Перейти до змісту

обережно ОЛХ

sveta.anna3710

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 733
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Та просто людей треба сприймати такими,як ВОНИ є,а не як ми їх собі уявляємо,чи хочемо,щоб якими вони були.

• Подобається 1
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
2 годин тому, Holy сказано:

Не знаю чи варто палити її для індексації гугла за 200 грн і купу проблем з тел. ?
Віру в людство не розгубив, але осад залишився. 

Думаю - таки потрібно, дуже часто, за такими дєвачками можуть стояти - зовсім не дєвачкі, і могла морозитись не від того що 200 грн. не захотіла повертати.

а від того, що думала - що продає глючний телефон і ій захочете його повернути. Це в кращому випадку, або - телефон взагалі - "лєвий" тому - прийшла дівчинка, а другий раз - звісно ніхто не прийде.

В будь-якому випадку, вчинила вона недобре, якщо зійде з рук - може сподобатись.

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Nokian сказано:

Та просто людей треба сприймати такими,як ВОНИ є,а не як ми їх собі уявляємо,чи хочемо,щоб якими вони були.

Впринципі правильно але як взнати якою є людина. На лобі ж не написано чи це чесний продавець, чи шахрай.

Опубліковано

Всім охочим купити продукцію Епл просто варто знати,що там стоїть накрутки,5-10 ,зрідка 20 доларів 

І якщо у всіх по 5 тисяч,а в когось дві з половиною ціна- то  і нікого бачити не треба ,ні лоба,ні фейса-просто проходити повз.

Це так складно?

Опубліковано
3 часа назад, Holy сказал:

Як я обманув сам себе.
Треба було купити терміново тел. найшов на олх оголошення Samsung Galaxy J3, ( чому обрав це оголошення, бо в нікнеймі повністю писало ПІБ, а не що-небудь, хоча була капец чуйка не купляти в підлітків, бо у них вони часто падають) домовився зустрітись біля "Знань",  прийшла дівчина підліткового віку, приносить апарат, який норм не включається, вискакує помилка "Системне UI зупинено" і дальше не завантажується, говорить і кліпає очима, я форматнула і ось таке, я не понімать ітд. Зайшов в меню recovery зробив wipe data/factory reset, перезавантажив, та сама помилка. Блін. Дивлюсь на ту дівчину, думаю основний телефон, фіг вона там розбереться з ним, ще й спішу на роботу, стало шкода, ладно забираю, і через завантажену голову своїми проблемами. даю їй не 1200, а 1400.
Коли вже сів в маршрутку, тоді дійшло, що забагато дав. В результаті абонент недоступний

Ай да дочурка. Ще й +200грн на глючному телефоні.  Лайк і подписка. 

Опубліковано (змінено)

Всім привіт. Недавно мій номер забанили в olx. Підтримка мовчить і морозиться. Сам думаю, що за мультиакки (на різних браузерах, як вони взнали?) Доречі, мультиакки використовувались не  для бізнесу, просто для зручності, бо пару телефонів в родині.

Ще є варіант крадіжки аккаунта шахраями, пароль був так-собі. Як вийти з цієї ситуації? (про переадресацію - вкурсі)

Змінено користувачем Harddriver
  • 2 місяця потому...
Опубліковано

Наткнувся на тему "Проблема з RAM DDR3, хєлп!)", де були проблеми купівлі на ОЛХ.

Вирішив написати цей пост про безпеку купівлі.
Як купляючи на олх, не стати ЛОХ.ЮА

І так поїхали.
1) Прогуглити всі дані з оголошення, а саме номер телефону.
Особисто я пробиваю через:
 -GetContact;
 - Viber;
 - telegram;
 - гуглю по різним форматам запису (066-12-34-567, 0661234567, 066-123-45-67)

2) Якщо вже нічого не знайдено і продавець стоїть на передоплаті, це ще більше насторожує, тому прошу номер карти, пробиваю ПІБ.
Так само гугл по ПІБ. Далі пошук людини у Фейсбук, Вся Украина жители.

Якщо інфа є можна говорити про передоплату за доставку.

В разі відсутності інфи, є ще один метод. який бережу на крайній випадок.
Так як інтернет мошонніки зазвичай ставлять оголошення не в своєму регіоні, відкриваю карти гугл, шукаю місцерозташування, телефоную до "продавця" і в ході розмови сходу питаю яка поблизу протікає ріка, яка центральна вулиця і тд. Було випадки 3-4 що кидала зразу кидав трубку і ставив мене в блок.

