Перейти до змісту

Шостий президент України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Новая ЗеИдея - возобновить сбор с валютного обмена и направить его на "поднятие" спорта. Какие могут быть последствия? (укр.)

3 жовтня на сайті Верховної Ради  України був опублікований законопроект №2208 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту".  Якщо законопроект приймуть, банк чи обмінник сплачуватиме 1% із суми валюти, яку купуватиме у населення на користь розвитку спорту. 

Насправді, змін до бюджетного кодексу, якими би ці кошти спрямовувалися на розвиток спорту, в проекті не передбачено, а сам спорт в Україні фінансується з державного та місцевих бюджетів на рівні 11 млрд грн на рік. Чи вистачить збору на те, щоб "підняти" український спорт? Наврядчи. 

У 2016 році, коли діяв збір в Пенсійний фонд 2% від продажу валюти, цей збір приніс бюджету всього близько 382 млн грн на рік. Це 3% від обсягу фінансування спорту в Україні. 

А ось валютному ринку він приніс не користь, а величезну шкоду. Мільярди доларів операцій населення пішли у тінь через цей збір та через обмеження Національного банку України, і наповнювали не державний бюджет, а кишені міняйл. 

До 2017 року чорний ринок перевищував офіційний у рази. Рясніли числені "чорні обмінки", оголошення в інтернеті, де-факто готівкова біржа на сайтах міняйл із котируваннями "куплю" та "продам. 

На графіку ми показали, який щомісячний обсяг валюти населення купувало офіційно впродовж 2016-2018 років.

Після скасування збору в ПФ, ринок вийшов з тіні, адже відпала потреба неофіційно купувати та продавати валюту, щоб не платити у бюджет. Видно, що в 2017 році суми офіційного обміну дуже зросли. Якщо бути точними, то, після зникнення норми з Податкового кодексу, сумарно за рік обсяг продажу зріс на $4,8 млрд, тобто в 7,5 разів (!), а в 2018 році населення купило валюти на $9,6 млрд, що майже в 13 разів більше, ніж в 2016 році до відміни норми. 

Відмінність нового законопроекту від старого збору в ПФ в тому, з якої саме операції буде справлятися збір. Цього разу пропонують обкладати купівлю валюти, тобто долари, які фінансові установи купують, а населення, відповідно, продає. До 2017 року норма покривала обернену операцію – валюту, яку населення купує. Тоді можна було хоч якось вмотивувати рішення про введення цього збору тим, що населення купуватиме менше валюти через податки, і це підтримає гривню на плаву. Цього разу у населення, навпаки, буде менше мотивації продавати свої валютні збереження, що зменшить попит на гривню і спричинить девальваційний тиск. 

Ми не бачимо позитиву в таких "нововведеннях": це крок назад для вільного валютного ринку, тінізація валютного обміну, доступ до готівкових доларів та гривень для тіньового бізнесу, якому "чорний" ринок валют завжди слугував кровотоком.

https://finance.liga.net/ekonomika/opinion/lyuboy-valyutnyy-sbor---sposob-napolnit-karmany-menyala-ne-byudjeta

Змінено користувачем justice777
  • -1 3
Опубліковано (змінено)
15 хвилин тому, justice777 сказано:

Новая ЗеИдея

взагалі-то не "ЗЕ-ідея", а законопроект придурошного Дубінського. Депутати в нас, взагалі-то, не є рабами партій, чи блоків, а маєть право законодавчої ініціативи. Автором є він один, а тому потрібно так і казати, а не ліпити все до "Зе"

Та сама "новина", але подана "інакшим тоном":

Цитувати

Скандальний нардеп пропонує ввести новий податок в Україні: в мережі хвиля гніву

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у парламенті законопроект про введення податку на покупку валюти.

Законопроект № 2208 опубліковано на офіційній сторінці Верховної Ради.

Заступник голови податкового комітету Дубінський пропонує вилучати податок в розмірі 1% від суми купівлі іноземної валюти готівкою. До безготівкових розрахунків це нововведення застосовуватися не буде.

