Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)

MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дмитро Ярош

2 години тому · Відредаговане

За останні тижні, у важких боях під Саур-могилою, Амвросіївкою, Старобешевим, проклятим Іловайськом, втратили близько 30 побратимів з "Правого сектора", які були прикомандировані до добровольчих батальйонів "Дніпро", "Донбас", 40-го БТО.

Основна причина великих втрат - несподіване для військового керівництва держави відкрите вторгнення кацапів і їх удари в тил нашим військам, які вже додушували сепарську наволоч.

Є й інші причини об'єктивного і суб'єктивного характеру:

- низький морально-психологічний рівень, відсутність бойового духу та дисципліни серед призваних на службу у деяких частинах ЗСУ;

- некомпетентність деяких генералів, які проводять операції. На жаль, багато хто з них підпорядковується політичним рішенням кабінетних теоретиків, а не віддає накази, виходячи із реальної ситуації на фронті;

- незадовільне матеріально-технічне забезпечення фронтових підрозділів. Велику частину бронетехніки ми втрачаємо, не тому, що її кидають екіпажи, а тому що вона зламана - не їде або не стріляє. І, найголовніше, якби не волонтери, то Армія не мала б можливості вести бойові дії взагалі;

- недостатнє озброєння не тільки добровольчих формувань, але й частин ЗСУ;

- панічний страх у високих київських кабінетах добровольчого руху, бажання його максимально формалізувати, підпорядкувати, підкупити, дискредитувати тощо. Не розуміють тилові пацюки, що сучасні добровольці - це продовження Козаччини, Гайдамаччини, Армії УНР, УПА. А може, як раз і розуміють?.. Тому й виникає маса проблем з добровольчими формуваннями.

В одному пості перерахувати всі проблеми важко та й не варто. А ось на питання "Що робити далі?" відповім:

- по-перше, всі хто вірує, помоліться за душі полеглих Героїв, ми завжди будемо пам'ятати їх і ставити у приклад нашим дітям та внукам, тепер вони будуть допомагати нам воювати з Небес;

- по-друге, не панікуйте. Ситуація у зоні бойових дій справді складна, але не безнадійна. Фронт необхідно вирівняти і стабілізувати, перейшовши до активної оборони на зручних для цього рубежах. Знаю, що у військових колах це вже обговорюється;

по-третє, неможна розкачувати ситуацію в державі. Чистити владні кабінети, проводячи люстраційні процеси треба, зносити існуючу владу - під час війни, доки вона не піде на відверту зраду, ні в якому разі неможна. Бо Путін прийде до Києва.

- по-четверте, без введення воєнного стану в державі неможливо виграти війну! Домовитись з ворогом, здавши національні інтереси - можна. Виграти свою Вітчизняну, національно-визвольну війну без повноцінної мобілізації всіх ресурсів українського народу - ні! Занадто сильний і підступний у нас ворог...

І на останок. Під Іловайськом ми понесли страшні втрати. Це трагедія. Але там були тільки деякі підрозділи добровольчих формувань. Батальйони "Донбас", "Дніпро" та інші - живі та готові далі боронити свій Народ.

5-ий Окремий батальйон Корпусу "ПС" тримає оборону у зоні своєї відповідальності. Хлопці вже добре навчилися воювати і постійні боєзіткнення додають гарту і досвіду.

Ми активно формуємо 9-ий Окремий батальйон ДУК "ПС", хоча зброї у нас як завжди бракує (на 120 бійців - 30 автоматів, 2 кулемети, 2 гранатомети). Але нічого - добудемо в бою, якщо владоможці й далі не будуть звертати на нас увагу.

Розвідувальні та диверсійні групи Корпусу активно діють на окупованих територіях, формуючи новітній партизанський рух та наносять ворогу дошкульні удари.

Тобто, Добровольчий український корпус воює, формує нові підрозділи, готується до тривалої та важкої війни. Ми переконані, що переможемо! ми знаємо, що з нами Бог! Тоді, хто ж проти нас?!