P.S. Я не параноїк, все сталось після  випадку коли я купував на одному з оновлених аукро (https://skylots.org/) у продавця з рейтингом 500+ по передоплаті, і влетів на 200 баксів.
P.P.S. Аккаунт продавця взламали, і сам продавець не був вкурсі що "продає" дешеві комплектуючі.

Бажаю всім успішних покупок :0011:

• Дякую! 2
  • +1 1
Опубліковано
8 hours ago, pasha1207 said:

Аккаунт продавця взламали

найчастіше це відбувається через зломи сайтів де є реєстрація і пароль, ну і той пароль людина всюди використовує,

мене так на олх зламали, але чомусь пошту і пароль не змінили, почали приходити повідомлення в приват (на пошту), зайшов по старому паролю і усе пофіксив.

Пароль був з сайту adobe, тобто вони купують базу паролів, дивляться мейли українські (наскільки памятаю був бігмір), паролі і пробують.

Опубліковано
40 минут назад, nickel сказал:

А що дає пошук по цій базі? Вже виросли ціле покоління, якого немає в базі.

В більшоті випадків знайти можна людей до 92-93 року народження.
А якщо кидок малолітній, то можна знайти і батьків
Я навів приклад загальнодоступної бази, сам же користуюсь послугами пошуку в іншому місці, де можна знайти і адресу прописки)

Опубліковано (змінено)

Навіщо так заморочуватись, якщо є олх доставка, та нова пошта сейф ?

Також є купа маркетплейсів з рейтингами

Перевірка по номеру та ПІБ не гарантує 100% безпеки

А ще є схеми кидків першого через другого - тут взагалі не вбережешся, так всі дані будуть ок

Змінено користувачем flashmax
  • +1 3
  • -1 1
Опубліковано
3 часа назад, flashmax сказал:

Навіщо так заморочуватись, якщо є олх доставка, та нова пошта сейф ?

нова пошта сейф не працює наскільки мені відомо

Опубліковано
7 годин тому, Amor сказано:

нова пошта сейф не працює наскільки мені відомо

точно

Цитувати

На жаль, ми бачимо, що послугою почали зловживати шахраї. Вони начебто від імені Нової пошти надсилають клієнтам смс-повідомлення з номером неіснуючої експрес-накладної та посиланням на підробний сайт для оплати. Ми постійно блокуємо такі сайти та номери, але шахраї не спиняються. Тож, щоб захистити своїх клієнтів компанія вирішила призупинити дію послуги. 

і туди добрались((

ще є промплатіж, аналог олх доставки

• -1 1
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
Цитата

Кіберполіція назвала найбільш часті схеми шахрайства в Україні

https://socportal.info/ua/news/kiberpolitciya-nazvala-naibolee-chastye-skhemy-moshennichestva-v-ukraine/

Повідомлення про шахрайські дії в інтернеті складають 80% від всіх звернень громадян

Всього з початку 2020 року кіберполіція України зареєструвала понад 32 тисяч звернень громадян. Про це повідомляє кіберполіції.

За словами фахівців, найбільш поширеними видами шахрайства у віртуальному просторі є продаж неіснуючих товарів, а також фішингові онлайн-магазини.

Найчастіше злодії обманюють громадян, продаючи неіснуючі товари на майданчиках оголошень або в соцмережах. Як правило, в таких випадках головна умова покупки - повна переплата за товар.

Ще одна поширена схема шахраїв - створення фішингових ресурсів, які зовні схожі на популярні інтернет-магазини. Оплачуючи на таких сайтах, покупець не тільки залишається без бажаного товару, а й передає дані банківської картки аферистові, - повідомляють в поліції.

Для безпечного онлайн-шопінгу кіберполіції радить:

• використовуйте тільки перевірені ресурси і переконайтеся в правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в назві сайту на панелі адреси може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;
  • не передавайте нікому дані своєї банківської картки (особливо CVV-код і пін-код), адже працівники банку ніколи не запитують таку інформацію;
  • зверніть увагу, що сайти, які приймають онлайн-платежі, повинні бути захищені, для цього в назві адреси вони повинні містити https: // і значок "замочок".
  • Рекомендують завжди використовувати накладний платіж, щоб виключити шанси шахраїв заволодіти вашими коштами.

Крім цього, на сайті кіберполіції в розділі "Стоп Фрауд" можна перевірити номер телефону, банківську карту і посилання на сумнівний сайт - можливо, шахраї вже є в базі кіберполіції.

Опубліковано
11 часов назад, sss381 сказал:
Цитата
переконайтеся в правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в назві сайту на панелі адреси може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;

Як показує практика цього непомітного символа дійсно важко помітити. Рекомендую встановити якийсь антифішинговий додаток до браузера, наприклад WOT, вже багато разів спасав.

