Zeiss Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 18:43 #76 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 18:43 25 minutes ago, Zheny@ said: ми просто в сторону фінансів з'їхали, і понеслось @Nokian , Вітя. То ти так і не відповів на моє запитання. Скільки податків чесних податків у %% ти сплатив у бюджет? Бо я сплачую 19,5% (Грубо 20%) . При ЗП у 20 000, я сплачу 48 000 грн / рік. Тому я - більше за тебе сплатив. І все чесно і прозоро! Плюс роботодавець за кожного працівника платить.
Nokian Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 18:52 #77 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 18:52 33 хвилин тому, Zheny@ сказано: ми просто в сторону фінансів з'їхали, і понеслось @Nokian , Вітя. То ти так і не відповів на моє запитання. Скільки податків чесних податків у %% ти сплатив у бюджет? Бо я сплачую 19,5% (Грубо 20%) . При ЗП у 20 000, я сплачу 48 000 грн / рік. Тому я - більше за тебе сплатив. І все чесно і прозоро! Женя, ти лише мінуси вмієш, чи можеш ставити. А от питання конкретно - не вмієш. Спочатку треба вияснити, що таке ,,чесні ,, податки. На твою думку.
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 19:03 #78 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 19:03 42 минуты назад, Zheny@ сказал: ми просто в сторону фінансів з'їхали, і понеслось @Nokian , Вітя. То ти так і не відповів на моє запитання. Скільки податків чесних податків у %% ти сплатив у бюджет? Бо я сплачую 19,5% (Грубо 20%) . При ЗП у 20 000, я сплачу 48 000 грн / рік. Тому я - більше за тебе сплатив. І все чесно і прозоро! вибач, але таких оленів як ти, раком ставится на раз. Робится простий експеримент, кладется ті 48 000 тисяч перед тобою й кажется, що ти можеш їх заплатити в податки, а можеш не платити й тобі за це нічого не буде. Хєр я повірю, що ти скорчиш умний єбальнік й своєю рукою віддасиш ті гроші на податки, а не залишиш собі. То нахєр та дурна піздьож коли ти ті податки платиш добровільнопримусово ? А так да, можна грудь калєсом випьячувати, коли від тебе нічого не залежить й бити себе пьяткою в грудь, корчачи з себе нєвьєбєнного платєльщіка податків
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 19:07 #79 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 19:07 всі тутешні *ходокі в Європу* *лєві* підробітки декларують й чесно добровільно платять з них податки ?
Yarchik Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:00 #80 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:00 46 хвилин тому, MANJAK11 сказано: вибач, але таких оленів як ти, раком ставится на раз. Робится простий експеримент, кладется ті 48 000 тисяч перед тобою й кажется, що ти можеш їх заплатити в податки, а можеш не платити й тобі за це нічого не буде. Хєр я повірю, що ти скорчиш умний єбальнік й своєю рукою віддасиш ті гроші на податки, а не залишиш собі. То нахєр та дурна піздьож коли ти ті податки платиш добровільнопримусово ? А так да, можна грудь калєсом випьячувати, коли від тебе нічого не залежить й бити себе пьяткою в грудь, корчачи з себе нєвьєбєнного платєльщіка податків А міг би стати ФОПом-єдиноподатником і надавати роботодавцеві послуги Якщо правильно оформити договорА. Якщо твоя ЗП 20000 грн. у місяць, то: - 3600 грн. з неї ти сплачуєш ПДФО; - 300 грн. з неї ти платиш військовий збір; - 16100 грн. ти отримуєш на руки; - 4400 грн. платить за тебе ЄСВ роботодавець додатково до зарплати. Отже, роботодавцю ти обходишся у 24400 грн. в місяць, а на руки отримуєш 16100 грн. Тепер уявімо, що ти став ФОПом - спрощенцем на третій групі, платником 5% податку і ЄСВ. - 20000 тобі заплатив роботодавець (за місяць). - 1000 грн. ти заплатив єдиного податку (5%). - 1100 грн. ти заплатив ЄСВ. По факту на руки маєш 17900 грн., а не 16100 грн., та й роботодавцю обходишся в 20000 грн. І податки платиш, і лишнього не переплачуєш. А якщо роботодавець погодиться й надалі тобі платити 24400 грн. (тобто суму, в яку ти йому обходишся) - то в місяць ти матимеш 22080 грн чистими. От тепер і порахуй, на скільки більше збагатився б у рік ти, а не бюджет
Nokian Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:31 #81 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:31 2 годин тому, Zheny@ сказано: При ЗП у 20 000, я сплачу 48 000 грн / рік. Уточни Сплачу, чи сплатив. Вже. Бо дуже змахує не на конкретні вчинки, а лише наміри та розмірковування.