"Готівкова валюта в країні, в основному, з'являється з тіньової економіки і хабарів. Ми ж боремося за легалізацію тіньової економіки і прозорість усіх фінансових операцій, в тому числі, нелегальних обмінників? Ось і давайте переводити готівковий валютний обмін "на біло", - аргументував свою пропозицію Дубінський.

Гроші, які надійдуть від податку, нардеп пропонує використовувати на розвиток спорту.

Разом з тим законопроект передбачає запровадження штрафів за ненадання розрахункового документа при обміні валют - в розмірі 100% суми операції.

З цього приводу серед користувачів соцмереж вже піднялася хвиля обурення.

"Це вже було і старо. Обмін піде в тінь. Крапка", "Бабусі і тітоньки, що відкладають собі на смерть, будуть в захваті", "Потрібен податок на м*дацькі законопроекти", - реагують у мережі.

ПиСи: і до чого тут "шостий президент"??? Може не в ту тему? Бо тут це офтоп

Змінено користувачем jack74
  • +1 2
  • -1 1
Опубліковано
1 година тому, jack74 сказано:

до чого тут "шостий президент"???

" Перш за все, я розумію і я в курсі ситуації. Відколи ми отримали абсолютну більшість в нашому парламенті, наступний генеральний прокурор буде на 100%  моєю людиною, мій кандидат, який буде затверджений парламентом, почне роботу у вересні".

https://www.pravda.com.ua/news/2019/09/25/7227320/

Його прокурор, його парламент, його відповідальність!!!

• Дякую! 1
  • +1 2
  • -1 4
Опубліковано (змінено)
2 годин тому, jack74 сказано:

Депутати в нас, взагалі-то, не є рабами партій, чи блоків,

Правильніше писати "не були рабами партій", бо зараз все робиться для того, щоб зробити з них керованих віслюків без права голосу і думки!

• -1 3
Опубліковано
24 хвилин тому, justice777 сказано:

бо зараз все робиться для того, щоб зробити з них керованих віслюків без права голосу і думки!

ЩО робиться??? Конкретно. З фактами. А не піз...ж з порохометодички

• Ха-ха 2
  • +1 1
  • -1 2
Опубліковано (змінено)
1 година тому, jack74 сказано:

ЩО робиться??? Конкретно. З фактами. А не піз...ж з порохометодички

"Хочуть зробити ручних тваринок" – у "Слузі народу" скаржаться на Офіс президента

https://www.pravda.com.ua/news/2019/09/12/7226038/

+
Фракція у смартфоні. Як керувати «слугами» кількома дотиками

Перше, що знайшов.

Але ж зефілам все божа роса :)

• -1 3
Опубліковано
Цитата

Перший пропонує прописати у законі про статус народного депутата те, що забрати мандат у депутата можуть за "невходження його до депутатської фракції політичної партії, за списками якої його було обрано народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, або припинення його членства в такій фракції".

Перший законопроект.

А шо не так? Шо смущає? Чи пройшов у депутати завдяки рейтингу партії і швиденько продався другим? Так мало бути?

• +1 2
Опубліковано
1 година тому, iiron сказано:

Таке буває.То нічого страшного:D

Під час порошенківського майдану, чи то новорічного путчу, на йолці буде висіти портрет Пашинського.

spacer.png

• -1 1
Опубліковано
24 хвилин тому, justice777 сказано:

Перше, що знайшов.

Але ж зефілам все божа роса :)

"Укрправда"

Цитувати

Джерело: коментарі співрозмовників УП у Верховній Раді.

Це прізвище таке - "Співрозмовників"? Іван Іванович Співрозмовників? 

Таких "джерел" можна настрочити (і строчать) на будь-яку тему.

"Главком":

Цитувати

Інформацію ЗМІ, про те, що управління монобільшістю відбувається за допомогою месенджерів, «Главкому» підтвердив Олександр Качура, член фракції «Слуга народу». «Усі поточні питання обговорюються в чатах. У нас є загальнофракційний чат, є кілька чатів по групах, є по комітетах», - зазначив він. 

ніякого дисонансу? нє? "Настала ніч. На небі яскраво сяяло сонце"

Олександр Качура каже "ОБГОВОРЮЄТЬСЯ", а Главком трактує "Управляється" - все нормально? То хто українську мову не розуміє? Главком? Чи і ти?

