Dieselsmart Опубліковано 19 Травня, 2017 в 04:19 #651 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 04:19 6 часов назад, MANJAK11 сказал: якби ви прочитали статтю на попередній сторінці, то взнали б, що вказані суми, то не *руководство к действию*, а ліміт грошей на добу, про який може спитати прикордонник на таможні, тому ваш спір безперспективний в принципі Та невже? а той писака звідкіля про це знає? А я знаю бо їзджу на постійній основі. Ну то таке.
MANJAK11 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 06:28 #652 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 06:28 2 часа назад, Dieselsmart сказал: Та невже? а той писака звідкіля про це знає? А я знаю бо їзджу на постійній основі. Ну то таке. прочитай статтю , альо ??!!! їздун
yu2007 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 07:12 #653 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 07:12 Було вже чи ні? БіБіСі: Потяг Ковель-Холм запустять 12 червня - Балчун
Lisovic Опубліковано 19 Травня, 2017 в 07:15 #654 Опубліковано 19 Травня, 2017 в 07:15 2 хвилин тому, yu2007 сказано: Було вже чи ні? На БіБіСі не було, а так вже проскакувало на форумі, що вже робили тестові рейси.
Гість rl72 Опубліковано 22 Травня, 2017 в 05:19 #655 Опубліковано 22 Травня, 2017 в 05:19 навіть без закордонного Туреччина затвердила безвізові поїздки для українців за ID-картками НЕДІЛЯ, 21 ТРАВНЯ 2017, 12:03 552 ПЕРЕГЛЯДИ 0 Турецька влада офіційно опублікувала рішення про внесення змін до порядку взаємних поїздок і визнання внутрішнього українського паспорта, ID-картки, як проїзного документа для поїздок громадян України до Туреччини. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк. "Турецька влада 20 травня офіційно опублікувала рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок і визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID-картки) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини", - відзначив Соколюк. Публікація рішення означає, що українці вже скоро зможуть їздити до Туреччини за ID-картками без закордонного паспорта, зазначає Соколюк. "Чекаємо ноти МЗС з офіційною датою початку поїздок. Я думаю, один-два тижні", - написав Соколюк. За словами голови ДМС, українці вже оформили понад 550 тисяч нових ID-карток. Щодня новий внутрішній паспорт оформляють 5-6 тисяч громадян України. Нагадаємо, Україна і Туреччина підписали угоду про внесення змін до Угоди про умови взаємних поїздок громадян, що дозволить громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів, у березні. Положеннями угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Турецької Республіки, які користуються ID-картами, що містять безконтактний електронний носій, матимуть змогу в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини та України відповідно строком до 90 днів протягом 180 днів. Європейська правда
Zheny@ Опубліковано 22 Травня, 2017 в 06:14 #656 Опубліковано 22 Травня, 2017 в 06:14 Думаю, на черзі Болгарія. Потім Чорногорія. а згодом і решта підтягнеться. Хто перший до літа встиг - той більше туристів отримав. Згодом інші країни, кому потрібна легальна дешева робоча сила.
SunSeth Опубліковано 22 Травня, 2017 в 10:16 #657 Опубліковано 22 Травня, 2017 в 10:16 Тільки кредит на поїздку з тим новим паспортом на відпочинок ніхто не хоче давати.