P.S. Коли під Іловайськом тільки починало затягуватися кільце, я звертався через заступника командира ДУК до генерала Хомчака з пропозицією підготувати штурмову групу зі складу 5-го батальйону "ПС" і деблокувати побратимів, котрі потрапили в оточення. Для цього нам тоді було потрібно пів-сотні автоматів, декілька кулеметів та гранатометів. Чомусь ця пропозиція не знайшла відгуку.

Пізніше наші малі групи намагалися увійти в кільце, щоб передати боєприпаси хлопцям, але наривалися на щільний вогонь і кожного разу змушені були відходити...

Ось так є на цій війні.

• Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Повністю згідний:

Konstantin Lesnik

Эти блядские " предвыбороно- пиарские" токшоу нужно закрывать нах ! Куча идиотов , неучей , которые купили дипломы в гражданских ВУЗах раздают советы и учат военных , которые закончили Академии . Быдло ликует от этого говна . Домохозяйки мнят себя сопричастными к Великой Стратегии и разносят в соцсетях ковлания и причитания ! Война - штука сложная.

Стратегия , оперативное и тактическое искусство - это наука еще похлеще физики ! Почему домохозяйки не дают советов , как физикам совершить квантовый скачок ? Чего там ?- все порешаем - Шустрый соберет своих друзей- пиздунцов и при помощи домохозяек они помогут физикам . А если нет - объявим физикам недоверие ! Все при деле , всем будет весело !

В войне , как и в любой науке, как в любом сложном действии, не всегда бывают только удачи . Война состоит из боев , битв , сражений . Можно проиграть один из боев , но выиграть все сражение , а потом и всю войну . Илловайск - это бой , это не сражение и не вся война . Я понимаю , что командирам многих подразделений , которые сейчас там очень горько . Но они несут за свои подразделения даже большую ответственность , чем вышестоящее руководство . И не нужно клеймить только его пытаясь снять ответственность с себя . Это не честно.

Наши военные воюют . Учитывая , что до этого никогда не воевали - воюют очень хорошо . Если всякие дебилы и их " подшефные" домохозяйки не будут при каждой тактической неудаче заполнить эфир истерикой , то мы обязательно победим .

Сейчас нужно единство нации . Этого единства нужно прекратить обсуждать среди некомпетентных людей ( тем более выдавая это в эфир всей страны) средств и методов ведения операций и войны в целом .

Это полный идиотизм ! Никто в мире никогда этого не делает !!!!! Опомнитесь !!!

Это прямая помощь врагу !!!

Чтобы победить народ должен быть един в своем стремлении !!! Кто не воюет , тот помогает воюющим !!!

Опубліковано

Журналіст: Російські регулярні війська зайшли в Донецьк

Російські війська зайшли в Донецьк і розквартировуються там

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив російський журналіст Тимур Олевський з посиланням на місцевих жителів, пише Еспресо.TV.

"Як краще написати, думаю, російські війська захопили Донецьк чи російська армія зайняла Донецьк?" - написав він.

"Новини такі. Офіцери розквартирувалися, зняли житло в центрі. Солдат до чорта. Десантникам помитися є де. На кожному розі патрулі. Новина закінчилася. Ну ви розумієте, що ми окупанти, так?" – повідомив Олевський.

Нагадаємо, навіть після того, як в 20 км від російського кордону були захоплені 10 російських десантників, влада РФ заперечують перебування регулярних російських військ на території України.

