Перейти до змісту

Хто зараз що читає / прочитав

t0rik

Рекомендовані повідомлення

Не знаю, чи це те, що потрібно, але ось тут є:

Haruki Murakami - Molchanie.txt

:_42:

Caprichos, величезне тобі дякую!!!!!!

та нема за що :)

тож приємно, коли людям приємно :g15:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

А я ось за прикладом Chatte запаслася трилогією Стіга Ларсона причому як в паперовому, так і в електронному варіантах, хоча читакою детективів зовсім також не являюся, та відгуки про книги мене переконали. І ось тепер при кожній можливості і де б я не була... Можу сказати, що читається спочатку важкувато, надто важка в тих шведів вимова імен, назв і т.п., але це компенсується дійсно цікавим насиченим сюжетом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

А я "Село і люди" дуже вимучливо читала. Почитаю - пореву - книжку сховаю, а потім по новій читаю-реву-ховаю. Дуже вже мені боліло долі дітей, особливо коли хлопчак-бомж з Києва розказував, що йому після "спілкування" з бомжами пацанами обкуреними, котрі з ним разом жили, "жопа боліла". Хлопчику то в книжці 5-6 років і синому моєму зараз 5 - це страшно.

І я добряче поплакало над цим твором - особливо шкода було маму, яка, важко працюючи в селі і маючи чоловіка-алкоголіка, у важкі 90-ті купляла на останні гроші дочці ліфчик і прокладки.

Як на мене, то мова, якою написані твори Дашвар, не бідна - вона проста, але навіть така простота дозволяє дуже сильно відчути біль головних героїв, відчути те, що намагалась передати автор. Сюжети ніби казкові, але разом з тим трапляються в реальному житті, і на жаль, мають, як і в реальності, нещасливий кінець. Адже дівчина з провінції, яка сама заробляє собі на життя і зустрічає багатого гарного принца на білому коні з жахливими батьками, не буде з ним щасливою, кохання дівчинки з села до дорослого чоловіка приречене на нещасливий кінець...Не всім книгам треба мати глибокий зміст, в основі творів Дашвар - життя простих людей, яке і не може мати глибокого змісту. Для мене її романи не попсові, бо попсові дешеві романи завжди закінчуються хепі ендом.

Багатою була мова у П. Загребельного - "Юлія, або запрошення до самовбивства". Написано багатою літературною мовою, а от від самого сюжету і кінця мене ледь не знудило. Головний герой протягом всього свого життя зустрічає багато жінок з іменем Юлія, або схожим на нього, спить з ними, і вже ніколи їх не бачить, бо вони помирають. На старості літ він знов зустрічає жінку - Юлю, знов спить з нею, але, щоб зберегти їй життя, відправляє до себе додому, а сам кидається в прірву.

Не дуже сподобався мені і його роман "Первоміст" - але на відміну від попереднього, - цей не такий "пошлий", і в ньому багато майстерних історичних описів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, погоджуюсь , книга Люко Дашвар "Село не люди" , дуже важка в читанні...Маю на увазі психологічно важко її читати..До того місця як все село нацькувалось на бідне діва читала не відриваючись, а потім як перемкнуло..ну не можу читати далі. Візьму книгу в руки, прочитаю пару речень і відкладаю в бік :( І хочеться дочитати до кінця і не можеться!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав "Юлію...", не бачу там нічого "пошлого". Не очікував від майстра старої формації такої чуттєвості в тексті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ірвін Шоу  "Багач, бідняк."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав "Юлію...", не бачу там нічого "пошлого". Не очікував від майстра старої формації такої чуттєвості в тексті

На вкус и цвет....Мені більше його історичні романи подобаються, ніж напіверотичні описи:).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора, перед виїздом з Києва на Луцьк, купив "Століття Якова" Володимира Лиса. Просто таки "ковтнув" цю awesome-сторі за тих 6 годин дороги, посадивши підсвіткою акум телефона повністю. Книга однозначно з розряду "must read"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дочитав Вишневського: "Між рядків" і "Їж, молись, люби" Елізабет Гілберт. 