zaHARE Опубліковано 23 Травня, 2017 в 04:28 #658 Опубліковано 23 Травня, 2017 в 04:28 В 16.05.2017 at 11:43, ForZa сказал: А от про "ріст" економіки не треба ля-ля-тополя!!! Спитайте в наших аграріїв як їх з квотами кіданули і як зараз молочка з Німеччини і Франції завозиться в Україну, а наші загинаються і худобу вирізають і це лише з розмов з нашими місцевими! А немає економіки - як Україна буде розвиватись і ще до того ж аграрна?! Ну а взагалі у Румун, Угорців, Болгар... попитайте як вони економічно "виграли" і яка в них середньоєвропейська економіка! Басні то все і бла-бла у рості економіки!!! А звідти зарплати бюджетникам, стипендії, пенсії... Ото точно не треба ля-ля. Ніяке молоко з Європи в Україну не завозиться. На заводах виробниках молокопродукції величезний дефіцит сировини.І на це 2 причини: 1. Через низьку закупівельну вартість молока в населення в окремих регіонах монополістами(КОМО),селянам не вигідно було тримати корів,от вони й повирізали їх. 2. Через скупку молока в населення заводами,які переробляють його в сухе молоко на експорт або для кондитерської галузі. На сьогодні закупівельна ціна в Україні на молоко від 10 до 12 грн за літр.І ця ціна дійсно наближається до ціни молока в Польщі. Заводи готові скупляти в населення молоко,але населення не хоче тримати корів.Тому заводи навіть інвестуютьь гроші у фермерські господарства,які готові розвиватись. Тепер стосовно аграрної економіки інших країн. Румунія- аграрний сектор займає величезну частку в економіці країни.Фермерські господарства на підйомі,мають сучасну техніку,інвестують гроші в переробку і зберігання,села в Румунії розвиваються і ростуть. Був там,бачив на власні очі,розмовляв з селянами. Болгарія- там все розвивається дуже повільно через корупцію в уряді,вплив росії і політичне "болото". Був там бачив на власні очі,розмовляв з місцевими. Угорщина-Там ще не був,але ,але там аграрна складова також розвивається.
Zheny@ Опубліковано 23 Травня, 2017 в 05:06 #659 Опубліковано 23 Травня, 2017 в 05:06 18 годин тому, SunSeth сказано: Тільки кредит на поїздку з тим новим паспортом на відпочинок ніхто не хоче давати. Приходиш зі старим паспортом - береш кредит. Міняєш паспорт і їдеш на відпочинок! Профіт!
ForZa Опубліковано 23 Травня, 2017 в 07:28 #660 Опубліковано 23 Травня, 2017 в 07:28 2 часа назад, zaHARE сказал: Тепер стосовно аграрної економіки інших країн. Не забувай яка там на Заході державна підтримка с/г і взагалі у зоні ЄС, а що у нас!
Віталій СК Опубліковано 23 Травня, 2017 в 10:24 #661 Опубліковано 23 Травня, 2017 в 10:24 2 годин тому, ForZa сказано: Не забувай яка там на Заході державна підтримка с/г і взагалі у зоні ЄС, а що у нас! Та ладно : Комітет Європарламенту проголосував за розширення квот на українську аграрну продукцію Україна рекордно нарощує експорт молочки В Україні запустили нове виробництво сиру «Баштанський сирзавод» отримав дозвіл на експорт в арабські країни Експорт української аграрної продукції збільшився на 38,3% У 2016 році українські садоводи збільшили експорт кісточкових плодів більш ніж вдвічі Україна в рази збільшила експорт свинини і курятини У Хмельницькій області будують потужний завод по переробці сої І це тільки частина новин за травень, так що не треба ля-ля-тополя, а то почав "аграрії загинаються", "кинули з квотами".
ForZa Опубліковано 24 Травня, 2017 в 06:55 #662 Опубліковано 24 Травня, 2017 в 06:55 20 часов назад, Віталій СК сказал: І це тільки частина новин за травень Ну і оптимісти Я радій за вас, час покаже, тоді поспілкуємось
zaHARE Опубліковано 25 Травня, 2017 в 14:54 #663 Опубліковано 25 Травня, 2017 в 14:54 В 23.05.2017 at 10:28, ForZa сказал: Не забувай яка там на Заході державна підтримка с/г і взагалі у зоні ЄС, а що у нас! То визначись в чому зрада))) А то пишеш одну проблему-я тобі відповідаю,що це брехня,то ти зразу інше пишеш. Зараз для адекватних аграріїв в Україні ЄС також дає підтримку. Вся правда в тому,що наші селяни забили болт на землю.Тупо роздали в оренду дєлягам,які виснажують землю технічними культурами і мігрують від паїв до паїв. Я був на полонинах Карпат.Люди тримають по 500-800 овець,за кожну вівцю держава платить,за приріст теж платить.Вівчарі варять сири більше 10 видів. Останній раз я купував на ярмарку в Берегово такий сир по 120грн за кг. На вовну у них теж є постійні покупці. Крім того є проекти ЄБР та їх партнерів. Обираєш проект(свині,корови,кури,полуниця,яблука тощо) надаєш документацію і стаєш учасником-партнером. Тільки в залежності від проекту потрібно свою частку вкласти від 10 до 50%. Далі тобі дають не гроші,а технологію,насіння,телят,ягнят і т.д. І так само в залежності від проекту підписується контракт на постачання продукції надавачу гранту,тобто в тебе вже є готовий ринок збуту. Румуни,наприклад створюють комуни.Вкладають спільно кошти,купують новітню техніку,винаймають працівників і обробляють свої поля. Румуни теж висівають технічні культури,але рапсу і сої я не бачив,тільки кукурудза і соняшник.Багато пшениці і баштанних.Багато садів і виноградників. Кароче тре меньше бухати селу і більше головою думати.
