Перейти до змісту

Чому пішоходи переходять дорогу так, наче вони безсмертні?

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 часа назад, Electronshik сказал:

Там не населений пункт, нє?

То може на трасі Луцьк - Київ (наприклад) у кожному населеному пункті наліпити лежачих поліцейських? 

В тому виконанні, що у нас, лежачі поліцейські це зло (виняток - подвір'я багатопрверхових будинків).

Мені дуже сподобалося, як організовані лежачі поліцейські у Литві. Там, де пішоходний перехід - суцільна височина, тобто, якшо у нас короткий лежачий (см 50), то у них він на всю ширину переходу (метрів 5), і зроблені краї так полого, що ти можеш проїжджати спокійно 50 км/год, якщо вже 60 швидкість, то вже б'є по колесам. Так ось на вузьких дорогах (не автобани), де населені пункти, там багато таких лежачих поліцейських, їдеш собі на круїзі 50 і тебе нічого не напрягає.

___________________________.thumb.jpg.9cf29a28eff1e4f5c50aa5baea3a3210.jpg

• Відповідей 854
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

1 година тому, steelk сказано:

а от що робити з тими, що не розраховують ні швидкість, ні дистанцію і зробивши маневр наражають і себе і оточуючих на небезпеку? і потім шукають собі виправдання, перекладаючи вину на інших?

тобто по твоєму винен я?

Опубліковано
1 час назад, Юріч сказал:

Ні, не такі.

Я написав подібні. Звичайно що до нормального виконання їх, як то кажуть, треба допилювати.

Зробимо скидку на рукожопість проектанта та виконавця. Але задумка непогана.

І біля парку реально скидають швидкість  до безпечної, щоб це переповзти. Враховуючи той момент, що у парку гуляє багато людей і багато з  них з дітьми, захист від бабуїнів працює.

Опубліковано
1 хвилина тому, Electronshik сказано:

Я написав подібні. Звичайно що до нормального виконання їх, як то кажуть, треба допилювати.

Зробимо скидку на рукожопість проектанта та виконавця. Але задумка непогана.

І біля парку реально скидають швидкість  до безпечної, щоб це переповзти. Враховуючи той момент, що у парку гуляє багато людей і багато з  них з дітьми, захист від бабуїнів працює.

і це відчутно по тому як по глушець, до парку гасають, де 70-80 це норма.

Опубліковано
25 хвилин тому, Dima4s сказано:

тобто по твоєму винен я?

мається на увазі, що якщо не впевнений, що виїдеш на кільце не заважаючи учасникам дорожнього руху, що з'їзжають,  то чого шукати собы виправбання, що хтось швидко проїзджає це кільце? і да, це ж ти виходить заважав проїзду

Опубліковано
2 часа назад, Юріч сказал:

Мені дуже сподобалося, як організовані лежачі поліцейські у Литві.

В нас в багатьох містах вже таке роблять. В основному рукожопи, бо проїжджаєш їх як лежачі поліцає. Але трапляються і хороші, які на 30-40 майже не відчуваються. В Чернігові, наприклад.

А біля парку внас - то суцільна пародія.

Опубліковано
10 хвилин тому, steelk сказано:

мається на увазі, що якщо не впевнений, що виїдеш на кільце не заважаючи учасникам дорожнього руху, що з'їзжають,  то чого шукати собы виправбання, що хтось швидко проїзджає це кільце? і да, це ж ти виходить заважав проїзду

учаснику я б не заважав. а дебілу заважає хтось завжди
от зайцевій заважали люди на зупинці)
Це проблема наших перехресть де дебіли, як ти виразився "швидко проїзджають кільце". До чого я і привів приклад. Міг знести мені зад і людей збити.
по самій ситуації, джип залетів на кільце в той час коли я вже був на ньому. якщо знаєш ПДР тобі це все пояснить. а якщо не знаєш то толку обговорювати))

Опубліковано

Прочитав я щойно 10 сторінок, в шоці і на емоціях....

А от мені цікаво, хто зможе чесно відповісти,  хто вправі дійсно кинути камінь, а не язиком молоти: це всі на борді в нас такі ідеальні чи все ж лицеміри? Ви справді перед КОЖНИМ не регульованим пішохідним переходом зменшуєте швидкість? Просто так, не бачачи причини, а просто ПРОСТО так, ЗГІДНО ПДР. От їдете собі 90 наприклад, нікого не трогаєте, а тут знак.. до скількох ви ЗМЕНШУЄТЕ швидкість? А якщо в місті - то до скількох? Я для себе питаю, як водій. 