В процесі "Брати Карамазови" і "Ідіот" Достоєвського.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потянуло на книги по мотивам-Метро 2033 и с 10ок книг по сталкеру(2 из 3 больше походи на детские сочинение)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відразу дві книжки, та ще й Достоєвського?! А заворот кишок не станеться? ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дочитав Вишневського: "Між рядків" і "Їж, молись, люби" Елізабет Гілберт.

Як тобі "Їж, молись, люби"? Щось варте уваги?

Я все хочу фільм подивитись, але ніяк часу сама в себе вкрасти не можу:0026:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відразу дві книжки, та ще й Достоєвського?! А заворот кишок не станеться? ))

"Карамазових" першими почав, відповідно - уваги більше. "Карамазови" в паперовому форматі, "Ідіот" -  в електронному. А про "заворот" ти правий - грандіозні книги. Тільки я б сказав: "заворот мізків":)

Як тобі "Їж, молись, люби"? Щось варте уваги?

Я все хочу фільм подивитись, але ніяк часу сама в себе вкрасти не можу:0026:

Почни із книги. Кіно добре, як десерт, а от як самостійний твір, його спіткала доля більшості екранізацій - виглядає дещо вирваним із контексту. Якщо збережеш послідовність, чимало добрих емоцій гарантую  :0069:

P.S. Хоча навіть і в книзі без блондинистих американських штучок не обійшлось :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эльтеррус ИарVeter_1_full.doc.zip

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hugh Laurie "The Gun Seller". Почуття гумору автора не поступається його персонажу Хаусу :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дочитала "Музей покинутих секретів" О.Забужко.

Стільки позитиву від прочитаного!

Цей безперервний потік свідомості підхоплює і несе,крізь минуле,вплітається в сьогодення, перетворюючись в майбутнє...

Ці сни-з-розплющеними очима,сни з минулого, - яку неймовірну силу вони мають над героями твору.

Вражаюче...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кагда???кагда???кагда??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скора... скора...завтра )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну да, сьоня ні моя би не поняла, ні Женя би ентузіазмом не засіяв

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

дочитала "Богиня і Консультант" В. Єшкілєва...

бомбезненько...тільки щось я все путалась в тому, хто до якого ковену належить <_<

і, як казав Анатолій, кіна про це справді хочеться... тільки може не америкосовського

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

что зацепило книжное, это Пабло де Сантис - "Язык ада" и «Философия и гуманитарные науки»

К сожалению нет времени на чтение,стараюсь этот пробел забивать аудио книгами,

Стивен Кинг "Последняя перекладина"... прочтите, послушайте, задумайтесь..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почав читати Анастассия Новых - "Сенсей. Исконный Шамбалы" - цікава така книжка я вам скажу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Анна Франк. Щоденник.

Перший український переклад всесвітньовідомого твору Анни Франк (1929-1945) здійснено з найповнішого видання. Щоденник, який вела єврейська дівчинка понад два роки, переховуючись від нацистів в одному з будинків Амстердама, відбиває вражаючий світ почуттів і думок авторки і не в останню чергу засвідчує її письменницький хист.

"Нерідко я, буває, журюся, але ніколи не впадаю в розпач. До нашого переховування я ставлюсь як до небезпечної, але в той же час романтичної і цікавої пригоди. У своєму щоденнику я описую всі наші злигодні немов це весела гра. Я поклала собі, що моє життя відрізнятиметься від життя інших дівчат, а згодом від життя звичайних домогосподарок. Це непоганий початок цікавого життя, тому навіть у найнебезпечніші моменти я сміюся над кумедними ситуаціями, що випливають з нашого становища.

Я ще юна й маю в собі ще багато нерозкритих рис. Я юна й сильна й переживаю зараз велику пригоду в своєму житті. Я, можна сказати, живу в самому її центрі й не можу цілий день скаржитися, я мушу й розважатися! Мені чимало даровано - веселу вдачу, багато життєрадісності й сили. Щодня я відчуваю, як збагачується мій духовний світ, як наближається час визволення, яка чудова природа, які добрі люди мене оточують і яка захоплююча й комічна ця пригода. То чому ж мені впадати в розпач? "

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитала Люко Дашвар "Мати все"... щось не вразив мене твір...

лікуватися...лікуватися і ще раз лікуватися... при тому усім героям твору (без виключення)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...