Опубліковано
Алексей Коссе Из Донецка. Все подтверждаю. Город полон бурятов, калмыков,чеченов, дагов и прочих "местных пацанов". В самом Донецке на 90% русские военные. Местных алкашей, кизяков вроде Бабая, вонючих осетинов и прочее говно отправили к Ходаковскому в Макеевку. Там можно спокойно бухать и грабить как раньше. Боев пока нет.
Опубліковано

Роман Бочкала

"Російських десантників відпустили додому". Чудова новина. А как на счет украинских военных, участников "парада" в Донецке? Их кто-то думает освобождать? Парней, ставших жертвами нечеловеческого отношения, символом зверства террористов. Половина этих ребят из 30й бригады. Некоторых знаю лично. Общаюсь с их близкими. По их словам, государство не делает ничего. Кого-то освобождает певица Руслана, кого-то Рубан, другие волонтеры, Красный крест... А государство освобождает российских десантников. В результате, "долгих и упорных переговоров", как пишет российская сторона. Главное условие любых переговоров об обмене должно быть таким: ни один ватник не уедет живым, пока донецких пленников не отпустят. Если Майдан был революцией "гідності", то где же наше собственное достоинство?

Опубліковано

В когось тепер є сумніви: Донецьк=Тірасполь?

Ну так. порошенко ж сказав - зовсім скоро будуть переговори і мир. І захарченко. Коротше , буде якась типу федерація , позаблоковий статус і т.п і т.д

Але от чи сприйме народ. І знову кремль в безпрограшній позиції. Буде майдан - знов розбалансування влади, не буде - порошенки все здадуть і так. У нас ще ніколи не було нормальної влади

Опубліковано

Кацапи знову перемогли. Ми знову обісрались. В чому біда українців - тужити але не визнавати поразки. Треба йти по шляху самовдосконалення.

Опубліковано

Та ".бись конем" той Луганск і Донецьк,хай кацапи відстроюють,хай роблять собі "придністрови'я".Зараз можуть постаратися відхпати території по-більше.Референдум на нашій території-і все,хватить ложити хлопців.Просто моторошно робиться скільки вбитих привезуть з "котлів".

Опубліковано

Та ".бись конем" той Луганск і Донецьк,хай кацапи відстроюють,хай роблять собі "придністрови'я".

Думаєш на цьому те хуйло зупиниться???

Опубліковано

Кацапи знову перемогли. Ми знову обісрались. В чому біда українців - тужити але не визнавати поразки. Треба йти по шляху самовдосконалення.

Поразка буде тоді, коли визнають ЛНР, ДНР та Крим росії. Пока тільки є великі втрати, але ми (Україна) ще непрограли. Якщо уряд думає що припинивши війну та визнавши ЛНР, ДНР та Крим росії, українці його діям будуть раді, то вони дещо дуже скоро забули, зворотнього шляху у народу немає.

Опубліковано

Очень доходчиво про Иловайск http://inforesist.or...pod-ilovajskom/

Ситуация следующая. Что планировалось изначально?

Изначально планировалось окружить ДНР и ЛНР, пресечь поставки оружия и принудить их к сдаче. Для этого требовалось окружить основные «островки». В том числе, Донецк и Луганск.

Здесь нас предметно интересует Донецк. Взгляните на карту, пожалуйста, это важно.

Видите шоссе H21? Трасса, которая идет из Донецка прямо на восток, потом поворачивает на север и доходит до Луганска?

Фактически, это была «дорога жизни» ДНР. Потому что с севера, запада и юга ее вообще и Донецк в частности окружали наши войска. Через эту трассу у них шло сообщение с Луганском и с российской границей.

Наши поначалу попытались ее перерезать, взяв Шахтерск. Их оттуда отбили.

Тогда наши ударили с юга и пошли на Иловайск.

Логично ли это было? Правильно ли это было?

В общем-то да. Логично и правильно. Но лишь исходя из того, что российские войска не ломанутся через границу.

В этом — наша слабость. Мы всю эту кампанию вынуждены рассчитывать на то, что Россия не перейдет еще одну грань. Июльский «котел» на юге Луганской области был вызван тем, что наши войска допустили, что россияне не начнут палить через границу. Соответственно этот, иловайский, котел был вызван тем, что наши не допускали, что россияне пойдут на прямое, неприкрытое вторжение.