Zheny@ Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:35 #82 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:35 1 година тому, MANJAK11 сказано: вибач, але таких оленів як ти, раком ставится на раз. Робится простий експеримент, кладется ті 48 000 тисяч перед тобою й кажется, що ти можеш їх заплатити в податки, а можеш не платити й тобі за це нічого не буде. Хєр я повірю, що ти скорчиш умний єбальнік й своєю рукою віддасиш ті гроші на податки, а не залишиш собі. То нахєр та дурна піздьож коли ти ті податки платиш добровільнопримусово ? А так да, можна грудь калєсом випьячувати, коли від тебе нічого не залежить й бити себе пьяткою в грудь, корчачи з себе нєвьєбєнного платєльщіка податків Не треба перекручувати моїх слів. Ти ж тої когорти, що й Вітя. Ти вважаєш, що чесно заплатив податки. А я вважаю, що ні. Я повторюся, ти заробив 250 000 грн / міс. А податку ти заплатив лише мінімум. Якби ти заплатив, як і я 20% (чесно) від заробленого - тоді було б про що говорити. @Yarchik мова не про це. Про те, що коли держава хоче поставити всіх в рівні умови, завжди знайдуться хитрови*їбані, які скажуть, що вони особливі. От ти, навіть, умовно, підприємець, що надаєш послуги фірмам. Договір ,сума, акт прийому-передачі і т.д. Ти ж заплатиш від сум, які ти вкажеш при подачі податкової декларації. Якщо ти послуг надав на 1 000 000 грн, 200 000 доведеться віддати. Чесно? - Чесно! Якщо ти платиш 2000 грн в місяць, незалежно від того, скільки ти заробив 1 000 000 чи 200 000, це чесно по відношенню до того, хто платить у відсотках? Стосовно 48 000. Якщо раптом держава захоче просто так віддати мені заплачені в бюджет гроші (що само по собі абсурд), то, звісно, не відмовився б. (і ніхто не відмовився б). Але Вадік, давай по-чесному, я тобі це казав уже тут, на Борді, не раз. Із того, що ми платимо зараз у бюджет, мають пенсіонери пенсії (бо не існує країни, у якійвони заробляли собі на пенсію), лікарі мають ЗП (ти ж потім сам скаржитимешся на хєрову якість медиуини, бо в них мала ЗП, що хєрова якість освіти, бо у вчителів мала ЗП). все просто!
Zheny@ Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:37 #83 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:37 4 хвилин тому, Nokian сказано: Уточни Сплачу, чи сплатив. Вже. Бо дуже змахує не на конкретні вчинки, а лише наміри та розмірковування. Сплатив, Вітя, сплатив. + мій роботодавець також платить.
Zheny@ Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:39 #84 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:39 1 година тому, MANJAK11 сказано: всі тутешні *ходокі в Європу* *лєві* підробітки декларують й чесно добровільно платять з них податки ? Ти свої офіційні ВСІ задекларуй ,а потім будеш про чужі ліві говорити!
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:45 #85 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:45 5 минут назад, Zheny@ сказал: б). Але Вадік, давай по-чесному, я тобі це казав уже тут, на Борді, не раз. Із того, що ми платимо зараз у бюджет, мають пенсіонери пенсії (бо не існує країни, у якійвони заробляли собі на пенсію), лікарі мають ЗП (ти ж потім сам скаржитимешся на хєрову якість медиуини, бо в них мала ЗП, що хєрова якість освіти, бо у вчителів мала ЗП). все просто! ще раз тобі повторюю. Ти підганяєш свої думки під ситуацію. Якби тобі дали шпаринку не платити податки, ти б їх не платив би. Раз ти таки змушений платити податки, ти в голові собі знаходиш для цього виправдання. І це природньо, всі так роблять, навіть ті, що крадуть мільярди. Ні хто не говорить, що платити податки це погано. Але нагрузка має йти зверху вниз, а не знизу вверх, або хоча б рівні умови для всіх.