• +1 1
  • -1 2
Опубліковано

А що, нехай створюють прецедент. Підніміть очі і прочитайте назву теми. Всіляке буває. 

14 хвилин тому, Dima4s сказано:

т оі його не зачеплять

Ви думаєте, аби його мали б садити, він ще був би в Україні? Ги - Ги.

Всі папереднікі, і навіть той, на якого посилається вищевказана стаття, посматувались в Росію, або позалишали тапочки біля вікна. Це я про те, що "бєжать" буде якраз ця шавка Портнов через 4-5 років (а то й швидше). Ось вже некорумпований суддя Вовк йому подарував 7 мільйонів.

Опубліковано
2 годин тому, iiron сказано:

Ну знач на йолці буде Петьовий портрет, але путч відбудеться при любих розкладах. Тож депутат СН не могла брехати.

А тобі так весело, бо Петьо сяде, чи через те, що Портнов знову рішає?

• Cумний 1
  • -1 2
Опубліковано

Як там хтось писав в іншій темі? Нестандартно чувак прийшов до влади,то й діє нестандартно. Ну-ну. 

Дядя Сэм решает проблемы. Зачем Зеленский встречался в Нью-Йорке с Сэмом Кислиным, связанным с международным криминалом

Спойлер

Эта публикация подготовлена The Insider при участии украинской программы антикоррупционных расследовний «Схемы».

Визит президента Украины в США прошел в момент крупнейшего политического скандала — президенту Трампу грозит импичмент за то, что тот пытался надавить на украинские власти и начать расследование деятельности сына Джо Байдена — Хантера Байдена (он некоторое время был членом совета директоров в украинской компании). Джо Байден, бывший вице-президент США, сегодня является главным конкурентом Трампа на предстоящих выборах, поэтому такое давление на Зеленского со стороны американского президента было немедленно воспринято как злоупотребление полномочиями в личных целях. Как удалось выяснить The Insider, одной из ключевых фигур, связавших команду Трампа и Зеленского, был Сэм Кислин, предприниматель, тесно сотрудничающий с украинской и российской организованной преступностью. Устанавливая мосты между Трампом и Зеленским, он использовал это в своих целях, чтобы расправиться с экс-президентом Порошенко и вернуть свои украинские активы, арестованные в ходе антикоррупционных расследований.

Зеленский в США

25 сентября, в ходе официального визита президента Украины Владимира Зеленского в США, в районе гостиницы «Паркер» прошли две встречи: одна — непосредственно в гостинице, другая — в соседнем здании, в ресторане «Русская чайная». В первой, официальной, принимал участие сам Зеленский и еще несколько десятков человек. Вторая, неофициальная, прошла в более узком кругу, и Зеленского на ней представлял руководитель офиса президента Андрей Богдан. Судя по фотографиям и свидетельствам двух независимых друг от друга источников, Сэм Кислин как минимум присутствовал в месте проведения первой встречи и был организатором и участником второй.

Кто такой Сэм Кислин

Основателя компании Trans Commodities в США уроженца Одессы Сэма (Семена) Кислина ФБР связывает в том числе с покойным Иваньковым (Япончиком) из Солнцевской ОПГ и братьями Михаилом и Львом Черными (Измайловская ОПГ). Дружбы с братьями Черными Кислин не скрывал и, наоборот, с гордостью рассказывал об этом в интервью НТВ. Компании Кислина выступали коспонсором визы Антона Малевского, лидера Измайловской ОПГ, а также служили для прокачки денег Михаилом Черным (Черный с 2009 по 2016 год находился в розыске Интерпола). Имя Кислина всплыло на суде Михаила Черного против Олега Дерипаски в Лондоне. Суд пришел к выводу, что свой бизнес по торговле с Россией через Trans Commodities Кислин вел благодаря контактам Черного, а не наоборот. Племянника Кислина (Арнольда Кислина) также обвиняли в рейдерских захватах предприятий Измайловской ОПГ и взятках российским чиновникам (иск в США против него с этими обвинениями подали предприниматели Михаил Живило и Джалол Хайдаров).

