Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у жовтні 2020 року в розмірі 11,86 грн за кв.м, - йдеться на офіційному сайті відомства.

Опубліковано
11 hours ago, Ozz said:

ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у жовтні 2020 року в розмірі 11,86 грн за кв.м, - йдеться на офіційному сайті відомства.

це якщо без будинкового лічильника?

Опубліковано
13 hours ago, Ozz said:

+

хм, якщо я вірно трактую повідомлення з ОСББ чату то з будинковим лічильником в нас вийшло  3.74грн  за квадрат

нічо так Луцьктепло натягує користувачі на ваучер....

як при Порошенку

• Ха-ха 1
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано
33 minutes ago, Zevs_Isver said:

хм, якщо я вірно трактую повідомлення з ОСББ чату то з будинковим лічильником в нас вийшло  3.74грн  за квадрат

як при Порошенку

Ах ти ж клятий порохобот. При Порошенко він ці гроші собі крав, а зараз це цілком економічно обґрунтований тариф, все як в Європі.

Опубліковано
36 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

як при Порошенку

А як взагалі вони рахують? У нас лічильник на підїзд і вийшло 7.08

Опубліковано
1 хвилина тому, Ha3aP сказано:

А як взагалі вони рахують? У нас лічильник на підїзд і вийшло 7.08

суму нараховану за спожиті будинком енергетичні одиниці розподіляють між квартирами пропорційно опалювальній площі кожної такої квартири

• +1 1
Опубліковано

Лічильник на весь будинок (цегла,  5-ка)  -- то до 5 грн нарахування.  Але не знаю,  чи  показник передали в останній день,  чи раніше,  а луцьтепло формулами прогнозувало фінальний. 

Опубліковано
On 13.11.2020 at 14:27, Ozz сказано:

це дуже "крута" цифра ще й тому, що опалення було не увесь місяць, а менше ніж півмісяця. Здається десь з 20 числа почали. Тобто за 1/3 місяця майже 12 грн. В такому випадку за повний місяць при такій же температурі буде біля 35 грн/кв м.

• +1 2
Опубліковано
30 minutes ago, Skorpio76 said:

суму нараховану за спожиті будинком енергетичні одиниці розподіляють між квартирами пропорційно опалювальній площі кожної такої квартири

угу,

ділять на загальну опалювальну площу і отримуємо грн на квадрат

34 minutes ago, Ha3aP said:

У нас лічильник на підїзд і вийшло 7.08

ми собі на ОССБ ІТП "порішали" ("з підналадкою по мобільному телефону" - то цитати з офіційного повідомлення)

правда як була різниця температури між стояками подачі і обратки так і залишилася

Опубліковано
1 хвилина тому, Zevs_Isver сказано:

правда як була різниця температури між стояками подачі і обратки так і залишилася

в рекламах ІТП кажуть, що цю проблему має вирішувати насос, який ганяє теплоносій і продавлює де є застій. Але, напевно на практиці мешканці понахімічували багато. Десь діаметр труби завужений, десь перемички вже немає і тому теплоносій погано циркулює. Скільки сезонів працює ІТП? Хто "зі смартфона регулює температуру" - голова ОСББ чи працівник Луцьктепло? (там же має бути автоматичне погодне регулювання, ніби)

• +1 1
Опубліковано
4 minutes ago, Zevs_Isver said:

ми собі на ОССБ ІТП "порішали"

В будинку, де батьківська квартира, теж ІТП «порішався». Правда за кошти гранту, але не суть. Щойно глянув по тому будинку жовтневий тариф, а там - 11,05 за м2. В мене в будинку навіть без теплового лічильника і то 9,63.

Коли вже той Порошенко накрадеться?

Опубліковано
2 хвилин тому, yu2007 сказано:

В будинку, де батьківська квартира, теж ІТП «порішався». Правда за кошти гранту, але не суть. Щойно глянув по тому будинку жовтневий тариф, а там - 11,05 за м2. В мене в будинку навіть без теплового лічильника і то 9,63.

Коли вже той Порошенко накрадеться?

Грантові ІТП - це цьогорічна "тєма". Ці ІТП вже прийняті в експлуатацію? Луцьктепло вже якісь акти по них підписало?  Мені здається вся фішка саме в цьому. ІТП є, але воно не прийняте в експлуатацію і нараховують по нормах - типу ви собі можете поставити лічильник, але поки на ньому пломбу не вчіпить "надавач послуг", той лічильник лише для моральної втіхи.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

В нас за попередніх пів місяця вийшло 4,60. ІТП куплений, не "порішаний", регулюємо температуру самі. Наскільки я знаю, "порішані" ІТП регулюються з Луцьктепло.