Roma Fur Опубліковано 25 Травня, 2017 в 20:43 #664 Опубліковано 25 Травня, 2017 в 20:43 On 22.05.2017 at 09:14, Zheny@ сказано: Згодом інші країни, кому потрібна легальна дешева робоча сила. Що ти маєш на увазі під "легальна"?
Zheny@ Опубліковано 26 Травня, 2017 в 05:40 #665 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 05:40 8 годин тому, Roma Fur сказано: Що ти маєш на увазі під "легальна"? А скільки ше смислів можна вкласти в це слово? Легальна - це по чесній трудовій візі. А не китайці , яких під одним паспортом в'їхало 10 000 чол. ось тобі для прояснення: Цитувати Ось і не вистачає в Польщі робочих рук. У країні – 6000 фірм з працевлаштування. У 2015 році ця країна видала 762 700 дозволів на роботу українцям. У порівнянні з 2013-м – приріст на 950%! Тільки за половину 2016- го – 614 196 дозволів.
rrid Опубліковано 26 Травня, 2017 в 11:54 #666 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 11:54 20 годин тому, zaHARE сказано: Я був на полонинах Карпат.Люди тримають по 500-800 овець можна назви тих полонин, щоб хоч подивитись на табуни по 500-800 овець? бо щось скільки не ходив Карпатами - таких отар не бачив. хоча бачив крім овець - кіз, корів, коней на полонинах. та й до селян це має дуже віддалений стосунок - зі спілкування з чабанами на полонинах, вони в основному там наймані працівники, які пасуть худобу "олігаторів місцевого розливу". так само, як і це: 20 годин тому, zaHARE сказано: Вся правда в тому,що наші селяни забили болт на землю.Тупо роздали в оренду дєлягам,які виснажують землю технічними культурами і мігрують від паїв до паїв. 20 годин тому, zaHARE сказано: Румуни теж висівають технічні культури,але рапсу і сої я не бачив,тільки кукурудза і соняшник. так, для загального розвитку - ріпак (рапс) є однією з кращих сидеральних культур, а не виснажує землю; соя - збагачує грунт органічним азотом, а не виснажує, а якраз кукурудза і соняшник потребують інтенсивної агротехніки, і виснажують грунти. 20 годин тому, zaHARE сказано: за кожну вівцю держава платить,за приріст теж платить відкрию великий секрет - таки платять. навіть на Волині, не те, що в Карпатах. але не всім, а тільки обраним. до простого селянина-аграрія кошти зазвичай не доходять, а якщо й доходять - то це мізер. якщо тут ще є якась частка правди: 20 годин тому, zaHARE сказано: Крім того є проекти ЄБР та їх партнерів. Обираєш проект(свині,корови,кури,полуниця,яблука тощо) надаєш документацію і стаєш учасником-партнером. Тільки в залежності від проекту потрібно свою частку вкласти від 10 до 50%. Далі тобі дають не гроші,а технологію,насіння,телят,ягнят і т.д. (тільки частина, бо не так просто той грант взяти, та й на всіх тупо не вистачить), то тут - натуральний звіздьож: 20 годин тому, zaHARE сказано: І так само в залежності від проекту підписується контракт на постачання продукції надавачу гранту,тобто в тебе вже є готовий ринок збуту. є конкретні імена - кому "підписали контракт" під грант??? Чи весь пост був не про наші Карпати і селян, а про якісь інакші - Румунські, Польські Карпати? тоді так, заперечень немає (крім готових контрактів під грант - такого там також немає). З одним тільки можу погодитись: 20 годин тому, zaHARE сказано: Кароче тре меньше бухати селу Але такі сентенції дуже легко висловлювати з теплого офісу... по факту - в нас надто високий відсоток сільського населення, для всіх місця в агробізнесі не вистачить.. Але то все - офф-топ, і стосунку до безвізу не має. Варто з тим зав'язувати.