Сэм Кислин также известен как соратник и донор экс-мэра Нью-Йорка Руди Джулиани (чем очень гордится), который теперь является советником Трампа, и именно он, как сообщалось, пытался организовать давление на украинскую правоохранительную систему для того, чтобы начать расследование в отношении сына Джо Байдена.

На одной из фото видно, как Зеленский выходит из гостиницы «Паркер» вместе с участниками встречи, два источника подтвердили, что человек в красном жилете (его лицо на фото не попало) — именно Сэм Кислин.

Первая из двух встреч была относительно публичной. В ней принимали участие в числе прочих видные представители еврейской диаспоры США — Джек Розен, председатель Американского еврейского конгресса, Дэниэл Рубин, председатель Национальной коалиции в поддержку евреев Евразии, раввин-хасид Моше Котлярский, который является заместителем председателя образовательного подразделения движения Хабад-Любавич и другие.

Вторая встреча проходила уже в узком кругу и в конспиративной обстановке. У участников попросили не делать фотографий. «Это была просто встреча по бизнесу, по инвестициям из США в Украину и, наоборот, инвестициям украинцев в недвижимость в США, — поясняет источник The Insider — Сэм Кислин сводил людей, говорил, тебе надо поговорить с тем-то, а тебе с тем-то, мои предложения следует направлять такому-то человеку».

Дело Байдена и вендетта против Порошенко

1 октября стало известно, что Конгресс США вызвал Сэма Кислина повесткой для дачи показаний вместе с Львом Парнасом и Игорем Фруманом. Считается, что эти американские граждане украинского происхождения в прошлом году устроили встречи между Джулиани и высокопоставленными прокурорами Украины, с тем, чтобы начать расследование в отношении сына Джо Байдена. До сих пор не представлено никаких свидетельств о том, что сын Байдена замешан в коррупции, однако Дональд Трамп пытается использовать это «расследование» для борьбы со своим конкурентом на выборах и в ходе телефонного разговора с Зеленским по сути обозначил расследование в адрес Байдена как необходимое условие для поставки в Украину американского оружия (именно это вопиющие злоупотребление полномочиями для борьбы с политическим оппонентом теперь стало основанием для начала процедуры импичмента в США).

По словам источника The Insider, ни Льва Парнаса, ни Игоря Фрумана на встрече в «Русской чайной» не было. Однако он подтверждает, что по его данным, оба эти персонажа при содействии президента Всемирного Форума русскоязычного еврейства Александра Левина и бывшего нардепа Вячеслава Константиновского (оба имели отношение к компании «Киев-Донбасс», известной связями с Солнцевскими) недавно встретились с Игорем Коломойским, правда, тот не пожелал никакого сближения.

В своем интервью НТВ Кислин признал, что именно он убедил Джулиани посоветовать Трампу раскрутить историю о коррупции в Украине (в интервью, впрочем, тема Байдена обходится стороной, акцент делается на Порошенко). Напомним, в 90-е Кислин был как непосредственным донором кампании экс-прокурора Джулиани на выборах мэра, так и, что еще более важно, организатором его фандрайзинговых мероприятий. Выиграв выборы, благодарный Джулиани назначил Кислина членом совета корпорации экономического развития Нью-Йорка, учрежденной мэрией (New York City Economic Development Corporation), распоряжавшейся инвестициями города. Теперь Кислин, получивший также титул почетного жителя Нью-Йорка, представляется для простоты бывшим советником и другом Джулиани, а также другом Дональда Трампа. В интервью НТВ Кислин заявил, что неоднократно угощал Трампа борщом. Он признал, что знаком с Трампом с конца 70-х, когда Кислин поставил в кредит Трампу телевизоры для гостиницы.