• +1 1
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Нова Схема (як на мене, про таке вперше почув) розводу через ОЛХ доставку. 
Спрощу схему, щоб не було так заморочно.

"Ж" - Жертва
"М" - Мошоннік

"М" отримає доступ до кабінету ОЛХ, де "Ж" продає свій товар.
"М" заходить з іншої сторінки на оголошення, купує цей товар через ОЛХ доставку, миттєво переходить в кабінет "Ж", підтверджує угоду і вписує свою карту.
"Ж" на радостях що товар куплений і потрібно відправити, забуває що сам не підтверджував продаж, йде і відправляє товар.
"М" забирає товар і гроші відправляються на вписану ним карту. В профіті, і товар отримано і кошти повернуті.

P.S. Історія реальна, продавець забив тревогу що не прийшли кошти, в поліції знайшли одержувача товару,  він каже що нічого не знає, платив на ОЛХ.

Будьте обачні, та особисту підтверджуйте угоду.

• +1 1
Опубліковано
2 часа назад, pasha1207 сказал:

Нова Схема (як на мене, про таке вперше почув) розводу через ОЛХ доставку. 
Спрощу схему, щоб не було так заморочно.

"Ж" - Жертва
"М" - Мошоннік

"М" отримає доступ до кабінету ОЛХ, де "Ж" продає свій товар.
"М" заходить з іншої сторінки на оголошення, купує цей товар через ОЛХ доставку, миттєво переходить в кабінет "Ж", підтверджує угоду і вписує свою карту.
"Ж" на радостях що товар куплений і потрібно відправити, забуває що сам не підтверджував продаж, йде і відправляє товар.
"М" забирає товар і гроші відправляються на вписану ним карту. В профіті, і товар отримано і кошти повернуті.

P.S. Історія реальна, продавець забив тревогу що не прийшли кошти, в поліції знайшли одержувача товару,  він каже що нічого не знає, платив на ОЛХ.

Будьте обачні, та особисту підтверджуйте угоду.

Это дырка не в олх доставке, а возможности взлома аккаунта

• +1 1
Опубліковано
3 годин тому, pasha1207 сказано:

То ж має прийти ел. лист, щоб підтвердити покупку, яким дауном треба бути, щоб відправити, коли не оплачено. :0143:

Опубліковано (змінено)

13 годин тому, bormotuha сказано:

То ж має прийти ел. лист, щоб підтвердити покупку, яким дауном треба бути, щоб відправити, коли не оплачено. :0143:

лист  прийде, так як все сплачено, але кошти прийдуть на карту шахрая

єдине не зрозуміло, як ламають акаунти

Змінено користувачем flashmax
Опубліковано

@flashmax

ламають дуже просто, є сайти\даркнет де злиті логіни/мейли/паролі зломаних сайтів/сервісів,

і просто їх перебирають, особливо якщо мейл український. (мій злам наприклад був з сайту едоба, мейл бігмір).

Опубліковано
8 годин тому, Revolver сказано:

@flashmax

ламають дуже просто, є сайти\даркнет де злиті логіни/мейли/паролі зломаних сайтів/сервісів,

і просто їх перебирають, особливо якщо мейл український. (мій злам наприклад був з сайту едоба, мейл бігмір).

не думаю що олх ламають, можливо хтось просто зливає бази

• 1 місяць потому...
Опубліковано (змінено)

вкотре стикаюсь шо люди які продають оперативну пам'ять

пацають її руками, DDR3 в мому випадку

ска як же це дістало

коли приходиш додом а вона не робить бо пробита статикою

і то не тільки на олх

Змінено користувачем amadey777
Опубліковано (змінено)

Бісять торгаші, ставиш найнижчу ціну на ринку, поки 100-ню не зіб'ють не заспокоються.
Останній раз продавав плиткоріза, жаліється в трубку, що грошей нема, сам ремонт робить, потім при зустрічі питає -А керамограніт нормально буде різати? і квадратура ванни втричі більша за мою. Офігеть, оказується, я тут злидень, бо ложив собі саму бюджетну кераміку. :huh:

Змінено користувачем Holy
  • Ха-ха 1
Опубліковано
2 годин тому, amadey777 сказано:

вкотре стикаюсь шо люди які продають оперативну пам'ять

пацають її руками, DDR3 в мому випадку

ска як же це дістало

коли приходиш додом а вона не робить бо пробита статикою

і то не тільки на олх

а варіант, що продавали не робочу можливий? 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...