Ребята, поймите очень важную вещь: они это не допускали не потому, что дураки, а потому что, допустив все это, изначально не стоило рисковать и переть на ДНР с ЛНР. А если бы и стоило, то пришлось бы это делать без попыток окружить и отрезать от России и друг от друга, простым тупым выдавливанием с огромными потерями. Вы бы сами им это не простили. Вы бы сами кричали «вы что, идиоты, куда ломитесь в лоб — отрежьте их от границы! Ежу же понятно…».

К слову, сейчас мы тоже выстраиваем оборону, исходя из допущения, что Россия не перейдет самую последнюю черту — не полетят самолеты, не будет выброшен морской десант, не ломанутся танки через Чернигов на Киев… Потому что если исходить из этого, то стоит вообще все силы оттянуть поближе к столице и ключевым городам, забив на весь Донбасс.

Так вот, за иловайский котел. Посмотрите еще раз на карту. После неудачи под Шахтерском наши попытали удачи под Иловайском. Его взятие давало возможность огневого контроля над той самой трассой и открывало дорогу на Зугрэс с возможностью взять над ней прямой контроль. То есть захлопнуть ДНР. То есть победить на этом участке.

У наших это начало получаться. Через пень-колоду, но получалось. Даже контратаку собственно силами ДНР занявшие часть Иловайска батальоны выдержали.

И именно поэтому — а также исходя из того, что под Луганском происходило примерно схожее с поправкой на тамошнюю специфику, в России было принято решение перейти черту.

Еще раз посмотрите на карту. Россияне ломанулись с юга если смотреть от Иловайска — через Амвросиевку и Кутейниково. От Донецка, по мере сил, выдвинулись террористы (как я понимаю, через Моспино).

Цитирую Семенченко:

«А дальше ударил враг из сектора Д, и потом «отошли» подразделение ВСУ которые должны были прикрывать нам тыл. Нет, я уверен что такого приказа у них не было. Они просто «отошли» и некоторых ловили аж за 150 км от места дислокации. А потом ударил враг от Новоазовска, а потом ударил враг из Моспино на Старобешево. И мы попали в оперативное окружение. ….»

Можно ли было удержаться? Возможно, можно. Но — отдельные части, которые должны были прикрывать их на тех направлениях, тупо дезертировали. Да, они бы вряд ли их сдержали — россияне ломанулись крупными силами и с танками, а у тех было лишь легкое оружие. Но шанс замедлить и дать группе из Иловайска отойти был. Была как минимум возможность поставить прикрываемых в известность о своем отходе или пробиться к ним и отходить вместе. Нет. Драпанули.

Тут меня очень ругали за то, что я обзывал тех дезертиров нехорошими словами. Мол, как вы можете.

Да вот так могу, котики. За погибших и окруженных скажите спасибо вашим героическим героям, ломанувшимся в «отступление» аж до Делятина. Не забудьте купить им тортик и погладить по головушке.

Как бы то ни было, когда иловайская группа начала всерьез рассматривать необходимость отхода, отходить уже было поздно. По моим прикидкам, зазор времени составил несколько часов. Могу ошибаться.

Далее началась эпопея с «пошлите подкрепление срочно». Поначалу это было не очень реально, поскольку посылать было толком некого — наши, фактически, пытались удержаться везде, от Саур-Могилы до Новоазовска. Когда наши хоть чуть-чуть выровняли линию и подтянули какие-то резервы, это стало неосмысленно с чисто военной точки зрения. Потому что подкрепление того масштаба, которое наши могли выделить, лишь попало бы в то же самое окружение.

Тем не менее, определенное подкрепление послать попытались — в тот день, когда возникла договоренность о «коридоре». Но это соглашение было нарушено и — смотри выше — сначала при попытке выхода по «коридору» они словили артобстрел, а потом попали в окружение вместе со всеми.

Результат — разгром иловайской группы.

Далее. Про кто виноват.

Были ли критические ошибки командования?