zaHARE Опубліковано 26 Травня, 2017 в 14:52 #667 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 14:52 2 часа назад, rrid сказал: можна назви тих полонин, щоб хоч подивитись на табуни по 500-800 овець? бо щось скільки не ходив Карпатами - таких отар не бачив. хоча бачив крім овець - кіз, корів, коней на полонинах. та й до селян це має дуже віддалений стосунок - зі спілкування з чабанами на полонинах, вони в основному там наймані працівники, які пасуть худобу "олігаторів місцевого розливу". так само, як і це: Вівчарів багато в Івано-Франківській обл. Я був в Косівському районі. Власники отар не олігархи.Це місцеві селяни,часом велика родина.Я з ними спілкувався.Самі вони не пасуть,не доять,сир не варять і не стрижуть.Наймають вівчарів. Самі власники розвозять по ярмарках сир,збувають вовну.Часом за вовну дають не гроші,а вироби(простирадла,шкарпетки тощо).То вони ще розвозять для збуту ті вироби. Ще говорив з одною жіночкою,в неї овець небагато,але держава дала субсидій за минулий рік 50тис.Правда каже,щоб вибити їх треба троха побігати.
zaHARE Опубліковано 26 Травня, 2017 в 15:01 #668 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 15:01 . 3 часа назад, rrid сказал: так, для загального розвитку - ріпак (рапс) є однією з кращих сидеральних культур, а не виснажує землю; соя - збагачує грунт органічним азотом, а не виснажує, а якраз кукурудза і соняшник потребують інтенсивної агротехніки, і виснажують грунти. Це правда,навіть буряк цукровий виснажує грунт більше,ніж ріпак. Ріпак нормальна культура,як і соя,але при умові сівозміни.Тому я й написав,що орендатори не запарюються сівозміною, доять одні паї,а коли вже виснажать,тоді переходять на інші.
rrid Опубліковано 26 Травня, 2017 в 16:53 #669 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 16:53 On 25.05.2017 at 17:54, zaHARE сказано: Я був на полонинах Карпат.Люди тримають по 500-800 овець, 4 годин тому, rrid сказано: можна назви тих полонин, щоб хоч подивитись на табуни по 500-800 овець? 1 година тому, zaHARE сказано: Вівчарів багато в Івано-Франківській обл. Я був в Косівському районі. Власники отар не олігархи. 1 година тому, zaHARE сказано: Ще говорив з одною жіночкою,в неї овець небагато,але держава дала субсидій за минулий рік 50тис.Правда каже,щоб вибити їх треба троха побігати. до такого "конструктивного" дыалогу згадалось аж два анекдоти Про сало - сільськогосподарський такий анекдот Заяче сало Українська народна казка Поділля Їхав пан з кучером Іваном у далеку дорогу. Вони їхали мовчки, але мовчанка обридла. Пан і надумав поговорити. В цей час вискочив заєць. Пан і почав свою розмову з зайця. — От у мене в лісі водяться зайці, тільки не такі, як оце пострибав маленький, а великі. Я з-за границі привіз на розплід. Одного разу я зібрався на охоту, взяв із собою чоловік з десять загоничів. Вони нагнали на мене зайців, а я їх тільки бах! та бах! Тоді я набив їх десятків зо три. А одного забив, то такого величезного, як баран завбільшки! Ну, а коли здер з нього шкуру, то було більш як півпуда сала. От які в мене зайці! Кучер слухав, слухав, а далі і каже: — Но-о, гніді, скоро вже і міст той, що під брехунами ламається. Почув це пан і каже: — Чуєш, Іване, так от які зайці бувають! Правда, що в нього півпуда сала то не було, а так, фунтів з десять. — Звісно, заєць зайцем, — каже Іван. Ну, їдуть далі, а пан знову до Івана: — От що, Іване, а чи скоро вже буде той місток? — Та скоро вже, пане, — каже Іван. — Так от знаєш, Іване, — продовжує пан, — мабуть, що на тому зайцеві і десяти фунтів сала не було, так фунтів три-чотири, не більше. — Та мені що, — каже