин тому, Revolver сказано:

потім 20 не робить, не підійде,

згоден.

Ну, можна банальне реле часу на 20 хв якесь, яке при подачі напруги починає відраховувати 20хв, після чого спрацювання реле, і відрубається. При повторній подачі напруги знову спочатку.
А можна й складніше, програмуємий таймер взяти, де програмується час роботи і час паузи...

Кроче, то рєшаємо. Я лиш подав "ідею", напрямок.  Бо ускладнюванти - не варіант. Чіпляти бортовий комп'ютер від Шатла, щоб він керував електроплитою - то не діло ;) 

Тут он вище я бачу, цілі Комп'ютери на ардуінках мутять, щоб всього-навсього захистити звичайні кислотні акумулятори від глибокого розряду... Ну да, можна... і модньо... Але ми це сурйозне питання років 15 тому на АТСках вирішували за допомогою "одного реле і конденсатора з підстрг.резистором" :) Так, звичайно, там не вирубало чітко по напрузі до сотих долей вольта, але основну свою задачу - вберегти батарею, воно виконувало на всі 100%. 

Колись десь байку читав, як китайці робили свої магнітофони, радіоприймачі, і т.д. Вони ж копіювали з японських... Ото брали вони якогось Шарпа, робили повну копію плати, вмикали, а тоді починали викусувати детальки :) і так аж поки не переставав критично працювати :D Тоді вертали детальку назад, і продовжували :D Аж допопоки по-максимуму не здешевляли собівартість виробу :D

Змінено користувачем jack74
  • Ха-ха 2
Опубліковано
50 хвилин тому, jack74 сказано:

Ото брали вони якогось Шарпа, робили повну копію плати, вмикали, а тоді починали викусувати детальки :)

думаю що це кацапи робили 

• +1 1
Опубліковано
5 годин тому, jack74 сказано:

згоден.

Ну, можна банальне реле часу на 20 хв якесь, яке при подачі напруги починає відраховувати 20хв, після чого спрацювання реле, і відрубається. При повторній подачі напруги знову спочатку.
А можна й складніше, програмуємий таймер взяти, де програмується час роботи і час паузи...

Кроче, то рєшаємо. Я лиш подав "ідею", напрямок.  Бо ускладнюванти - не варіант. Чіпляти бортовий комп'ютер від Шатла, щоб він керував електроплитою - то не діло ;) 

Тут он вище я бачу, цілі Комп'ютери на ардуінках мутять, щоб всього-навсього захистити звичайні кислотні акумулятори від глибокого розряду... Ну да, можна... і модньо... Але ми це сурйозне питання років 15 тому на АТСках вирішували за допомогою "одного реле і конденсатора з підстрг.резистором" :) Так, звичайно, там не вирубало чітко по напрузі до сотих долей вольта, але основну свою задачу - вберегти батарею, воно виконувало на всі 100%. 

Колись десь байку читав, як китайці робили свої магнітофони, радіоприймачі, і т.д. Вони ж копіювали з японських... Ото брали вони якогось Шарпа, робили повну копію плати, вмикали, а тоді починали викусувати детальки :) і так аж поки не переставав критично працювати :D Тоді вертали детальку назад, і продовжували :D Аж допопоки по-максимуму не здешевляли собівартість виробу :D

байка аж жуть, незнаю як вних так тупоголово виходило, мабуть то були кацапи....

Опубліковано (змінено)
В 10.05.2022 в 22:51, Harddriver сказал:

Hi All.

Сценарій некоректний: після того як реле знеструмить плиту, ніхто не зможе нею користуватися, аж до ручного перезапуску сценарію на реле. Реле типу соноффа дозволяють робити дистанційний перезапуск, але тільки у випадку наявності вафлі ну або секретною кнопкою, яка відразу перестане бути секретною. Якщо ві-фі не буде, то краще заюзати щось типу розетки блітцвольф, налаштувати в тому місці де буде вафля і тоді перенести до плити. Але для цього треба знати через який проміжок часу треба відновити живлення на плиті. І невідомо яка плита, а вона, скоріше за все, після відновлення живлення, знову почне грітися, а борщ варитися, а як википить вода, то ще й жарити почне. 

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
9 годин тому, nickel сказано:

Сценарій некоректний: після того як реле знеструмить плиту, ніхто не зможе нею користуватися, аж до ручного перезапуску сценарію на реле. Реле типу соноффа дозволяють робити дистанційний перезапуск, але тільки у випадку наявності вафлі ну або секретною кнопкою, яка відразу перестане бути секретною. Якщо ві-фі не буде, то краще заюзати щось типу розетки блітцвольф, налаштувати в тому місці де буде вафля і тоді перенести до плити. Але для цього треба знати через який проміжок часу треба відновити живлення на плиті. І невідомо яка плита, а вона, скоріше за все, після відновлення живлення, знову почне грітися, а борщ варитися, а як википить вода, то ще й жарити почне. 

Система потрібна для унеможливлення безконтрольного використання електроплити на загальній кухні для виварювання борщів, холодців і т. ін.

це головна задача я так розумію...

Опубліковано
29 минут назад, Factory сказал:

Система потрібна для унеможливлення безконтрольного використання електроплити на загальній кухні для виварювання борщів, холодців і т. ін.

це головна задача я так розумію...

Я розумію. Чи я десь припустився помилки?

Опубліковано

суть у тім, що кнопка перезапуску не має бути секретною, просто щоб хтось не міг варити по 5 годин холодці, не ходячи до плити кожні 20 хв, тобто перезапуск користування, потім при потребі перезапуск, ніяких вайфа там не потрібно, я писав на минулій сторінці рішення, реле відкладенного вимкнення, зворотній таймер з налаштованою програмою

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...