Определенные были. Но не те, о которых сейчас многие кричат. Основной ошибкой было то, что не было создано резервов, способных вовремя среагировать на ситуацию. Впрочем, я не могу ручаться, что их было из чего создавать — пусть это комментирует тот, кто знает. Другой некорректной предпосылкой было то, о чем я уже писал выше — то, что не допускали, что Путин перейдет черту. Но эту дилемму я уже описал: действительно, если изначально исходить из этого допущения, всю войну надо было бы вести по-иному (или, что вероятнее, вообще не вести).

Отдельная тема — стоило ли бросать подкрепление в Иловайск до 24-го, как то просил Семенченко. Возможно, по логике, не допускающей российское вторжение, и стоило. С другой стороны, сейчас уже очевидно: если бы тогда наши перебросили туда дополнительные силы (именно в сам город), в итоге эти силы попали бы в окружение вместе со всеми.

Вот. На истину в последней инстанции не претендую: я не на Банковой и даже не на Рыбальском острове сижу, ко мне на стол доклады разведки не кладут. Но из того, что я знаю, ситуация выглядит как-то так.

Виктор Трегубов

Опубліковано

Проекти "Крим" і "Донбас", перш за все, починались з підтримки місцевого населення плюс російські прапори і партії типу "Русскій блок" на протязі років.

Прибрати з Харкова допу і гепу і з вересня він стане для рашки "непідйомним", а Маріуполь, Запоріжжя і Дніпропетровськ вже надивились на радощі "русскава міра".

Опубліковано

Та ".бись конем" той Луганск і Донецьк,хай кацапи відстроюють,хай роблять собі "придністрови'я".Зараз можуть постаратися відхпати території по-більше.Референдум на нашій території-і все,хватить ложити хлопців.Просто моторошно робиться скільки вбитих привезуть з "котлів".

Bи шуткуєте? То вони таким робом і до Києва дійдуть, як що віддавати їм наші території. Хуло клав на всі санкції і не зупиниться на Донецьку чи Луганську, його ціль - контроль всього чорноморського узбережжя, це ж ясно як Божий день.
Опубліковано

Як то кажуть - ноу коментс.

Путин выступил за переговоры о государственности юго-востока Украины

Президент России Владимир Путин выступил за начало переговоров по вопросу государственности юго-востока Украины. Об этом Путин заявил в интервью Первому каналу в программе "Воскресное время".

"Нужно стремиться к реализации того плана, о котором мы договаривались. Нужно немедленно приступить к субстантивным, содержательным переговорам и не по техническим вопросам, а по вопросам политической организации общества и государственности на юго-востоке Украины с целью безусловного обеспечения законных интересов людей, которые там проживают", - сказал Путин.

Напомним, ранее Путин обратился к сепаратистам и боевикам на Донбассе с просьбой выпустить из окружения украинскую армию. При этом на сайте Кремля это обращение было адресовано так называемой "Новороссии".

Опубліковано

Та ".бись конем" той Луганск і Донецьк,хай кацапи відстроюють,хай роблять собі "придністрови'я".

Важко передбачити,траншеї точно треба рити поскоріше.

Bи шуткуєте? То вони таким робом і до Києва дійдуть, як що віддавати їм наші території. Хуло клав на всі санкції і не зупиниться на Донецьку чи Луганську, його ціль - контроль всього чорноморського узбережжя, це ж ясно як Божий день.

Ну а як почнуть наступ то що в нас зара є можливість їх армію здержати?

Опубліковано
Да вот так могу, котики. За погибших и окруженных скажите спасибо вашим героическим героям, ломанувшимся в «отступление» аж до Делятина. Не забудьте купить им тортик и погладить по головушке.

Хто в курсі про які частини підрозділи іде мова?

Опубліковано

Так,у рашки вдалося-по всіх форумах *всепропало*.Тихо,беремо себе в руки.А для керівництво треба кожен день переглядати ось цей ролік,там замість*канадской* хай кожен з них сам вирішує до якої.Кароче,де приймуть.

Опубліковано

Згідний що Путін максимум пнеться зараз настрахати + злив нашими генералами хлопців під Ілловайськом. Це все задля: пан або пропав.

