Maniko Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 18:33 #76 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 18:33 (змінено) 3 години назад, paksivatova сказав: -ви можете мати власний будинок, але на власному подвірʼї вам буде заборонено щось робити, ставити абощо. Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. Змінено 19 Листопада, 2023 в 18:35 користувачем Maniko
MACCEN Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:15 #77 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:15 41 хвилину назад, Maniko сказав: Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. в нас вроді теж є певні правила, але хто ж їх дотримується, теж маєш реєструвати постройки додаткові і так далі - може мене хтось виправить.
paksivatova Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:50 Автор #78 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:50 59 хвилин назад, Maniko сказав: Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. Приклад. У чоловіка моєі сестри тут давно мешкає брат. Він має власний будинок. Йому для того, щоб побудувати навіс біля будинку на своєму подвірʼі потрібно брати дозвіл у міста. Тут можуть бути ряд обмежень. Я про них не дуже цікавлюся, бо вони не мають до мене стосунку. Так, щось чула від людей. Не знаю як на рахунок садити-а от зрізати можна не всі дерева і теж треба мати дозвіл. У нас в комплексі теж має бути басейн, є на фото проекту. Ось будуються нові квартири(фото). День подяки будемо святкувати в колі рідних та друзів, буде одна дівчина що якраз таки працює в компанії, що будує басейни. Запитаю, думаю вона має знати чи потрібні на них якісь дозволи чи можна самовільно будувати. IMG_4285.heic 1
xPON Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:54 #79 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:54 1 годину тому, Maniko сказав: Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. Думаю, це від міста/району залежить. Якщо по гугл-вулицях "погуляти", то в США в містах, є такі двори захаращені, ну майже цигани. А є райони, де біля кожного будинку все майже однаково. 1
paksivatova Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:56 Автор #80 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:56 1 годину тому, Maniko сказав: Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. Також треба памʼятати, що в кожного штату свої закони. Що дозволено одному-то може бути заборонено в іншому. Крім цього, можуть бути певні правила жилого комплексу тощо. Також в кожному штаті є податок штату. В нашому це 10 %. На продукти знаю,що не нараховується. Тобто до кожної покупки, в інтернет-магазині чи будь-де до тої ціни, що ти бачиш на ціннику, сайті - при розрахунку дораховують податок. Тому дехто за айфонами чи іншими цінними речами іздить в сусідній, безподатковий штат. 4
paksivatova Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:57 Автор #81 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 19:57 2 хвилини назад, xPON сказав: Думаю, це від міста/району залежить. Якщо по гугл-вулицях "погуляти", то в США в містах, є такі двори захаращені, ну майже цигани. А є райони, де біля кожного будинку все майже однаково. Так, в деяких районах будинки мають бути певної кольорової гами - і ти не маєш права фарбувати фасад в інший. 1
paksivatova Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 20:06 Автор #82 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 20:06 1 годину тому, Maniko сказав: Як це нічого не можна робити? Взагалі нічого? Це може лише у вашому комюніті такі правила бо я дивлюся на ютубі канали деяких трудяг-емігрантів з країн колишнього совка, то вони там на подвір'ях американців і басейни будують і сараї або альтанки зводять, дерева садять і тд. І ще згадала на цю тему ситуацію. Моя сестра живе в дуже гарному для мене комплексі. Така стара-добра традиційна Америка. Бо відразу за іх парканом побудували сучасні примітивні танхауси-то дуже відчувається різниця в естетиці. Так от. Їх апартаменти на 1 поверсі, перед входом є невеличкий клаптик землі. Влітку ставила невеликий надувний басейн на кілька днів. В чаті якась мадам почала писати, щоб басейн прибрали, бо через нього є проблема з газоном. Сестра іі "послала" і показала фото, де ще весною газон був точно такий як зараз. 1
Maniko Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 22:57 #83 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 22:57 3 години назад, paksivatova сказав: День подяки будемо святкувати в колі рідних та друзів, буде одна дівчина що якраз таки працює в компанії, що будує басейни. Запитаю, думаю вона має знати чи потрібні на них якісь дозволи чи можна самовільно будувати. Дозвіл на басейн точно треба, а ще на певних етапах будівництва приходять інспектори і контролюють якість робіт, це я знаю з каналу цього чувака https://www.youtube.com/@nickusa7716/videos 1
Maniko Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 23:02 #84 Опубліковано 19 Листопада, 2023 в 23:02 3 години назад, paksivatova сказав: Ось будуються нові квартири(фото). Це жесть якась... а саме ліва частина фото: деревина від дощу мокра аж темна, і що з нею потім буде? згниє все...