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:48 #86 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:48 6 минут назад, Zheny@ сказал: Ти свої офіційні ВСІ задекларуй ,а потім будеш про чужі ліві говорити! так не я претензію до вас предьявляю, а ви предьявляєте. А нєхєр на зєркало пєнять, коль в самого рожа кріва, як то кажуть.
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:50 #87 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 20:50 14 минут назад, Zheny@ сказал: Якби ти заплатив, як і я 20% (чесно) від заробленого - тоді було б про що говорити. ще раз тобі повторю, не ти їх сам заплатив, В ТЕБЕ ЇХ ЗАБРАЛИ !!!
Zheny@ Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:07 #88 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:07 16 хвилин тому, MANJAK11 сказано: ще раз тобі повторю, не ти їх сам заплатив, В ТЕБЕ ЇХ ЗАБРАЛИ !!! У мене був вибір, або, або. Я вибрав платити. Ще питання?
Nokian Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:11 #89 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:11 22 хвилин тому, Zheny@ сказано: ти заробив 250 000 грн / міс. А податку ти заплатив лише мінімум. :Женя, а на скіільки треба продати товару в місяць, щоб заробити 250 000 тисяч в місяць? Твої уявлення про пенсійну систему такі ж наівні , як і про листа президенту стосовно дитячої залізниці( з чого власне і весь срач почався). Звідки тобі знати, що пенсійні внески, котрі людина відстьогує з 20 років, і котрими держава крутить , як циган сонцем, розраховані та привязані до пенсіного аіку так, аби переважній частині платників вже не приходилося їх отримувати, по причині смерті. В Греції донедавна була трохи справедливість,що чоловік , чи дружина отримували пенсі. померлого з пари. Але німці їх швидко навчили і скасували це. Перш ніж питати мене про чесні податки- спитай Ахмєтова, Коломойського, Фірташа, хоча б Палицю-скільки вони ,,чесних,, податків сплатили.
Vadimm Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:39 #90 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:39 Ті хто за чеки, видно не здогадуються, що вся канітєль, пов'язана з ними і з РРо все одно ляже в фінансовому плані на кінцевого споживача. Бо якщо я чи Ман'як чи Нокіан захочемо заробити своїх, умовних, 15000 в місяць чистими, то ми їх заробимо, тільки раніше наші покупці, кінцеві споживачі, нам мали б принести виручки, умовно, 40000, то зараз муситимуть, умовно, 45000. І при цьому нас конкуренти типу всяких торг мереж не зжеруть, бо ми все одно по цінах конкурентними залишимось. А такі як Женя просто заплатять більше. І в Нашому Краї більше, і на Вог, під шумок. Але від прийняття тих законів Наш Край чи Вог не перестане кожних пару місяців міняти прізвище підприємця в фіскальному чеку для оптимізації податків - бо закон їх і не зачепить, хоча саме з цим покликаний (закон) боротись. З приводу чеків у Європі. Багато де чеки поширені для внутрішньої звітності - щоб працівники не "кидали" власника. Він приведе друга, тому не видадуть чека, і працівник попав перед власником. Інший варіант фіскального чека - не "аля як в супермаркеті", а щось типу "Товарів на суму" чи "Послуг на суму". Головне щоб сума була правдива. А в нас хочуть щоб в чеку було все розписано як в супермаркеті. Але щоб було розписано - одній людині-підприємцю - величезний геморой, ібо це складський облік. Тому треба як мінімум бугалтера-аутсорсера. І при цьому зберієгається норма закону, яка передбачає єблю підприємця зі сторони контролюючих. Він прийде, вибере одиницю товару, і ФОП муситиме йому показати склад по обліку і по факту. Якщо на складі фізично товару на 1 більше ніж по обліку - значить ФОП має необлікований товар. А якщо на 1 менше - значить ФОП продав 1 товар без чеку. В обох випадках ФОПу піздєц. А якщо ФОПу піздєц, то від цього нагріється лише перевіряльник (корупцію ніхто не відміняв). А ФОП дуже вірогідно припинить діяльність і сяде на шию центру зайнятості. І кому стане легше, якщо ФОП дійсно не перевалює через граничну суму для певної групи платників податків, тільки тепер з чеками? Якщо ліміт обороту, нехай лям для 1 групи, хіба ФОП з РРО заплатить більше податків ніж ФОП без РРО, якщо він реально не перевалює по оборотах через той лям? Легше стане лише експортерам РРО і тим хто видає ліцензії на обслуговування РРО. Тільки не розказуйте про хвальоний халявний програмний РРО - бо податкова від нього відхрещується. Вона не ставила ТЗ навіть розробникам того програмного безплатного РРО. І відповідно не приймає претензії якщо там щось не працює. Але є головним бенефеціаром якщо там щось не працює. Я бачу так - якщо цей закон діятиме - ФОПу краще піти в тінь. Тоді він попавши на перевірку тупо заплатить штраф і не відповідатиме всім своїм майном. Як не піде в тінь і попаде на перевірку - відповідатиме усім майном. Карочь я ще багато про це можу понаписувати, якщо когось реально цікавить - в приват. Спойлер А ті хто голослівно тут пишуть що ФОПи стоять на майдані за гроші - піздаболи. Модери, відокремте ФОПів в окрему тему від залізниці, і хай срач продовжується.
Nokian Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:58 #91 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 21:58 Так є тема ,, касовий апарате прощай,. Звучить як знущання на сьогодні. Походу в кінці року Жені роботодавець розказав, у скільки він йому обходиться і які перспективи , і Женя засумував та почав поглядати в сторону базару.)
MANJAK11 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 22:06 #92 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 22:06 5 минут назад, Nokian сказал: і Женя засумував та почав поглядати в сторону базару.) ти як завжди робиш неправильні висновки, що не дивно. Якщо Жені хватило мізків піти з базару тоді, коли він знав всю внутрішню кухню, то тепер він не повернется і подавно
Nokian Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 22:50 #93 Опубліковано 25 Грудня, 2020 в 22:50 Поглядати в сторону базару не в плані повернутися на ,,дніще,, А в плані заздрості до ,,бариг,, та їх ,,нечесних ,,доходів.
volks Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 08:04 #94 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 08:04 10 часов назад, Vadimm сказал: кому стане легше, якщо ФОП дійсно не перевалює через граничну суму для певної групи платників податків, тільки тепер з чеками? Якщо ліміт обороту, нехай лям для 1 групи, хіба ФОП з РРО заплатить більше податків ніж ФОП без РРО, якщо він реально не перевалює по оборотах через той лям? Так, наскільки я розумію, в цьому і суть - виокремити тих, хто перевалює через ліміт.
Nokian Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 08:46 #95 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 08:46 А чого просто не підняти ліміт разом з податками? Це ж так просто,але їм же не цього треба. Я готовий платити не 25 ,а 50 тисяч в рік,інше заморочуватися з РРО. І так у всіх сферах,простіше та прозоріше оподаткування. Але ж влада цього не хоче,бо куди дівати армію податківців,а саме головне Вільними людьми дуже важко керувати.
Bliksss Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 11:55 #96 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 11:55 3 годин тому, Nokian сказано: бо куди дівати армію податківців це окрема тема, але, з цим також справляться, я не кажу про теперішню владу, мож комусь іншому це вдасться зробити. Податкове законодавство - вже давно потрібно переглянути, реформувати і т.п. суть від цього не змінюється. P.S. Коли казав що серед ФОПів на майдані є проплачені тітушки, я не мав на увазі ВСІХ ФОПів, більшість - так, відстоюють намагаються відстояти свої права та своє бачення ситуації. Але, серед них є "проплачені тітушки", основною метою в них - створювати конфліктну ситуацію.
Nokian Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 12:36 #97 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 12:36 Ясне діло,що провокатори були ,є і будуть.тільки проплачені,або на службі вони протилежною стороною Я там теж добре таких бачив і є свої методи против них А податкове законодавство в нас треба так,щоб в першу чергу стимулювати щось ТУТ робити,і в побільше з масштабах. Щоб щось оподатковувати,треба спочатку його заробити. Справедливо,коли заробити можуть всі,а не князі з олігархами.
volks Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 12:47 #98 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 12:47 3 часа назад, Nokian сказал: А чого просто не підняти ліміт разом з податками? Хаха три рази. Можнв подумати, що це не призведе до майдану.
Zheny@ Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 13:03 #99 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 13:03 15 годин тому, Nokian сказано: :Женя, а на скіільки треба продати товару в місяць, щоб заробити 250 000 тисяч в місяць? Ти все міряєш своїм недалеким "торгашним" мірилом. І твоя недалекість - зашкалює. Але тобі розжую. Можна взяти 100 ноутбуків по 500$ в закупі. і продати +25%. Все. А що то є 100 ноутів, в час коли студенти на віддаленому навчанні? Можна надавати консультативні / інформаційні послуги. Адвоктські, юридичні. Можна 5-7 машин пригнати і на кожній 1000$+ заробити. Не все ж телефонами міряти! 13 годин тому, Nokian сказано: А в плані заздрості до ,,бариг,, та їх ,,нечесних ,,доходів. Я ніколи не заздрив таким людям - вміють - на здоров'я! Але щоб потім не плакали, одне з другим! Якщо нам вдасться дожити до того казкового дня, що називається "пенсія", то ти будеш в черзі першим кричати, "А схуялі так мало?", другим буде Мань'як. А я буду останнім. Не факт, що кричатиму. 15 годин тому, Vadimm сказано: . А в нас хочуть щоб в чеку було все розписано як в супермаркеті. Але щоб було розписано - одній людині-підприємцю - величезний геморой, ібо це складський облік. Тому треба як мінімум бугалтера-аутсорсера. Це лінь і відмазка. Освоїти бухгалтерську прогу - може будь-хто. А найняти аутсорсного бух-а (як роблять більшість підприємців) для подачі звітності, не так і дорого! Вже й зараз нормальні ФОП-и так і роблять. 1С Склад / Торгівля /Гроші і вперед. 15 годин тому, Vadimm сказано: І при цьому зберієгається норма закону, яка передбачає єблю підприємця зі сторони контролюючих. Він прийде, вибере одиницю товару, і ФОП муситиме йому показати склад по обліку і по факту. Якщо на складі фізично товару на 1 більше ніж по обліку - значить ФОП має необлікований товар. А якщо на 1 менше - значить ФОП продав 1 товар без чеку. В обох випадках ФОПу піздєц. А якщо ФОПу піздєц, то від цього нагріється лише перевіряльник (корупцію ніхто не відміняв). А ФОП дуже вірогідно припинить діяльність і сяде на шию центру зайнятості. Маячня. Особливо про ревізію зі сторони контролюючих органів. Ніде такого немає. Міг банально підкинути / вкрасти працівник. Фантазії якихось "активістів" щодо того, що саме збирається зробити податкова - нагадує фантазію 16-річної дівчинки, яка побачивши 3-х старших хлопців, заявила, що вони її хотіли зґвалтувати. Хоча пацани взагалі йшли в іншу сторону і по своїм справам. Тисячі фірм працюють в білу. І працюють. так, заробляють на "Інфініті" трошки довше, ніж ті, хто "віляє" від податків, але й не закриваються і милостиню не просять. Просто ж важко в один раз відмовитися від неконтрольованих прибутків, правда ж? І потім так само важко пояснити звідки у тебе стільки нерухомості і авто, якщо ти тільки 25000 грн податку в рік заплатив.
Nokian Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 14:11 #100 Опубліковано 26 Грудня, 2020 в 14:11 Я ці 25000 тисяч плачу з 1995 року. І займаюсь цим,бо якраз і не хочу залежати на пенсії від держави та чекати ,скільки вона мені дасть. І не буду залежати,ні від неї,ні від роботодавця Ось саме цей момент в мені і злить тебе найбільше. Розкажи краще скільки твій бос заробив , скільки нерухомості має та скільки податків платить?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.