1. Ресурси на армію, точніше її логістику закінчуються. Принизливе віддайте 1,4лярда тіпа на 100$ дшевше, тому доказ.

2. Тай труба на заході, в будь-який момент, може перед зимою згоріти випадково. А от тоді паРаші жопа. Хоча нам також, але нам в будь-якому випадку, якщо влада буде згодна на план Хуйла. Він недарма довольну морду скорчив перед Порошенком. Приїхав значить хоче миру, значить слабкий.

3. Світ колеться на 2 табора, тих хто лижуть дупу хуйлу, та надіються що їх зачепить але слабше, та тих хто вже чітко знає "по чьом в Одессе рубероид". А тому з ескалацією на сході, вони будуть "класти" на 1-х і віддавати і зброю, і танки і т.п. Доречі в такій ситуації, можливо що "стара Європа" розсипеться, тому вони і так хуйлу лижуть. Адже НАТО навряд захистить, обєднані нації в задниці... Взагалі всі інститути захисту просто не працюють, а гроші їдять!!! А тут зявляється 1-й хто реально дає по зубах самотужки, что ділом і без грошей хоч щось може :)

Опубліковано

Пятый батальон территориальной обороны "Прикарпатье" с оружием дезертировал из зоны АТО, - СМИ

http://censor.net.ua/news/299990/pyatyyi_batalon_territorialnoyi_oborony_prikarpate_s_orujiem_dezertiroval_iz_zony_ato_smi

Кстати, когда наши ушли в Россию, бойцы, кто остался тоже винили их за отход! Тут, конечно можно винить кого угодно и военкоматы, и командиров, и генералов, и Россию, и самих бойцов! Но Бутусов хорошо сказал по этому поводу, что этим и отличаются добровольческие формирования и если парни не хотят воевать, не надо их силовать, расформировать батальон и отправить кто не хочет в стройбат, укреплять города! От этого будет выгода всем, Кстати Семен рассказывал, что под Иловайском 9 человек тоже пытались драпануть! У каждого свой порог смелости!

Опубліковано

Пятый батальон территориальной обороны "Прикарпатье" с оружием дезертировал из зоны АТО, - СМИ

http://censor.net.ua...iz_zony_ato_smi

Кстати, когда наши ушли в Россию, бойцы, кто остался тоже винили их за отход! Тут, конечно можно винить кого угодно и военкоматы, и командиров, и генералов, и Россию, и самих бойцов! Но Бутусов хорошо сказал по этому поводу, что этим и отличаются добровольческие формирования и если парни не хотят воевать, не надо их силовать, расформировать батальон и отправить кто не хочет в стройбат, укреплять города! От этого будет выгода всем, Кстати Семен рассказывал, что под Иловайском 9 человек тоже пытались драпануть! У каждого свой порог смелости!

“Дезертирство” 5 батальйону “Прикарпаття” – чиста деза

http://poglyad.te.ua/protystoyannya-kyjiv/dezertyrstvo-5-bataljon-prykarpattya-chysta-deza/

Опубліковано

А це з категорію очевидне-неймовірне:

Російських десантників, затриманих в Україні, відпустили додому

http://www.pravda.co.../08/31/7036300/

Савченко викрали і судять, під Іловайськом безліч в оточенні, Донецьком проводять наших полонених...

А цих взяли, та й відпустили.

Яка логіка цього?

Якщо просто відпустили, без будь-якого обміну - це, як на мене, теж військовий злочин.

Від російських прикордонників було прийнято 63 військовослужбовців Нацгвардії України.

Про це 31 серпня на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Вчора близько 9 години вечора на пункті пропуску "Гоптівка" Харківської області російській стороні передали 9 десантників Збройних сил РФ, яких було затримано на території України", - розповів він.

"Після цього о 3 ночі від російських прикордонників прийнято 63 військовослужбовців Нацгвардії України", - наголосив Лисенко.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...