При значній різниці між висхідним і нисхідним напрямами подачі теплоносія треба обходити квартири і перевіряти, чи немає в кого чогось типу теплої підлоги або перепаяних батарей.

Змінено користувачем Ko3bMa
  • Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

При значній різниці між висхідним і нисхідним напрямами подачі теплоносія треба обходити квартири і перевіряти, чи немає в кого чогось типу теплої підлоги або перепаяних батарей.

Як це реально зробити??? Хто пустить ту комісію, якщо знатиме грішок за собою???

Змінено користувачем Skorpio76
  • Ха-ха 1
Опубліковано
Just now, Skorpio76 said:

Грантові ІТП - це цьогорічна "тєма". Ці ІТП вже прийняті в експлуатацію? Луцьктепло вже якісь акти по них підписало?  Мені здається вся фішка саме в цьому. ІТП є, але воно не прийняте в експлуатацію і нараховують по нормах - типу ви собі можете поставити лічильник, але поки на ньому пломбу не вчіпить "надавач послуг", той лічильник лише для моральної втіхи.

Я там не живу, тому не знаю напевно, чи ІТП вже прийнято Луцьктеплом. Завтра поцікавлюсь. 
Хоча там осбб і чув, що їхній голова не сидить без руху. 

Опубліковано (змінено)
7 minutes ago, Skorpio76 said:

Як це реально зробити??? Хто пустить ту комісію, якщо знатиме грішок за собою???

Ми це питання вирішили на зборах ОСББ. Звичайно, за перший раз всіх обійти не вдалось, але в результаті знайшли декілька унікумів які собі робили тепленько.

А ще можна читнути оце і оце.

Змінено користувачем Ko3bMa
  • +1 1
Опубліковано
On 11/16/2020 at 10:59 PM, Skorpio76 said:

в рекламах ІТП кажуть, що цю проблему має вирішувати насос, який ганяє теплоносій і продавлює де є застій.

угу, в мене тож така думка

але я прогуляв всі пари теплотехніки тому і нічого стверджувати не буду

Але, напевно на практиці мешканці понахімічували багато. Десь діаметр труби завужений, десь перемички вже немає і тому теплоносій погано циркулює.

напевно,

але при достатній швидкості теплоносія наявність перемичок не обов'язкова напевно

(але то тільки моя думка)

Скільки сезонів працює ІТП?

цей сезон перший :)

Хто "зі смартфона регулює температуру" - голова ОСББ чи працівник Луцьктепло? (там же має бути автоматичне погодне регулювання, ніби)

ЛуцькТепло їде лєсом

ми самі ставили собі і лічильник і ІТП

автоматичне регулювання є але....

ми що лохи? з "регулюванням по телефону" все виглядає солідніше

• 2 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

сума за опалення минулого місяця - приємно здивувала, в цьому місяці - вже так не буде, батареї - ледь доторкнутись можна.

Питав в голови ОСББ, сказала - тобі жарко, комусь холодно, всім не догодиш...

Тоді - накуя той "тепловий пункт" за кредитні гроші, якщо вигоди - ніякої? 

От прямо зараз 22-25 градусів (в різних кімнатах), відкриті вікна - грію вулицю. 

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано

В мене те ж саме - за жовтень була геть незначна сума за опалення, а за листопад в особистому кабінеті луцьктепла уже намалювали 18 грн./м.кв. 

І це з нововстановленим ІТП....

• +1 3
Опубліковано
2 часа назад, Bliksss сказал:

Питав в голови ОСББ, сказала - тобі жарко, комусь холодно, всім не догодиш...

Тоді - накуя той "тепловий пункт" за кредитні гроші, якщо вигоди - ніякої? 

От прямо зараз 22-25 градусів (в різних кімнатах), відкриті вікна - грію вулицю. 

Апять 25. Вже ж це питання обговорили. Треба ставити рекулятори в квартирі.

Опубліковано (змінено)

хочу щоб було  як за "кровавого режима Януковича", коли при морозах за 20 вікна в квартирі не закривались і комуналка вся в 500 грн ( це дужеее кошерно треба жити) була вся... а зараз майже 3 к набігає в опалювальний період за "курятник"( квартиру) і батареї  "такі гарячі" що труси сохнуть по 2-3 суток...  але нічого тож в Європі вже Україна не? 

Змінено користувачем HelloBoy
  • +1 1
  • -1 5

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...