Перейти до змісту

Сонячна енергія

fotlav

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 минуты назад, Voronin10 сказал:

я веду до того що якщо б це не окупалось то ніхто б не ставив

так такі панелі, як ти описав, ніхто й не ставить, ставлять всі дешевші, відповідно з іншими характеристиками, в основному китайські, в яких характеристики ще й завищені. Людям понарозказують байок, ті й ведутся. Одиниці, сидять місяцями на форумах, вивчають мат часть, роблять розрахунки, враховують форс мажори й інше, а лише тоді збирають систему. Більшості, лапши на вуха навішали, он на коробці написано, шо стіко енергії виробляє й стіко прослужить і все, людина відкашляла грошей, а потім ї*ися як хочеш. Не виходить на номінальну потужність ? Та то у вас сонця замало. Втратили номінал швидше в два рази ? Та то у вас погані погодні умови й складні умови експлуатації, й так далі й тому подібне. Короче як і скрізь. А саме головне, сцикотно розраховувати на щось навіть на рік вперед, що вже там говорити про 5-10 років. Заберуть, приміром, через пів року, зелений тариф, й вважай, що 10-20 штук баксів, майже в сраку. Готовий ризикнути такими бабками ? В нашій країні ?

• Відповідей 140
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
28 minutes ago, Voronin10 said:

я веду до того що якщо б це не окупалось то ніхто б не ставив, так ціни кусаються так гра в не в один рік але,  проте всі розумні ставлять ставку на довгу гру, можливо я помиляюсь але коли нас немає вдома і компенсувати реактивні стрибки то можна на цьому заробити. от питання капіталу,

рахував якщо збирати самому то фігня, це з розряду як із зібрати самому токарний. в кінці проще купити і почати заробляти.....

це моя думка не гарантую що вона праильна....

голвне не сидіти і не щолкати бо я вже 25років прощолкав... :)

В темі 

(з 25 сторінки) є багато відповідей з конкретними числами

Опубліковано

Десь на борді проскакував лінк на сайт,  де в онлайні видно поточну потужність генерації,  і суму згенерованого.  Станція лесь біля Львова,  номінальна потужність по максимуму (30-ка). Я кілька днів стежити пробував,  то навіть у похмурі дні кілька кіловат таки генерувала.

Опубліковано

Так ніхто і не сперечається. Генерувати буде. Навіть пару сотень кВт може згенерувати в місяць при несприятливих умовах. Але не потрібно байок про жилий будинок котрий споживає від тієї ж станції і ще й продає в січні державі надлишків на 600кВт.

Опубліковано

Знайти б той лінк..., там були цифри згенерованого здається з початку доби, початку місяця і початку року.

Опубліковано

Мабуть це http://www.solarlviv.com.ua/monitor

І там показує , що  за рік, тобто за січень і 5 днів лютого згенеровано 1155  квт. А за лютий 330. Якщо відняти , буде 900 за січень. І якщо витрата на себе 300, то  надлишок 600.    А якщо   лінія на 30 квт, а реально  панелей стоїть , скажемо так, на трохи більше ,  з розрахунку на  нестачу сонця :) ... , 

84eea12bdc0235f37cd20636f2a815e725372c33

• 3 тижня потому...
  • 5 місяців потому...
Опубліковано

Доброго дня, цікавлять в першу чергу хто ставив, який реальний заробіток з Зеленим тарифом, чи варто взагалі займатися цим, й які саме фірми ставили, щоб не попався лохотрон. дякую

Опубліковано
2 годин тому, arimantaras сказано:

який реальний заробіток з Зеленим тарифом

@arimantaras ризикуєте нарватися зараз на жорстку критику:D  а точніше срач. Чому? (погортайте декілька сторінок назад).

Якщо відповідати на Ваше питання, то тут на форумі з активних користувачів лише аматори і теоретики, так що потрібної інформації ви не найдете.

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Може хтось має на продати простенького контроллера заряду?

хоча б на 10А, б\в теж покатить, +- такого типу як на фото.

Контролер заряду KW1230 з 2USB портами (30А 12\24В) купити Україна ...

• 2 тижня потому...
Опубліковано
17 годин тому, medco сказано:

Вийде дешевше ніж при газовому нагріві.

о! некроманти на форумі. Треба було 5-річний пост згадати і процитувати?

Опубліковано
9 часов назад, Zheny@ сказал:

о! некроманти на форумі. Треба було 5-річний пост згадати і процитувати?

як мала дитина, бот зайшов в першу попавшу (чи профільну для нього) тему, цитанув перший попавшийся пост. Слідуючим (чи через один,два) постом буде реклама ))

Опубліковано
19 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

бот зайшов в першу попавшу (чи профільну для нього) тему

нє.

вже зразу була б ссилка на гамазін.

Боти нинчє ліниві.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...