У Кислина есть и свой корыстный интерес в подключении Джулиани и Трампа к раскрутке  этого дела. Как пояснил The Insider источник, знакомый с Кислиным, его мотивация состоит в возвращении активов, замороженных в Украине при Порошенко в рамках розыска денег Януковича (обиженный Кислин в интервью парадоксально называет конфискацию активов Януковича «актом коррупции»). Судя по всему, речь идет вот о чем: 2014 году Кислин купил кипрскую компанию Opalcore Ltd за $8 млн по дисконту. На ее счетах в украинских банках размещались бонды-облигации, стоимостью $20 млн, они находились под арестом. Вместе с процентами набежало около $23 млн долларов. Но денег он не получил – эти средства были конфискованы по приговору Краматорского суда по делу Януковича. Пока Порошенко был у власти, Кислин молчал, а теперь, наладив по линии диаспоры связь с Зеленским, резко активизировался.

В августе он внезапно приехал в Украину и стал раздавать интервью, позиционируя себя как борца с коррупцией. При этом в Киеве, в кадре за спиной у «борца» можно разглядеть Дмитрия Крючкова (в белой рубашке) — фигуранта уголовного дела о присвоении Запорожьеобленерго и причинении ущерба Украине размером в 346 млн гривен, открытого НАБУ.

«Попадание в кадр не случайное, это у Крючкова и Кислина была встреча, выйдя с которой Сэм решил порисоваться перед журналистами», — рассказал The Insider источник в Киеве, близкий к следственным органам. Согласно источнику The Insider, на следствии Крючков, согласившийся на упрощенную процедуру с признанием вины после победы Зеленского (до этого проживал за границей) заявил, что «исполнял указания Порошенко», а сам он ни в чем не виноват.

Кислин и Кремль

«Авторитетный» бизнесмен Кислин пытается использовать одновременно и лояльность Зеленского, и пропагандистскую машину Кремля. В почти часовой программе на НТВ, целиком построенной на интервью Кислина, последний каждые несколько секунд с удовольствием повторяет, что Порошенко вор, рассказывает, как тот украл «десятки миллиардов долларов» (диктор решительно утверждает, что все это подтверждается некими документами, ни один из которых не приводится), перемежая это с совсем уже комичными заявлениями, например, о том, что у него есть «инсайд» о том, как Порошенко заплатил $600 тысяч за встречу с Трампом. На самом деле этот «инсайд» — вольный пересказ известного материала Би-Би-Си, в котором информация о взятке Коэну в размере 400 тысяч за организацию встречи с Трампом публиковалась со ссылкой на некий источник СБУ. Телеканал позже извинился и признал, что опубликовал непроверенную информацию.

Примечательно, что в последние дни обвинения Кислина в ежедневном режиме продвигают кремлевские сайты, такие как ИА «Новороссия» и «Русская весна».

На момент публикации Сэм Кислин отказался от комментариев. Его представитель в Украине адвокат Дмитрий Касьяненко сообщил The Insider: «я передал ему [вопросы], но он сказал, что вы все перекрутите». Андрей Богдан не ответил на запрос The Insider. Получить ответ от пресс-службы Зеленского также не удалось, официальный запрос отправлен.

• -1 1
Опубліковано
3 часа назад, nickel сказал:

Можу сказати лише за себе: єдине погіршення яке я відчув на власній шкурі, а не мені так сказали по телевізору зашкварені журнашлюхи - це картопля по 13 грн. 

А покращення?

Опубліковано
4 минуты назад, volks сказал:

А покращення?

Та повно, але це ніша Захара, тому публікацій про це від мене не варто чекати. Правда я їх ще на собі не відчув. Але я й Петіних ще не всі відчув на собі. Наприклад, безвіз, це однозначно позитивне досягнення Петі. Але я тупо не можу дійти до ЦНАПу, щоб зробити загранпаспорт. Тому й кажу безвіз - це добре, але я його на собі не відчув.

Опубліковано
5 минут назад, nickel сказал:

Правда я їх ще на собі не відчув. 

Виходить що тобі зараз так само погано як і при пороху?

Опубліковано
10 хвилин тому, nickel сказано:

Та повно, але це ніша Захара, тому публікацій про це від мене не варто чекати. Правда я їх ще на собі не відчув. Але я й Петіних ще не всі відчув на собі. Наприклад, безвіз, це однозначно позитивне досягнення Петі. Але я тупо не можу дійти до ЦНАПу, щоб зробити загранпаспорт. Тому й кажу безвіз - це добре, але я його на собі не відчув.

