Перейти до змісту

Що це на 40-му гімном смердить?

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
6 хвилин тому, nickel сказано:

Як житель ДПЗ помітив за два роки дві зміни:

1 Вересневе врізали в міську каналізацію

2 На ДПЗ перестало смердіти (після врізки Вересневого)

Отже треба шукати, хто скидав на Цукровому  і куди воно тепер тече і смердить.

після того як відстійники обробили хімією - сморід конкретно там скінчився.

А  коли біоетанольний завод знову запрацював - той сморід знову інколи відчувається, але не у такому радіусі як колись і не настільки сильно концентрований

Для себе зробив висновок, що ту причину смороду, яку в загальну картину вносив біоетанольний завод, усунули (чи це відходи вересневого + бактерії, чи самі відходи біоетанолу так смерділи, а зараз є якась їх обробка - хз)

• Відповідей 562
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
4 минуты назад, vampirich сказал:

після того як відстійники обробили хімією - сморід конкретно там скінчився.

А  коли біоетанольний завод знову запрацював - той сморід знову інколи відчувається, але не у такому радіусі як колись і не настільки сильно концентрований

Для себе зробив висновок, що ту причину смороду, яку в загальну картину вносив біоетанольний завод, усунули (чи це відходи вересневого + бактерії, чи самі відходи біоетанолу так смерділи, а зараз є якась їх обробка - хз)

Все правильно, вони обробили хімією людські фекалії з Вересневого, а тепер, після врізки в міську каналізацію, навіть коли завод працює, то запаху майже немає, як і було раніше.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

55-й мікрорайон Луцька, 1 березня, прекрасна морозна погода. Так ні, тупо цілий день смердить гівном. У мене питання - невже хтось з керівництва міста думає, що з таким відношенням до людей їх хто-небудь колись згадає добрим словом? Поліщуки-Пустовіти, будь-ласка, схаменіться і працюйте на благо міста!!!

• 1 місяць потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Гулака-Артемовського

о 4-й ранку прокинувся від нестерпного смороду... було відчинене вікно і натягнуло

смерділо аж надто сильно, тому не думаю, що це з-за меж Луцька... десь якась скотиняка щось в місті робить

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Найбільш екологічно чистим містом України визнано Луцьк, найбільш безпечним – Івано-Франківськ, а інвестиційно найпривабливішою – Полтаву. 

Детальніше тут: https://volynua.com/2018/06/24/news/luck-viznano-najbilsh-ekologichno-chistim-mistom-ukra%d1%97ni/
© volynua.com

чотаржу

Опубліковано
20 хвилин тому, nickel сказано:

чотаржу

не ржати треба, треба вчитись шанувати найекологічніший сморід...

сумно це якось...

• 9 місяців потому...
Опубліковано
6 годин тому, Віталій СК сказано:

Якщо смерділо по всьому місту, то чого біля кірхи мало не смердіти?

Цікаво чи часто і сильно ,все-таки не всюди смерділо і частота теж різна була.Може хто живе в районі Старого міста.

• 4 тижня потому...
  • 4 тижня потому...
Опубліковано
15 минут назад, Volyniaka сказал:

Знову запахи на ЛПЗ-Львівська. Не сильно, але кілька днів поспіль спостерігалось.

Літо наближається, літо наближається... :) Тема освіжається ... :)

Опубліковано
On 09.01.2018 at 15:24, nickel сказано:

Отже треба шукати, хто скидав на Цукровому  і куди воно тепер тече і смердить.

Чому - "скидав"? Щодня їдучи з роботи та на роботу (Мамсурова) спостерігаю як одночасно 1-2 а деколи і 3 асенізаторські автомобілі - зливають відходи, сморід стоїть такий - що навіть при зачинених вікнах в авто - додаєш газу аби тільки швидше втікти. "Будка" - де має сидіти людина та контролювати об'єм відходів та їх складову - завжди зачинена, два рази за місяць бачив що була відкрита. То це таке до обіду та ввечорі робиться, а в ночі кажуть взагалі аншлаг.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

ЛПЗ теж. Як правило запах виникає після дощу. Напевно дощі розмивають поля фільтрації цукрового і пішло-поїхало.

Опубліковано

Смердить і на Перемоги вже, як вітер сюди дме, і на Ковельській, і навіть в Зміїнці і Милушах, коли вітер був з сторони Цукрового, пару днів тому відчувалося... Про дачі на Промені - промовчу... І ЧІТКО чути сморід, як проїжджаєш автобусом Гірку Полонку, далі - немає. Висновок?

Ну не може 1-2-3 асенізаторські машини таке спричинити, то треба їх вміст рівномірно розмазувати по вулицях міста, щоб так смерділо. А от біоетанольний заводик - може, вже бачили і нюхали!

Опубліковано
12 часов назад, Serpent сказал:

Напевно дощі розмивають поля фільтрації цукрового і пішло-поїхало.

Той весь хім-склад вступає у реакцію і понеслась... Але по вечорах в певний час і з постійним вітром - то зрозуміло що десь зливають але владі пох...!

Опубліковано

Якщо те "громадське слухання" буде таке ж, як по транспорту проводять... То буде пшик.

Саме паскудне - якщо то "біоетанольщики" - то міська рада їм може хіба на хвіст солі насипати - підприємство на території ОТГ, а не міста. І Мінекології дозвіл на роботу їм дало. То звертатися треба, зібравши тисяч 10-15 підписів, в ОДА, Міністерство Екології і т.д. І не факт, що допоможе - прийде осінь, тоді зима, стане холодно і забудеться, а потім знову літо - і по новій, нюхайте досхочу. Позаминулого року, як смерділо реально жахливо - то неможливо було навіть перед колією на ставках біля дач рибу ловити - даруйте, блюванути можна було. Ну, тоді дійшло до того, що і на сесії облради розглядали це, і на нарадах в ОДА, і в міністерства писали, і їх примусили таки обробити те все хімікатами, і припинилося (не миттєво і не повністю).

Ще було таке, що частину того гидоття вивозили аж під Баїв... Може і зараз так робити почали?

Опубліковано
29 минут назад, nickel сказал:

Юридична адреса:

43022 Україна, Волинська обл.,

М. Луцьк, вул. Ранкова, 1

ЮРИДИЧНА. Фізично де "поля фільтрації"?

Там хтось з депутатів міськради казав, що "сам блокувати буде"... Запасаємся попкорном. А поки - респіраторами.

Опубліковано
5 годин тому, igorgame сказано:

Якщо хвилює проблема то розповсюджуйте і приєднуйтесь!

У ЛУЦЬКУ ЗБИРАЮТЬ ПІДПИСИ, ЩОБ ПРОВЕСТИ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО СМОРОДУ

зацитую з першоджерела, щоб не переходити через перепосилання

Спойлер

Ініціативною групою розпочато збір підписів для проведення громадських слухань, що стосуватимуться проблем смороду у Луцьку. Просто писати у ФБ і викидати свій гнів в нікуди, результату не дасть. Якщо ви готові до дій , скидайте електронку мені у приватні повідомлення, я скину натомість підписний лист, чим швидше зберемо підписи , тим швидше влада буде зацікавлена вирішити дане питання. В 2017 році таке слухання проходила на Вересневому, і дало свій позитивний результат. Для тих хто заповнятиме ПЛ вдома, важливо: в графі ПІП писати повністю, ініціали не враховуються. Також завтра, я буду збирати підписи самотужки на ГПЗ з 10:30 по 11:00 на зупинці біля "АТБ ", 11:30 по 12:00 Львівська на зупинці біля "Нашого Краю" навпроти Сафрону. Я буду зі столиком розкладним, тож надіюсь ,що буду помітна.Не будьте байдужими , це наше здоров*я і здоров*я наших дітей в першу чергу.

СвÑÑлина вÑд Ðнни ÐÑÑан.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...