paksivatova Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 00:31 Автор #85 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 00:31 1 годину тому, Maniko сказав: Це жесть якась... а саме ліва частина фото: деревина від дощу мокра аж темна, і що з нею потім буде? згниє все... Не знаю як буде. В нашому комплексі квартир під продаж немає. Всі здаються в оренду
volks Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 05:15 #86 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 05:15 То просто в нас часто плутають анархію і демократію. Тому в нас часто будинки схожі на фавели 1
alexvvv Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 07:55 #87 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 07:55 (змінено) 2 години назад, volks сказав: То просто в нас часто плутають анархію і демократію. Тому в нас часто будинки схожі на фавели Ну і в Авдіївці зараз непорядок з будинками, срач довкола. Та і хто сказав, що США зразок демократії? Змінено 20 Листопада, 2023 в 07:57 користувачем alexvvv 1
volks Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 11:30 #88 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 11:30 3 години назад, alexvvv сказав: Ну і в Авдіївці зараз непорядок з будинками, срач довкола. Інколи краще мовчати, ніж говорити(писати) 2 1
jurgen007 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 13:34 #89 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 13:34 (змінено) 8 годин назад, alexvvv сказав: Ну і в Авдіївці зараз непорядок з будинками, срач довкола. Та і хто сказав, що США зразок демократії? Так і в Канаді новоприбулі жаліються що там важко, в Манітобі селять їх безкоштовно в готелях на 3 місяці і дають 3 тис. на людину, щоб за той час знайшли роботу і де жити, то потім не можуть виселити - то роботи нема, то житла підходящого. Брат каже що всі готелі забиті українцями, їдеш мимо і видно відразу, пузаті мужичкі в спортивних штанях на перекурі під готелем тусуються, значить наші - їх там гноблять демократи, в готелі курити не дають. Було що в туалеті курилку влаштували, спрацювали пожежні датчики, залило весь поверх, менеджер мало не повісилась. Багато потусуються поки платять і їдуть назад в Європу, сюди здається ніхто ще не приїхав хоч як там тяжко їм. Змінено 20 Листопада, 2023 в 16:45 користувачем jurgen007 2 1
alexvvv Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:30 #90 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:30 55 хвилин назад, jurgen007 сказав: Так і в Канаді новоприбулі жаліються що там важко, в Манітобі селять їх безкоштовно в готелях на 3 місяці і дають 3 тис. на людину, щоб за той час знайшли роботу і де жити, то потім не можуть виселити - то роботи нема, то житла підходящого. Що тут сказати - нам пощастило що вони виїхали 2
alexvvv Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:37 #91 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:37 3 години назад, volks сказав: Інколи краще мовчати, ніж говорити(писати) кажу як є, наприклад у нас в Луцьку бруківка не скрізь покладена 1
jurgen007 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:47 #92 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 14:47 (змінено) 17 хвилин назад, alexvvv сказав: Що тут сказати - нам пощастило що вони виїхали Кому не пощастило то це індіанам місцевим, раніше ті в готелях і хостелах на шару зимували, так скоро до розбірок з стрільбою дійде. Думаю поліція сильно втручатись не буде. Змінено 20 Листопада, 2023 в 14:48 користувачем jurgen007 1
alexvvv Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 15:59 #93 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 15:59 1 годину тому, jurgen007 сказав: Кому не пощастило то це індіанам місцевим, раніше ті в готелях і хостелах на шару зимували, так скоро до розбірок з стрільбою дійде. Думаю поліція сильно втручатись не буде. Я боюсь, щоб Україна не отримала позов за геноцид корінних народів
jurgen007 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 16:42 #94 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 16:42 (змінено) 2 години назад, alexvvv сказав: Я боюсь, щоб Україна не отримала позов за геноцид корінних народів Тут ще невідомо хто в природному відборі буде нагорі, індіани полюють все життя в тайзі, а як обкуряться, поліцай підходить з глоком напоготові, а наші то якраз вояки ще ті, скоріше поїдуть назад до тата Шольца. Змінено 20 Листопада, 2023 в 18:29 користувачем jurgen007
volks Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 17:59 #95 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 17:59 3 години назад, alexvvv сказав: кажу як є, наприклад у нас в Луцьку бруківка не скрізь покладена Ти бухий пишеш?