А томос? Та томос же мусив відчути!:D

• Ха-ха 5
Опубліковано
Только что, volks сказал:

Виходить що тобі зараз так само погано як і при пороху?

А з чого ти взяв, що мені при Пороху було погано чи при Януковичу? Я ж не бюджетник. Якщо сам не заробиш, то ні Зеленський, ні Петя, ні Вітя не допоможе. Опосередковано на мене вони вплив мають. Якщо будуть душити бізнес, то і мені важче буде заробити, бо я на бізнес працюю. Але прямої залежності, слава богу, немає.

• +1 2
Опубліковано
7 минут назад, Віталій СК сказал:

А томос? Та томос же мусив відчути!:D

Також ні. Намагаюся пригадати чи був у церкві попередні 5 років. Мабуть ні.

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

Також ні. Намагаюся пригадати чи був у церкві попередні 5 років. Мабуть ні.

От бачиш, в церкву не ходиш, за кордон не їздиш, в армії не служиш. То і не дивно, що ти за Порошенка не голосував.

• Ха-ха 7
Опубліковано (змінено)
Нідерландський парламент підтримав пропозицію фракції християнських демократів щодо додаткового розслідування обставин збереження свободи повітряного сполучення над Донбасом 2014 року

Здавалося б, обставини цієї ситуації є давно розслідуваними, нічого нового нідерландським парламентарям дізнатися не вдасться. Однак їхнє рішення - очевидна політична відповідь на видачу одного з учасників знищення малазійського пасажирського лайнера, Володимира Цемаха, російській стороні. У Нідерландах це рішення президента України Володимира Зеленського викликало вибух обурення - і родичів жертв трагедії, і політиків, і журналістів, і просто порядних людей.

Було б дивним, якби парламент цієї країни, якому з такими труднощами - буквально всупереч громадській думці - вдалося проголосувати за ратифікацію угоди про асоціацію з Україною після негативного результату консультативного референдуму - не відреагував. Тим більше, що українське керівництво нічого не зробило для того, щоб продемонструвати Гаазі своє розуміння ситуації і готовність до співпраці.

У Нью-Йорку, під час сесії Генеральної асамблеї ООН, у президента України Володимира Зеленського був час для зустрічей з бізнесменами, чия сумнівна репутація стає темою для сенсаційних журналістських розслідувань і представляє українську владу як притулок корупціонерів. Але у глави нашої держави не знайшлося часу на зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте - тим самим Рютте, який, ризикуючи своєю репутацією, провів через парламент угоду про асоціацію ЄС з Україною. Позиції прем'єра з питання відповідальності України за видачу Цемаха і так були не дуже сильними. Але після поведінки Зеленського в Нью-Йорку від них взагалі нічого не залишилося. Уряд був проти продовження розслідування про ситуацію з відкритим небом в 2014 році. Але депутати до нього не прислухалися. Взагалі. І це - тільки початок української поразки в Гаазі.

З часом стає більш очевидним сенс спецоперації, в якій Володимир Путін майстерно використав недосвідченість Володимира Зеленського і схильність колишнього коміка до швидких ефектів. Видача Цемаха - це не тільки можливість для російського керівництва уникнути відповідальності за знищення пасажирського літака. Це ще й можливість розділити цю відповідальність з Україною.

Нідерланди завжди були "слабкою ланкою" в питаннях української європейської інтеграції - згадаймо хоча б, як був використаний закон про референдум, який мало не заблокував процес ратифікації угоди про асоціацію. Зараз  розслідування нідерландського парламенту цілком може прийти до висновків, що Україна разом з Росією несе відповідальність за загибель літака, повинна компенсувати втрати родичам жертв. Так, всі розумітимуть, що це - політичний висновок, що це - помста за Цемаха, за зрив справжнього розслідування. Але на суді в Гаазі Україна ризикує опинитися не в ролі обвинувача, а в ролі обвинуваченого.

https://espreso.tv/article/2019/10/09/vitaliy_portnykov_ukrayinu_tyagnut_do_sudu

• +1 1
  • -1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...