А тепер як велосипедист.

Скільки разів тут за навушники на велосипеді сказали, поясніть мені, як це впливає на рух на велосипеді? Якщо ви боїтеся, що вашого гудка не дай Бог не буде чути, то ви помиляєтеся, я особисто пробував , навіть у повнорозмірних піонерах, його чути, навіть занадто, можна довго не гудіти. ЧЕСНО.

Якщо ж ви вважаєте, що на велосипеді вухами крутити потрібно, то я вас теж розчарую, для цього потрібні ноги, руки, і очі. Очі потрібні. Їх закривати не потрібно, потрібна хороша шия, що обертається на всі 360 градусів, але не вуха. Тут знову чомусь та ж ситуація: як в машині сидіти, радіо слухати, то це норма, а як на велосипеді, то ні. Чомусь на одному транспортному засобі вона заважає руху, а другому допомагає... 

На рахунок лежачих поліцейських і обмеження швидкості. Моя думка така-якщо ви дійсно вважаєте, що лежачі потрібно пхати всюди (перед кожним переходом, двором, провулком...), то може краще просто не ремонтувати дороги? Навіщо нам хороші дороги, якщо ми самі їх будемо псувати? А подумайте, скільки грошей можна зекономити і вкласти в щось інше, наприклад в стоячих поліцейських. 

На рахунок ситуації з дівчиною, згідно ПДР всі розуміють, що на водія ляже вся відповідальність. Всі (ну крім "Соломона") згідні, що вона могла не допустити своїх травм самими звичайними методами, описаними в тих же ПДР, які наводили вище. 

Все могло скластися не так, як сталось, але як вже склалося. Робимо висновки, щоб можна було передбачити і не допустити виникнення такої ситуації.

Опубліковано
55 минут назад, NeoN сказал:

Ви справді перед КОЖНИМ не регульованим пішохідним переходом зменшуєте швидкість? Просто так, не бачачи причини, а просто ПРОСТО так, ЗГІДНО ПДР. От їдете собі 90 наприклад, нікого не трогаєте, а тут знак..

Для початку ми не їздимо 90 в населених пунктах. По-друге, ми не знижуємо швидкості перед переходом ні на 1км/год, якщо  немає пішохода, що переходить або має намір перейти. По-третє, якщо перед переходом зупинилось авто, то також зупиняємось. Ну і по-четверте, якщо огляд переходу закритий припаркованим авто, то пригальмовуємо, якщо потрібно то до повної зупинки, щоб пересвідчитись у відсутності пішохода. Ось таким простим алгоритмом користуємось для проїзду нерегульованих переходів.

Опубліковано
On 22.08.2020 at 00:01, Ko3bMa сказано:

25 хвилин тому, volks сказано:

Для початку ми не їздимо 90 в населених пунктах. По-друге, ми не знижуємо швидкості перед переходом ні на 1км/год, якщо  немає пішохода, що переходить або має намір перейти. По-третє, якщо перед переходом зупинилось авто, то також зупиняємось. Ну і по-четверте, якщо огляд переходу закритий припаркованим авто, то пригальмовуємо, якщо потрібно то до повної зупинки, щоб пересвідчитись у відсутності пішохода. Ось таким простим алгоритмом користуємось для проїзду нерегульованих переходів.

Радий, якщо ви дійсно так робите,а не описуєте ситуацію утопію, але не потрібно "юлити" і читати між рядків, я розумію що ви виділили текст, закінчивши там де вам зручно, але я спеціально поставив два запитання, про населений і не населений пункт, оскільки всі тут тиснуть пальцем в ПДР про нерегульований перехід, який буває, як в населеному, так і по трасі, а умови одні.

А стверджують 

On 22.08.2020 at 00:01, Ko3bMa сказано:

Не варіант. Нерегульований перехід по замовчуванню вимагає скидати перед ним швидкість.

Отже двома першими вашими пунктами можна знехтувати, а відповідь на пряме запитання, до скількох ви скидаєте, так і не прозвучала.