jurgen007 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 18:18 #96 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 18:18 3 години назад, alexvvv сказав: кажу як є, наприклад у нас в Луцьку бруківка не скрізь покладена Але зроблено багато, поклали там де з ссср кіт не валявся, в товариша на Червоної Калини самий великий будинок на 8 квартир і там двір і вулицю виклали.
Gendruk Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 20:05 #97 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 20:05 Нафіга так засрати тему?
jurgen007 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 20:23 #98 Опубліковано 20 Листопада, 2023 в 20:23 (змінено) 15 годин назад, Gendruk сказав: Нафіга так засрати тему? Так тема і стосується життя в США нових українських емігрантів, а де США там поряд і Канада. В США здається вже не просто потрапити, в Канаду пускають. Знайомий працює в Польщі 5 років, поїхав з колегами літом в Канаду, побули в Торонто 3 тижні, поки було безкоштовне житло і більшість вернулись назад, хоч не в мінусі - підйомні забрали, лишились кілька хто молодші і знають мову. З мінусів Канади - дороге житло /за 2 роки ціни піднялись в 1.5 рази/, не враховується стаж роботи ні український ні європейський в пенсійний, великі податки, без мови роботу знайти тяжко - хіба таку що на житло ледь вистачить - в місцевих українців. А в Польщі йому 4 роки до пенсії ще відробити, український стаж враховується. Багато хто приїхав в Канаду на початку війни, побрали нове житло і машини нові в кредит під низькі річні, а зараз банки попіднімали в 1.5...2 рази, платять 3...4тис/міс. а це там хороша місячна зарплата. Змінено 21 Листопада, 2023 в 11:53 користувачем jurgen007
vampirich Опубліковано 21 Листопада, 2023 в 12:32 #99 Опубліковано 21 Листопада, 2023 в 12:32 (змінено) одне цікаве порівняння висловив один мій колишній колега, який вже 5 років живе в невеликому містечку в Каліфорнії, коли ми говорили про купівельну спроможність на умовну середню зарплату тут і там То він сказав що тут він кожну п"ятницю міг ходити десь на пиво з друзями, а от кудись поїхати - то треба було щось трішки планувати і відкладати гроші бо то дорого. А там - сходити на пиво то не варіант, бо це дорого, а от на океан чи по національних парках кататися - то майже кожні вихідні кудись їдуть сім"єю. p.s. у нього 12 годинний робочий день і 3 вихідних у тиждень. що дуже зручно для отаких мандрівок Змінено 21 Листопада, 2023 в 12:35 користувачем vampirich 3
SergLutsk Опубліковано 21 Листопада, 2023 в 13:23 #100 Опубліковано 21 Листопада, 2023 в 13:23 45 хвилин назад, vampirich сказав: То він сказав що тут він кожну п"ятницю міг ходити десь на пиво з друзями Ну років 5 тому я теж міг так собі дозволити виходити, а зараз вже не можу. Зараз і у нас вже сходити в кабак стало вельми жирним задоволенням. 48 хвилин назад, vampirich сказав: от на океан чи по національних парках кататися - то майже кожні вихідні кудись їдуть сім"єю. Ну так, а мандрування ще більше вимагає харчуватись поза домівкою. А тим більше всю сім'ю накормити, а не лише себе. Чи типу якщо без алкоголю, то це не дорого ?
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти