Перейти до змісту

Вибір сімейного або іншого лікаря

nickel

Рекомендовані повідомлення

Коли взагалі ті електронні направлення ввели? Бо я рентген робив в березні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
1 хвилина тому, nickel сказано:

Я думав ти вже давно з ними бо поруч :)

Та я не знав що воно там таке, вивіска та й вивіска, поки не почитав від тебе інфу. Якось пофігу було до того.

Вот, тепер жінку замаланюю, бо одному ліньки. А їй відітєлі треба щоб могли давати лікарняний більш ніж на 10 днів. Певно сам піду, бо реально близько. Та й про ту нашу сімейну лікарку з Привокзальної жінка погано відгукується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 часов назад, nickel сказал:

Ні, паперове.

Месний чи ні на сьогодні не має значення (персонал поки не перестроївся)

Існують наступні варіанти для інструментальної та лабораторної діагностики:

1. Є електронне направлення від "вузького" спеціаліста - обстеження проводиться безоплатно для пацієнта. Є можливість попереднього запису.

2. Немає направлення (або направлення паперове, або направлення від сімейного) - обстеження можливе на госпрозрахункових умовах.

Лікар має скеровувати на обстеження, результати яких може інтерпретувати (зрозуміти і використати в роботі). Сімейні часто скеровують на обстеження без показів або не на ті, які потрібні. Тому їх направлення в роботу діагности не приймають. (крім визначених "пріоритетних" пакетів послуг з ранньої онкодіагностики та лікування ковіду)

НСЗУ враховує для оплати лише послуги, які надані за електронним направленням. Тому інші варіанти можливі лише за оплату або пацієнтом, або страховою, або якимись благодійниками, або ще кимось. Але все обов'язково має бути оплачено.

P.S. До "вузьких" спеціалістів також потрібне електронне направлення, крім звернення для отримання допомоги за невідкладними (ургентними) показами - платить НСЗУ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 21.11.2020 в 10:58, SAS сказал:

P.S. До "вузьких" спеціалістів також потрібне електронне направлення, крім звернення для отримання допомоги за невідкладними (ургентними) показами - платить НСЗУ.

Ви лікар? 

Електронне в цьому направленні - то тільки назва.

На практиці, ти йдеш до сімейного:

-або записуєшся на прийом, що в даний час  займає майже тиждень,

-або узгоджуєш по телефону необхідність візиту до вузького спеціаліста, підходиш до сімейного без запису і намагаєшся в перервах між пацієнтами "виловити" сімейного чи медсестру щоб винесли тобі "електронне направлення", якщо вона його зробила.

Електронне направлення - це надрукований папірець, з яким тебе далі посилають в "спеціальну" реєстратуру, де записують тільки до вузьких спеціалістів (зі слів сімейного, по телефону там не записують, тільки особисто - на днях перевірю). Там тобі видають нову карточку (з якою ти будеш ходити до вузьких спеціалістів) і кажуть на коли тебе  зможуть записати до вузького спеціаліста (а там, теж черги можуть бути - в залежності від спеціаліста).  

Чесно кажучи - жахливо це все...

І от недавно випадок - сімейний не дала електронного направлення, бо не працювала система (і за 3 години так і не запрацювала)... В результаті прийшлось платити за прийом спеціаліста 120 грн. Для молодої працюючої людини  ніби і фігня, а от пенсіонеру з купою хронічних захворювань, що потребує постійного вживання ліків і пенсією 2 тис.грн - то не солодко...

Тепер на рахунок безоплатного обстеження. Ну наприклад направили мене безоплатно на консультацію невролога, а він без МРТ нічого не бачить, каже приходьте з МРТ, а воно платне. Або на консультацію хірурга, а йому потрібне УЗД, а УЗД аналогічно платне...

Реально з безплатного то точно загальні аналізи крові і сечі. Але як в 2-ій міській (поки триває ремонт на 1-му поверсі) ту сечу зараз приймають... Це дурдом... В громадському прохідному туалеті  залишаєш ємкість на підвіконнику... Я здала один раз, прийшов результат "рекомендовано повторити" :angry:  

І на рахунок приватних сімейних, теж чула за цю пару, поки позитивні відгуки. Але мене цікавить одне: скільки реально в день вони можуть обслужити пацієнтів? Бо є ж і лікарі ніби не погані, але ти до них реально не можеш потрапити на прийом (бо все зайнято). І по телефону вони не хочуть бути 7/24, а хочуть лише в прийомні години. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 минут назад, natalka) сказал:

І на рахунок приватних сімейних, теж чула за цю пару, поки позитивні відгуки. Але мене цікавить одне: скільки реально в день вони можуть обслужити пацієнтів? Бо є ж і лікарі ніби не погані, але ти до них реально не можеш потрапити на прийом (бо все зайнято). І по телефону вони не хочуть бути 7/24, а хочуть лише в прийомні години. 

Ребята, а давайте я їх сюди в тему запрошу. І їм реклама буде і в нас менше запитань залишиться, якщо вони погодяться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, nickel сказано:

Ребята, а давайте я їх сюди в тему запрошу. І їм реклама буде і в нас менше запитань залишиться, якщо вони погодяться.

Ти про Дмитруків? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, Unknown сказал:

Ти про Дмитруків? 

так

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було б цікаво,  якщо час знайдуть.  Хоча ми з дружиною уже надумали йти до них,  незважаючи на те,  що зараз сімейний у 2-й поліклініці на відстані  500-700 метрів від нас. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, Unknown сказал:

Було б цікаво,  якщо час знайдуть.  Хоча ми з дружиною уже надумали йти до них,  незважаючи на те,  що зараз сімейний у 2-й поліклініці на відстані  500-700 метрів від нас. 

Та от зайшов запросити і прочитав. Маючи авто це звичайно не проблема, але на Грушевського для мене було зручніше. А от маму я тепер точно не переманю з вул. Володимирської.

Цитата

Увага!

З 1 грудня 2020р сімейна лікарка Дмитрук Мар’яна Ярославівна вестиме прийом пацієнтів на постійній основі у Центрі здоров’я Вел.Ю, за адресою Луцьк, вул. Єршова 9а ( ЖК Британія Холл)

Всі укладені декларації залишаються активними.

Консультації, запис, прийом відбуваються у штатному режимі.

Залишається можливість підписати декларацію з лікарем та отримати БЕЗКОШТОВНО більше 40 послуг, зокрема консультацію лікаря, видачу направлень,довідок, проведення профщеплень, забір крові, ЕКГ-дослідження у 12 відведеннях, вимірювання артеріального тиску, пульсу, проведення швидких тестів та багато іншого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, natalka) сказал:

Не знаю, що там жахливо. Мені особисто більше сподобалось, ніж ті колишні черги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, natalka) сказал:

В нас як зазвичай - ідея хороша, а реалізація через ср@ку....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитата

В Нацслужбе здоровья рассказали, как в онлайне найти врача для заключения декларации

https://censor.net/ru/news/3232777/v_natsslujbe_zdorovya_rasskazali_kak_v_onlayine_nayiti_vracha_dlya_zaklyucheniya_deklaratsii

Электронная база врачей первичного звена, с которыми можно заключить декларацию, доступна онлайн.

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу Национальной службы здоровья.

"Все данные о заведениях ПМП (первичной медицинской помощи. - Ред), у которых есть договор с НСЗУ, о каждом враче, работающем в этих центрах, поликлиниках и амбулаториях, содержатся в электронной системе здравоохранения. Это - открытая информация. Найти ее можно на нашем дашборде "Электронная карта мест предоставления первичной медицинской помощи", - говорится в сообщении.

Там можно выбрать область, тип или название населенного пункта и выбрать медицинские учреждения, которые заключили договор с НСЗУ. Также можно осуществить поиск медучреждения по названию.

По результатам поиска станет доступным перечень амбулаторий и их контакты.

Можно также нажать на нужную амбулаторию на карте или в таблице, расположенной ниже карты. В таблице, расположенной справа от карты, размещен список всех врачей первички, которые принимают в этом заведении. Там также указана специализация врача - терапевт, педиатр или семейный врач, и информация о количестве деклараций, которые уже имеет этот врач, и их лимите.

Если дашборд показывает, что в вашем населенном пункте все врачи первички исчерпали лимит, то НСЗУ рекомендует позвонить в это учреждение, чтобы уточнить, можно ли подать декларацию.

Если врача выбрать невозможно, пациент имеет право обратиться к местным властям, которые являются владельцами учреждений здравоохранения, или в местный департамент здравоохранения. Там должны предоставить разъяснения, как пациенту реализовать его право на выбор врача.

В НСЗУ акцентировали, что пользоваться дашбордом удобнее с компьютера, чем со смартфона. Тем пациентам, которые не могут пользоваться электронными инструментами, могут предоставить консультацию в контакт-центре НСЗУ по бесплатному номеру 16-77.

В Нацслужбе здоровья рассказали, как в онлайне найти врача для заключения декларации 01

І тут же вдогонку ще  по іншому роз'яснення.

Цитата

Як знайти і укласти декларацію з сімейним лікарем не виходячи з дому: інструкція

https://prm.ua/yak-znayty-i-uklasty-deklaratsiiu-z-simeynym-likarem-ne-vykhodiachy-z-domu-instruktsiia/

Відтепер знайти сімейного лікаря і укласти з ним договір можна онлайн.

Пресслужба Національної служби здоров’я оприлюднила у Facebook відповідну інструкцію.

“Всі дані про заклади ПМД, які мають договір з НСЗУ, про кожного лікаря, який працює в цих центрах, поліклініках та амбулаторіях, містяться в електронній системі охорони здоров’я. Це – відкрита інформація. Знайти її можна на нашому дашборді “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги“, – йдеться у повідомленні.

1. Щоб скористатися аналітичною панеллю, перейдіть до першого розділу, власне карти.

2. У фільтрах ліворуч оберіть область, зазначте тип населеного пункту або введіть в полі пошуку назву населеного пункту, який вас цікавить.

3. У фільтрі “Договір з НСЗУ оберіть “З договором”.

4. Якщо вам відома назва конкретного медичного закладу, оберіть його в таблиці під картою або введіть назву у фільтрі “Надавач послуг”. Відразу побачите перелік амбулаторій та їх контакти. Можна також натиснути на потрібну амбулаторію на карті чи в таблиці, розташованою нижче карти.

5. У таблиці, розташованої праворуч від карти, побачите список усіх лікарів первинки, які приймають у тому закладі, який ви обрали.

6. Там також вказана спеціалізація лікаря ПМД – терапевт, педіатр чи сімейний лікар, та інформація про кількість декларацій, які вже має цей лікар, та їх ліміт. Тобто якщо навпроти прізвища стоїть ""зелена мітка"" , то лікар уже набрав оптимальну кількість пацієнтів, якщо  ""синя стрілка вгору"", то ще ні.

7. Подати декларацію можна до лікаря, навпроти прізвища якого на дашборді стоїть стрілочка вгору.
  - Якщо дашборд показує, що у вашому населеному пункті всі лікарі первинки вичерпали ліміт, то зателефонуйте до цього закладу, щоб уточнити, чи можна подати декларацію.

- Якщо лікаря обрати неможливо, пацієнт має право звернутися до місцевої влади, яка є власником закладів охорони здоров’я, або в місцевий департамент охорони здоров’я. Там мають надати роз’яснення, як пацієнту реалізувати його право на вибір лікаря.

8. Користуватися дашбордом зручніше з комп’ютера, ніж зі смартфону. Тим, кому не до вподоби електронні інструменти можуть зателефонувати до контакт-центру НСЗУ. Номер 16-77 – безкоштовний. Оператор контакт-центру допоможе знайти необхідну інформацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні проїжджав по вулиці Декабристів. В 25-му будинку помітив вивіку щось типу "центр сімейної медицини".. Там ремонт недавно робився і, мабуть, щось відкрилось чи відкривається. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теж бачив, там буде "КЛІНІКА СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ "БІХЕЛСІ"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 25.11.2020 в 09:16, Vikvik Mawr сказал:

в засновниках менеджмент групи волвест 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, natalka) сказано:

в засновниках менеджмент групи волвест 

є різниця, яка група???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Vikvik Mawr сказано:

є різниця, яка група???

Якщо воно буде таке, як їхні супермаркети і Адреналін...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 11/24/2020 at 10:23 PM, Такер said:

Сьогодні проїжджав по вулиці Декабристів. В 25-му будинку помітив вивіку щось типу "центр сімейної медицини".. Там ремонт недавно робився і, мабуть, щось відкрилось чи відкривається. 

On 11/25/2020 at 9:16 AM, Vikvik Mawr said:

Так, відкиття мало відбутись 27.11. Крім сімейних лікарів - ще й профільні.

Але, я читав у фейсбуці, що сімейний - не безкоштвно, як насправді - хз, десь не можу знайти посилання, а сайту в клініки ще немає.

On 11/27/2020 at 2:26 PM, SunSeth said:

Якщо воно буде таке, як їхні супермаркети і Адреналін...

Вони збираються відкрити мережу зі 100!!! таких клінік... так що, цілком можливо - що якість буде "не тойво" ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
On 11/23/2020 at 1:14 PM, natalka) said:

Електронне направлення - це надрукований папірець, з яким тебе далі посилають в "спеціальну" реєстратуру, де записують тільки до вузьких спеціалістів (зі слів сімейного, по телефону там не записують, тільки особисто - на днях перевірю).

В моєму випадку - елентронне направлення було дійсно електронним. Отримав SMS-ку з його номером - і все, вільний. Хоч їди в реєстратуру поліклініки і записуйся там до спеціалізованого лікаря, хоч іди ще кудись. В принципі, сама ідея мені такого направлення сподобалася.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 11/24/2020 at 10:23 PM, Такер said:

Чув що це приміщення спочатку "віджали" у його власниці ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 23.11.2020 в 13:28, nickel сказал:

а толку ? я заїзджав десь тиждень тому, чоловік дуже вибачався, але сказав, що ні він ні дружина договорів вже не заключає. Забув я в той же день написати, походу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, MANJAK11 сказал:

а толку ? я заїзджав десь тиждень тому, чоловік дуже вибачався, але сказав, що ні він ні дружина договорів вже не заключає. Забув я в той же день написати, походу

На минулому тижні жінчина сестра заключила з жінкою договір. Але дружина підказує, що її переїзд  співпав з її новим статусом у фб - розлучена. Може то екс-чоловік спєцом їй клієнтів відмовляє. Сам то він давно не набирає, каже що не встигає бо ще якоюсь організаційною роботою займається чи то клініку створює чи що.

Дзвони їй напряму.

Її нова сторінка

https://www.facebook.com/well.u.centrum/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

51 минуту назад, nickel сказал:

На минулому тижні жінчина сестра заключила з жінкою договір. Але дружина підказує, що її переїзд  співпав з її новим статусом у фб - розлучена. Може то екс-чоловік спєцом їй клієнтів відмовляє. Сам то він давно не набирає, каже що не встигає бо ще якоюсь організаційною роботою займається чи то клініку створює чи що.

Дзвони їй напряму.

Її нова сторінка

https://www.facebook.com/well.u.centrum/

а, ну тоді все ясно. Дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепер, виявляється, мінімальний відкритий лікарняний - 5 днів. І не гребе. кажу, я вже себе добре почуваю, ну потемпературив 2 дні і все.

Нє. закрию на 5й день! Така ситуація і т.д.

прикро....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Чи є в Луцьку хороший ендокринолог?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...