Іван, — хай буде і так. Але проїхали трохи, пан повертівся на місці та й знову: — А чи скоро, Іване, вже той міст буде? — Так, скоро, пане, ось-ось, тільки в долинку спустимось. — Гм, — каже пан, — а знаєш, Іване, на тому зайцеві і зовсім сала не було! Сам знаєш, яке на зайцеві сало. — Та звісно, — каже Іван, — заєць зайцем. Спустились в долину, а пан і питає: — А де ж, Іване, той міст, що ти про нього говорив? — А він, пане, — каже Іван, — розтопився так само, як те заяче сало, що ви про нього говорили. Hide 18+ Показати прихований контент Гуцул на прийомі у лікаря:– Пане доктор біду маю.– Та яку?– Мені лиш 82 роки,а з жінкою сплю не більше, як раз на тиждень.– Та то дуже добре, дай Боже всім так!– Та де ж докторе добре. Моєму кумові 96 років а він каже що 2-3 рази на день годен. То що бисте ми порадили?– Покажіть но язика Гуцул показує язика.Лікар:– Не бачу ніяких причин, щоб Ви не могли казати так само. Hide 1 година тому, zaHARE сказано: орендатори не запарюються сівозміною, доять одні паї,а коли вже виснажать,тоді переходять на інші. по-перше, брехня - немає такого явища. по-друге, суперечить логіці. "орендатори" - вони чудово знають, що правильна сівозміна підвищує врожайність, а бажаючи отримати максимальну віддачу на свої інвестиції - використовують для цього всі можливості; та й якщо б так і було - то на яку землю орендатор міг би поміняти "виснажені" паї? на такі самі, тільки виснажені іншими орендаторами? земля - вона фізично обмежена а врожайність в Україні щороку зростає - в т.ч. і завдяки агротехніці, куди і сівозміна входить заяче сало... (с)
Roma Fur Опубліковано 26 Травня, 2017 в 19:37 #670 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 19:37 13 годин тому, Zheny@ сказано: А скільки ше смислів можна вкласти в це слово? Легальна - це по чесній трудовій візі. А не китайці , яких під одним паспортом в'їхало 10 000 чол. ось тобі для прояснення: Не бачу ніякого зв'язку між безвізовим режимом і легальною робочою силою
Zheny@ Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:10 #671 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:10 31 хвилин тому, Roma Fur сказано: Не бачу ніякого зв'язку між безвізовим режимом ок. Ще таке: Туристична віза віза не потрібна терміном до 90 днів протягом 180 днів (дозволений в'їзд по ID паспортами); Тобто поїхавши "відпочити" в Турцію, можна і побатрачити.
SunSeth Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:24 #672 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:24 11 minutes ago, Zheny@ said: Тобто поїхавши "відпочити" в Турцію, можна і побатрачити. Можна і на довший термін, але лише жінкам і паспорт при цьому відбирають і незалежно від того, як тебе звали раніше, тепер ти будеш - Наташя.
Zheny@ Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:26 #673 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:26 Щойно, SunSeth сказано: Можна і на довший термін, але лише жінкам і паспорт при цьому відбирають це було і ДО безвізу. А бо ще так )18+)
Гість rl72 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:29 #674 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 20:29 3 країни, 5 днів, 1500 км, 6л/100км, 5 ночей в готелях, харчування виключно в закладах, + витрати на розваги - 450 баксів на двох, або 225 на одного
MACCEN Опубліковано 26 Травня, 2017 в 21:23 #675 Опубліковано 26 Травня, 2017 в 21:23 питання таке, у мене бізнес віза (фірма робила) мені обовязково з свобою мати кеш? чи можуть попросити показати на кордоні? Я напркилад не знаю де буду ночувати чи на скільки днів їду точно.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.