Пс. Алгоритм дій вірний, можете занотовувати, хто призабувся.:)

Опубліковано
29 минут назад, volks сказал:

Для початку ми не їздимо 90 в населених пунктах.

1 час назад, NeoN сказал:

От їдете собі 90 наприклад, нікого не трогаєте, а тут знак.. до скількох ви ЗМЕНШУЄТЕ швидкість? А якщо в місті - то до скількох?

Волкс, цитуй усе. Тоді буде зрозуміло, що 90 малось на увазі "за містом".

Опубліковано

Ну так, тут на форумці або підібрались виключно чемні водії, або злегка лицемірять. Тому що я щодня переходжу досить активні по трафіку дороги, ну і моє стояння перед переходом помічає приблизно кожен 10-ий водій :D  Тобто мається на увазі, що інші 9 проїзжають не збавляючи. Так що давайте не будем обманювати самих себе і лукавити задля гарного виступу. 

Опубліковано

Або давайте я озвучу як поступає 80-90% водіїв, під'їзжаючи до пішоходного переходу, біля якого вже стоїть пішохід, але ще не вийшов на дорогу ? Я сам такий ! Ми просто перекладаємо праву ногу з педалі газу на педаль тормозу щоб бути готовим до форс мажорів "авось піде". Але ! Якщо не пішов, ну то й ладушки, їдем далі. Якось так. Тому попереду було написано правду, що ніхто майже не париться скиданням швидкості перед переходом, реагують переважно уже по факту: "хтось вийшов, ну ок, пора тормозить пропускать".

Опубліковано
29 минут назад, Юріч сказал:

Волкс, цитуй усе. Тоді буде зрозуміло, що 90 малось на увазі "за містом".

Не було уточнення, де. А ситуація, що тут обговорюється, відбулась в населеному пункті.

31 минуту назад, NeoN сказал:

відповідь на пряме запитання, до скількох ви скидаєте, так і не прозвучала.

Ви читаєте неуважно. Написав же - при наближенні до переходу, де немає пішохода, не зменшую ні на 1 км/год. Якщо ж є пішохід - то до такої швидкості яка дасть пішоходу безпечно перейти проїжджу частину. За необхідності до повної зупинки.

27 минут назад, SergLutsk сказал:

Так що давайте не будем обманювати самих себе

А давайте без "давайте"

Опубліковано
11 годин тому, volks сказано:

А давайте без "давайте"

Це ж вічна війна між пішоходами та водіями..

не завжди пішохід який стоїть біля переходу переходить, не завжди водій пропускає пішохода який вже рушив на перехід..

іноді пішохід прогулююється по переходу...

іноді водій не пригальмовує перед переходом...

іноді... іноді...  іноді...

водій завжди несе відповідальність (по закону) так як авто це джерело підвищеної небезпеки...

пішоходи повинні памяти про це джерело..  адже здоров'я дорожче....

водії повинні поважати інших учасників руху...

хай буде мир...

не сваріться!!!

Опубліковано
5 часов назад, Nokian сказал:

Водії,будьте обережні в місцях,де виходять діти.

Там всім треба обережно, а не тільки водіям.Водіям навіть простіше бо в аптецчі є засоби для обережності, а у скажімо будівельника може з собою не бути.

Опубліковано
1 hour ago, alexvvv said:

Через наїзд майора двоє курсанток втратили ноги, третя – з переломами

тут взагалі нема слів, по фото видно, що вони стояли біля сходів, а пяна свиня...

що найгірше, якби хто його на місці порішив, то вбивці дали б у два рази більше ніж дадуть водієві, важко уявити стан дівчат і батьків...

Опубліковано
14 минут назад, Nokian сказал:

Ну якщо маски заставили всіх носити,то засоби обережності теж можна)

Хоча ,вовка боятись,,,,,

Тут не все так просто.За маску дружина ніяк не зреагує, а от за засіб обережності в кишені....

Опубліковано
6 hours ago, alexvvv said:

тут також пішоходи були не обережними :

Через наїзд майора двоє курсанток втратили ноги, третя – з переломами

https://www.pravda.com.ua/news/2020/08/26/7264276/

https://www.5.ua/kyiv/naizd-na-kursantok-zhurnalisty-5-kanalu-pospilkuvalysia-z-rodychamy-postrazhdalykh-222526.html

з 01:40 (декілька спроб наїхати 0_о)

Spoiler

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...